gunaydin kizlarr,bugun benim saat 11 de doktor kontrolum var,insallah her sey yerindedir,bu ay cok agrilarim oldu,süpheleniyorum kotü bir sey cikacak die,
istiridyecim canım benim. sağol. ama benim şansım hepinizden az. kimbilir kaç ay hamile kalamıcam.kimbilir daha kaç ay umutsuzca beklicem. yumurtlama günlerindeki belirtiler hakkında bilgin varmı istiridye((((((
istiridyecim canım benim. sağol. ama benim şansım hepinizden az. kimbilir kaç ay hamile kalamıcam.kimbilir daha kaç ay umutsuzca beklicem. yumurtlama günlerindeki belirtiler hakkında bilgin varmı istiridye((((((
CANIM ISALAH GUZEL HABERLERLE GELIRSIN MERAK ETME KORKULACAK BISEY YOK BAK GOR KOTU BISEY CIKMAYACAK KALBINI FERAH TUT CNM
cok saol loracim,dedigin gibide kötu birsey yokmus.her sey yolundaymis,Allaha sükür.adacayinida sordum hic bir sakincasi yokmus hatta iyi gelir,adet agrilari icin dedi,ve sakinlesdirici özelligi varmis...
MITAKUCUM OYLE DEME CANIM DUSUGUN ARKASINDAN HEMEN HAMILE KALINIRMIS BAK BENDE IKI DUSUK YASADIM BILIYORUM COK ZOR AMA ILK HAMILELIGIMLE IKINCI HAMILELIGIM ARASINDA SADECE 1 ADET DONEMI GECTI KIMISI ADET BILE GORMEDEN TEKRAR HAMILE KALIYOR HIC OKUMADINMI CNM UMUTLARI KAYBETMEK YOK BAK BIZ KAYBEDIYORMUYUZ BIGUN BIZLERIN HEPIMIZIN SAGLIKLI COCUKLARI OLACAK VE BURADA BEBISLERIMIZI KONUSACAZ HEPBIRLIKTE CNM SAKIN UZULME VE KOCANLA BU GUNLERIN TADINI CIKAR HERSEYIN BIR HAYRI VARDIR CANIM INAN BUNA
Ovulasyon yani yumurtlama günü her kadına göre değişir. Bunu anlamak için bazal temperatür denen bir ölçüden yararlanılır.
Yumurtlama (Ovulasyon) bir sonraki adet kanamasının başlangıcından 14 gün önce gerçekleşir.
Adet siklusları 28 gün süren kadınlarda ovulasyon 14. gün de gerçekleşir.Adet siklusu 35 gün süren bir kadında ovulasyon ( 35 – 14 : 21 ) 21. günde gerçekleşirken , 25 gün süren bir kadında (25 – 14 : 11) 11. günde gerçekleşir.
Beden derecesi ile her sabah alınan beden ısısı devamlı olarak bir takvime kaydedilir. Beden ısısının hafif yükselme yaptığı gün (çoğunlukla adetin 15. ve 16. günlerine rastlar) kadının yumurtladığı gündür.
OVULASYONUN GERÇEKLEŞTİĞİ NASIL ANLAŞILIR ?
1 – Göğüslerde hassasiyet
2 - Karın bölgesi ve kasıklarda ağrı , rahatsızlık hissi
3 - Vaginal akıntıların artması
4 - Vücut sıvısının artması
Eczanelerde satılan ovulasyon belirleme testleri ile de ovulasyonun gerçekleşip gerçekleşmediği belirlenebilir
ne öğrenmek istiyosan sorabilirsin..ama adaçayı konusunda biraz hassas davranmalısın...mutlaka yumurtlama gününden önce bırakmalısız içmeyi..yumurtlama zamanı sakıncalı....bi dahaki adetine kadar içmiyosun...çünkü sık adaçayı içmek düşükte yapabiliyomuş..o yüzden sadece adet gününde başlayıp..yumurtlamadan bir kaç gün önce bırak
bu arada kurutulmuş yaprak şeklindeki adaçayı olucak ..kaynatılmıycak..sadece sıcak suya konulup demlencek....:içelim:
kızlar adet tarihim 18 mart dı..hamileyim...ama henüz keseyi görmediğimiz için bişey yazmadım..perşembe günü doktor randevum var.inşallah görürüz..
mitakucum üzülme lütfen, Rabbim eminim en kısa zamanda sana sağlıklı bir bebek verecek, en azından şunu biliyorsunki hamile kalabiliyorsun, bak bir çoğumuz bundan bile habersiziz bende dahil, neden hamile kalamadığım bile belli değil, aynen bende senin gibi, bir sürü çocuğum olsun istiyordum annem kızardı hatta ben öyle dedikçe ama nasip, ben yine biliyorum ki olacak, ama bundan öte senin bebeğinin en yakın zamanda olacağını biliyorum dualarımız seninle, üzülme, eşini de üzme, ona da yazık, çaresiz bırakma onuda, Allah en hayırlısını bilir dua et. sabırlı ol.
