manuel araba kullananlar

Kavrama noktasını zamanla öğrenirsiniz, ben şu an otomatik araç kullanıyorum ama manuelde öğrendim ve 1 sene falan manuel kullandım. Yeni yeni öğrenirken kendi kendime pratik yapardım. Önce motoru çalıştırır, el frenini indirmeden kendi kendime gaz pratiği yapardım. Ne kadar basarsam arabayı çok bağırtıyorum, ne kadarı daha iyi falan şeklinde kavrama noktasını öyle öğrendim. Her aracın farklı kimi daha yukarıda kavrıyor, kimi daha aşağıda. Kaçırma konusunda ben de panikliyordum başlarda maalesef, hala da panikliyorum ama şimdiki aracım hiçbir şekilde geriye kaçırmadığı için o konuda rahatladım. Ha bir de vites atarken debriyajdan ayağınızı hemen kaldırmayın, arabayı titretirsiniz. Kavrama noktası yine burada önemli, saniyelik hatta saliselik tutmak gerekiyor. Kısacası kavrama noktasını çözerseniz tamamdır :) Pratikle çözersiniz, önemli olan elinizden geldiğince panik yapmamaya çalışmanız. Panik insana daha fazla hata yaptırır.

Videolar var öğretici onları izleyin arabanın modeli nedir dizelmi bunlarda önemli dizel araba kolay stop etmez mesela

Bir şey sormak istiyorum: +10 yıldır manuel kullanıyorum, hic otomatik denemedim. Sizce alismam kolay olur mu otomatige? Bir de keyif vermiyor diyenler var. Sizce?

Yanlı başına kullanarak! Benim eşim birkere yokuşta kalınca bana bağırdı ondan sonra kullanamadım. Sonra kızımı yanlız başıma okula bırakmaya başladım. Ve şuan allaha şükür kullanıyorum.

Bence en iyi öğrenme yolu tek başına pratik yapmak. Yanınızda biri varken kafa karışıyor ister istemez. Ben de ilk girdiğim direksiyon sınavından kaldım mesela stop ettiğim için. Bir de hocanız çok önemli, ben 13 saat dersimi kazma bi heriften almıştım sonra değiştirdik şeker gibi bir kadından aldım, sınavda da iyi yaptım ama dengesiz bir dolmuş yüzünden stop ediverdik. Ve kaldım yani zaten herkes stoptan kalıyor ama ben hatamı anladım, çok iyi analiz ettim. Dolmuş yüzünden stop ettiğimde yokuştaydık, muhtemelen freni bırakmam gereken zamanda bırakmadığım için stop ettim yani kavramadayken freni sakince bırakıp gaza yüklenmem lazımdı, olmadı. ikinci stop da kavşakta araç yoğunluğu yüzünden oldu onda da biraz acele ettiğim için debriyajı kaçırdım. Yani öğrenilmeyecek şey değil düşe kalka öğreniyorsunuz. En kötü ihtimalle trafiğin ortasında stop edersiniz, arkanızdaki küfreder hepsi bu. Ama sınavda stop edince kalıyoruz tabi o ayrı konu.

Direksiyon dersleri almıştım. 14 dersti, çok rahat kavrarsın kesinlikle tanıdık bir insandan öğrenmemenizi tavsiye ederim, profesyonel bir hoca olmalı

Ben trafiğe ilk çıktığım zamanlar vitesi 3ten ileri atamıyordum .oğlum 10 yaşındaydı diyordum oğluma ben debriyaja basıyorum sen 4 e at 5. Vitesi 5 ay kadar kullanamadım şimdi 6. Vitesi arıyorum ama yok Yani zamanla alışıcan . Bu arada eşimin arabası otomatik onuda kulanabiliyorum herşey zamanla olur

Ehliyetim var ama otomatik vites almaya bile cekiniyorum suan trafige cikmaktan korkuyorm.

Direksiyon hakimiyeti ve debriyaj kavrama noktası çok önemli. Gerçi bende tek başıma pek trafiğe çıkmadım ehliyeti alalı 5 ay falan oldu. Ama ilk girişte geçmiştim sınavı.

10 yıldır manuel kullanırım, manuel araba candır, hangi marka model olursa olsun hemen alışırım ve otomatik vitesli arabaları sevmem. İlk hangisine başlarsan öyle gider. Manuel yapamıyorsan otomatiğe geç senin için daha kolay olur

Araç sürmeyi tırların geçtiği yolda öğrendim. Öncelikle sakin olun yanınızda ya sakin biri olsun yada kimse olmasın. Trafiğin yoğun olmadığı bir yerde sürekli dur kalk yapın ki araca ayağınız alışsın. Bunu sürekli yapın düz yolda ve yokuşta

Kesinlikle yanında araba kullanmayı bilen bir tanıdık olmasın sogutuyorlar çünkü panik yaptırıyorlar . Ben eşimin yanında 2 ye bile atamamistim vitesi hemen indirdi eşim .Ben ilk defa tek başıma çıktığımda trafiğe sol ayağım çok titriyordu debriyaja basarken ama dönüşte bi güven geldi gayet normal döndüm .Şimdi gayet iyi. Arabanın sesini dinle bağırmaya başlayınca vites at. debriyajdan Yavaş çek ayağını her zaman biraz bagirsin ama sonra otomatik olarak elin vitese gidiyor zaten .

Yıllarca kullandım bol bol pratik şart.. sonra zaten ustası oluyorsun. Neyi yapmakta zzorlanıyorsan onu yap bol bol. Yokuştamı kalkamıyorsun git bi yokuşa dur kalk dur kalk gibi..
şimdi otomatik kullanıyorum çok rahat.. manuel gerçekten eziyet..

Bir şey sormak istiyorum: +10 yıldır manuel kullanıyorum, hic otomatik denemedim. Sizce alismam kolay olur mu otomatige? Bir de keyif vermiyor diyenler var. Sizce?

Bilmem bence tersi ya, bana da öyle diyenler olmuştu keyif vermez falan ama şehir içinde çok rahatladım açıkçası. Özellikle dur-kalk trafikte ve dik yokuşlarda aşırı kolaylık sağladığını söyleyebilirim. Eskiden dik yokuşlarda aracı geriye kaçırmaktan korkardım mesela bunda öyle bir problem yok. Şehirlerarası yollarda belki biraz durağanlık hissedersiniz ama ben genelde şehir içi kullandığımdan çok memnunum. :) Araçta zaten yakıt tasarrufu falan yapmak istediğimde manuele geçirip öyle de kullanabiliyorum istersem, o da sorun olmuyor bu arada.

Su ana kadar hep manuel kullandim. Ogrenmenin tek puf noktasi "kendi basina" bol bol pratik yapmak. Ilk gun esim ogretmeye calismisti ve bir turlu yapamiyordum. Ikinci gunu yalniz basima denedim ve 1 saat sonra sehir turu attim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…