Mantıklı mi??? Ev meselesi

Anladim, kiraya verseniz o odemeleri karşılayamaz misiniz? Ben su devirde ev satmayi dogru bulmadigim icin soruyorum.

Yani yine 3 milyonluk eve girip maas+kira geliriniz sorunu cozmez mi?
Oturduğum evi nasil kiraya vereceğim bir bucuk milyonluk eve yazılmamın nedeni kisa sürede cikmasi burayi da satip parayi birleştirip ev almak üç milyonluk borca girecek cesareti bulamıyorum birde enflasyon yüzünden erken alamadığında ilerde uc milyona istediğim evi bulamayacak olmam zaten uzun vadeli girdiğinde alacağın tarih uzuyor ödediğin para hic oluyor

300 bin peşinat verince 3 milyonluk bir evi hemen alabiliyorsunuz (anlattiklarinizdan anladigim bu) yani kura, sira vb beklemiyorsunuz ama sorun 3 milyonun taksitlerini odeyecek gucunuzun olmamasi degil mi?

Siz evi 300 bin pesinatla hemen alip, oturup, eski evinizi kiraya vereceksiniz. (Kira+maas ile 3 milyonun borcunu ödersiniz diye dusunuyorum)

Ama hicbir kosulda eski evi satmadan 3 milyonluk evi alamıyorum diyorsaniz, 2 kez mi tasinacaksiniz? Ya da sattiginiz evde bir sure kiraci mi kalacaksiniz?

Yani hem kira hem ev taksidi odeyebiliyorsaniz, benim dedigimi de yapabilirsiniz bence, ya da 2 kez tasinmayi butceniz kaldiracaksa (ki su an asagi yukari 80-90 bine mal oluyor tasinmak) yine benim dedigim daha mantikli gibi.

3 milyonluk evin taksidi ne kadar? 1.5 milyonun taksidi ne kadar?

Yok ben derdimi anlatamamisim 1.500 milyonluk evin taksiti 20 bin bulundugum evi hemen satmayacağım kiraya da vermeyeceğim çünkü ben içerisinde oturuyorum bize dedikleri aya yaklasinca evi satliga koyup sattiktan sonra parasini alip eminevimden gelen parayla birleştirip ev alacagim

Anladim, tabi bu durumda satmaya mecbursunuz. Hayirlisi olsun şimdiden umarim istediginiz gibi gonlunuze gore bir ev bulursunuz

Hiç mantıklı değil bence ya. Ya eldekinden de olursanız? Kura'nın size hemen çıkacağı belli değil yılarca ev bekleyen var.

dinle ne alakası var konunun veya sistemin? hayır dini geçtim, hanımefendinin sorduğu soruyla yeşil sermayenin ne alakası var? sinpaş 60 yıllık firma, o da bu sekilde ev almaya fayda sağlıyor, eminevim zamanında dini tarafından çok vurdu doğru, çünkü faizsiz diye cemaatler buraya koşuyordu, ama 4 firma daha var dinle ve siyasetle alakasız ilerleyen, BDDK ya bağlı bunların hepsi, eminevim dışında hiçbi firmanın helal-haram ayrımıyla sistem tanıttığını görmedim, kar amacı güden bir finansman kuruluşu oldukları konusunda açık beyanları mevcut.

onbank fibabank akbank garanti hepsi özel banka tek güvenceleri BDDK, dinle uyutulan ortaçağ zihniyeti o bankalardan kredi çekildiğinde akla gelmekte mi? ayrıca yeşil sermaye yorumunuza yazılacak çok çok fazla şey var, ilgili sistem devlet güvencesini 2023 yılında aldı zira, bilmem anlatabildim mi?

olağanüstü bir önyargı, saygı duyarım ama cevap vermeden duramadım

Son düzenleme:
evinizi satmadan girip, teslimatta evinizi satıp üstüne ekleyecekseniz çok mantıklı, ev fiyatları artarsa sizin evin de fiyatı artacağı için biraz makası daraltmış olursunuz,

evi satıp peşinat verecekseniz hayır derim, çünkü enflasyonun tekrar vurma ihtimalinde zarar edebilirsiniz veya karınız düşebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…