• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Martta isteniyorum ama mutsuzumm acil yardımm :(

delyylade

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2012
118
0
26
İstanbul
Merhaba arkadaşlar sevgilimle yaklaşık 7 aydır sevgiliyiz düşündük taşındık mart ayında bi söz yapalım dedik fakat birçok sorunum var.En baştan anlatıyorum annem babam ayrı benim.Ben babamla kalıyorum.İsteme olucağı zaman annem babam biraraya gelsin istiyorum.Bu arada annem de babamda başkalarıylan evli. Biraraya gelmeleri imkansız yani.Babamın eşi çok kıskanç evin içinde annemin adını bile geçiremiyorum buyüzden kafam çok karışık çok mutsuzum bu güzel günümde annemde yanımda olsun çok istiyorum.Nişanı dışarda yapmak istiyorum öyle olduğunda annemde gelebilir ama söz ve isteme bizim evde olucağı için annem gelemicek.Diceksiniz söz istemede dışarda olsun ozaman diye.Ama ben herkes gibi evde olsun hazırlık yapılsın herkes gibi bi heyecan olsun istiyorum hazıra kaçmakta istemiyorum nolur yardım edin :( Buarada bu konunun arasına şunuda sıkıştırayım.Sevgilimin annesi sevgilime demişki evlenince bende sizle kalayımmı temelli demiş.Sevgilimde bana dediki annem benim için çok önemli yanımızda kalmasında problem olurmu dedi bende onu kıramadım sorun olmaz dedim.Aslında herkesin evi kendine özel olsun isterim çünkü evde bi sorun olucak kaynanamın yanında tartışamıcam istediğim zaman arkadaşlarımı çağaramıcam en basiti kocamla rahat rahat oturamıcam gecelikle yatamıcam ne bilim bazı şeylerden ufakta olsa fedakarlık yapmam gerekicek napıcam bilmiorum annesi tek değil eşide var fakat eşi yarım saat arası olan bi restorantta çalışıo haftada bi gün eve gelio kocasını bırakıp nasıl benimle kalıcak anlayamadım

canım gercekten zor :( ıste anne babalar kendı hayatına devam edıyolar ama cocouklar bunun acısını bugun de yarın da farklı olaylar ıcınde yasıyor..
senı içlerınden bırını secmek zorunda bırakmaları kotu:S
aslında en guzelı senın ıcın fedakarlık yapıp kendı egolarını bırakarak bıraraya gelmelerii ama anladıgım kadarıyla zor..ben ce annenın ve babanın sayıp sevdıgı ortak bır kısı varsa aracı olarak onlarla gorusturebılırsın aslında senden buyuk aracı yok da neyse..

Bunu benim değil onların düşünmesi lazım nasılki boşanırken bana sormadan düşündülerse bunuda düşünsünler.babamın 2.eşi çok kıskanç ve bir okadar da huysuz... Dengesiz davranışları var napıcağımı bilemedim :(

Kıskanç üvey anne 2-3 saatlik bir törende çenesini kapalı tutsun tabiki annen gelecek bana kalırsa şimdiden bu konuyu açık ve net konuş....

Gelelim ikinci konuya ; çözüm basit kayınvalide ile birlikte yaşama mevzusu müstakbel kocanın yanında açılacak "annen yanımızda olunca ben seni gönlümce sevemem ki... Ben seni gönlümce sevmek istiyorum aslında sık sık yanına gitsek ona yakın bir yere taşınsak daha mı iyi olur " denilecek .... (denenmiştir)

canım babana anlatsan annenide istediğini söylesen .eşi istemezsede amcan halan yokmu onların evinde olabilir babanın eşi onada laf edemez diye düşündüm .kadın bu kadarda acımasız olamaz onunla konuşsan ikna olabilir sonuçta annende başkasıyla evli

canımm benimde durumum aynı !!!! benmde annem babam boşanıdı ve ikiside evlendi. ben annemle kalıyorum ve eşi çook kıskanç. babamın adı dahi geçmez. ve benm de nişanım haziran gbi. söz kesimi kız isteme evde olur tabiki ama o eve babam giremez ve katiyen annemin eşinden istenmem !! bu yüzden nasıl olck inanın bilmiyorum ama çokta takmıyorum, çünkü o adam ve kadın benim umrumda değil. eger annem ve babam beni sewiyor en mutlu günümde yanımda olmk istiyorsa onlarda yoluu bulucaklar. bulamazlarsa zaten ben kabul etmem..

ama ben şöle bşi düşündüm kız isteme ve söz kesimi cafe gbi bir yerde olur yada ne beilim amcamların evinde,o zaman hem annem hem babam gelir. eşleri olmadan tabi. düğünde zaten mecbur olucaklar orası Allahın emri tatlım

Babama anlatmasına anlatıcam ama ortam çok gerilicek herkes birbirinden uzakta mesafede olucak bu da kötü değilmi :S

Canım benimde hemen hemen aynı durumum mevcut tek fark anne babam ikiside evlenmedi ama ayrıyız ben babamla konuştum ikinizide görmek istiyorum birbirinize katlanın benim için dedim oda bin bir zorlukla tamam dedi yani bence ilk önce babanla konuş o zaten eşini ikna edicektir ki zaten ikisi aynı ortama gelince inan biraz suratlar asık oluyo sadece oda belli bir süre sonra dağılıyor ve bence kesinlikle anne babanın saygı duyduğu bir akrabanızın ortamda onların arasında oturması gerek ablamın isteme töreninden biliyorum

aynı ev konusundada bencede ailesine yakın bir ev tutman daha faydalı olucaktır ki bende öyle yapıcam.

