MASKE CEZASI İPTAL EDİLİR Mİ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sizin tuzunuz kuru belliki ogretmensiniz. Tok acin halinden anlamiyor malesef. Anlatmaya calistigim seyde buydu. Olan maddi durumu olmayan insanlara oluyor. Maddi durumum olsa zaten odeyebilirdim. Bunlarinda goz onune alinmasi gerek. Birde 30 gun icinde odeyin diyolar napiyim sokaklara mi atiyim kendimi bu parayi bulabilmek icin.
Insanların sağlığını düşünmüyorsan maddi cezasından dolayı taksaydın maskeni. Bunun bahanesi olamaz. Bez maskelerden alıp hergün yıkayıp kullansaydın. Tuzun kuru olmasıyla ilgili değil bu vurdum duymazlık. Birde 2 defa ceza almışsınız pes ..

Herkese merhaba,

3 ay once calistigim is yerine polisler birden baskin yapti sanirim bir musterinin sikayeti sonucunda. Polisler geldiginde yuzumde maske yoktu. Ofis icinde calisiyorum ve musterilere uzagim bulastirma gibi bi imkanim yok. Maskem cantamdaydi ve polisler geldiginde takmistim. Fakat yinede polisler hic bir sekilde yapici davranmayarak sert bir dille bize ceza kesti. Bu cezayi is yerine kesmesi gerekmiyor mu? Sonucta is yeri benim maske ihtiyacimi karsilamadi. Ben kendi cantamdan buldugum bi maskeyi taktim ki surekli maske takan bi insanim. Is yerinde calisirken nasil takabilirim maske? Surekli konusma halinde oldugum bi is ustelik. Insanlarla nasil maskeyle iletisim kurabilirim? Öncesinde bi uyarma yok, ihtar yok. Direkt bu ceza nasil kesilebiliyor. Ödeyebilicek durumda da değilim. İs yerinden ayrildim ve annemle babam ayrilma asamasinda, annemde calısmiyor ve maddi sıkıntı cekiyoruz zaten. Şu surecte bu cezanin gelmesi ekstra olarak bizi psikolojik olarakta etkiledi. O kadar dikkat ediyordum maske takmaya is yerinde calisir haldeyken maske takmadigimi gorduler bi kere onda da yapistirdilar cezayi. Ben su an calismiyorum ek gelirim yok. is ariyorum. Bu parayi nasil odicem 900 tl az bi parada degil. Devletten pandemi suresince 1000 tl yardim istedim. Isten atilmistim ve zor durumdaydim ama yardim basvurumu reddettiler. Fakat cezaya sira gelince konusmamiza bile izin verilmeden kendimizi savunmamiza bile izin verilmeden ceza kesiliyor. Adalet nerede? Bu cezanin iptali icin ne yapabilirim? Yardimci olur musunuz? Gercekten cok ihtiyacim var.
Kural kuraldır ve ihlal edildiğinde ceza kesilir , ihtar uyarı verilmez. Arabalarda hız limitini aştığında ilk uyarsınlar sonra ceza kessinler o zaman.
Temmuz sıcağında 10 saat boyunca su içmek için bile çıkarmadık maskeleri, kusura bakmayın ama çantasında kolunda maske taşıyanlar yüzünden bu haldeyiz. Kendinize ait odanız bile olsa birinin gelme ihtimaline karşı takılı olacaktı maskeniz. Madem durumunuz yok ekstra dikkat etmeniz gerekirdi. Keşke ceza kesmeyi arttırsalarda insanlar maske taksa zorlada olsa

ya zaten inanilmaz moralim bozuktu ustune bu konuyu gordum tiksindim.

65 yasinda annem normalde calismazken aciliyetten goreve cagirildi ki bu kadin cerrah, yani su donemde cok fazla hasta bakan biri de degil ki isi komple birakmisti da pandemi oncesi. enfekte olmus yogun bakimda. ben dunyanin bir ucundayim.

babam yine pandeminin basinda goreve cagirildi epilepsi gecmisi olanlarin covid durumunu arastirmak icin, o da ayni sekilde enfekte oldu yogun bakimda kaldi bir hafta. 70 yasinda adam. anlamiyorum cok mu zor ya artik insanlar tukendi turkiyede doktorlar bitti yani. yanlis da anlasilmasin ama bu bahsettigim iki kisi de prof ve enfeksiyon uzmani falan degiller. kendilerini dusunmeden artik her seyi yapiyorlar bu mu hak ettikleri yani?

