manuel araba kullananlar

duygu4239

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
59
29
3
34
manuel araba kullanmayı bilenler. ben çok zorlanıyorum ders alıyorum ama öğrenemiyorum sizler nasıl öğrendiniz püf noktaları yardımlarınızı bekliyorum

Trafiğin az olduğu bölgelerde tek başıma kullanarak öğrendim ben
Pratik yapmak önemli
Zamanla nerede hata yaptığını farkedip daha dikkatli ve doğru kullanmayı öğreniyorsun

Neye zorlanıyosun?

Yokuşta mı zorlanıyosun kavramaya öı alamıyosun?

Vites değiştirmeyi mi unutuyosun bağrıtıyo musun arabayı?

Zorlancak bişey yok sakin ve dikkatli olucaksın hepsi bukadar

8 senedir manuel kullaniyorum zorlandigimda olmadi. Kursda saten yeterli ögretiyolar, tam olarak anlamadigin ne?
Ne zaman vites aticaksan önce debriyaja basicaksin.

Neye zorlanıyosun?

Yokuşta mı zorlanıyosun kavramaya öı alamıyosun?

Vites değiştirmeyi mi unutuyosun bağrıtıyo musun arabayı?

Zorlancak bişey yok sakin ve dikkatli olucaksın hepsi bukadar
debriyajı kavramayı tam yapamıyorum hızlı kaldırıyorum ayağımı

Ben hep manuel kullandım. En kötü ne olabilir arabayı kaldıramam, dörtlüleri yakar beklerim diye düşündüm hep. Tamam bazen arkamdakilet çıldırırken haklıydı ama şimdi birisi yolda kalsa bile asla kornaya basmam. Onu çok iyi anlarım

Önce bildiğin yerlere kısa mesafeli yerlere git.Daha sonra biraz daha uzun mesafeli yerlere git.Alışa alışa elin pratik yaptıkça rahat kullanırsın.

manuel araba kullanmayı bilenler. ben çok zorlanıyorum ders alıyorum ama öğrenemiyorum sizler nasıl öğrendiniz püf noktaları yardımlarınızı bekliyorum
Ozel hoca tutsaniz kursta ogretilen sure yeterli olmuyor bence devamli calismak gerekiyor yada araba varsa ogretme kabiliyeti olan sakin bi arkadasinizdan ogretmesini rica edebilirsiniz

Ben 6 sene manuel kullandım. Önemli olan acemi cesareti. İlk zamanlarda trafigin çok olduğu yerlere korkmadan gittim ama hep tek başına gittim. Yanımda biri olsa bişe dese moralim bozulurdu.
Hatta hiç unutmam bir gün far yakıyorum diye kedigözlerini açmışım. Bu arabanın farı bozuldu heralde diye diye ana arterde kullanmışım:)
Ben hep tek başıma kullanarak atlattım o evreyi. Ders falan almadım. Arabanın dilinden kısa süre sonra anlıyorsunuz zaten.

İlk başlarda zorlanman normal, kullana kullana alışırsın merak etme :) Önemli olan pratik yapmak sonra vites değiştirirken, arabayı kaldırırken nasıldı diye düşünmiceksin bile :)

öğretrmenini değiştir. gercekten değiştir.
ögretmen hele ki işin uzmanı ise bir şekilde sana ögretir. ya anlatım anlama tarzınız farklı veya işi bilmiyor

Basta biraz debriyaja bolca basıcan azıcık fazla yakar ama sonra alısırsın. Bagırt arabayı ayagını hemen cekme halledersin.

Debriyajdan ayağınızı yavaşça çekin çekerken tam bitimine yakın motorun çalıştığı ses var ayağınızı da titretir aynı zamanda sesten de anlarsınız o anda gaza basın ama ayak Debriyaj da kalsın ve kalktığı anda tam olarak çekin kalkmadan çekmeyin stop eder araba yokusta kalkmanın formülü de bir ayak Debriyaj da bir ayak fren de dimi frene çok sıkı basın kokleyin aynı zamanda Debriyaj dan kaldırmaya başlayıp frenden hızlı çekin gaza yavaşça basın yine Debriyaj daki o boşluğu hissedin zaten defalarca yaptıktan sonra anlicaksiniz ne dediğimi ve tavsiyem asla eşle dostla öğrenmeye çalışmayın ehliyet kursunda kafa karışır iyi araştırın kursları ve uzun saatler ders veren yerlere gidin fiyata bakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…