Marmaray açılıyor...Bir rüya gerçek oluyor.

Ashley_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2011
502
11
Bir rüya gerçek oluyor
Türkiye'nin 153 yıllık rüyası bugün gerçek oluyor. Devlet zirvesinin tam kadro hazır bulunduğu törene, dünyadan da aralarında Japonya Başbakanı Abe'nin de bulunduğu çok sayıda konuk katılıyor. Görkemli açılış töreninin ardından tüm konuklar Üsküdar'dan Yenikapı'ya geçecek.

İŞTE MARMARAY HAKKINDA BİLİNMEYENLER

BAŞBAKAN ERDOĞAN:

Sözlerimin başında şunu söylemek istiyorum. Bu projenin içinde yer alan emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve çalışanlara çok teşekkür ediyorum.

Hüner bir şehr bünyâd etmektir; reâyâ kalbin âbâd etmektir demişti bu şehrin fatihi. 1453’te şehre girdiği andan itibaren işte bu dizelerinde ifade ettiği gibi İstanbul’u imar etmek için çalışmış, halkın gönlünü abad etme vazifesini bizlere miras olarak bırakmıştır. Bu anlamlı günde Sultan 2. Mehmet'i minnetle yad ediyorum. Açılışını yaptığımız projenin hayallerini kuran ve hayallerle yetinmeyip projelere döküp Abdulhamit'e rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere emeklerini ve yüreklerini bugünlere taşınmış bu projenin gerçekleşmesinde katkıda bulunan herkese gönülden şükranlarımı ifade ediyorum. Asrın projesi Marmaray'ı anlamlı bir yıldönümde hizmete açıyoruz. Bugün cumhuriyetimizin 90. yaşını kutluyoruz.

YOL MEDENİYETTİR

Bu kardeşiniz bu şehirde doğdu, bu şehirde büyüdü şimdi Üsküdar'da yaşıyor. Bugün yaşadığımız bu büyük gurur, İstanbulumuzun gururudur. Ama bu gurur ayı zamanda demokrasimizin ve kardeşliğimizin gururudur. Cumhuriyetimizin ilanına giden süreci hiç bir zaman unutmadık. Gazi Mustafa Kemal buradan İstanbul'dan Samsun'a ulaşmak için kırık dökük bir gemi ile Karadeniz'in çılgın dalgalarına rağmen Samsun'a ulaşmıştır. Yolun medeniyet olduğunu bağımsızlık olduğunu cumhuriyete giden yolda milletçe çok yakından anladık.

Cumhuriyet tarihinde 6100 km yol yapılmışken 11 yılda 17000 km daha ilave ettik. CUmhuriyetin kazanımlarına yenilerini ekledik. İnşaa ettiğimiz yollarla sadece şehitrleri değil gönülleri de birbirleriyle buluşturduk. GÖreve geldiğimizde 26 havaalanı vardı bugün 50 havalanını açmış durumdayız.

Marmaray sadece iki kıtayı birbirine kavuşturmakla kalmıyor. Mamaray 150 yılın öncenin hayallerini gerçekle buluşturmuş oluyor. Mamaray, kıtaları oloduğu kadar insanları halkları ve ülkeleri birbiriyle buluşuyuruyor. Marmaray, sadece bir İsatanbul projesi değil aynı zamanda bir insanlık projesidir. Marmaray, 81 vilayetin projesidir.

Maramray pekinden londradan tüm kardeşlerimizin projesidir. Bir barış projesi bir dayanışma projesidir. Şimdi japonya ile bir başka adım daha atıyoruz. Sinop'taki nükleer santral projesini beraber inşaa edeceğiz. Burada denizin altından geçecek bu trenler. Yolcuları olduğu kadar aşkı, kardeşliği de kıtalarasında taşıyacaktır. Şu anda devam eden otomobil tüneli de 2015'te sona erecek.

76 milyon aziz milletimin de dost ve kardeş bütün ülkelerin de bilmesini isterim ki biz marmaray'ı türkiye'nin tarihine yakışır şekilde dostluk ve kardeşliğin üzerine inşaa ettik. Bizi sevsin ya da sevmesin, bize oy versin ya da vermesin, İstanbul'daki tüm kardeşlerim bu yatırımla gurur duysun. Marmaray hepimizin eseridir. Biz bu milleti hizmetkarıyız. Biz bunu yapıyoru ve bu hizmetkarlık Marmaray'da son olmayacaktır. Denizin altına inşaa edeceğimiz diğer tüp kardeş ile Marmaray'a bir kardeş sağlayacağız

Cumhuriyetimizi 90. yıl dönümü Maramay'la ile taçlandırıken 100. yıl dönümümüzü daha güzel yatırımlar ile taçlandırıcaz.

