Marmaray açılıyor...Bir rüya gerçek oluyor.

Bakalım nerelerden çamur toplanacak.
Ağaçta yok, yakında ama balıklar bizi görmüyor derlerse şaşırmayacağım. Durum vahim

Bir ülkenin gelişmişliği üretim ile belli olur.
Yeni açılan ve kurulan 'üretim' yeri fabrika gösterin.
Üretimi olmayan ülke mi gelişiyormuş?
Vay be uzmanlar yanlış biliyor desenize.

bu kısma katılıyorum . maalesef tüketerek büyüyoruz. Lakin Marmaray bir hizmettir. kimse Marmaray açıldı biz bir numarayız demiyor. böyle bir hizmet vatana millete hayırlı olsun diyor. ülkemiz adına yapılan hizmetlerle gurur duymak hata mı Hayalcim.

Marmaray % 100 hizmet bu ayrı boyut sevgili tatlıcadıcım ama ne kadar ve ne derece etkili ne işe yarayacak zamanla göreceğiz.
Benim tepkim sanki akp olmadan biz hiçtik buralar hep yokluktu sefaletti diyenlere idi.

Marmaray % 100 hizmet bu ayrı boyut sevgili tatlıcadıcım ama ne kadar ve ne derece etkili ne işe yarayacak zamanla göreceğiz.
Benim tepkim sanki akp olmadan biz hiçtik buralar hep yokluktu sefaletti diyenlere idi.

inşallah bir sorun çıkmaz.

Aslında gazete manşetlerini aramamıza gerek yok.
Özelleştirme idaresi başkanlığının web sitesinde tüm ayrıntıları veriliyor.
Daha anlaşılır olması içinde
M. Necati DOĞAN (Finansman ve Fon Yönetimi Daire Başkanı)
Bir pdfkitap hazırlamış. İncelemenizi tavsiye ederim.

Rakamlarla Özelleştirme

Evlenmeden once k.cekmecede oturuyordum. Bilenler bilir eminonune gidecekseniz tek seceneginiz trendir. Simdi insanlar cok magdur bir an once tamamlanir insallah.

Yapanlari tebrik ediyorum. Cogu insanin yolu kisaldi. Ama malesef trafigi rahatlatmayacak. Bu tunelin araba geceninden yapiliyorsa o cozum olabilir.
Proje bitti diyennler yaniliyor. Bitmedi daha cok zaman var. Marmarayin tam olarak tamamlanmasi 2015 i bulacak.

Son düzenleme:
Marmaray’ı istemezük’ sebebi: “İnsan haklarına aykırı!”

Marmaray, solak “istemezükçü”leri fena sarstı..
Kara kara düşünüyorlarmış..
Tabipler Odası bir yanda. Eczacılar Odası bir yanda. Barolar Birliği bir yanda.. TMMOB bir yanda.
ODTÜ’den de yardım istemişler..
Sorun şu: “Marmaray için de ‘istemezük’ diyeceğiz de, ne gerekçe gösterelim?..”
Epeyi zorlanmışlar..
Neyse ki bir itiraz sebebi bulmuşlar..
İnsan hakları konusunda çift doktora yapmış bir hukukçu yetişmiş imdada..
“Marmaray, denizin altındaki yapısı ile, ‘intihar etme özgürlüğü’nü kısıtlıyor” demiş..
Diğerleri de hak vermişler, “Özgürlüğü kısıtlayan Marmaray’ı istemezük”ün bu müthiş gerekçesine..
Öyle ya..
Kafaları bozulduğunda, şöyle özgürce atlayabilecekleri köprü var iken, nerden çıktı bu tüp geçit?..
Tüp geçitte nasıl intihar edecek, insanlar?
Nereye atlayacaklar?
Atlanacak bir yer de yok ki!
Olmaz ki ama..
İntihar etme özgürlüğü de kısıtlanmaz ki.
İnsanların hayat tarzlarına bu kadar müdahale olmaz ki..
Gerekçeyi bulduktan sonra..
Hemen gösteriler için kolları sıvamışlar..
İlk gösteri için, Antikapitalist Müslümanlar’dan da söz almışlar..
Hemen bugün, Kız Kulesi’nden çivileme dalacaklarmış, Marmaray’a..
“İntihar hakkı kısıtlanamaz, Tüp geçit yukarı çekilsin” diye..

