• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık masal ismine yorumlar????

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

dry_mhmt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2012
62
6
98
kızlar şuanda 21 haftalık hamileyim ve kızımız olacak inşallah
isim konusunda çok kararsız kaldık yardım edin lütfen
eşim masal ismini beğeniyor bende yanına zeynep mi eklesek diye düşünüyorum zeynep masal nasıl sizce???
bide asel ve yaren isimleri var aklımızda
isim yorumlarınızı ve isim önerilerinizi bekliyorummmm....

Masal çok cool çok havalı bir isim...
eşiniz de beğeniyorsa kesinlikle Masal ama yanına isim koymayın. havasını bozuyor bence

ama benimde içime çok sindi masal ama duyunca yok fıkra koy bari diye yorum yapıyorlar üzülüyorum kafam karışıyo

Masal ismini duyunca aklıma Beni böyle sev dizisi geldi onlarda kızlarına Elif Masal ismini koymuşlardı çok hoş güzel bir isim Masal çok kibar bence eşiniz ve siz beğendiyseniz diğer insanların fikri o kadar önemli değil ne tuhaf isimler duyuyoruz ki Masal ismi hiç tuhaf değil yanına ek isim düşünüyormuşsunuz zaten Zeynep ismi zaten ayrıca anlamlı kendi ismim diye söylemiyorum ama hiç bir zaman modası geçmez :16:ama biraz uzun oluyor eklenince sanki söyledim de şimdi ayrı ayrı kullanabilir tabi ki ama bir kısa olsun derseniz daha az heceli 3-4 harfli bir isim bulabilirsiniz Masalınızın yanına:emir_bebek:

Son düzenleme:
Isim ararken dikkat etmen gereken su bi anlami olmasi ve kuran da gecmesi lazim cunku kiyamet gunu anlami olan isimler cagirilcak ve anlami olmayanlar ise anne babasindan hesap sorcagi yaziyor bilgine zeynep guzel yanina baska bi isim koyabilirsin :emir_bebek:

kızlar alo fetva yı aradım az önce adama masal ismini düşünüyorum deyince nee deyip bi güldü nerden aklınıza geldi bu isim dedi moralimi bozdu :(
oda sizin gibi anlamı olan bir isim koyun dedi okula giderken çocukla dalga geçerler dedi ben uygun görmüyorum dedi :(

kızlar alo fetva yı aradım az önce adama masal ismini düşünüyorum deyince nee deyip bi güldü nerden aklınıza geldi bu isim dedi moralimi bozdu :(
oda sizin gibi anlamı olan bir isim koyun dedi okula giderken çocukla dalga geçerler dedi ben uygun görmüyorum dedi :(

Üzmeyin kendinizi lütfen bebiş içeride hissediyor moralinizi bozmayın iki isim düşünüyorsunuz sonuçta biri kuranda geçen bir isim olabilir diğer sizin içinizden gelen bir isim olabilir Masal ismiyle neden dalga geçilsin ki Masal gibi güzel bence beyefendi biraz kabalık etmiş afedersiniz ama gülmek niye insanın fikriyle dalga geçmek bence ona yakışır kendi gibi düşünüyor sanırım insanları:47:Hayal,Güneş,Toprak,Su gibi isimleri koyanları duysa herhalde yığılıp kalacak gülmekten çok saçma nasıl sinirlendim şuan:41:

eşim masal ismini beğeniyor bende yanına zeynep mi eklesek diye düşünüyorum zeynep masal nasıl sizce???

bence masal ismi çok güzel tam bir kız ismi hem modern hemde gizemli bir havası var
iki isim konusuna gelince bende iki isimli biri olarak yorum yapmak istedim
2isim kullanmayı asla ve asla sevmiorum annemin koyduğu ismi kullanıyorum heryerde
diğer ismi kullanmayı hiç sevmiyorum babam kendi koyduğu isimle seslenince
yada resmi bir işte diğer ismimle seslenilince sanki başkasını çağırıyorlar gibi garipsiyorum
bence tek isim iyidir diye düşünüyorum.bu arada kullandığım ismim güneş diğeri de çiğdem ikiside kötü değil yani.

bence masal ismi çok güzel tam bir kız ismi hem modern hemde gizemli bir havası var
iki isim konusuna gelince bende iki isimli biri olarak yorum yapmak istedim
2isim kullanmayı asla ve asla sevmiorum annemin koyduğu ismi kullanıyorum heryerde
diğer ismi kullanmayı hiç sevmiyorum babam kendi koyduğu isimle seslenince
yada resmi bir işte diğer ismimle seslenilince sanki başkasını çağırıyorlar gibi garipsiyorum
bence tek isim iyidir diye düşünüyorum.bu arada kullandığım ismim güneş diğeri de çiğdem ikiside kötü değil yani.
kızlar teşekkür ederim yorumlarınız için
iki isim bende pek istemiyorum aslında ama işte bir ismini de dini kuranda geçen bir isim koysam mı acaba diye düşünüyorum