Ayrıca Zeynepmeliss arkadaşa kesinlikle katılıyorum hayatın her anında bu kötü durum karşımıza çıkıcak ama allah tan sevdiğim kişi bu konuda hep beni avutur ve yanımda olur üzülmeme müsaade etmez seninde en büyük destekçin bence nişanlın olucak.:34:

merhaba arkadaşlar sevgilimle yaklaşık 7 aydır sevgiliyiz düşündük taşındık mart ayında bi söz yapalım dedik fakat birçok sorunum var.en baştan anlatıyorum annem babam ayrı benim.ben babamla kalıyorum.isteme olucağı zaman annem babam biraraya gelsin istiyorum.bu arada annem de babamda başkalarıylan evli. Biraraya gelmeleri imkansız yani.babamın eşi çok kıskanç evin içinde annemin adını bile geçiremiyorum buyüzden kafam çok karışık çok mutsuzum bu güzel günümde annemde yanımda olsun çok istiyorum.nişanı dışarda yapmak istiyorum öyle olduğunda annemde gelebilir ama söz ve isteme bizim evde olucağı için annem gelemicek.diceksiniz söz istemede dışarda olsun ozaman diye.ama ben herkes gibi evde olsun hazırlık yapılsın herkes gibi bi heyecan olsun istiyorum hazıra kaçmakta istemiyorum nolur yardım edin :( buarada bu konunun arasına şunuda sıkıştırayım.sevgilimin annesi sevgilime demişki evlenince bende sizle kalayımmı temelli demiş.sevgilimde bana dediki annem benim için çok önemli yanımızda kalmasında problem olurmu dedi bende onu kıramadım sorun olmaz dedim.aslında herkesin evi kendine özel olsun isterim çünkü evde bi sorun olucak kaynanamın yanında tartışamıcam istediğim zaman arkadaşlarımı çağaramıcam en basiti kocamla rahat rahat oturamıcam gecelikle yatamıcam ne bilim bazı şeylerden ufakta olsa fedakarlık yapmam gerekicek napıcam bilmiorum annesi tek değil eşide var fakat eşi yarım saat arası olan bi restorantta çalışıo haftada bi gün eve gelio kocasını bırakıp nasıl benimle kalıcak anlayamadım

benimde annem ve babam ayrı malesef 2013 bıtmeden istemeye gelecekler öyle konuştuk . Hem annemin hemde babamın yanımda olmasını istiyorum.ben annemle kalıyorum.babamla 8 senedir görüşmüyordum 6 ay ancak oldu barışalı.ikisinide yanımda istiyorum.babam istemeye geleceklerini biliyor.suanda memlekette bu hafta gelecek.annemın evınden ıseyecekler babamıda oraya cagırcam gercı cok uzak değiller ustte babam altta annem oturuyoruz.ama yıne de sorun cıkmasından cok korkuyorum.allah yardımcımız olsun.AİLE BÜYÜKLERİNDEN AKRABALARDAN BİRİLERİNİ ÇAĞIRDIM.ARADA KAYNAR GİDER DİYE DÜŞÜNDÜM.

Son düzenleme:
tatlim benim, bu senin yeni hayatinin ilk adimi diyebilirim, eger hayattalarsa ve de kus degilsen tabii ki anne ve baban yaninda olacak, olmak zorunda , babanin esinin kiskancligi soz konusu bile olamaz bence , konus iyilikle anlatmaya calis sonucta o senin ''annen'' , eger iyilikle anlamiyorsa kusura bakmasin zorla kabul edicek o zaman, baban da biraz yumrugunu vursun masaya sonucta kizinin mutlulugu soz konusu, onu birak bir de damat tarafinin onunde arkan saglam dursun isterim ben , insanlar zamanla degisir , gun gelir ailesi seni ezmeye falan kalkarsa bilsinlerki ailen simsiki arkanda , bu anne ve babanin bir gorevi. bunlar benim kisisel dusuncelerim, bol sanslar canim

bak şimdi nasıl sinir oldum gece gece :41: öncelikle annen ve baban senin için bir araya gelicekler bunda kıskanılacak bişey yok zaten annenle baban arasında bişeyler olucak olsaydı zaten ayrılıp başkalarıyla evlenmezlerdi. bence söyle ona ben senin isteğine göre hareket edemem bu benim özel günüm annemin ve babamın yanımda olmasını istiyorum buna karışamazsın diye. diğer konuda da keşke hemen olur demeseydin sonuçta herkes evde yalnız kalıcak kayınpederdim yok biz evlenince kayınvalidem yalnız yaşıcak. annemle babam boşandı seneler önce annem bi daha evlenmedi ben evlendiğim zaman annemde evde yalnız kalıcak. ya da sözlünle konuş söyle ben düşündüm annen varken evde rahat edemeyiz filan de ne biliyim anlat bişeyler ama onu kırmadan anlat