vallahi sinirlerim asiri bozuk ya gozlerim doluyor bu cahilligi bu bosvermisligi gorunce. yazik diyorum cok yazik.
çok geçmiş olsun, Rabbim şifasını versin annenizin :(

sizin tuzunuz kuru belliki ogretmensiniz. Tok acin halinden anlamiyor malesef. Anlatmaya calistigim seyde buydu. Olan maddi durumu olmayan insanlara oluyor. Maddi durumum olsa zaten odeyebilirdim. Bunlarinda goz onune alinmasi gerek. Birde 30 gun icinde odeyin diyolar napiyim sokaklara mi atiyim kendimi bu parayi bulabilmek icin.
Bu kadar acitasyona gerek var mi sadece soruyorum?
İsyeriniz size maske vermiyorsa gerekli yerlere sikayet mi etseydiniz acaba? Ustelik maskeniz de yok degilmis varmis ama cantanizdaymis. Yapacak bir sey yok

Bir de şu var. "Benim maddi durumum yok, tok açın halinden anlamaz, sizin tuzunuz kuru" diyorsunuz ya. Aslında bu işte bir adaletsizlik var doğru diyorsunuz. Fakire de zengine de aynı ceza kesiliyor. "ne olacak lan, öderiz cezasını" diye gezinen tipler var. İşte onlara ne yapmalı? Onlara 900tl değil trilyonluk ceza kesilmeli evine haciz gelmeli, adamın 25 tane evi varsa bile bir tanesi gidince bir parça canı yanar yine de.
Sanırım finlandiya'daydı, cezalar kişinin gelirine göre kesiliyormuş. yani her türlü can yakıcı bir meblağ olması sağlanıyor. keşke bizde de öyle olsa.

Zaten bu zorlu surecte evimde satabilecegim esyalarimi sattim. Telefonlada mecbur haberlesmek zorundayim. En azindan burdan ogrenmek istedigim biseyi arastirarark ogrenebiliyorum.
Ne oldu az once bize soylemedigini birakmadin herkese laf yetistirmeler bir anda minnak kedicik mi oldun???
Ya birak allah askina arkadaslar konularini eklemisler. Pess diyorum!!
Maddi durumun olmayabilir ama burada konu acip bir iki esip gurleyip arkasindan iban verip eh hadi o zaman gonderin dedin. Simdi de kendini acindiriyorsun!!

Dilenci bi adamın apartmanı vardı milyonluk, bim açma olayını okuyunca o geldi aklıma. 🤣🤣

Valla ben çok netim, parası olmayan yok gibi davransın o zaman kardeşim. Ceza gelirse ödeyemeyeksen takaydın maskeni.
Görümcem hastanede çalışıyor koronaya yakalandı. Evde çift maske taktı çocuk babasına bulaşmasın diye kulaklarının arkası tahriş oldu artık. Can bu ya..

Eşim sağlıkçı cok yoğun bi pandemi hastanesinde çalışıyor. Ust uste kac tane maske taktığını sayamıyorum bile. Ha zaten siperlik ve koruyucu gözlüğü taktığını söylememe gerek yok. Sağlıkçılar bu şekilde nefes alamadan çalışıyorlarsa bi zahmet şu maskelerinizi takin sizde artık! Ceza kesildiği iyi olmuş. Oh icim rahatladı.

Ben o an yaptigim seyi savunmuyorum zaten takmam gerekirdi tabiki de. Ben zaten maske takmaya dikkat eden bi insanim ama oncesinde ihtar gibi bisey yollanabilirdi. Bu kadar dikkat et bi hatanda 900 tl ceza ye.
Umarım geri alınmaz ...

. Is yerinde calisirken nasil takabilirim maske? Surekli konusma halinde oldugum bi is ustelik. Insanlarla nasil maskeyle iletisim kurabilirim? Öncesinde bi uyarma yok, ihtar yok. Direkt bu ceza nasil kesilebiliyor
Günde 10 saat çalışıyorum. Bütün gün telefon görüşmesi yapıyorum. Ofisimde tek olmama rağmen tüm gün çift maske ile oturuyorum, yalnızken bile. Öncesinde bir uyarma yok demişsiniz, aylardır tv de insanlar maske takmama yasağını bangır bangır bağırıyorlar. Maskeni takmazsan, ceza yazarız diyorlar. Yani hayret ediyorum, gerçekten hayret ediyorum. Kendi sağlığınızı geçtim toplum sağlığını tehlikeye atamazsınız. O maskeyi yemek yeme dışında takacaksınız yani bu işin siyahı beyazı yok. Ayrıca devlette cezanın silinmesi gibi bir durum yok, o ceza size tebliğ edilmiş ve ödeyeceksiniz...

Eşim sağlıkçı cok yoğun bi pandemi hastanesinde çalışıyor. Ust uste kac tane maske taktığını sayamıyorum bile. Ha zaten siperlik ve koruyucu gözlüğü taktığını söylememe gerek yok. Sağlıkçılar bu şekilde nefes alamadan çalışıyorlarsa bi zahmet şu maskelerinizi takin sizde artık! Ceza kesildiği iyi olmuş. Oh icim rahatladı.
Benim eşim de sağlıkçı böyle şeyleri okudukça tüylerim diken diken oluyor sinirden.

Benim eşim de sağlıkçı böyle şeyleri okudukça tüylerim diken diken oluyor sinirden.
Virus hayatimiza gireli 1 yıl olacak yakında, Çin Kore 3 4 ayda halletti herkes normal hayatlarına döndü. Ya Türkiye? Hala maske konuşuluyor. Yoruldum artık böyle insanlari görünce sinir oluyorum

Virus hayatimiza gireli 1 yıl olacak yakında, Çin Kore 3 4 ayda halletti herkes normal hayatlarına döndü. Ya Türkiye? Hala maske konuşuluyor. Yoruldum artık böyle insanlari görünce sinir oluyorum
Çünkü bizim halkımızda kurallara uyma diye bir şey yok.

Ben gerçekten zor durumda olduğunuza inandım da kim neden yardım etsin size burdan.
Doğru söylediğinizi sizden başka kim biliyor?
Ayrıca bu öyle zor durumda kalmak değil, alenen bir ihlal var.
Gerçekten zor durumda olanlar varken sizin önemsemediğiniz ve aslında çok önemli olan bir sebepten dolayı yediğiniz cezayı kim neden ödemek istesin?

başka mesajlarında türlü türlü estetikler olmuş bim açmayı düşünmüş ben kesinlikle inanmıyorum zor durumda olduğuna

Bu dönem herkesi yipratti malesef sinirler laçka ama ne olursa olsun yaptiginiz is maske takin en onemlisi kendi sagliginiz icin ..taksit yapma imkaniniz yokmu bir gidip konussaniz belediye ile Bu arada cezalar cok fazla 3 bin 500 tl sokaga cikma cezasi 900 tl maske icin cok fazla zaten turkiyede enflasyon berbat ..

Öğretmenlerin bu süreci çok rahat geçirdiğini sanacak kadar da sığsınız. Herkes devlette çalışmıyor. Çoğu meslektaşım aylarca hiçbir ödeme almadan çalışmak zorunda kaldı özelde. Online dersleri ödemediler. Çoğu, tam zamanlı çalıştığı halde kurumları onları izinde gösterip devletten para alma çabasına girdi. Sahte evrak imzalatıldılar, kovulmamak için suç işlemeye zorlandılar. Çalıştıklarının karşılığını alamadılar. Devlette ücretli öğretmenlik yapanlar neredeyse 1 yıldır işsiz. Tek kuruş ödeme alamadılar. Hoş, devlette sözleşmeli/kadrolu çalışanlar için de hiç kolay değil hiçbir şey. Erkek arkadaşımın sınıfından her gün birisi arıyordu "Biz koronaymışız, karantinaya alındık, çocuğu gönderemiyoruz" diye. Kaç öğretmen korona oldu. Evde oldukları zamanlar da kolay değil. Sabahtan akşama kadar canlı derse giriyorlar. Siz "okullar kapandı, öğretmenler bir senedir yatıyor" sanıyorsunuz herhalde. Hiçbir iş kolay değil şu dönemde.

Eski konulariniza baktigima gore sunu soyleyebilirimki durumunuz müsait yoksa silikon ameliyatı veya botokstan bahsetmezdiniz ve ayrica yaptirmak istediginiz Röfleden...bana lükslerimi verin ihtiyaclarim olmasada yasarim sözu Oskar wilde ait siz üstünuze alinmayin ayraniniz varsa o baska ödeyin ve maske takin takmayanlari uyarin uyaranlari dinleyin ok by

Bu dönem herkesi yipratti malesef sinirler laçka ama ne olursa olsun yaptiginiz is maske takin en onemlisi kendi sagliginiz icin ..taksit yapma imkaniniz yokmu bir gidip konussaniz belediye ile Bu arada cezalar cok fazla 3 bin 500 tl sokaga cikma cezasi 900 tl maske icin cok fazla zaten turkiyede enflasyon berbat ..
Bence fazla değil keşke daha fazla olsa. Evet herşey kötü ama bi zahmet yasaklara uyulsun.

İşyerinde odada tek başıma da olsam çift maskeyle çalışıyorum. Ki dışarıdan kimsenin geldiği bir yer değil, anca çalışanlardan birşey sormaya gelirse o yani. Sizin mantığınızla bizim hiç maske takmamıza da gerek yok o zaman. Sadece evimde maske takmıyorum ben, olması gereken bu.
Cezanın kaçışı olduğunu sanmıyorum üzücü olmuş sizin için ama ceza kesilmesi yerinde olmuş. Müşteriyle ilişki halinde bir yerdeyseniz, salgın bu kadar çığrından çıkmış ve sizin maske çenede bile değil çantada !!!

