• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mantık evliliği mi

filtrekahve14

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2022
9
1
1
29
Arkadaslar benim annem sevgilimle evlenmemi istemiyor. Istememesinin sebebi de sevgilimin memur olmaması ama benim memur olmam. Bir yildir bu sorunla ugrasiyorum ne yapacagimi bilemiyorum aramizda benimle ayni sorunu yasayip yani annesi önceden esini kabul etmeyip fakat evlenip mutlu veya mutsuz olan var mi lutfen bana yardimci olun bu konuda

Benim esim univ mezunu degil . Oyle yakisikli denilebilecek biri de degil. Uzunca yillar cagri merkezlerinde calisti. benden 6 yas buyuk ama herkes 10-15 yas daha yasli durdugunu soyluyor yanimda .
Bende univ mezunuyum ama gun sonunda ortalama ayni parayi aliyor sayiliyorduk.

Ailem , arkadaslarim , cevrem kimse istemedi. once dis gorunusu ile yargiladilar (msonra statumuz ayni degilmis fln konustular .

maddiyata bakma sebepleri de kendileri yillarca zorluk cekmis, bizlerde ayni zorluklari cekelim
istemiyorlardi ama benimde zaten yatim , katim olmadigi icin karsi taraftan bunlari beklemenin de bir mantigi yok.

Benim icin zor bi donemdi, baya psikolojik olarak skntilar yasadim ve yurtdisindaydim .
Aileme once tanimalarini ama dis gorunus , statutu bir kenara koyarak tanimalari istedim. eger sonrasin da kotu biri olduguna kanaat getirirseniz sizi dinlicem dedim.

Sonuc, simdi oglum oglum diye dibinden ayrilmiyorlar😂😂 arkadaslarim ve akrabalarim da kucuk eniste kucuk eniste pesindeler 😂
yurtdisindayiz, tatile gittigimiz de memlekete , ben bir akraba ziyaretine tek gideyim , hemen basliyorlar “ esin nerde , ozledik , goremedik “ diye 🙈

Yaa çok farkli bir yasantilarimiz aile bakimindan bana gore yok. Bizim katlarimiz var ama onlar kirada. Benim zorluk cekmemi istemiyorlarmis zorluk cekmemem icin beni okutmuslar falan diyorlar. Davul bile dengi dengineymis. Sevgiliminde isi kötü degil çevresinde sevilen sayilan biri ama annemle tanistirdigim halde annem istemedi ilk tansitiginda begendi fakat sonra akrabalar kendini buna mi layik gordu dediler. Tipinden kaynakli bir sorun yok bizde. Sadece isini ve evlerinin olmamasini sorun ediyorlar.

Yaa çok farkli bir yasantilarimiz aile bakimindan bana gore yok. Bizim katlarimiz var ama onlar kirada. Benim zorluk cekmemi istemiyorlarmis zorluk cekmemem icin beni okutmuslar falan diyorlar. Davul bile dengi dengineymis. Sevgiliminde isi kötü degil çevresinde sevilen sayilan biri ama annemle tanistirdigim halde annem istemedi ilk tansitiginda begendi fakat sonra akrabalar kendini buna mi layik gordu dediler. Tipinden kaynakli bir sorun yok bizde. Sadece isini ve evlerinin olmamasini sorun ediyorlar.
Madem böyle düşünüyorlar siz evladı değilmisiniz katın birini sana verirsinler rahat edersiniz. Çözümcü olmak yerine kusur arayanları anlamıyorum. Evini geçindirecek işi de varmış.

Adamın karakteri olmadıktan sonra yatları katları olsa neye yarar.

Madem böyle düşünüyorlar siz evladı değilmisiniz katın birini sana verirsinler rahat edersiniz. Çözümcü olmak yerine kusur arayanları anlamıyorum. Evini geçindirecek işi de varmış.

Inanin hic sevgilimi birakmak istemiyorum. Ama anne sözü dinlemeyip pisman olanlarin sayisida hic az degil. Ben sevgilimin karakterinden eminim. Emin olduktan sonra da evlenip pismanlik yasayanlar var mi onu cok merak ediyorum

kesinlikle katiliyorum .
Bir katini o zaman size versinler. zaten elinde sonunda sizin olmayacak mi ?

cevresindekiler annenin kafasini karistirmistir. tahmin edebiliyorum .

kesinlikle katiliyorum .
Bir katini o zaman size versinler. zaten elinde sonunda sizin olmayacak mi ?

cevresindekiler annenin kafasini karistirmistir. tahmin edebiliyorum .
Cidden oyle ilk tamam olur tanisinca. Arastirdi cevredekiler evleri yok kizin kendini buna mi layik goruyor dediler annem bu sozlerden sonra asla kabul etmiyor

Arkadaslar benim annem sevgilimle evlenmemi istemiyor. Istememesinin sebebi de sevgilimin memur olmaması ama benim memur olmam. Bir yildir bu sorunla ugrasiyorum ne yapacagimi bilemiyorum aramizda benimle ayni sorunu yasayip yani annesi önceden esini kabul etmeyip fakat evlenip mutlu veya mutsuz olan var mi lutfen bana yardimci olun bu konuda
Sen değer verdikten sonra karşılıklı o da seni seviyor, sana karşı anlayışlı sevgisi varsa mesleğin ne önemi var Allah aşkına.

Maalesef tanımadan önce çok fazla atıp tutuyoruz insanları tanıdıktan sonra pişman olabiliyoruz. Demem o ki erkek arkadaşından eminsen aileni ikna et yanında durmaz sonradan değişir üzer diyorsan da boşver anneni dinle.

