Manuel mi? Otomatik mi?

Manuel vites aşkı bir tek Türk milletinde var. Üstelik otomatik vites teknolojisi artık eskisi gibi değil çok gelişti. Otomatik viteste yolun ortasında stop etme veya rampada geri kayma gibi problem yaşamazsınız ki bunlar bile bence otomatik vites bir araç almak için yeterli sebepler.[/QUOTE

Aynen otomatik vites her türlü konforu rahatlığı sağlar.durduğunda her zaman ayak frende falan olmak zorunda değil
şoför adam düz kullanır mantığı var bide sanki minibüs ve ya kamyoncular.
tırcılar bile 16 vitesli tuş şeklinde viteslere geciyor artık bknz amcam :)
ben ikisini de kullandım 10 yıllık deneyimim var otomatige geçince dedim bu ne güzel şeymiş. Babamda 32 yıllık şoför oda aynı görüşte.

Şehirleearası yolda manuel iyidir ama özellikle trafiği çok olan yerde şehir içinde otomatik derim. Hem insanlar otomatiği rahatlık için alıyo yoksa vites atmaktan aciz olduğu için değil. Şehir karmaşasında da rahatlık hep ön plandadır

Malesef iyi sürücü değilim. Direksiyon eğitimi aldığımda kullanmam oldu, başkada kullanma fırsatım olmadı. Arayı alıp kapıda bırakmak istemiyorum. Otomatik olursa kısa sürede öğrenirim diye düşünüyorum
Kesinlikle otomatik vites...
8 yıldır otomatik vites kullanıyorum, büyük şehirlerden birinde yaşıyorum.
Yokuş derdi yok, trafikte dur kalk derdi yok, stop etmez, geri kaçmaz, hiçbir şeyiyle sizi zorlamaz.
Ayrıca öğrenimi manuele göre çok daha kolaydır.
İyi bir eğitmenle 2 hafta kadar çalıştığınızda, kendinizi güvenle trafiğe bırakabilirsiniz.
Ben çoğu zaman kahvemi veya çayımı alıp yola çıkarım.
Her şeyden öte otomatikte stres yok.
Bir eliniz ve bir ayağınız boşta.
Hele de ailenizin yanına 1.5 saat kadar bir mesafeyi sürekli gidip döneceğiniz düşünülürse manuel eziyet olur.

Ben cok denedim manuel kullanmayi. Ama olmadi. Ya ne bileyim agir geldi bana. Sanki direksiyon basinda yuk tasiyo gibi yoruldum kullanirken cok kastim. O yuzden otomatik aldim simdi. Manuele gore cok kolay tabiki. Ama oyuncak araba degil bu. Hakimiyeti sana bagli koca bi makine. Otomatik die bas gaza gitsin bas frene dursun die bisey yok. Bu kadar basit degil o da. Her iki turu de zapdetmek gerek. Otomatik, bu acidan manuele gore daha kolay tabiki. Su an kullaniyorum bakalim. Ama manuel kullananlarin aldiklari zevk de insani imrendirmiyo degil :)

7 sene manuel kullandım, arabamı değiştirirken otomatik ilk tercihim oldu. Neden? Çünkü istanbul'da yaşıyorum her an trafik çilesi malum. Vites büyült, küçült uğraşıp duracağıma, otomatik aldım vitesle ugraşmıyorum. Yokuşta kaydı, stop etti derdimde yok. Tek ayağım, tek kolum boşta. Daha az yoruluyorum artık trafikte. Şimdi yine değiştirecek olsam otomatik derim.
Manuel kullanmak maharet değil yani kimse kusura bakmasın. Hepimiz hiç kullanmasak kursta manuel araç kullanarak ehliyet aldık, alıyoruz. Rahatını düşünen, alır otomatik vites aracını kullanır.Arada amaaann otomatikmi kullanıyorsun, beceremiyormusun manueli diyenler çıkacaktır konu sahibi, gülün geçin.

Selam kızlar. :KK54:

@okypete buraya açmak zorunda kaldım. Taşımazsın değil mi ? :KK68:

Araba almayı düşünüyorum. Aklımda hep kullanımı rahat olduğu için ve kısa sürede öğrenip, trafiğe daha kısa sürece çıkarım diye otomatik vites araba almak vardı.

İstediğimiz model, tanıdık birinden (arkadaşımın iş arkadaşı), manuel bir araba bulduk. Bende çok kararsız kaldım. (Toyota Yaris- Bisiklet çiziği dışında herhangi bir kazası bir çiziği yok)

Manuel kullananlar bu konuda bana birşeyler yazabilirmi.

Ailemle yaşadığım şehir arasında 1 buçuk saatlik mesafe için hafta sonları kullanacağım. Normalde 4 araba değiştirmek zorunda kalıyordum. Çok trafiği olan şehirde yaşamıyorum.

Cevap veren herkese teşekkür ederim :)
Manuel de kullanılır aslında alıştıktan sonra hiç bir sorun yaşamıycağını düşünyorum.. Otomatik evet çok rahat olabilir ama alıştıktan sonra herhangi bi durumda manuel bi araba kullanmaya kalkınca zorlanıyorsun.. Ama bence manuel gayet iyi.. Ben bi arabada otomotik yada manuel özelliğine bakmam.. benim için temiz orjinal boya kaza değişen ve km de oynama olmamışsa tamamdır o araba.. :KK66: Çok trafik sorununuz yoksa manuel i gayet rahat kullanırsın.. ama trafik çok yoğun ve manuelde zorlanırım diyosan da otomotik araştır tekrar dan..

siz bilirsiniz ama otomatik daha seri olur zaten artık herkesin tercihi otomatik bu iyi yada kötü sürücü olduğunuz için bayan yada erkek olduğunuz içinde değil araç trafikte rahat aksın diye.ama dikkat edin bazı otomatikler yokuş da geri kaçıyor yokuş kalkış desteği mutlaka olsun.yeni üretilenler de bu sorun yok ama bazı eski modellerde var.

