MASKE CEZASI İPTAL EDİLİR Mİ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

KivircikBirUye

Catwoman
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2016
143
-307
48
Herkese merhaba,

3 ay once calistigim is yerine polisler birden baskin yapti sanirim bir musterinin sikayeti sonucunda. Polisler geldiginde yuzumde maske yoktu. Ofis icinde calisiyorum ve musterilere uzagim bulastirma gibi bi imkanim yok. Maskem cantamdaydi ve polisler geldiginde takmistim. Fakat yinede polisler hic bir sekilde yapici davranmayarak sert bir dille bize ceza kesti. Bu cezayi is yerine kesmesi gerekmiyor mu? Sonucta is yeri benim maske ihtiyacimi karsilamadi. Ben kendi cantamdan buldugum bi maskeyi taktim ki surekli maske takan bi insanim. Is yerinde calisirken nasil takabilirim maske? Surekli konusma halinde oldugum bi is ustelik. Insanlarla nasil maskeyle iletisim kurabilirim? Öncesinde bi uyarma yok, ihtar yok. Direkt bu ceza nasil kesilebiliyor. Ödeyebilicek durumda da değilim. İs yerinden ayrildim ve annemle babam ayrilma asamasinda, annemde calısmiyor ve maddi sıkıntı cekiyoruz zaten. Şu surecte bu cezanin gelmesi ekstra olarak bizi psikolojik olarakta etkiledi. O kadar dikkat ediyordum maske takmaya is yerinde calisir haldeyken maske takmadigimi gorduler bi kere onda da yapistirdilar cezayi. Ben su an calismiyorum ek gelirim yok. is ariyorum. Bu parayi nasil odicem 900 tl az bi parada degil. Devletten pandemi suresince 1000 tl yardim istedim. Isten atilmistim ve zor durumdaydim ama yardim basvurumu reddettiler. Fakat cezaya sira gelince konusmamiza bile izin verilmeden kendimizi savunmamiza bile izin verilmeden ceza kesiliyor. Adalet nerede? Bu cezanin iptali icin ne yapabilirim? Yardimci olur musunuz? Gercekten cok ihtiyacim var.

Hepimiz iş yerlerimizde maske takıyoruz. Üstelik ben öğretmenim mesela sürekli konuşarak yapılan bir iş. Ama tüm gün maskemizi taktık yine de. Milli eğitim maske filan da dağıtmadı. Tam tersi biz maskemizi kendimiz aldığımız yetmediği gibi bir paket yedek de çocuklar için aldık. O maskeyi takmış olmalıydınız yani. Cezada bir yanlışlık yok bana göre.

Sürekli konuştuğum bir iş derken telefonla mı konuşuyorsunuz, müşterilere uzağım derken nasıl oluyor? Hiç kimse size yaklaşmıyor mu yani? Ya da siz hic yerinizden kalkmıyor musunuz?
Tabi ki kendi odanız olur, insanlara uzak konumda çalışırsınız maskeyi çıkarırsınız ama sizin maske çantadan çıkmış yani öyle hemen yanınızda değil bu bile tedbirsizlik ve cezanın haklı olduğunu gösterir. Zor durumda olabilirsiniz buna üzüldüm ama bu da bundan sonra maskeye önem vermenizi sağlar umarım.

Valla alışveriş merkezinde çalışan arkadaşlarım var, mağaza değil full konuşmak zorundalar yani. Hepsi maske takıyor, asla maskeyi çıkarmıyorlar. İş yeri maske falan da dağıtmıyor.
Müşterilerden uzakta çalışan arkadaşım da var, o da takıyor. Takıyoruz ve takmalıyız yani.

sizin tuzunuz kuru belliki ogretmensiniz. Tok acin halinden anlamiyor malesef. Anlatmaya calistigim seyde buydu. Olan maddi durumu olmayan insanlara oluyor. Maddi durumum olsa zaten odeyebilirdim. Bunlarinda goz onune alinmasi gerek. Birde 30 gun icinde odeyin diyolar napiyim sokaklara mi atiyim kendimi bu parayi bulabilmek icin.

sizin tuzunuz kuru belliki ogretmensiniz. Tok acin halinden anlamiyor malesef. Anlatmaya calistigim seyde buydu. Olan maddi durumu olmayan insanlara oluyor. Maddi durumum olsa zaten odeyebilirdim. Bunlarinda goz onune alinmasi gerek. Birde 30 gun icinde odeyin diyolar napiyim sokaklara mi atiyim kendimi bu parayi bulabilmek icin.
Hanımefendi yasak var takmak zorundasınız. Neye bu kadar celallendiniz anlamadım.

