• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Markette Karşılaştığım Adam

Saat1230

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2020
23
0
6
7 aylık hamileyim ve dün geceden beri ağrı sızı içinde uyuyamadım sabahta kalktım hastaneye gittim. Geldikten sonra bir markete girdim ve dalgın dalgın birşeyler bakıyordum ki yanıma bir adam geldi ve konuşmaya başladı başta anlamadım sonra para istemiyorum Allah rızası için vs birşeyler dedi ama o anda bugüne kadar isteyen yada para istemiyoruz yardım edin diyen kim varsa verdiğim ve çok değil 10 dakika sonra bir şekilde kandırıldığımı anladığım için yine birinin benim vicdanım sömürdüğünü düşünerek sanki bunca yıl iyi niyetimi suistimal eden herkesin payını verir gibi "bana birşey söylemeyin ve istemeyin" dedim ve kafamı cevirdigimde adam tamam teşekkür ederim yinede dedi ve uzaklaştığı an ağlamaya başladım.İhtiyacı olsun olmasın benden ne isteyeceğini dinlemeden birini terslemiş olmanın acısı oturdu içime sonra adam market müdürü ile görüşmek istemiş bende çalışana ne istediğini sordum bilmiyorum müdür ile görüşmek istedi görürdüm dedi ve çıkana kadar onları bekledim sonrada izlemeye basladım. Müdürün elinde ucuzlarindan iki paket bebek bezi vardı ve adam ona çok teşekkür ediyordu yakında bebeği olacakmış. O an kendimi dünyanın en kötü insanı gibi hissettim ve kaçarak çıktım marketten ağlayarak insanlar bakıyordu bana ama umrumda olmadı. Ben bu yaptığımı nasıl telafi edebilirim ömrümce unutamayacağım bir kötülüktü bu benim için. O kadar suistimal edilmişim ki bugüne kadar bu konularda gerçekten ihtiyacı olan biri çıktı karşıma ilk kez ve ben onu dinlemedim belki gururunu incittim genç bir adamdı kahroldum bugün hala durduramiyorum gözyaşlarımı lütfen akıl verin...

sakin olun üzülmeyin

kötü niyetli o kadar çok ki

geçenlerde eşim yemek yerken böyle birisi gelmiş oradan birisi de adama yemek ısmarlamış parayı verip çıkmış lokantacı da adama yemek koyar gibi yapıp sonra da parayı vermiş

şebeke gibi

kimseye inanmamanız doğal

hamilesiniz hassassınız ama üzülmeyin

ben istemeyene vermeyi tercih ediyorum siz de varsa çevrede öyle bebeği olan ihtiyacı olan birileri onları sevindirin

Birine “benden bir şey istemeyin” demek kötülük değil ki?
Vaktiniz olmayabilir.
Endişelenmiş olabilirsiniz.
Dinleyecek mecaliniz olmayabilir.
Sizin de paranız olmayabilir.
Vs vs
Birine hayır demek onu terslemek değildir.

Son düzenleme:
Üzülmeyin hamilesiniz hassassiniz
Yaptığınız kötü bir sey değil, insanlar artık sağlık sorunlarini bahane ederek sömürüyorlar ki hasta bile değiller yani düşünün.
Bu adam belki iyi niyetliydi bilemeyiz ama şu da var ki, gercekten ihtiyacı olanlar isteyemiyor.
Yardim etmek istiyorsanız, dernekler var oralara basvurun. Internette bile gönüllü faaliyetleri yapan kuruluslar var. Ya da banka hesabınızdan bağış yapabilirsiniz.

İnanin ki benimde artık öyle oldu ne zaman kalabalığa karissam cebimde 100 lira varsa 20 lirasını veriyordum ilk defa hem iki gündür cektigim fiziksel sıkıntılar uykusuzluk sinir yaptı böyle davranmış bulundum kendimden nefret ettim o an aklımdan çıkmıyor şimdi dünyaları versem neye yarar bir gönlü yıktım ben. Derdim günah işlemiş olmak filan değil bende hamileyim onun eside hamile ve doğumu yakın demekki. Dünyada işsizlik var insanlar gerçekten muhtac ve başımıza gelmediği sürece anlayamıyor ve onları yanımıza yaklastiklari an tersleme hakkını görebiliyoruz kendimizde. Umarım benden daha çok yardım edebilecek biri çıkar karşısına ne diyeyim çok üzgünüm.

Çocuğuna bebek bezi alamayacak kadar müşkül durumdaysa çocuğunu dusunmeden mi çocuk yaptığını düşünürdüm. Şimdi o adam verdi ee bir çok kişi vermeyecek sizin gibi. Ladesle bakacağını düşündü çocuğa acaba
Lütfen böyle düşünmeyin dünyanın binbir türlü hali var. Başımıza ne geleceğini bilemiyoruz.. Elbet herkes için geçerli değil, bazıları hiç düşünmeden çocuk sahibi oluyor.

Simdi aklima o kadar olumsuz örnek geliyor ki yazıp sizi üzmek istemem hassassiniz yeterince.
Üzülmeyin lütfen siz de telafi maksatlı birine yardim edersiniz. Gönül kirmak olarak düşünmeyin, tanımadığınız biri ve niyetinin iyi mi kötü mu oldugundan emin değilsiniz. Bile isteye kirmadiniz sonuçta.

Bir kere ayni sey basima geldi , bana yaklasan bir kadindi bende olmaz dedim arkamı döndüm , bende hamileydim
Sonra icimden bir ses ya dogruysa dedi o sırada bir restorana oturmustuk , esime dedim ben dayanamayacagim yalan soyluyorsa da gunahi boynuna
Kadinin yanina gittim neye ihtiyacin var dedim , bebek mamasina dedi gittim markete kadinla mama aldim
Yani sizi cok iyi anlıyorum insan guvrnemiyor ilk etapta, ama vicdaninizi rahatlatmak icin sizde ihtiyaci olan birine bir yardimda bulunun hayir isleyin iyi hissedersiniz kendinizi

Çocuğuna bebek bezi alamayacak kadar müşkül durumdaysa çocuğunu dusunmeden mi çocuk yaptığını düşünürdüm. Şimdi o adam verdi ee bir çok kişi vermeyecek sizin gibi. Ladesle bakacağını düşündü çocuğa acaba

Boyle dusunmeyin , benim kizim uc yasinda , onu yaptigim zaman maddi durumum gayet iyiydi
Simdi corona yuzunden iflas ettik , cocugun sucu ne benim sucum ne , bu koronayi ben mi icat ettim , benim gibi milyonlarca insan var su anda dunyada , belki konudaki adam da korona yuzunden issiz kaldi bilemezsiniz kimse bilemez neler oldugunu

Lütfen böyle düşünmeyin dünyanın binbir türlü hali var. Başımıza ne geleceğini bilemiyoruz.. Elbet herkes için geçerli değil, bazıları hiç düşünmeden çocuk sahibi oluyor.
Boyle dusunmeyin , benim kizim uc yasinda , onu yaptigim zaman maddi durumum gayet iyiydi
Simdi corona yuzunden iflas ettik , cocugun sucu ne benim sucum ne , bu koronayi ben mi icat ettim , benim gibi milyonlarca insan var su anda dunyada , belki konudaki adam da korona yuzunden issiz kaldi bilemezsiniz kimse bilemez neler oldugunu
Tabiki bu durumlar harici insan yarınını bilemez. Ama yinede elbet sizin durumda yakınlardan falan isteyebileceginiz birileri vardır. Bez en ufak bir harcama iken böyle olması çocuğun iler ki yaşamını düşündürüyor bana. Allah herkesin yardımcısı olsun ama en basitinden yolda dilencilik yapan hatunlara bakiyorum biri kucağında biri karnında biri su satiyor ilersin böyle de olmamalı ya.
Öyle birden muskul kalmak değil benim dediğim durum

Hamile kalmadan öncede hassastım..Hamile kaldıktan sonra daha da hassas oldum..yardim ettigim cok olmuştur..kandirildim mi bilmiyorum..kandirildiysamda o an ki içimin rahatlaması yeter bana..elimden geldiği kadar isteyeni boş geri cevirmiyorum..sizde reddetmeyin ufak tefek şeyler için sonrasında içimiz içimizi yiyo vicdan yapiyoruz..yaptığımız kucucuk sevindirmelerin bizi ne zaman kurtaracağı belli olmuyo..üzülmeyin bi dahaki sefere telafisini yaparsiniz 🤗

Hamile olmanızdan kaynaklı aşırı tepki vermeniz doğal ancak üzülmeyin. Memlekette o kadar çok sahtekar varki hangisine inanacağımızı şaşırdık. İlaveten gencecik adamın marketlerde işi ne gidip taşı sıksa suyunu çıkaracağı yaştayken dileniyor.
Eşimin şirketi aylardır mavi yakalı eleman(lar) arıyor ama lütfedip giren yok. Kimse iş beğenmiyor. 2 haftadır temizliğe yardımcı bayan memlekete gittiği için yerine birini arıyorum. Lütfedip kimse işe yanaşmıyor. Hatta biriyle anlaştık sabah baktım telefonu kapalı. Sokaktaki esnafla konuşuyoruz aylardır eleman arıyoruz bulamıyoruz diyor.
Velhasıl ben de artık üzülmeyi bıraktım.

Gercekten ihtiayac sahibi olan kimseler genelde kimseden hicbir sey rica edemiyorlar. Yakin zamanda zeynep ergul vakasını izledik hepimkz kadin fitrelerle kendine villa yaptırmıştı.
Kimsenin günahını almak istemem ama para istemiyorum sadece mama bebek bezi lazım diyenler sonra gidip onları bakkala satıp parasını alıyorlar. Annem bir kere yardim etmişti yolda bir düşkün görünümlü birine aradan beş dakika geçmedi bakkaldan elinde alkolle cıktı. Bir kere benden de kadın yardim istedi çocuğu için iyi gel mama alamam o kadar param yok ama pirinç unu süt bebe bisküvisi felan alayim dedim kendimde öğrenciyim çünkü aman istemem onlar para etmiyor dedi. Avel avel baka kalmıştım öyle. Dilenen insanlara bakıyorum bazen saçlar boyalı sarışın felan ben kuaföre kırk kere düşünüp bir kere gidiyorum. Yani sizi bu hale getiren kötü kalpli olmanız değil insanların iyi niyet üzerinden para kazanma arzuları.

Kendinizi çok kötü hissettiyseniz başka birine yardim yapmayı ya da bi sokak hayvanini beslemenizi önerebilirim.
“Eğer kalbini yumuşatmak istiyorsan bir fakiri doyur, bir yetimin başını oksa "

Artık kimse kimseye güvenemiyor malesef. Markette çalışan bir arkadaşım, kadının birinin her gelen müşteriden bez istediğini, daha sonra bezleri getirip başka şeyler aldığını söylemişti. Böyle şeyler de var malesef

Bebek mamaları-bezlerini dilenerek, ihtiyacımız var diyerek toplayıp satan insanlar var. Bunu iş etmişler.
Böyle kişilerin ifşalarına-haberlerine az rastlamadım sosyal medya üzerinde.

Önceden benim de çok yardım ettiğim olmuştu el açan insana yerini sormadan, derdim "Birinin bir başkasına el açması kolay mı kızım Gangsta bi kendini yerine koy, isteyemezsin o durumda olsan, acından ölür kolay kolay isteyemezsin, artık ne hale geliyorlar kim bilir yokluktan" derdim ama gerek bu düşüncem gerek şahit olduğum başka olaylar bana şunu gösterdi ki, istisnaları elbette vardır ve fakat ben gerçekten ihtiyacı olup, durumu kötü olup gidip yolda sokakta-sosyal medya üzerinden birilerinden bir şeyler isteyeni görmemişim giyorum... Çok ihtiyacı olan, gerçek düşkün insanlar bunu söylemiyor, kendilerini gizliyor, bir şekilde ondan bundan şahit olup haber verenler oluyor öyle anlıyor görüyor yardım ediyoruz. Kimi yardım kabul ederken dahi utanıyor-sıkılıyor yüzünden anlıyorsunuz...

