Mantıklı mi??? Ev meselesi

Delirmekuzereyim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2023
1.732
3.231
53
Kızlar benim evim 2+1 çokta sevdiğim bir yerde değil dağ başında ilçede vs yinede hic yoktan iyidir bulundugum sehir de gecim kolay net açıklayamıyorum tanidiklar var beni anlamasinlar diye formda 300 bin de nakit paramiz var daha öncede eminevimden ev aldik 300, bini peşinat verip (önden pesinat verince kuraya girmeyip hangi ayda alacağın belli oluyor ama evin fiyatına ve verdiğin pesinat yüksekliğine göre değişiyor) oturduğum evi de satip bulduğum şehirde 3+1 giyinme odalı vs daireler üç milyon dan gidiyor benim evim de yaklaşık 1.200 vs1.300 bandında satılıyor eminevime girip şehir merkezine taşınmak mantıklı mi sizce? (sistemi sormuyorum kızlar evimizi arabamizi zaten ordan aldik devlet kontrolünde imis daha önce de sıkıntı yaşamadım) siz olsanız ne yapardiniz?

Aylık taksit ödemesi sizi yormayacaksa 3+1 alın o zaman madem daha önce almışsınız güveniyorsunuz alın en azından şehir merkezinde olursunuz.

Evinizi satmak istediğinizde satabilecek misiniz hemen birde aylık taksitler ne kadar olacak.

Aylık ödemeleriniz ne kadar olacak yani gelirinizin kaçta kaçı

Konuyu dağıtmak istemem ama insanlarımız neden akıllanmıyor... Paranızi götürüp yesil sermayeye koyuyorsunuz, adamları zengin ediyorsunuz sonra da gelip ülkenin içibden geçiyorlar. Yıl oldu 2025, hala dinle insanları uyutup paralarını topluyorlar şaka gibi, din simsarlığı Ortaçağda kaldı dostum bizim insanlarımız ne zaman akıllanacak

Din ne alaka suan ev ile Allah askina din ile ilgili birsey yazıyor mu konumun icinde sadecw bizden alacaklari faiz bankalara göre daha az olduğu icin işimize geliyor

Odeyebilecek gucunuz var ise sistemede guveniyorsaniz, neden olmasin?

Ama seyi anlamadim, oturdugunuz evi satip eminevim'e peşinat mi vereceksiniz?
Yok 300 bini pesinat verip mesela aralikta teslim eviniz diyecekler ya o sürece kadar satacagiz evi hazir evimizi satip pesinata koymayacağız

Din ne alaka suan ev ile Allah askina din ile ilgili birsey yazıyor mu konumun icinde sadecw bizden alacaklari faiz bankalara göre daha az olduğu icin işimize geliyor

Çok alaka, bu tip oluşumların iddiası Islami kurallara göre para ödünc vermek, şirketlerin hepsi de yesil sermaye denen güruha ait. Konu din değil yani, din tacirlerine para kaptırmak. Eve 5 değil 3 ödersiniz şimdi iyi hoş da adamlar ülkeyi bitirdiler resmen ne senin çocuğun iş bulabilir, ne diğer insanların çocukları bu kesimi beslemenin net sonucu bu. O adamların çocukları siz kekliklerin parasıyla ABDde orda burda okur, senin çocuğun 1 yıl KPSS calışır ama 'mülakatta elenir', sonra da markette raf dizer. Kapiş? Neyse bu son mesajım daha fazla yazacak şeyim yok bazı insanlar bu kadar akılsîz oldukca bu yeşil sermayenin sırtı yere gelmez bunu anladım.

yelil sermaye nedir biliyorsunuz, değil mi?
Ayy bilmiyorum umrumda da değil ne düşündüğünüz bankalarda düşük faize verseydi oraya da gider kredi cekerdik burada yesil sermayeyi tartışmak için konu acmadim konumda yesil sermaye degil size uymuyorsa siz yapmayın banane

Bankalar cok masum değil mi?? O zaman hiçbi sey yapmadan ölelim hepsinin altında bi halt var zaten burada siyasi konuşmuyorum hanımefendi konumla alakali fikriniz varsa buyrun konuşun size baska birsey soran olmadı nakit alacak durumum olsa zaten böyle yerlere bulasmadan alırım

Konu neden yeşil sermayeye döndü anlamadım. Yeşil sermaye ile yakından uzaktan ilgim olmamasına rağmen her iki gurubunda birbirinden boktan olduğunu düşünüyorum...

Bu durumda hangi opsiyon cebini rahatlatacaksa o secilmeli.

Yok 300 bini pesinat verip mesela aralikta teslim eviniz diyecekler ya o sürece kadar satacagiz evi hazir evimizi satip pesinata koymayacağız
Eviniz elinizde kalacaksa ve kiraya verebilecekseniz (eski evi) mantikli duruyor.

Sistem konusunda benim cekincelerim var ama siz daha once girmis oldugunuz icin anladigim kadariyla guveniyorsunuz, o yuzden o kisma hic mantikli ya da mantiksiz diye yorum yapmayacagim.

Ayni düşüncedeyim girdiğimiz her sistemin altinds birseylet var bankalar da dahil zar zor ev sahibi olan bizler de imkan arıyoruz kendimize birden meseleyi başka konulara yonelttiler

1.500 milyonluk eve gireceğim oturduğum evi de 1.500 milyon civarında satip sehir merkezinden 3 milyon civarina bir ev alacagim oturduğum evi de sermaye yapacağım diger ev icin 3 milyona direkt giremiyorum çünkü ödemeleri yüksek oluyor bizi cok zorlar

Anladim, kiraya verseniz o odemeleri karşılayamaz misiniz? Ben su devirde ev satmayi dogru bulmadigim icin soruyorum.

Yani yine 3 milyonluk eve girip maas+kira geliriniz sorunu cozmez mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…