Marmaray açılıyor...Bir rüya gerçek oluyor.

Marmaray projesi BİTMEDİ!!!
Halkalı-Sirkeci hattı hala hazır değil,daha tren sisteminin metro hattına entegrasyonu yapılacak.Şu an bitmiş olan sadece Avrupa yakasını Anadolu'ya bağlayan tünel

Marmaray projesi BİTMEDİ!!!
Halkalı-Sirkeci hattı hala hazır değil,daha tren sisteminin metro hattına entegrasyonu yapılacak.Şu an bitmiş olan sadece Avrupa yakasını Anadolu'ya bağlayan tünel
Marmaray Ankara hızlı treni ile istanbul' un en uç noktasını birbirine bağlayacak bir proje..

Elbette şuan itibariyle hepsi bitmiş değil. Ancak açılış için söz verilen tarih bu tarihti. Diğer kısımlarının da vaad tarihleri belli.

Tam olarak bitmese dahi, üsküdardan eminönüne trafikte 1 saatten fazla sürede gidebilecek bir yolcu, 4 dakika da karşıya geçecek. Bu bile YETER... ki hala deli gibi çalışma devam ediyor, diğer kısımları da söylenen tarihte bitecektir.

Turkiye her zaman ilerlemesine devam etti. Turkiye AKP gelmeden once de ilerliyordu zaten. Cumhuriyet ilan edildiginde bizim ne dogru durust yolumuz, ne koprumuz, ne de demiryolumuz vardi. 18000 km yolun 1 metresi bile asfalt degildi. Bugun 61000 Km yolumuz var, ana hatlar ve uzunluk 1960 lardan beri ayni, 1980 lerde Bogaz koprulerinin her ikisi de ilave baglanti yollari ile hizmette, daha sonra Izmit yolu gibi ekspress yollar, viyadukler, kopruler, tuneller, limanlar, havayollari, demiryollari.. Bunlarin cogu daha savastan yeni cikilmis bes kurussuz Cumhuriyetin ilk yillarinda yapilmaya baslandi. Bu yollarin kiminin gidisli gelisli olarak arttirilmasi bu hukumet zamaninda yapilmis. Bugun bitirilen projeler daha onceden hazirlanmis projelerdir, bu hukumetin kendi projeleri degil. Kim gelirse ama iyi, ama kotu zaman icinde yapilacak olan projeler.. On seneyi askin bir suredir iktidar olan bu hukumete de birseyler yapmak dusecekti elbette, hizmet icin gelmedi mi bunlar? Iktidar, yan gelip yatma yeri degildir. Herkes birsey yapacak albet.. Cumhuriyet ilan edildiginde bir civi fabrikamiz bile yoktu. sanayi sifir idi. Memleketin her yerinde devlet eliyle ya da tesvikleri ile yuzlerce fabrika kuruldu. Insanlara is olanagi yaratildi.

Gordugunuz gibi bu hukumet de guzel seyler yapiyor belki, yapmali da zaten, ancak dis borcumuz bu hukumet zamaninda 80 senede yapilmis borcun 4 katina cikti, ustelik elde avucta da satacak ne fabrika, ne de liman kaldi, Cumhuriyetten bu yana yapilmis hersey bir bir satildi. Onceki hukumetler sata sata yapsa idi Marmaray da, cift yollar da coktan bitmis olurdu zaten.. Elalem taa 1980 senelerinde 3 kat uzununu yapmis okyanus diplerinden..Marmarayi yapmakta ne var onlarla mukayese edince?

Dikkatinizi cekmistir belki, ulkedeki en guzel kiyilarda, topraklarda askeriyenin tesisleri ve girilemez olan yasak bolgeleri vardir. Askeriyenin demek devletin demek.. Simdi sira onlarda... Yarin da sira dunyada en zengin yataklara sahip oldugumuz ve bugunku toplam dis borcumuzdan daha degerli bor madenlerine gelecek.. Onu da satarlarsa gecmis ola... Borc icin teminatimiz bile kalmaz... Siz hala Marmarayimiz oldu diye eglenin, bayram yapin.