sağol sudenazcım. şimdi benim günlerim perşemden pazartesiye kadar olan günlerya, yani ben perşembeden pazartesiye hergün ilişkiyemi girmem lazım. eşim işi dolasıyla bu ay gerçi son artık şehir dışına çıkmayacak ama bu ay cuma ve cumartesi şehir dışında olucak. şansım çok azzzzzzzzzzzzzzzz(((((((((((((((((((((((((((((((((((((
loracim sana bir sey sorucam.sende almanyada yasiyormussun.adacayi nerde bulunur?almanca ismi nedir ?BIR BILGIN VARMI:
BEKLEMEDE OLANLAR
cokolino..................6mart
elif26.......................22mart
guley......................22mart
gonulcelen..............22mart
runhas.....................24mart
cidy........................24mart
birgül38...................24mart
ceylin35..................25 mart
gamzeli....................25mart
bernis.....................25mart
mavi rüya................25mart
baturnuray...............25 mart
seyma88..................25 mart
AHURA MAZDA.........25 mart
doga6.......................25mart
YENI LISTE
aysegül34................26mart
elizabethtown...........26mart
gurbet gelini.............26mart
haziran na................27mart
sselda.....................27mart
prensesim................27 mart
haziran_na..............27mart
sibel.mtlu...............27mart
armus.....................28mart
seyra.....................28mart
latifeelif.................28mart
ALDARA................28 mart
türlü türlü................29 mart
barin.....................29mart
nur82....................29 mart
nihal1981...............29mart
melih.....................30mart
umutgezgini.............30 mart
kuzu........................30mart
senliyurt..................30mart
NİSAN LİSTEMİZ
KANCICEGIM.......................................1 NISAN
SUZIDIL........................................... ...3NISAN
İSTİRİDYEYİM_İNCİMSİN....................3 NİSAN
PETEKNUR.......................................4 NİSAN
BEDEF............................................. .4NISAN
EMINEILCIN.......................................4 NISAN
ESRAKO...........................................5 NİSAN
MİRAGE82.........................................5 NİSAN
BUBUŞ............................................. 5 NİSAN
SULTAN49.........................................6 NİSAN
BENSSENB.....................................::8NI SAN
FINDIK80.......................................... .10NİSAN
ESİNGÜL........................................... .1 0 NİSAN
XNAZANX........................................... .1 2 NISAN
DIPTISDIPTIS...................................... .12 NISAN
EVRIM............................................. ...13 NISAN
VAVELYA........................................... .13NISAN
BALLIM53......................................... .14 NISAN
MITAKU............................................ .:15NISAN
NEFISEM........................................... .16NISAN
BEYAZBULUT.......................................1 6NISAN
BAHARCIK......................................... .17 NISAN
ZELİŞ82......................................... .....18 NİSAN
ZEYNP.ZEYNEP...................................19N ISAN
CIDY.............................................. .......19NISAN
EMELİKO........................................... .20 NİSAN
LORA.............................................. ....24NISAN
CANIMINICI........................................ ...24NISAN
GÜLEY............................................. ....:24NISAN
BALLITATLI........................................ .....25NISAN
HAMISLERIMIZ:::::::::::::::::::::::
BEYAZMELEK:::::::::::::::::::::::::
DUYGUMUTLU :::::::::::::::::::::::
medine03::::::::::::::::::::::::::::::::
_DaRKiNLiFe_::::::::::::::::::::::::::
CIMBOMLU:::::::::::::::::::::::::::::::::::
FATER:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
ZEYNOO24::::::::::::::::::::::::::::::::
GULAY_DA:::::::::::::::::::::::::::::::::::
ASLIHANXX:::::::::::::::::::::::::::::::::::
NESHE1976::::::::::::::::::::::::::::::::
ACHEL10:::::::::::::::::::::::::::::::::::
ASORTIE::::::::::::::::::::::::::::::::::
AREGON:::::::::::::::::::::::::::::::::::
H:MINE::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
KARAMIO:::::::::::::::::::::::::::::::::::
nefisecim bende almanyada yasiyorum bende adacayi aldim türk marketinden hazir yapraklar halinde ama eger istersen DM de yaprak cayi olarak satiliyor adi salbei diyea.s.
canım 2 günden bişiy olmaz perşembe gününden yapsanız olur..biliyosunki spermler rahimde 72 saat kadar canlı kalabiliyor..takılma buralara...yapabiliyosan gün aşırı yap mutlaka...ne dedim ben o maddelerde en önemlisi bu ayda olmıycak şansım yok gibi psikolojinizi kötü etkiliycek düşüncelerden uzak durun..:içelim: