- 19 Ocak 2012
- 2.551
- 424
Binmedim canım........benim hayatım .ok yoluna gitmeyecek kadar değerli.......birşey olmadîğa inandığımda gerekirse kullanmayı düşünüyorumBinmek istemeyenler sozunde durup hic binmesin de, kalabalik yapmasinlar.Boyle soylerler ama gidip binmislerdir belkide, bunu bilemeyiz.MEHMET ŞEKER'den sirf muhalefet olsun diye elestirenlere guzel bir yazi.
Hürriyet'in bidon kafalı yazarı Marmaray'a binmeyecekmiş. Güvenli bulmuyormuş.
'Bunların' yaptığı iş sağlam olmazmış.
Boğaz'ı yüzerek geçecekmiş.
Salla gitsin.
*
Marmaray yolculuğu sırasında Boğaz'daki balıkları görememekten şikâyetçi olanlara da rastladık.
Her türlü iyi niyetli eleştiriyi ciddiye almak gerek.
Tünel boyunca duvarlara balık resimleri asılabilir.
İlave olarak mercan resiflerinin resimleri...
*
Resimlerle tatmin olmazlarsa, çaresi var.
Biraz daha masrafı göze almak kâfi.
Boğaz'ın suları içine kameralar yerleştirilebilir.
O kameraların çektiği görüntülerin, tüp geçit içine konulacak büyük ekranlardan anlık olarak seyredilmesi sağlanabilir.
Ne balık sürüleri geçer arkadaş...
Vallahi seyrine doyum olmaz.
*
Marmaray'ın açılış töreni ardından ilk yolculuk...
O sırada bidon kafalıların 'kaza olsun' diye dua ettiklerini tahmin etmek için kâhin olmak gerekmez.
Kaza olmadı.
Fakat...
Gecikme yaşandı.
Belirtilen zamanda tünelin ucundan gelmesi gereken trenin ışıkları görünmedi.
Canlı yayındaki televizyon sunucularının yüzünde endişeli ifadeler belirdi.
Üsküdar'dan trene binen protokol yolcularının Yenikapı istasyonuna beklenen sürede çıkmamaları, ciddi ölçüde heyecanlandırmış olmalı.
'Aman Tanrım... Yoksa dualarımız çabucak kabul mü oldu?'
Hayır.
Tünelin tam orta yerinde plâket çakmak için durduklarından yaşandı o gecikme.
Tüh ki tüh...
Eğer kaza olması için el açanların o beklentisi gerçekleşseydi, gökten kemik yağması da muhtemeldi.
*
Marmaray'da yolculuğun 15 gün ücretsiz olacağı ilan edilmesi üzerine ertesi gün merak eden yolcular akın etmiş, girişler tıklım tıklım.
Hani neredeyse halk istasyonları doldurmuş, vatandaş denize girememiş.
Afedersiniz, deniz değil Marmaray olacaktı.
*
İstasyonda bekleyenlerin sabrı taşmış.
Tren bir türlü gelmiyor.
Kalabalık artıyor.
Heyecan dorukta.
'Kaza oldu' söylentileri ayyuka çıkmış, twitler patlamış.
Sebep kısa sürede anlaşılıyor:
Bir yolcunun imdat kolunu çekmesi.
*
Belki de bir yolcu değil, birkaç yolcu birden aynı anda çekti.
Zira sanal âlemde dolaşan şu harika cümle ile karşılaştık:
'İmdat kolunu üç kere hızla çekerseniz, hükümet otomatikman düşüyormuş.'
Hay aksi!
Yine düşmedi be.
Formülde bir yanlışlık olmasın?
Bir yolculuk sırasında üç kere çekmek midir hükümeti düşürecek olan, yoksa üç ayrı yolculukta birer kere çekmek mi?
Burda insanların keşke bir facia yaşansa da akp iktidarı düşse düşüncesi çok sığ ve kişi kendinden bilirmiş işi tarzı bir dü§ünce tarzı..........biz üçüncü dünya ülkasiyiz tren faciası insanların yakılması terörün artması teröristlerle görüşülmesi sınavların servis edilmesi gözümüzün içine baka baka pi§kince ben tatmin oldum denmesi...........gördüğün gibi hepsi vız gelir tırıs gider bizde bir haftaya unutulur