Yahu Marmarayin devami olan yerler zaten acilis yapilan yeri degil.
Acilis yapilan yeri tünel kismi.
Hala neyi ispatlamaya calisiyor insanlar anlamiyorum.
Aslinda anliyorumda neyse:)
Bu arada essiz muhalefetimiz CHP yi tebrik ediyorum:)

Evet bu proje tamamlanamadığı için de eskiden Halkalı'dan Sirkeci'ye trenle 45 dakikada giden yolcu,şimdi 2 saatte ancak gidiyor mesela.

Arkadaslar aman diyeyim, bu forumda tartismak yasak, siyaset forumunda bile olsa.. Simdi hepimiz banlanacaz.. Sadece yorumunuz varsa yazip, digerlerine cevap vermeksizin "aman tartisma olmasin, o da hakli" deyip gecmek uslubu bozmayan ve polemige yol acmayan tek sey.. Denenmistir. Bu yazilanlara cevap vermeden dayanabilmek buyuk erdem, insallah birgun ben de o erdeme ulasir ve bu siyaset forumunda banlanmaktan kurtulurum, ne diyeyim.. Hic okumasam acaba daha mi iyi...:44:

Ha sen beni Eminönünden Üsküdara 4 dakika'da geçirsen nolur ben Eminönü'ne ulaşamadıktan sonra?Teşekkür bekliyorsan sen bana önce hizmet ver,benim elimdeki hizmeti de mundar etme,ondan sonra bekle teşekkürü

Arkadaşım bu yazdığını anlayan beri gelsin..
Bi tercümesini de etseydin zahmet olmazsa.
"Seni Eminönü' ne 4 dakikida geçirse ne olur , sen ulaşamadıktan sonra" ?
Kusura bakma da yazdığını neresinden okursam okuyayım bir anlam çıkaramadım.
Sonuç itibariyle kim ne derse, kim ne kadar karalamaya çalışırsa çalışsın, Marmaray bildiğin 1,5 saatlik yolu 4 dakikaya indirmiştir.
Projeyi anlayamayanlar, detaylı bilgiyi internetten araştırabilirler. Taşıma suyla değirmen ancak bu kadar dönüyor. kusura bakmayın.

Yani diyorum ki ben Halkalı'dan ya da o güzergah üzerinde bir yerden Eminönü'ne ulaşamıyorum ki daha,Eminönü'nden Üsküdar'a 4 dakikada geçsem nolur?İstersen harita çizeyim daha açıklayıcı olur,hı?Amaç sadece Eminönü'nden Üsküdara geçmekse biz onu vapurla 15-20 dakikada yapıyorduk zaten bu kadar masrafa gerek yoktu.O hattı geri kalan güzergaha bağlamak bu kadar uzun sürüyorsa ve geri kalan güzergah da kullanılamaz haldeyse Boğaz'ı 4 dakikada geçmek o kadar da önemli olmaz.

Öncelikle Marmaray henüz bitmedi. Yani kazlıçeşme safhası, ilerisi ve gebze yönüne kadar olan kısmı halen devam ediyor. Mesela Pendiğe geçen gittim ve raylar sökülmüş halen inşaat aşamasında. Bunların hepsi Marmarayın bağlantısı. Bugün başbakanında dediği gibi her doğum sancılı ama sonucu görmek gerek. Elbette bu haliyle henüz tam anlamıyla proje bitmiş değil. Ama projenin bitmemiş olması da yine Marmarayın boşuna yapıldığı anlamına gelmez.

Yola gelene kadar dünyaca sorunu var benim güzel ülkemin..Yol yapacağım diye yapılan yolsuzlukların haddi hesabı yok..Bütün değerler satıldı..ama değerli bildiğiniz bütün her şey o yolları yapabilmek için..satıldı da satıldı..yol yapıyorum diyor ama afedersiniz milletin poposundan kan alınıyor..yol yapıyor elektriğe zam..yol yapıyor benzine zam..yol yapıyor doğalgaza zam..hastanelere zam..ilaca zam..zamoğlu zam..biiiiiiiiiiiiiz şunu yaptıııııııııııııııııııııık,,,biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiizzz bunu yaptııııııııııııııııık,,biz iki yakası bir araya gelmez denilen ülkenin iki yakasınıııı bir araya getirdik..benim ülkemin gariban insanlarının yakasının biri anyada biri konyada..sen neden bahsediyosun..bana yol yapsan ne yapmasan ne..yol yapıyor ki yolu açtığı yerleri imara açsın rant sağlasın..rizenin ayder yaylasına asfalt yapmayı düşünüyorlarmış ordaki insanlar bile istemiyorlar başlarına gelecekleri biliyorlar çünküü..yol bu işte miilletin gözünü boya sonra da gözünü çıkar hissettirmeden...