Merhaba arkadaslar,

15 gun once kombine ameliyat oldum. Orta karın germe, belden liposuction, gogus diklestirme ve kas altindan slikon ve yuzume kok hucre ameliyati oldum. Doktorum agrisiz kansiz acisiz vs dedi tecrubelide bir doktor. Fakat benim icin cok acili agrili bir surecti ki hala daha oyle. Doktoruma istedigim zaman ulasabiliyorum normal oldugunu soyluyor ama acisi bildiginiz gibi degil. Baska doktorlara olsaymisim daha cok cekermisim. Demekki olecektim. Ameliyatim 8 saat surdu ve uyanmam 2 saat surmus toplamda 10 saat narkozda kalmisim. Ilk 3 gunum asiri siddetli agriliydi bagirip agliyordum. Olucem saniyordum. Sol gogusum beni asiri zorladi. Siddetli agri aci ... sanki gogusume bicak sokuyorlar gibi bir aci. Yanma ve batma hislerim cok siddetliydi. 3 gun boyunca bu aci hic gecmedi. Oyle hafife alinacak bir agri degil oldum sandim. Sol tarafimdaki gogusumun acisi sol kolumuda etkiledi. Kolumu hareket ettiremedim. Kolumu her hareket ettirmeye calistigimda agrim oluyodu bagiriyordum. Hareket ettiremiyordum. Sanki kolum felc olmustu. Doktorum kontrole geldiginde sol kolumdan ve sol gogusumden bahsettim. Direkt karnima bakti. Karnimda biseylere bakti ve kolumda biraz duzelme oldu. Birbiriyle baglantiliymis megerse. Tabiki suan 15. Gunum ama sol tarafim hala cok zorlaniyor. Sanki hic gecmicekmis gibi geliyor . Kendime hala gelemedim. Bebek gibiyim. Yatma yatamiyorum. Kalkma kalkamiyorum. Ilk gunler yeme icmeyi bile yapamiyordum nefesim kesiliyordu. Canim aciyordu. Tuvalet olayida cok sorunlu. Hastanede 2. Gun yurutmeye calistilar zor bela yurudum cok az yine yattim tabiki yatmak denirse. 3. Gunun aksami hastaneden butun agri kesiciler kas gevseticiler ne varsa aldim ve kendimi iyi hissetigim bi vakitte ciktim evim uzak oldugu icin 2 saat o acilarla arabada cebellestim. Cok korkuyordum arabaya binmeye yolda sarsilirim bisey olur vs diye cok korktum. Ama korktugum gibi olmadi. Yolculugum neyseki aldigim agri kesiciler sayesinde cok agrili gecmedi. Insanin evi gibisi yok bence evimde daha rahatim tabikide. Ama yatak sorunum oldu ilk gun o yatagi ayarlamak iskence gibiydi. Gogusum beni hep zorladi ki hala oyle. Hep aci cektim. Oyle gorunuyorki daha cok cekecegim. 15. Gunum ama agrilarim hic gecmedi hala agri kesici kas gevsetici aliyorum. Yatmak kalkmak cok sorun. Gogusum beni en cok zorlayan kismim oldu. Oranin agrisi sizisi acisi patlayacakmis gibi olmasi vs anlatilacak bir aci degil. Heleki o direnler. Direnleri 5. Gunumde cikarttirdim. Dayanamadim. O nasil bir aci. Sag tarafim beni cok etkilemedi ama sol tarafimla cok ugrasmislar belliki. Direni yanlis bir yere getirmisler. Gogusumun acisi ve o direnin batma acisi birlesince inanilmaz bir aci agri oluyordu. Resmen bicagi sokuyorlardi sanki gogusume. Direnleri cikarttirinca biraz daha rahat ettim. Tabiki dedigim gibi direnler cikinca aciniz agriniz bitmiyoorr. Iyilesme sureci daha zor . Hergun yeni bir aci yeni bir agri. Goguslerim sanki bana ait degiller. Tasiyamiyorum. Beton koydular sanki. Sanirim 1 sene daha kendime gelemicem. Size tavsiyem kombine ameliyat olmayin. Bir yerin agrisi gecerken diger yerin agrisi basliyor. Cok acili ve agrili bir surec. Yatalak hasta gibi oluyorsunuz. Kendinize bir turlu gelemiyorsunuz. Benim gibi bu sureci yasayan arkadaslar da var mi merak ediyorum. Hepimize acil sifalar..
Bunları yazıp sonra da param yok deyip, milletten para mı dileniyorsunuz? Pes yahu, kendinizi acındırmak için yazdığınız her şey yalan !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back