Sen değer verdikten sonra karşılıklı o da seni seviyor, sana karşı anlayışlı sevgisi varsa mesleğin ne önemi var Allah aşkına.

Maalesef tanımadan önce çok fazla atıp tutuyoruz insanları tanıdıktan sonra pişman olabiliyoruz. Demem o ki erkek arkadaşından eminsen aileni ikna et yanında durmaz sonradan değişir üzer diyorsan da boşver anneni dinle.
1 senedir birlikteyiz gozlemledigim kadariyla yari yolda birakacak birisi degil cok kez denedim birakacak mi diye birakmadi pes etmedi. Insallahta boyle devam eder cok teşekkür ederim yorumunuz icin

Benimde ailem karşı ne meslegini ne tipini ne memleketini beğendiler. Millete ne deriz kendine bunu mu layık gördün diyorlar . Hep kendi istedikleri olsun istiyorlar. Evet bizim iyiligimiz için belki ama çocuk değiliz iyiyi kötüyü ayırt edebiliyoruz .

Benimde ailem karşı ne meslegini ne tipini ne memleketini beğendiler. Millete ne deriz kendine bunu mu layık gördün diyorlar . Hep kendi istedikleri olsun istiyorlar. Evet bizim iyiligimiz için belki ama çocuk değiliz iyiyi kötüyü ayırt edebiliyoruz .
Ahh ahh cok korkuyorum ama seviyorumda

Inanin hic sevgilimi birakmak istemiyorum. Ama anne sözü dinlemeyip pisman olanlarin sayisida hic az degil. Ben sevgilimin karakterinden eminim. Emin olduktan sonra da evlenip pismanlik yasayanlar var mi onu cok merak ediyorum
canım bu denklik kime göre neye göre belirleniyor? maddi durumu iyi olup mutlu olan da var mutsuz oran da bu çok keskin bir ayrım değil ki.

Misal benim evliliğimde hiç maddi sorunumuz olmadı ama adam şiddet uyguladı, anlaşamadık.
Bir arkadasımın kocası kızın şehrine geldi, kızın ailesinin verdiği evde oturdular çocukları oldu gül gibi geçiniyorlar.

Diceğim o ki sorun olacak olduktan sonra hiç beklemediğin yerden gelebilir.

Bir de ailenin bukadar karşı çıkmasının sebebi baska seyler değil dimi? senin göremediğin baska sey olabilir mi sen eminsen buna takılmaman lazım

canım bu denklik kime göre neye göre belirleniyor? maddi durumu iyi olup mutlu olan da var mutsuz oran da bu çok keskin bir ayrım değil ki.

Misal benim evliliğimde hiç maddi sorunumuz olmadı ama adam şiddet uyguladı, anlaşamadık.
Bir arkadasımın kocası kızın şehrine geldi, kızın ailesinin verdiği evde oturdular çocukları oldu gül gibi geçiniyorlar.

Diceğim o ki sorun olacak olduktan sonra hiç beklemediğin yerden gelebilir.

Bir de ailenin bukadar karşı çıkmasının sebebi baska seyler değil dimi? senin göremediğin baska sey olabilir mi sen eminsen buna takılmaman lazı

Şöyle diyeyim ailem hem maddi hem manevi yönden denk görmüyor. Maddi olarak dediğim gibi memur olmadığı için çevredekiler laf yapacak diye manevi yönden de ben biraz daha İslami değerlere sahibim ailemde aynı şekilde fakat onlar biraz daha dünyalıklar ve maneviyata uzaklar. Annemde sanırım bu sebepten olmayacağını düşünüyor. Manevi yönden sen onlarla kalırsan aç kalırsın diyor. Maddiyata atmıyor ortaya. Ki haklı tarafı az ds olsa var korkularını anlayabiliyorum ama sevgilimin de yapmasını istediğim şeyleri yapacağına inanıyorum yani karşıma alıp konuştuğum da karşı çıkacağını düşünmüyorum. Sevgisinden şüphem yok fakat diyorlar ki sevgi zamanla bitecek bittiği zaman bu manevi eksikliği farkedersem nasıl etkilenirim diye düşünüyorum

Şöyle diyeyim ailem hem maddi hem manevi yönden denk görmüyor. Maddi olarak dediğim gibi memur olmadığı için çevredekiler laf yapacak diye manevi yönden de ben biraz daha İslami değerlere sahibim ailemde aynı şekilde fakat onlar biraz daha dünyalıklar ve maneviyata uzaklar. Annemde sanırım bu sebepten olmayacağını düşünüyor. Manevi yönden sen onlarla kalırsan aç kalırsın diyor. Maddiyata atmıyor ortaya. Ki haklı tarafı az ds olsa var korkularını anlayabiliyorum ama sevgilimin de yapmasını istediğim şeyleri yapacağına inanıyorum yani karşıma alıp konuştuğum da karşı çıkacağını düşünmüyorum. Sevgisinden şüphem yok fakat diyorlar ki sevgi zamanla bitecek bittiği zaman bu manevi eksikliği farkedersem nasıl etkilenirim diye düşünüyorum
Bence ayrılın, adamı boşu boşuna üzmeyin.

Özellikle karşıdaki kişiden tam emin değilseniz ailenizi karşınıza almayın, karşı tarafında zamanını almayın büyük sözü dinleyin derim. Anne baba cocugunun iyiliğini ister ve anneler genelde hisseder.

Kıyaslama yapılmasını anlamıyorum bu mesleklerde önemli olan gerçekten düzgün, saygılı karakterde mutlu olacağın biriyle evlenmek hani davranışlarında sorun bulsa haklı derim. Her şeyi geçtim memur, özel sektör çalışanı değilde siz savcısınız evleneceğiniz adam manavmış gibi davranmış :D

Back