Bu ülkede sadece yol yapılmıyor. Hava alanları, adalet sarayları, köprüler, hastaneler de yapılıyor.
Önceden hastaneye gidebilmek için 5 ay önceden sıra almak gerekiyordu. Artık oturduğun yerden yarın için gün alabiliyorum.
15 yıl önce pazardan 5 tl ye penye aldık mı bayram yapardık. Hala 5 tl ye pazardan aynı penyeyi alabiliyoruz.
Önceden kadıköyden avcılara 4 saatte gidebiliyorduk. Artık 1 saat bile sürmüyor.
Önceden her gün bir şehit haberi alırdık. Artık çok şükür ağlayan anneler kalmadı.
Bunlar ilk 5 sn içerisinde aklıma gelenler. Varın gerisini siz düşünün.
Ha bu arada ülke satılmadı. Biraz araştırırsanız, tüm gelişmiş ülkelerde vardır Özelleşme. Devlet eliyle ekonomik ilerleme olmaz geri kalmış ülkelerin ilerlemesi için devletin ekonomiye el atmasıyla ortaya çıkan bir ilkedir. ve hiçbir gelişmiş ülkede bu yoktur.

he he özelleşmenin kime neyi özelleştiğini biliriz biz ! kadıköyden avcılara 4 saatte gittiğimiz yıllarda dah milli duygularımız vardı öldürülmemişti hiçbiri ! bağıra bağıra andımızı okuyabiliyorduk mesela..sizin ağlayan anneler kalmadı demeniz var ya beni çok düşündürdü gerçekten..bir zamanlar sayın başbakanınız ASKERLİK YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİLDİR demişti..hem de o kadar şehit haberlerini aldığımız sıralarda..o zaman ağlayan anaların göz yaşları nereye aktı haberiniz var mı ?? evlatlarının soğuk yüzüne...ne kadar ilerledik söyler misiniz özelleşerek söyleyin bi ?? ama sizin gibiler malesef anlamaz anlaymazsınız siz !! körükörüne bağlısınız çünkü..başbaknınız çıksa dese ki evinize arabanıza el koyuyorz soyuyoruz sizi siz PADİŞAHIM ÇOK YAŞA diyebilecek kadar körsünüz..

Su hale bak!
Yazik!
Dünyanin gipta ile bahsettigi bir is yapilmis ülkemizde.
Türkiye Cumhuriyetinin 90. yilinda, dünya bizden bahsediyor.
Hemde dünyada bir ilk olan, iki katayi deniz altindan birlestiren bir ülke diye.
Gurur duyup, 90. yilimizi daha bir cosku ile kutlamamiz gerekirken, insanlarimiz yine, hala, birbirini yiyor.
Su güzel gün boyunca, surada yazilanlari gördükce, icimden " yazik" dedim.

Kimse kusura bakmasin, suraya baktikca, 90. yilin, marmarayin falanin filanin kimsenin umrunda olmadigini görüyorum.

Hala kimin sidigi daha uzaga gidecek yarisindasiniz, hepsi o kadar!

sanki eskiden zam yoktu,ama yolda yoktu,hizmette yoktu hiç bişey yoktu ona gelene kadar,buna gelene kadar...herşey toptan yapılamayacağına göre hiç birşey yapılmasınmı ?

Dün açılan Marmaray'da bugün sabah saatlerinde kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı. Yolcular tramvaydan indi ve Marmaray'ı yürüyerek geçti. Öğle saatlerinde ise tüm seferlerin durdurulduğu anons edildi. Bu kez aşırı yoğunluktan kaynaklanan bir sıkıntı yaşandı. Şu an Marmaray'da bir sorun yaşanmıyor. Elektrifikasyon şirketi açılıştan önce Hürriyet'e yaptığı açıklamada Marmaray'da elektrik kesintisinin yaşanmayacağını söylemişti. Bu arada bir arıza da Kadıköy-Kartal metrosunda oldu. Seferler sinyalizasyon arızası nedeniyle yaklaşık bir saat yapılamadı. Arızanın giderilmesinin ardından Marmaray'da bir süre Sirkeci İstasyonu'nda durulmayacağı anonsu yapıldı. Bakan Yıldırım ise elektrik kesintisinin şehir şebekesinden kaynaklandığını söyledi.