•
“Marmaray’ı istemezük” çalışmalarında, sözde meslek teşekküllerinin başkanları, biraz geri planda duruyorlar..
İsimlerinin itibarsızlaşmasını istemiyorlar..
Bu sefer, TMMOB Genel Sekreteri seviyesine inmiş, açıklama yapma sırası..
“Marmaray’da birleşme noktaları güvenli değil. Ben kesinlikle bu geçidi kullanmam..” demiş, sekreter beyimiz..
Çok memnun oluruz sayın sekreter.
Bir kişi bir kişidir.
Eminim, odanızın tüm solak üyeleri..
Kafa dengi diğer odaların yine solak kafalı tüm üyeleri..
Sizinle hemfikirdirler..
Marmaray’a kesinlikle binmezler..
Böylece ülkeye bir faydanız dokunmuş olur..
Baksanıza, daha şimdiden; Marmaray’ın, entegre çalışmaları hayata geçtiğinde, ihtiyaca yine cevap vermeyeceği açıklanıyor..
Bu solaklar binmezlerse..
Zamanını ve parasını akıllıca kullanan insanlara bir katkıları olmuş olur..
Ah ah..
Köprüde de aynı hassasiyeti gösterseydiniz ne olurdu!..
Sabah akşam, insanlar o trafik çilesini çekmezlerdi.
Siz ve kafa dengi adamlarınız, teknolojik gelişmelere/yeniliklere itiraz etmeyi bildiğiniz gibi..
İtirazınızda dik durup, “kullanmama”yı da becerebilseniz...
Ne güzel olurdu.
Köprülerde bu kadar yoğunluk olmazdı..
Dün hizmete giren Marmaray’da bari dik durun..
Kullanmayın şu Marmaray’ı..
Eminim, İstanbullular çok sevinecektir, sizin bu kararınıza..

•
Marmaray itirazlarını düşünürken, işi otomatiğe bağlayanlardan birisi hemen deklarasyonu hazırlamış.
İlk cümle şöyle imiş: “Marmaray ile yapılan ağaç katliamını kınıyor...”
Devamını getiremeden, yanındakiler uyarmış..
“Marmaray’da ağaç yok.. Ağaç; Gezi Parkı ile, ODTÜ’de idi” diye..
Pişkince cevap vermiş, gezizekalı: “Tüp geçitlerin yerleştirildiği noktalarda metrekarelerce yosun imha edilmiş.. Bu doğa katliamıdır.”
Ne yapalım, bu doğa dostlarına(!) cevap yetiştirmekte aciz kalıyoruz...
“Haklısınız” deyip, geçmek en doğrusu..

•
Marmaray’ı kullanmayacaklar..
Boğaz Köprüsü’ne kökten karşılar..
Peki ne yapacaklar, karşıya geçmek için?
En makul çözüm, sal..
Doğal dengeyi bozmaz..
Boğaz’daki su akışını olumsuz etkilemez.
Sudaki canlılara zarar vermez..
Ağaçların sökülmesine sebep olmaz.
Sadece sal yapımı için, birkaç yaşlı ağaç yeter..
“Çek abim salı.. Mühendisimizi Beşiktaş’a.. Avukatımızı Karaköy İskelesi’ne.. Doktorumuzu da Sirkeci’ye..”
“Haydi, beyler.. Hareket etmeden, sala koşun.. En güvenilir, en yeşil dostu ulaşım: sal”..
Yüzyıllar öncesindeki gibi..

Alinti

Dun ben aceleye getirdiler derken birileri soylenip duruyordu buralarda... Simdi ne diyecekler cok merak ettim. Yeni alinan en kotu alet bile en azindan bir kac gun calisir...
Açılıştan önce birkaç gündür deneme sürüşleri yapıyollardı ya...Birkaç gün çalışmış işte canım

Dun ben aceleye getirdiler derken birileri soylenip duruyordu buralarda... Simdi ne diyecekler cok merak ettim. Yeni alinan en kotu alet bile en azindan bir kac gun calisir...

Keske izleseydinizde öyle yazsaydiniz:)
Zira olan sey kapi arizasi falan degildi.
Olay oldugu sirada CNN , Marmaray treninin icinden canli yayinla haber yapiyordu.
Tam bu sirada sehirin o bölümünde elektirik kesintisi oldu.
Hatta o bölgedeki bir trafodan kaynaklandigi söylendi.

Yani sorun ne trende, nede marmaray hattindaydi:)

Müsadenizle gülmek istiyorum ve bu konudan bi daha girmemek üzere çıkıyorum

Daha ilk gunden sorun baslamis, muhim olan bu.. Cikabilecek sorunlar acilis yapip hizmete sunulmadan once hesaplanir, onlem alinir. Onleminizi almadan, hesaplayip kitaplamadan apar topar yapilan iste daha coook sorun cikar..
Dakka bir, gol bir olmus.. Allah beterinden saklasin.