DÜnya üniversiteleri bilim çevreleri ve dünya medyası e başından itibaren maramrayı yakından incelediler. Marmaray bir ulaşım projesi olduğu kadar tarihin altın harflerle yazacağı bir mimari eser oldu. Belirlediğimiz sürede bitmesine engel olsada 35000den fazla tarihi eserleri dünyaya kazanndırmış olduk. Tek yönde saatte 75000 bin yolcu bir kıtadan diğerine geçecek. İstanbul'ın raylı ulaşımını dünyaya örnek durumuna getiricez. Bu inşaat süresince çevre esnafı ile oturanı ile rahatsız oldu. Ben üsküdarlı hemşerilerime haklarını helal etmelerini istiyorum.

"ÇİFTE BAYRAM"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, konuşmasında şunları söyledi:

"Tarihe tanıklık ediyoruz. Bugün çifte bayram yaşıyoruz. Cumhuriyetin 90. yılı Marmaray ile taçlanıyor. Marmaray asırların projesi. Sadece İstanbul ve Türkiye için değil, dünya için de önemli bir proje. Tarihe, medeniyete yeni bir kapı açıyoruz."

"MARMARAY'DAN ÖNCE, MARMARAY'DAN SONRA"
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün Türkiye iki bayramı birden kutluyor. Cumhuriyetimzin 90. yıldönümünü kutluyoruz. Cumhuriyetimizin 90. yaşına Marmaray'ı armağan ediyoruz. Bugün çok heyecanlıyız, haklı bir gururu yaşıyoruz. Çünkü Marmaray Projesi üzerinden yüzyıllar da geçse Türk milletinin hayallerini gerçeğe dönüştürdüğü projedir. Marmaray Türkiye'ye hayırlı olsun. Projenin temel atmasında, her tüpün indirilmesinde, ilk sürüşün gerçekleşmesinde bizzat gelerek tünellere gelerek hemen hemen projenin her kademesinde çalışmaları takip eden Marmaray'ı ülkemize armağan eden sayın cumhurbaşkanım ve başbakanıma şükranlarımı arz ediyorum.

Nasıl Üsküdar fethi yüzyıl beklediyse, Marmaray projesini de 150 yıl bekledi. Bu proje sadece istanbul'un projesi değil, bu proje uzakdoğu ile Avrupa'yı, medeniyetleri birleştiren en derin tüp tünel projesidir. Mühendislik çalışmalarının son noktaya geldiği bir projedir. Bu proje İstanbul'un bilinen tarihini değiştiren bir projedir. İstanbul artık Marmaray'dan önce Marmaray'dan sonra diye anılacak. İstanbul'un tarihi Marmaray'la yeniden yazıyoruz.

Bu projenin temelini 9 Mayıs 2004 tarihinde burada atmıştık. Allah'a şükrediyorum, en güzel yıllarını bu şehirde geçirmiş bir kardeşiniz olarak bu projenin bittiğini görmeği bana nasip ettiği için Allah'a hamd ediyorum."

Kaynak : HABERTÜRK-TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK İNTERNET GAZETESİ

Konuşmalarda en çok etkilendiğim TBMM Başkanı Cemil Çiçek' in söylediği söz olan ;
"İki yakası bir araya gelmeyen, borç bile verilmeyen bir ülke olmaktan çıkıp, iki yakayı bir araya getiren bir ülke olduk" sözü çok ama çok anlamlıydı. Umarım gören gözler ve düşünen akıllar için bir uyarı niteliğinde olur.

Türkiye'nin 153 Yıllık Hayaline Kör Oldular

Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıl dönümünde açılacak olan Marmaray Projesi dünya medyasının ilgisini çekerken açılışın yapılacağı gün Türkiye'nin önde gelen gazeteleri dev açılışı görmezden geldi.Dünyanın önde gelen medya kuruluşları dev projeyi sayfalarına taşırken Posta, Milliyet, Bugün, Ortadoğu, Yeniçağ birinci sayfalarında projeye hiç yer vermedi.

Türkiye'nin 'Amiral Gemisi' olarak lanse edilen Hürriyet ise dev projeye gazetenin birinci sayfanın en alt köşesinde en küçük yeri ayırdı.
Onlar bayramda Ataturk posteri olusturuversinler bunu yaptik diye gururlana dursunlar, hukumette 153 yillik buyuk hayali gerceklestirsin.Fark ortada birileri yerinde sayar, birileri de yenilik ustune yenilik getirir.Onlar hep duran adami oynadilar, bugunde inatla bu tutumu devam ettiriyorlar.Hicbiri gormuyor bu kadar gelismeyi.El insaf tabi, insafi olmayanin gormeyecegi, gorupde dillendiremeyecegi turden buyuk atilimlar bunlar.Ancak elestirmeyi kostek olmayi bilirler, ama en cokda onlar kullanirlar, zamanla gorecegiz.
Hayirli olsun vatana millete:))

Son düzenleme:
Bugun Turk Milletinin en buyuk bayrami. Bu kutlu gunun onemini, Yuce Turk milletinin gozundeki degerini, gunun ozelligini degistirmek icin zorla ayni gune denk getirilmeye calisilinan hic bir olay, hic bir proje golgeleyemez. Marmaray'in acilisinin gume gitmesi iste bu inatlasma yuzundendir, acilis yapacak baska gun mu kalmamis?
Bugun toren var yurdumun heryerinde.. Cumhuriyetin 90. yilini kutluyoruz! Kutlu ve mutlu olsun milletime!

Son düzenleme:
Bugün dis basinda Marmaray acilisi duyurulurken söyle bir cümle gecti " Türkler asya ve avrupayi deniz altindan birbirine bagladi"
Bu cümle ile öylesine büyük bir gurur ve onur duymum ki.
Evet; Artik dünyada iz birakacak, adindan söz edilen islere imza atiyoruz.
Allah devletimizden, basbakanimizdan, emegi gecen herkesten razi olsun.

Bir bolu dagi tünelini bile 11-12 senede tamamlayamayan ve sonunda " patates deposu" yapma karari alan bir ülkeden, iki kitayi birbirine baglayan bir ülke konumuna geldik.
Allah sizlerden razi olsun!

Son düzenleme:

Iy Allah razi olsun! da; ne olmus bu Bolu tuneli simdi? Bitirebilmisler mi bari Marmaray'a baslamadan once? Yoksa bunlar da mi hala patates deposu olarak kullaniyor?

Iy Allah razi olsun! da; ne olmus bu Bolu tuneli simdi? Bitirebilmisler mi bari Marmaray'a baslamadan once? Yoksa bunlar da mi hala patates deposu olarak kullaniyor?

Anlamadim?
Siz bolu dagi tünelinin yapilis macerasini bilmiyor musunuz?
Yoksa espiri mi yapiyorsunuz?

Anlamadim?
Siz bolu dagi tünelinin yapilis macerasini bilmiyor musunuz?
Yoksa espiri mi yapiyorsunuz?

Sordum sadece... Bitmisse iyi.. Insallah bunu da hakkini vererek bitirirler de sonradan gelen hukumetler cikip da yillardir bitiremediler, balik cifligi olarak kullanildi demezler.. Ancak Bolu dagi tuneli aceleye getirilmedi bunun gibi.. Insallah Marmaray'in sonu felaket olmaz. Ne de olsa su altindan giden bir tunel, insan guvenligi iyi hesaplanmali, duyduguma gore de pek hesap kitap yapilmiyormus acele ile.. Ne demisler, acele ise seytan karisir.

İşte bakış açısı farklılığı bu olsa gerek!

Biz iki bayramı birlikte yaşarken, siz hala negatif fikirler üretmektesiniz. Kimsenin bayramı gölgelemek gibi bir niyeti yok, aksine özellikle bu anlamlı güne denk getirildiği defalarca açıklandı. Ne diyelim, kim neyi görmek isterse, onu görür.

Anladigim kadari ile gercekten bilmiyorsunuz.
Bolu dagi tünelini yapmaya karar verdiklerinde 1990 senesiydi. Dagi delmeye basladiklarinda takvimler 1993 ü gösteriyordu.
Sonra tünelin acilmasi, hasan ali türküsüne döndü.
10 hükümet geldi gecti ama hicbiri tüneli bitiremedi.
En son Rahmetli Ecevit, biraz delinmis olan tünelin, patates deposu olarak kullanilmasini önerdi.
Yine Allah razi olsun ki 2007 de bu hükümet tüneli bitirdi ve kullanima acti.

Yani simdi bir proje yarim birakilmiyor, tersine yillardir yarim olarak birakilan projeler bile tamamlaniyor.
Biraz olsun dogruya dogru deyip, tesekkür etmek gerek!

Son düzenleme:
Güzel icraatlardan da memnun olmuyorsa insan bunun içinde ancak iki şey vardır;
''art niyet'', ''kıskançlık''
Bu türlü hareketler bana Recep Tayyip Erdoğan için zamanında ''sen muhtar bile olamazsın'' denildiğini hatırlatıyor.
Heyyy gidi heyy!
Vatana millete hayırlı olsun.

Son düzenleme:

Iki bayram mi? Bugunun Marmaray Bayrami ilan edildiginden haberim yoktu, kusura bakmayin. Ben bu gunu guzel yurdumun dusmanlardan temizlenip yeni bir idare sekline kavustugu ve Cumhuriyetin ilan edildigi gun oldugu icin yanlizca Cumhuriyet Bayrami olarak biliyordum, ayni ulkemin dort bir yaninda yasayan butun halkim gibi... Marmaray gecit torenleri nerelerde yapiliyor? Keske daha onceden haberimiz olsaydi, bayraklarimizi alip gelirdik.
Saka bir yana acilisi bugune denk getirmek gordugunuz gibi hic de iyi bir fikir degilmis. Marmaray'in acilisi cumhuriyet Bayraminin hasmetinin golgesi altinda kaldi, cogu kisinin haberi bile olmadi ne yazik ki... Hatta ben bile KK'den duydum, iyi mi? Arkadaslarimin yarisi Izmir'de Kordonboyu'nda binlerce kisi ile Cumhuriyet Bayramini kutluyor, diger yarisi Kadikoy'de ayni seyle mesgul.. Onlarin da haberi olmamis anlasilan..
Acilis, gunesin altinda lamba yakmak gibi kaldi ne yazik ki..

hey allahım yaa ! neden hep destek yerine köstek durumundayız ? sürekli bu şekilde olunca gerçekten komik oluyor,bi seferde değişiklik yapın yahu ! ülkemiz adına böyle güzel bir gelişme sonrası bile takdir etmeden,kafadan başlıyoruz eleştirmeye.
bitmesi uzun sürseydi bu defada " çok geciktirildi" eleştirileri yapılacaktı.taktik basit yani,ne olduysa tersini savun.

:))
Illede birseyler birseylerin gölgesinde kalmak zorunda degil.
Ne Cumhuriyet bayrami Marmarayin gölgesinde kalir, nede Marmaray Cumhuriyet bayraminin.
Biz Cumhuriyyetin 90. yilini Marmarayla taclandirdigimizin bilincinde olan insanlariz.
Keske herkes bu bilince ulasabilse!

Yanlis anliyorsunuz. Bitmesi tabi ki makul bir sure alacak, zaten Marmaray'da henuz bitmis birsey de yok. Ancak, bu gune denk getirebilmek icin tehlike arzeden meselelere gereken onem verilmemis. Yetissin de, ne olursa olsun. Boyle onemli ve guvenlik acisindan son derece itina isteyen projeler ihtimamla hazirlanmali diyorum, ona buna yetisecez diye aceleye getirip insan hayati tehlikeye atilmamali..

Marmarayda eksik hicbirsey yok.
Bugüne biteyegui zatn belliydi.
JApon firmada biliyordu bugün bitecegini.

"bitmedi" söylentilerini cikaranlar, güzel bir ise kulp bulmaya calisan kisilerdir.

Pek haber izlemiyorsunuz sanırım
Zira Açılışa Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Romanya Başbakanı ve bir çok bürokrat da katıldı.
Açılışta günler öncesinden duyurulmuştu. Neredeyse 1 haftadır haberlerde dönüp duruyordu.

Son düzenleme:

Hicbir proje engelleyemez mis.Cumhuriyet caliskan ureten insan ister, pinekleyen degil.
Yahu kimsenin biseyi golgeledigi yok, goremediginiz bunun golge degil olsa olsa cok anlamli bir hediye olabilecegidir.
Milletini vatanini seven insan bunu hediye gorur, golge gormez.
Bu zamana kadar cumhuriyete golge olan zihniyetler ancak ataturk portresi olusturup hediye edebildiler, duran adam misali ancak bu olabilirdi.Ama ilerleyen yerinde saymayan caliskan ureten turkun hediyesi de bu tup gecittir.Algilarimiz farkli olsada gormek istemediginiz su; Turkiye ilerliyor, calisiyor ve uretiyor.
Kiskananlarda ya gormezden geliyor yada boyle golge diye adlandiriyor.Kuru laf ureteceginize, yeni projeler uretin de biz de destek olalim.Biz guzelligin nerden geldigine bakmayiz, yeter ki vatana millete yararli, guzel icraat olsun.Proje uretemiycekseniz bari susun da bu guzellikleri golgelemeyin.Isin ozu, golge etmeyin baska ihsan istemeyiz...

Son düzenleme:
Şimdi haberleri izliyorum da : )
Asıl komik olan şu ki;
Hükümet dünyanın en derin denizaltı tüp geçitinin açılışını yapıyor...
CHP ' de başörtüsü zirvesi varmış.. Ne tepki vereceklerini tartışıyorlarmış : )))))))))))
Hayy Allah ya, sene olmuş 2013 siz hala bir metre bez parçasının peşinden sürünün, yazık resmen.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…