Kiskanclik da neymis cocuk mu bunlar koskoca yetiskin insan hepsi nikahlarda dugunlerde erkes herkesle bir araya geliyor istemede mi gelemeyecekler ne var ki bunda hic uzulme canim hepsi duzelir senin istedigini yaparlar moralini bozma

kız istenicek yahu 3 saatde mi dayanamıyorlar.
Allah kolaylık versin canım.
İlla olmaz derler ikna edemezsen.
Şöyle bir şey de yapabilirsin.
Benim kuzenimin nişanlısının da annesi babası ayrı ve her ikisi de evliydi.
Babası uzak bir şehirdeydi.
Kızlar da anneyle yaşadığı için önce kızlar anneden istenildi.
Daha sonra da babanın evi de ziyaret edildi . İsteme gibi olmadı ama babayla da tanısılsın diye.

Sen de önce aile tanısması gibi annenin evine gidilebilir.
Annenin de onayı alınmıs gibi olur.

Yüzük takmak icin babanın evine tekrar gidilir. Babandan istenir yüzükler takılır.

benimde annem ve babam ayri ve bu sene kismetse benimde sözüm olcak, o günü ikiside bi araya gelcek. Bence annen yaninda olmazsa kötü olursun mutsuz olursun. Babanla konus söz olacagi gün eŞi bi kac saatligine evde olmasin, ne olcak yani.
inŞallah hersey istedigin gibi olur cnm...

Merhaba arkadaşlar sevgilimle yaklaşık 7 aydır sevgiliyiz düşündük taşındık mart ayında bi söz yapalım dedik fakat birçok sorunum var.En baştan anlatıyorum annem babam ayrı benim.Ben babamla kalıyorum.İsteme olucağı zaman annem babam biraraya gelsin istiyorum.Bu arada annem de babamda başkalarıylan evli. Biraraya gelmeleri imkansız yani.Babamın eşi çok kıskanç evin içinde annemin adını bile geçiremiyorum buyüzden kafam çok karışık çok mutsuzum bu güzel günümde annemde yanımda olsun çok istiyorum.Nişanı dışarda yapmak istiyorum öyle olduğunda annemde gelebilir ama söz ve isteme bizim evde olucağı için annem gelemicek.Diceksiniz söz istemede dışarda olsun ozaman diye.Ama ben herkes gibi evde olsun hazırlık yapılsın herkes gibi bi heyecan olsun istiyorum hazıra kaçmakta istemiyorum nolur yardım edin :( Buarada bu konunun arasına şunuda sıkıştırayım.Sevgilimin annesi sevgilime demişki evlenince bende sizle kalayımmı temelli demiş.Sevgilimde bana dediki annem benim için çok önemli yanımızda kalmasında problem olurmu dedi bende onu kıramadım sorun olmaz dedim.Aslında herkesin evi kendine özel olsun isterim çünkü evde bi sorun olucak kaynanamın yanında tartışamıcam istediğim zaman arkadaşlarımı çağaramıcam en basiti kocamla rahat rahat oturamıcam gecelikle yatamıcam ne bilim bazı şeylerden ufakta olsa fedakarlık yapmam gerekicek napıcam bilmiorum annesi tek değil eşide var fakat eşi yarım saat arası olan bi restorantta çalışıo haftada bi gün eve gelio kocasını bırakıp nasıl benimle kalıcak anlayamadım

Bu özel ve mutlu gününde nasıl baban yanında olucaksa annen de olmalı sakın taviz verme o babanda diğeri de annen seni 9 ay karnında taşıdı hiç mi hakkı yok üzerinde süt hakkı var en önemlisi tabiki istemeye de söze de gelicek buna 3. Bir şahıs mani olamaz tavrını koy kesinlikle.kvalidene gelince sağlık problemi yada maddi proplemleri olmadığı sürece o konudada taviz verme.bırak beraber yaşamayı yakın oturmak bile tehlikeli.melek olsa kayınvaliden rahat edemezsin evde bir büyük olması demek büyük sorumluluk demek.eşinle sorun yaşarsınız çok iyi düşün ve eşinle konuş uygun bir dille eşinle ayrı bir evde yalnız olmak istediğini söyle.

üyev annen anlayış göstermeli, açık açık konuşsan beelki anlar. diğer konuya gelince, kayınvalide niye kalmak istiyor sizle, hadi diyelim çok hasta anlarım ama hasta da değil sanırım, eşi de yaşıyor. erkek arkadaşına güzelce anlat bence durumu, oda annesine anlatsın güzelce. arayı yapacak o çünkü, sen mırın kırın etsin kötü gelin olursun onun gözünde. canım her şeyi baştan konuş, sonrası geç olabilir.

Back