Özetle, kolayca gelip sizden bir şeyler isteyen insanlara inanmayın, bu suistimale çok açık bir olay ve gerçek durumu kötü-iyi insanlar da hep gizliyorlar kendilerini, el açamıyorlar... Onları bulmaya çalışın yardım edecekseniz, üzülmeyin de bu olaya.

Üzülmeyin kim kötü kim iyi niyetli bilemiyoruz. Ben öğrenciyken bir gün yolda yürüyorum bir kadın kucağında bebek yanında da 6-7 yaşlarında çocuk. Kadın aynı bu adam gibi yaklaştı üstüne basa basa " Sadece bebeğime cicibebe istiyorum sadece bunu istiyorum ilerideki bakkaldan alır mısın?" dedi. Bir paket cicibebe ne olacak alayım dedim girdik ileride bir küçük market vardı girer girmez kadının yanındaki çocuk hızla reyonda ne var ne yok eline toplamaya başladı kasaya götürdü, yetmedi buzdolabını açtı bir sürü meyveli yoğurt elinde zor taşıyor annesine baktım elinde bir paket cicibebe. Çocuk kasaya taşımaya devam edince "Dur bakalım onları almıyoruz." dedim. Annesi de bana bakıyor, alsan ne olacak der gibi. Cicibebeyi ödedim çıktım arkamdan hala soylendiler bunları da al diye. O çocuk öyle yapmasa zaten ben ona da bir şeyler alacaktım ama çok moralim bozuldu. Market sahibi de kas göz yaptı bana alma diye. Huy edinmisler demek ki🤦

Yaa kıyamam sana. Sakin ol, insanların niyetlerini göremiyoruz. Keşke görebilsek de gerçek olanlara yardım edebilsek. Bu kadar üzülmen sende bir çekim enerjisi yaratacak muhtemelen. Belki başka bir yerde yeniden karşılaşırsın o kişiyle.
Seni çok iyi anlıyorum, yaşadığımız dünya hassas kalpli insanların cehennemi. Kendini üzme. Onun kısmeti senden değilmiş, marketin müdüründenmiş. Böyle bakmayı dene.
İçindeki iyiliği de hiç kaybetme, umarım ince ve hassas insanlar çoğalır.

Bu sizin değil ihtiyacı varmış gibi insanları kullananların suçu. Kime guvenebiliyoruz ki? Babamın annemin kuzeninin eşiyle aldatmasıni öğrendim yeni. Insan babasina bilr güvenmeyecek sözü o kadar doğruymuş ki. Kimse kimseye güvenemiyor canımız yandı çünkü. İçten bi dua edersiniz o kişiye eğer rastlarsanız kirdiysam özür dilerim der açıklarsınız. Bu olaya böyle bakmanız yardıma ihtiyacı olan birine koşacak biri olduğunuzu gosteriyor ve suanki durumda kalbi güzel az insanlardansınız. Yüreğinizi ferah tutun içten edilmiş dua kadar güzel bir yardım bulamayız. Kendiniz gibi insanlarla karşılaşmanız dileğiyle. 💜

Tabiki bu durumlar harici insan yarınını bilemez. Ama yinede elbet sizin durumda yakınlardan falan isteyebileceginiz birileri vardır. Bez en ufak bir harcama iken böyle olması çocuğun iler ki yaşamını düşündürüyor bana. Allah herkesin yardımcısı olsun ama en basitinden yolda dilencilik yapan hatunlara bakiyorum biri kucağında biri karnında biri su satiyor ilersin böyle de olmamalı ya.
Öyle birden muskul kalmak değil benim dediğim durum
Kucaginda bebeyle dilenenler farkli tabi onlar ozellikle yapiyor o cocuklari , yazim gunah gerçekten
Ama su anda korona yuzunden o kadar cok insan issiz kaldi ki , mahvoldu insanlar , hergun onlarca yardim cagrisi aliyorum uye oldugum gruplardan icim parcalaniyor

Back