Üzmeyin kendinizi lütfen bebiş içeride hissediyor moralinizi bozmayın iki isim düşünüyorsunuz sonuçta biri kuranda geçen bir isim olabilir diğer sizin içinizden gelen bir isim olabilir Masal ismiyle neden dalga geçilsin ki Masal gibi güzel bence beyefendi biraz kabalık etmiş afedersiniz ama gülmek niye insanın fikriyle dalga geçmek bence ona yakışır kendi gibi düşünüyor sanırım insanları:47:Hayal,Güneş,Toprak,Su gibi isimleri koyanları duysa herhalde yığılıp kalacak gülmekten çok saçma nasıl sinirlendim şuan:41:
canım ya içimi okudun resmen nasıl sinirlendim adama anlatamam ilk defa aradım alo fetvayı bidahada aramam heralde
bende senin gibi düşünüyorum masal isminin yanına dini bir isim koyulabilir aslında
çok güzel geliyo masal ismi ama eşim ve benim dışımda etrafımızdaki herkes yadırgıyo o ne öle diye
neyse onlarda alışırlar zamanla

Göreceli tabi ama madem fikir belirtiyoruz, bence güzel değil. Asel de öyle. Anlamlari güzel dir belki ama hayatin çeşitli evrelerinde de göze batmayacak isimler olmali bence :) asel teyzeee? Kulak tirmaliyor sanki.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

öncelikle fikrim kendime has:)
ama o kadar cok gereksz isimler türedi ki bi ayşe,zeynep,zehra, görsem çocugu benimsiyesim geliyo:)
farklılaşıcaz derken iyice suyunu çıkardık ..geçen tana diye bi isim duydum Allah aşkına tana nedr yahu :)
bizmde kızımız oluck inş ve meryem betül koymayı düşünüyorz.. :)

genelde yeni isim koyanlar zaten çok az hep eski isimlerde kalındığı için yagırgıyolar benimde kimlik ismim farklı zamanında annem ada ismini koyduracakmış fakat babamda aynı fikirde yadırgamış ve kimliğe yazdırmamış fakat ailemden bana çoğu kişide ada diye hitap eder o yüzden yadırgamalarını takmayın bence zeynep masal gayet güzel bir isim iki isim çok fazla değil ayrıca :))

Son düzenleme:

benim kiz kardesimin adi okyanus tuana..kayin pederimin adi destan.bence bunlar koyuluorsa masal da cok güzel olr.zeynepte bnm birinci ismim.ama pek kullanmadim baska yerde zeynep dediklerinde biraz garipsiyo gibiyim ama bnce iki isimli olmakta çok güzel..isimlerin kurandan olma sargi yoktur sonucta kuran kötü manalara gelen kezban(yalanci) vs.vardir.önemli olan o ismin anlaminin iyi olmasidir.ve bazen o isminin anlamiyla yasar.mesele zeynepin ilk anlamibdegerli bir taş anlamlarindan biri babasinin degerlisi (peygamberimizn kizida zeynp)ve gercktn 3kiz kardesi bn babamin daha nazlisiyim.ve buna benze bircok ismin anlamiyla yasar derler.anlaminin iyi olmasi gerekir.bence zeynep masal da çok güzel olur. şimdiden ismiyle hayirli büyüsün kiziniz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım ya içimi okudun resmen nasıl sinirlendim adama anlatamam ilk defa aradım alo fetvayı bidahada aramam heralde
bende senin gibi düşünüyorum masal isminin yanına dini bir isim koyulabilir aslında
çok güzel geliyo masal ismi ama eşim ve benim dışımda etrafımızdaki herkes yadırgıyo o ne öle diye
neyse onlarda alışırlar zamanla

Hayır fikrini söylemeninde bir kibarlığı vardır insana gülmek ne kadar saçma sanki saçma sapan bir şey söylüyorsun ne var Masal'da oldukça havalı:12:Kulağına okunan isimle çağırılıyor diye biliyorum mahşer gününde kulağına başka isim okursunuz en kötü yani kimliğinde farklı yazar çok mu karışık olur ki :26:Bende Nil ismini çok seviyorum kim ne derse desin ben beğeniyorum mesela gerisi hikaye:emir_bebek:

kızlar teşekkür ederim yorumlarınız için
iki isim bende pek istemiyorum aslında ama işte bir ismini de dini kuranda geçen bir isim koysam mı acaba diye düşünüyorum

anladım canım bak ozaman alternatif sunalım hem modern hemde kuranda geçen isimlere bakalım birlikte aklına yatan olur belki
masal-nisa
masal- belinay ( aşkım yiğenimin ismi )
masal-alya
masal-tuana
masa-irem
masal-iclal
masal - ceylin
masal-ahsen
bunlar çok hoş canım

Isim ararken dikkat etmen gereken su bi anlami olmasi ve kuran da gecmesi lazim cunku kiyamet gunu anlami olan isimler cagirilcak ve anlami olmayanlar ise anne babasindan hesap sorcagi yaziyor bilgine zeynep guzel yanina baska bi isim koyabilirsin :emir_bebek:

canım hocalar onu açıkladı öyle bişey yokmuş önemli olan ismin anlamının güzel olması çünkü sırf kuranda geçiyo diye bazen anlamı çok kötü isimler konulabiliyomuş

Back
X