Manuel vites ta baş ağrısı, 5 yıldır otomatik kullanıyorum ve çok memnumum.

bende bu yüzden istiyorum. arabayı alıp 1 ayda hemen trafiğe çıkarım diye

Manuel kullanmadan araba kullandığını anlayamazsın..Önce manueli bir öğren..Kısa sürede alışırsın..
Elbette otomatik vites çok rahat ama manueli de kullan derim.

med manuel beni uğraştırı bir türlü trafiğie çıkamam diye düşünüyorum. Yanlışmıyım? İlk direksiyon eğitimini manuel aldığımda sessiz sakin yollarda kullandığım olmuştu.

Manuel de kullanılır aslında alıştıktan sonra hiç bir sorun yaşamıycağını düşünyorum.. Otomatik evet çok rahat olabilir ama alıştıktan sonra herhangi bi durumda manuel bi araba kullanmaya kalkınca zorlanıyorsun.. Ama bence manuel gayet iyi.. Ben bi arabada otomotik yada manuel özelliğine bakmam.. benim için temiz orjinal boya kaza değişen ve km de oynama olmamışsa tamamdır o araba.. :KK66: Çok trafik sorununuz yoksa manuel i gayet rahat kullanırsın.. ama trafik çok yoğun ve manuelde zorlanırım diyosan da otomotik araştır tekrar dan..

sorum çok doğru olmayabilir ama nekadar sürede öğrenebilirim mesela?
direksiyon eğitimi alırken kısa sürede kavramıştım

Ben otomatik araba kullananlari hic anlamiyorum. Ya hu manuel vitesli bir arac kullanmak o kadar zor birseyde degilki! Cok trafigi olan bir sehirde saatlerce arac kullanmak zorunda kalinsa anlarimda

siz manuelmi kullanıyorsunuz?
şimdi hiç bilmeyenin gözü korkuyor haliyle. bu yüzden onları anlayabilirsiniz :)

siz bilirsiniz ama otomatik daha seri olur zaten artık herkesin tercihi otomatik bu iyi yada kötü sürücü olduğunuz için bayan yada erkek olduğunuz içinde değil araç trafikte rahat aksın diye.ama dikkat edin bazı otomatikler yokuş da geri kaçıyor yokuş kalkış desteği mutlaka olsun.yeni üretilenler de bu sorun yok ama bazı eski modellerde var.
toyota yarislerde özelliklerde yokuş aşağılarda kayma olmadığını vurgulanıyor ..
çok kararsızım napıcam bilmiyorum

test sürüşü yapacaksınız çocukla araç kullanmak zaten insanı zorluyor pencereyi açıyor ayağa kalkıyor emniyet kemerine dolanıyor vs birde akan trafikte vitesle uğraşmayın bence.........dezavantajı düz vitese göre biraz daha çok yakıt tüketiyor olması.

Manuel araba ile öğren. Keyfin gelince otomatik alırsın. Bil ama yapma mantığı. Sakın otomatik alıp vites atmaktan aciz kadınlardan olma.

elmi öyle diyosunda benm bana öğretcek babam amcam dayım yok. bir başımayım anlayacağın. öyle yanımda oturup nazımı çekip öğretmeyecekleri için manuel almaktan korkuyorum açıkçası :KK43:

kesinlikle otomatik derim. rahatlık varken neden kasasın ki??? yok vites büyüt yok küçült. ne gereği var. ayrıca yaris otomatik viteslerin içinde müthiş bir araba daha dün aynı yorumu yaptım. arkadaşımın arabası yaris müthiş atak ve seri bir araba. toyota candır zaten:KK9:

arkadaşının yarisi motor kaç? ben genelde 1.0 lara baktım ona küçük dediler diye 1.3 e baktım

Tamamen görüş meselesi tabiki ama bana manuel daha zevkli geliyor :) otomatikte bişey yokki gaza bas gidiyor frene bas duruyor :) manuel de vitesleri kendin ayarlıyosun sanki arabaya gerçekten sen hükmediyomuşsun gibi :) Bence manuel araba kullanmak daha zevkli :KK66:

Araba kullanmaktan baska meziyeti olmayan bazi insanlarin manuel arac kullanip kullanmayanlari ezikleme cabasini ben komik buluyorum. Erkekler cok yapar malesef ki..
ama erkeklerde manuel tercih etmiyorlar artık üst segment araçlarda manuel çok az yani manuel kullanmak artık ayrıcalık değil.:KK59:

kızlar ben ailemden farklı bir şehirde yaşıyorum.
yanımda bana öğrecek kimsede yok. o yüzden birazda otomatik istiyorum

ama erkeklerde manuel tercih etmiyorlar artık üst segment araçlarda manuel çok az yani manuel kullanmak artık ayrıcalık değil.:KK59:

dayımda yeni araba aldı. jetta. onunkide otomatik.
banada ısrarla otomatik al dedi. manuel için hammallık diyor mesela

Manuel e alistim bende otomatik bi garip geliyor. ilk olarak manuel le baslayip sonra otomatige gecmek daha mantikli bence. Belkide hic istemezsin bile manuele alisinca.:KK66:Simdiden hayirli olsun araban.kazasiz belasiz kullan.:nazar:

X