Aşılama Mart 2020 Aşılama Olanlar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Hakkında hayırlısı olsun canım. Ben de daha önce kayıp yaşadığım için seni anlayabiliyorum. İnşaallah kİsa zamanda bir bebek nasip olur.

Gelmiş geçmiş olsun inan üzüldüm.. Canım benim ama yeter artık hiç üzme kendini.. Her nasip vaktine esirdir diye bir söz var.. Kimimizin bekleyişi acı kimimizin kaybedişleri.. Duadan inanmaktan başka neyimiz var.. Allahım ol diyecek oluvercek bakalım bilmediğimiz görmediğimiz ne hayırlar gizli yaşadıklarımızda bol dua güzel arkadaşım.. En kısa en hayırlı zamanda kolaylıkla sağlık ve sıhatle yavrumuzu alalım kucağımıza.. Hep mutlu huzurlu sağlıklı olalım güzel ailemizle inşallah

Canım benim eskileri düşünme lütfen.. Allahım iyiyi güzeli yazdı inşallah çektiklerin geçti gitti.. Nasıl gidiyor bugün neler yaptın anlat biraz moral olsun.. Hatta sürecini de bi yazsana sorun neydi hangi iğneleri kullandın yumurtalar kaç mm oldu kaç yumoş oldu kaçıncı gün test yaptın hepsini anlat topiğe geleb arkadaşlar olursa okusunlar umutla dolsunlar..

Evet canım dua ediyorum sürekli. İnşallah rabbim herkezin ettiği duayı kabul eyler. Teşekkür ederim bir nebzede olsa rahatladı içim Allah razı olsun

Canım çok sağol ne güzel moral veriyorsun Allah razı olsun
Yasim 34, 12 yıllık evliyim ve öğretmenim. İlk 4-5 yıl kadar bebek dusunmuyorduk, adet düzensizliği vs yoktu rutin kontrollerime de giderdim hep. Neyse biz ilk 1 sene normal denedik olmayınca doktora gittik, herşey normal hiç sorun denildiği icin biz bir süre daha bekledik. Sonra Çapa Tıp Fakultesi infertiliteye basladim, bir sürü tahıl, test vs asilamaya karar verildi. Aşılama için muayene beklediğim ay regl olmayınca hamile olduğunu ogrendim. Süresi kanama ve yatarak geçen bir dönem sonrası, gelişim durduğu icin 11 haftalıkken ikiz gebeliğim kürtajla sonlandı. Kürtaj sonrası bir süre kendimi psikolojik olarak toparlamak için ara verdik. Başka hastenere de gittim ama en son Bezmialem Tıp Fakultesine basladim, evet yoğun bir hastane ama doktorum bana en başından beri çok güven verdi. Kürtaj sonrası rahimde yapışıklık kalmış ve bunu bana diğer gittiğim ve muayenesine 500tl odedigim doktorlar hiç söylemeden direkt tüp bebek yapalim demişlerdi. Şimdiki doktorum bu yapışıklık geçen sene Haziran'da histereskopi ameliyatı ile açtı. Birkaç ay bekledik, doğal gebelik için de 4-5 ay bekledim ama olmayınca işte bu ay aşılama yapalım dedi doktorum. Adetin ikinci günü kontrolde rahim iyi durumda dedi, sonraki kontrollerinde 3 yumurtamın oluştuğunu söyledi doktorum. Açıkçası kaç milim olduğunu bilmiyorum. 15 Mart Pazar günü tam da koronavirusun ulkemizde olduğunun yeni aciklandigi günlerde aşılama için hasteneye gittim. Ama o gün moralim çok bozuktu, sabaha kadar uyuyamadim ve üzüntüden hep ağlayarak sabahladim. Asilamadan vazgeçmek uzereydim hatta çünkü 2-3 gün önce başlayan boğaz ağrısı ve aşırı oksurugum vardi. Eşim benimle sürekli konuşarak cesaret verdi ve rahatlattı. Aşılama islemim çok rahat geçti Allah'a şükür. Doktoruma hasta oldugumu söyledim, bende maske vs vardı zaten ama doktorum da ateşin var mı diye sordu ateşim yoktu gerçekten. Sadece pastil, bol su, bitki çayı iç.15 gün dışarı çıkma iyi olacaksın birşeyin yok dedi açıkçası ben öğretmen olduğum için zaten bu tarz faranjit gibi hastalığı çok geçiriyordum ama virüs olur mu diye çok korkmuştum. Çok şükür ki gerçekten birkaç güne iyileştim. Aşılamanın 13. Günü eşime test aldırdım, çift çizgiyi görünce doktoruma yazdım ve kan testi istedi. Sonucum 79 cikti Allah'a şükür. Pazartesi yine bakıldı, bu kez 200 cikti, doktorum göbekten kan sulandırıcı başlattı . Yarın yine kanda bhcg bakılacak değer artmış mi diye. İnşaallah bu kez sağlıklı bir gebeliğim vardır ve 7 senelik bekleyişin sonu mutlu biter.

Başımdan geçen süreci olabildiğince kısa anlatmaya calistim ama yine de uzun olmuş hakkınızı helal edin

Başımdan geçen süreci olabildiğince kısa anlatmaya calistim ama yine de uzun olmuş hakkınızı helal edin
Helal olsun canım ne demek sen helal et asıl bize moral olsun diye anlattın neticede.. Artık kayıplarımızı hiç düşünmeyelim.. İnşallah sağlıklı bir anne olarak sağlıklı sıhatli yavrularına kavuş her biri kolaylıkla bulsun seni.. Buraya her girdiğinde güzel şeyler paylaş güzel şeyler için araştırma yapıyor ol.. 12 yılın sonu artık heeeep mutluluk olsun öğretmen hanım arada bize de yaz

Merhabalar,20 martta 2. asilamami yaptirdim. Ilki negatif çıkmıştı ve muhtemelen ilk olduğu için birbirinden tuhaf belirtiler görüp hayale kapıldım.negatif cıktı velhasil.simdi 2.asilamada 13.tindeyim. Kasikta ve bacakta adet öncesi huzursuzluğu var.adet tarihine de 5 gün var.hamilelik belirtisi olabilir mi sizce???

Arkadaşlar ayın 16 sında aşılama oldum ve Bugün öğlen test yaptım silik 2.çizgi çıktı adet tarihime normalde 5 gün var

Merhaba kızlar bende 31 Mart’ta aşılama oldum bekliyorum bakalım hiçbir şey hissetmiyorum.2.aşılamam olduğu için umudumda yok ötekinde çok stres yapmıştım bunu hiç takmıyor gibiyim sanki sonucu zaten biliyor gibiyim hayırlısı olsun bakalım

Bu arada ben merional kullandım yumurta geliştirmek için folic asite devam ettim çatlatma iğnesini yaptım aşılama sonrası da doktorum jel verdi folic asite devam gün aşırı ilişki önerdi .
Her gün havuç kabak çekirdeği fındık türü şeyler yiyorum

Öncelikle hayırlı olsun rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah... bikaç sorum olucaktı size aşılama sürecini anlatırmısınız yani doktora ilk gittiğinizde hangi testleri istedi sizden ve eşinizle alakalıda test istedi mi tedavi kaç gün sürdü spermi tedaviden kaç gün sora yerleştirdi doktor bide hangi doktora gittiniz ne kadar ödediniz toplam tutar olarak ... bu kadar ayrıntı sormamın sebebi eşim sadece 14 yanımda kalıcak bu süre zarfında herşey olup bitebilir mi bunu merak etmiştim

İlk olarak adetin 2.günü muayeneye gittim ve yumurtaların olgunlaşması için göbekten yapılan 5 iğne verildi. Ayrıca folic asit basladim. İgnelerden sonra kaç yumurta oluştuğu ve yeteri büyüklüğe gelip gelmediğini kontrol etmek icin yeniden muayene etti. Bende 3 yumurta olusmustu , 3'ü de iyi durumdaydi. Eşimde zaten spermiyogramda ve diğer testlerde hic sorun yoktu. Cuma akşam vurulmak üzere çatlatma iğnesi verildi ve Pazar sabahı eşimden sperm örneği alındı, sperm yıkama işlemi 1,5 saat sürdü, bu arada aşılama öncesi idrara sıkışık olmak gerekiyormuş bol bol su ictim.11'de asilamam yapıldı. Aşılama işlemi gerçekten ağrısız, acısız ve çok kısa süren bir işlemdi. Asilamadan sonra yaklaşık 20 dakika yatırdılar. İşlem sonrası doktorum ilaçlarımı yazdı. Progesteron içeren vajinal bir jel, folic asit ve Estrofem (hormon ilacı) verdi. Bir de bu akşam ve devamında 3 gün ilişki olsun dedi. Yalnız bunu herkese onermiyorlar, pko'lu olan arkadaşlara mesela onermemis doktorları. Siz doktorunuzu dinleyin bu konuda. Aşılamanın 15.gunu kanda test yaptır dedi ben 14.gun meraktan idrar testi yaptim çift çizgi çıkınca kan verdim. 2 gün arayla yine kan vererek artışa bakıldı. Bende pıhtılaşma riski olduğu için doktor göbekten kan sulandırıcı igne ve coraspin baslatti. İlk muayenede sanırım bhcg değerim 1500 uzeriydi ve kese göründü. İnsallah carsamba günü kalp atisina bakmak için çağırdı doktorum. Aşılama işlemi için 1400tl ödedik, ilaçlara 560 TL ödedik ama rapor çıktığı için 260tlsini devlet geri odedi.

SONUCU NE OLDU

Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için bu arada ben yeni aşılama yaptım 21 martta çarlatma iğnesi oldum 23 martta aşılama oldum 2 nisan adet günüm bakalım neler olucak dün test yaptım öylesine tek çizgiydi yani vücudumda çaylatma iğnesinin etkisi kalmamış aşılama gününün 15. Gününe kadar eğer adet olmazsam hastaneye gidicem doktor progestan fitil verdi eğer adet olursan fitili kullanma dedi ama forumda okuduğum kadarıyla yazmışlar ki progestan kullanırken adet olunmaz adeti erteler progestan yazmışlar anlamadım bende ne yapıcam diye bu arada hamile kalmışsınız umarım sağlıkla kucağınıza almışsınızdır

Noldu son durum canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…