Bir şey sormak istiyorum: +10 yıldır manuel kullanıyorum, hic otomatik denemedim. Sizce alismam kolay olur mu otomatige? Bir de keyif vermiyor diyenler var. Sizce?Kavrama noktasını zamanla öğrenirsiniz, ben şu an otomatik araç kullanıyorum ama manuelde öğrendim ve 1 sene falan manuel kullandım. Yeni yeni öğrenirken kendi kendime pratik yapardım. Önce motoru çalıştırır, el frenini indirmeden kendi kendime gaz pratiği yapardım. Ne kadar basarsam arabayı çok bağırtıyorum, ne kadarı daha iyi falan şeklinde kavrama noktasını öyle öğrendim. Her aracın farklı kimi daha yukarıda kavrıyor, kimi daha aşağıda. Kaçırma konusunda ben de panikliyordum başlarda maalesef, hala da panikliyorum ama şimdiki aracım hiçbir şekilde geriye kaçırmadığı için o konuda rahatladım. Ha bir de vites atarken debriyajdan ayağınızı hemen kaldırmayın, arabayı titretirsiniz. Kavrama noktası yine burada önemli, saniyelik hatta saliselik tutmak gerekiyor. Kısacası kavrama noktasını çözerseniz tamamdır :) Pratikle çözersiniz, önemli olan elinizden geldiğince panik yapmamaya çalışmanız. Panik insana daha fazla hata yaptırır.
Benim arkadaşım da aynı fikirde en zevklisi vites değiştirmekBir şey sormak istiyorum: +10 yıldır manuel kullanıyorum, hic otomatik denemedim. Sizce alismam kolay olur mu otomatige? Bir de keyif vermiyor diyenler var. Sizce?
Otomatik varken manüel hamalliktan başka bisey değil. Otomatigin alışılacak birseyi yok ki, direksiyonu çevir yeter :)Bir şey sormak istiyorum: +10 yıldır manuel kullanıyorum, hic otomatik denemedim. Sizce alismam kolay olur mu otomatige? Bir de keyif vermiyor diyenler var. Sizce?
Vitese sevgilinmis gibi davran yumusak ve sakin
Bir şey sormak istiyorum: +10 yıldır manuel kullanıyorum, hic otomatik denemedim. Sizce alismam kolay olur mu otomatige? Bir de keyif vermiyor diyenler var. Sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?