Öncesinde uyarıya, ihtara gerek yok çünkü bu cezası belirlenmiş bir kural. Genelge çıkalı aylar oldu. Kaldı ki hiçbir kural için haberim yoktu demek bahane sayılmıyor. İş yerinize de ayrı ceza kesilmiştir, personelin kurallara uymasından, ekipmanları sağlamaktan onlar da sorumlu çünkü. Ama sizinki bireysel bir ceza. Ayrıca sürekli konuşarak yaptığınız bir işte maske takmanız daha kritik.

Yahu tamam da maddi durumu olmayan insan her istediğini yapsın o zaman para cezası almaları yasak mı olsun? Maddi durumum da yoksa eğer en çok ben dikkat ederim ceza yememeye. Ödeyecek durumum yok aman maskem yüzümde dursun derim.

900 TL bi öğretmen için de az para değil, Türkiye şartlarında ciddi bir para. Bu söylemleriniz çok çirkin. Keşke herkes tedbir alsa, o maskeler çantalardan çıkmasa da cezalara gerek kalmasa.

yardima muhtacsaniz bunu farkli sekilde anlatabilirdiniz ne bu suclayici tavir? sizin hic hataniz yok yani sanki polis gelip hoopp kardesim yolda oyle yurunmez boyle yurunur diye ceza kesmis gibi konusmayin.

o maskeyi insanlarla ayni ortamda bulundugunuz her yerde takmak zorundasiniz. takmazsaniz ceza yersiniz. bu kadar basit anlamasi zeka gerektirmeyen bir is bu.

Herkese merhaba,

3 ay once calistigim is yerine polisler birden baskin yapti sanirim bir musterinin sikayeti sonucunda. Polisler geldiginde yuzumde maske yoktu. Ofis icinde calisiyorum ve musterilere uzagim bulastirma gibi bi imkanim yok. Maskem cantamdaydi ve polisler geldiginde takmistim. Fakat yinede polisler hic bir sekilde yapici davranmayarak sert bir dille bize ceza kesti. Bu cezayi is yerine kesmesi gerekmiyor mu? Sonucta is yeri benim maske ihtiyacimi karsilamadi. Ben kendi cantamdan buldugum bi maskeyi taktim ki surekli maske takan bi insanim. Is yerinde calisirken nasil takabilirim maske? Surekli konusma halinde oldugum bi is ustelik. Insanlarla nasil maskeyle iletisim kurabilirim? Öncesinde bi uyarma yok, ihtar yok. Direkt bu ceza nasil kesilebiliyor. Ödeyebilicek durumda da değilim. İs yerinden ayrildim ve annemle babam ayrilma asamasinda, annemde calısmiyor ve maddi sıkıntı cekiyoruz zaten. Şu surecte bu cezanin gelmesi ekstra olarak bizi psikolojik olarakta etkiledi. O kadar dikkat ediyordum maske takmaya is yerinde calisir haldeyken maske takmadigimi gorduler bi kere onda da yapistirdilar cezayi. Ben su an calismiyorum ek gelirim yok. is ariyorum. Bu parayi nasil odicem 900 tl az bi parada degil. Devletten pandemi suresince 1000 tl yardim istedim. Isten atilmistim ve zor durumdaydim ama yardim basvurumu reddettiler. Fakat cezaya sira gelince konusmamiza bile izin verilmeden kendimizi savunmamiza bile izin verilmeden ceza kesiliyor. Adalet nerede? Bu cezanin iptali icin ne yapabilirim? Yardimci olur musunuz? Gercekten cok ihtiyacim var.
İnsanlarla sürekli iletişimde olduğunuz için takmalısınız zaten. Burada ki mantığı kavrayamamanıza şaşırdım. İnsandan insana bulaşıyor ya hani...
Pandemi süresince işten çıkarılmalar yasak ki zaten. Ücretsiz izinde gösterirler en fazla onda da devletten maaş alıyorsunuz. Hadi işten çıkardılar diyelim o zaman da işsizlik maaşı almanız lazım.

Bütün gün sayısız veli öğretmen ve diğer resmi kurum yetkilileriyle konuşmak zorundayım. Maskemi çıkarmayı bırakın arada hava almak ıcın bıle ındırmıyorum. Evde 3 kucuk cocugum var. Isyerı karsılamıyor olsa dahi takmak zorundasınız.

Ama sürekli maske takmaya dikkat eden biri nasıl maskeyi çantasına koyar, çantadan avuçlayıp ağzına takar . Ayrı bir maske kutunuz vs. Olduğu izlenimi de oluşmadı kusura bakmayın. Ve zaten herkes bir kere boş bulunup, bunalıp falan çıkarsa önüne geçilmez bunun. Itiraz etme , dava açma vs olabilir iptal için ama malum bunlar için de vakit ve para lazım .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back