Zaten ilk aksaklığın sebebi elektrik filan değil kapı arızası benim paylaştığım haberin videosunda da onu gösteriyor.Elektrik,seferlerdeki ikinci aksaklığa sebep olmuş.

O bölgede bir trafoda olusacak herhangi bir arizayi öngöremezsiniz.
Kaldiki heran heryerde yasanabilecek birseydi..

Ayrica bazi insanlarin " keske biraz aksaklik, kaza kötü birseyler olsa" diye neredeyse kurban kesecek vaziyette beklemesi bende " acaba bazi seyler birileri tarafindan bilerek mi bozuluyor" hissi uyandirdi.
Bu ne bicim bir is anlamadim, neredeyse yagmur duasina cikar gibi "marmaray da sorun ciksin" duasina cikacak insanlar neredeyse:S

Son düzenleme:

O bolge, bu bolge diye birsey yok. Insanlar sana canini emanet ediyor. Yeterli altyapin yoksa, ya o isi yapmazsin, ya da once altyapini kurarsin. Insanlarin cani oradaki tek trafoya mi emanet? Bu onlarin lafi ise eger, ozurleri kabahatlerinden buyuk derim. Ne yaptiklarini bile bilmiyorlar oyleyse, es kaza birseyler yapiyorlar, olduysa oldu, olmadiysa olmadi. Hesap kitap olmadigi gibi bakim, denetim de yok. Allah daha buyuk felaketlerden korusun demekten baska care yok.

Sinek de kucuktur ama mide bulandirir Weiss hanim. Bunlara kulaginizi tikarsaniz yarin arkasindan gelebilecek daha buyuk sorunlari hic kestiremezsiniz. Daha olasi bir elektrik kesintisine dahi tedbir alinmamis, gerisini dusunemiyorum, aslinda dusunmek bile istemiyorum.

Fikir olarak çok beğendiğim, ileride gelişip yararlı olmasını umduğum bir proje aslında Marmaray. Ama hazır olmadan açıldığını sağır sultan biliyor, sırf mesaj kaygısı için, yangından mal kaçırır gibi açılırsa, 2.gün arıza yapar.

Bu haberi de okumanızı tavsiye ederim;

"Marmaray’daki arıza “basit, olağan bir elektrik kesintisi” olarak sunulmaya çalışılsa da uzmanlara göre bir facianın eşiğinden dönüldü. Projede çalışan mühendis, “İnsanlar yürürken elektrikler gelmiş olsaydı yolcular yüksek akıma kapılıp ölmüş olurdu“ derken, projeden emekli baş mühendis Akcan ise, “Proje bitmeden işletmeye açmanın ne demek olduğu görülüyor şimdi. Uyarılarımız hep bunlar içindi” şeklinde konuştu."
http://birgun.net/haber/marmaray-muhendisleri-faciadan-donuldu-uyarilarimiz-bunu-icindi-6032.html

Sorunda bu zaten:)
Kimsenin canina mal olacak bir durum yok ortada.

Öyle bir yazmissiniz ki, marmarayin tünelinde sorun cikti sanir okuyan:)
Dedigim gibi, marmarayda sorun cikmasini 4 gözle bekleyen insanlarin bile yapmis olabilecegi hissi uyaniyor bende.
Baksaniza, sanki elektirik kesildi diye insanlar bayram edecek:)

Dogru demek ki iste... Daha ne yaptiklarini bile bilmiyorlar.. Tesadufen yasiyoruz memlekette, insanin caninin hic kiymeti yok.

doğruya doğru şimdi, yapıyorlar. kazasız belasız, hayırlı olsun inşallah..
ama ilk günden aksaklıklar yaşanmış, açıkçası bana da tam hazır olmadan açıldığı izlenimi veriyordu.
daha fazla sıkıntı yaşanmadan her şey oturtulur dilerim.
hizmet hizmettir elbet, bunda sorun yok, sağolsunlar.. ama aksaklık konusunda hak veremiyorum.

ve darısı ülkemizde diğer yapılması, düzeltilmesi gereken işlerin başına...

bitmemis projenin acilisini yaptilar, marmaray hergun ariza yapiyor,bahaneleride hazir. NEymis efendim,insanlar trenin. orasini burasini elliyorlarmis:)) madem oyle adama demezler mi, yuzyilin projesini yapcam diye okadar para harciyacagina, bin yilin iyiliginii yapip o parayi icerde zor tuttugun %50 yi egitmeye harcasaydin yaaa.
http://m.hurriyet.com.tr/Galeri#!p=1&cid=74942&rid=4369

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…