KADIKÖY-KARTAL METROSU DURDU

Kadıköy-Kartal Metrosu sabah en yoğun olduğu saatte sinyalizasyon arızası nedeniyle durdu. Sefer yapılamayınca hat güzergahında ek İETT seferleri devreye girdi. Yoğunluğun en üst seviyede olduğu işe gidiş saatinde meydana gelen arıza trafiği de olumsuz etkiledi. Yaklaşık 1 saatte sinyalizasyon yeniden çalıştırıldı ve seferler başladı.

Sabah saat 08.15'de CNN Türk Televizyonu'nun Marmaray'dan canlı yayın yaptığı sırada elektrikler kesildi. Kesinti nedeniyle sefer yapan tramvay rayda kaldı.

Kesintisinin ardından ''Seferler iptal edilmiştir'' anonsu yapıldı. Kısa bir aranın ardından kesinti giderildi. Şu anda Marmaray seferlerinde herhangi bir sorun yok.

BOĞAZ'IN ALTINDAN YÜRÜYEREK GEÇTİLER

Yolcular inerek rayların kenarındaki yükseltiden yürürken o anlar bir yolcu tarafından görüntülendi. Kesinti sırasında siren çaldığı duyuldu.

BİNALİ YILDIRIM: “MARMARAY'IN ELİNDE Mİ?”

İktisat Kongresi için İzmir’de bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray'da yaşanan sorunla ilgili "Elektrik kesilmesi Marmaray'ın elinde mi? Sefer aksaması yok, mağduriyet yok. Şehir şebekesinden kaynaklanan elektrik kesilmesi yaşandı" yorumunda bulundu. - Erdinç ÇELİKKAN/İZMİR

MARMARAY SİRKECİ'DE DURMUYOR

Marmaray'da sabah yaşanan arızdanın ardından seferler normale döndü. Ancak Marmaray'ın Sirkeci İstasyonu'nda durmadığı bildirildi. Marmaray'da "Değerli yolcularımız daha iyi hizmet verebilmek için trenlerimiz bir süre Sirkeci istasyonunda durmayacaktır." anonsu yapılıyor.

ÖĞLE SAATLERİNDE ULAŞIM YİNE DURDU

Öğle saatlerinde Marmaray'da tüm tramvay seferleri durduruldu. Seferlerin durduğu anonsla duyuruldu. Yetkililer bunun nedenini aşırı yoğunluk ve bazı çocukların meraktan acil durum düğmesine basması olarak açıkladı. Sorun kısa sürede giderildi. Şua nda seferlerde bir sıkıntı yaşanmıyor.

Hey allahım ya
Tüneli yapan japonlar, gururlanan biz..

Kendi teknolojimizle yapsaydık, o zaman gururlanırdık gerçekten. Japon teknolojisinin nesine gururlanacağım allahsen?
İmparatorlarına "ilah" diye tapan bir halkın teknolojisiyle gerçekleşen bir projeyi dualarla açtık bir de, aman yarabbim

Dünya bizden 90 yıl önce dün bahsetmeye başladı..Bugün değil

Biz çok geliştik biz ya.
Ne çok geliştik biz hakikaten.
10 seneye kadar gidecek AVM miz yoktu ne zordu şartlar alışverişe gidene kadar canımız çıkıyordu.
Zor durumdaydık halk olarak. Hey gidi yokluk.
AVM yokluğu. Çeken bilmez, şimdiki nesil hiç bilmez.
şimdi önüm arkam sağım solum sobe ay pardon AVM
Yokluk vardı o zamanlar. Rezidanslar yoktu.
Tane tane satılırdı evler, ağaçlar vardı bol bol.
E insan yaşıyor be ülkemde azizim. Hayvan değil ki dala tünesin.
Tabii ağaçlar kesilecek, dev binalar dikilecek.
Bir yere değil her yere.
Bir ülkenin gelişmişliği üretim ile belli olur.
Yeni açılan ve kurulan 'üretim' yeri fabrika gösterin.
Üretimi olmayan ülke mi gelişiyormuş?
Vay be uzmanlar yanlış biliyor desenize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…