Makarnalar Mantarli lazanya (resimli)

gullerdiyari

hayat beni nden yoruyosun
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
3.315
1
Ben lazanya makarnasini haslayarak yapiyorum firinda pisme süresinide kisaltmis oluyorum.
haslamadanda yapmistim hem cok uzun sürede pisti hemde ortalari sert kaldi daha pratik ve leziz bana göre.

önce lazanyalarimizi kaynamis suda hasliyoruz haslarken biraz suya sivi yag ilve ederseniz yapismasinida önlemis olursunuz ama haslanirken sIk sIk karistirmaniz kerekiyor yapismamasi icin.

1 paket lazanya
1 konserve mantar
1 konserve domates sosu
1 adet sogan
renkli biber
kekik. tuz
karabiber.
besemel sos:
sivi yag
4 y.k un
kasar peyniri
1 lt süt
tuz

ic malzememizi hazirlayalim. öncelikle sogan ve renkli biberlerimizi kücük kücük dograyalim pembelesinceye kadar kavuralim daha sonra mantari ve domates sosumuzu ilave edelim biraz kaynayinca baharatlarimizida ekleyelim.
besemel sos: bir tencereye sivi yag koyup 4 kasik unu koyalim devamli karistiralim un biraz pembelesmeye baslayinca sütü ilave edelim bu arada devamli karistiralim ardindan tuz ve rendelenmis kasarda ekleyelim besemelimiz hazir.
lazanyayi dikdörtgen borcama bir kat siralayalim mantar harcimizdan biraz üzerine yayalim bir kepce besemelde gezdirelim bu islemi üc kat yapalim en üstünede besemelin kalanini dökelim
250 derecede isittigimiz firini 200 e indirip tepsimizi firina verelim üstü hafif kizarincaya kadar pisirelim.
afiyet olsun.

bu ilk asama.

buda ikinci asama

bu ücüncü asama bu sekilde üc kat tekrarlanacak.

en son katina kalan besemel sosunu dökelim

buda firindan cikmis hali

buda migdemize inmeden az önceki hali:roflol:

cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
zemuszemusneka sansliyim yazemuszemus
kaydirigubbakcemile2pazartesi yengeme bir geldim benim icin yapti bu nefis lezzeti saolsunkaydirigubbakcemile2
cokacimcoookcok cok harika ve lezzetli bir tadcokacimcoook
opuyorumnanaktaneline koluna saglik yengosum benimopuyorumnanaktan
:nazar:tadi damagimda kaldi mantari zaten cok severim:nazar:

ellerine sağlık bacım.fundiyciimn yerinde olmak için neler vermezdm ama kadeeeeeer kadermafoldumben

cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
zemuszemusneka sansliyim yazemuszemus
kaydirigubbakcemile2pazartesi yengeme bir geldim benim icin yapti bu nefis lezzeti saolsunkaydirigubbakcemile2
cokacimcoookcok cok harika ve lezzetli bir tadcokacimcoook
opuyorumnanaktaneline koluna saglik yengosum benimopuyorumnanaktan
:nazar:tadi damagimda kaldi mantari zaten cok severim:nazar:

:kedi: canimyegenim ni demek :kedi:
evime gelen misafirlerim arkadas ve akrabalarim neyi severse benim evimde o yemek yapilir seve seveŞeniz
afiyet bal seker olsun canim ne mutlu bana benim yanima gelip süper bir hafta gecirdik sayendeŞenizopuyorumnanaktan

fudıycım kızın mı canım bu arada mantar zaten sevıyorum cok guzel yapmıssın yıne supersın cokacimcoook burda olsada yesek

ellerine sağlık bacım.fundiyciimn yerinde olmak için neler vermezdm ama kadeeeeeer kadermafoldumben

ah canim arkadasim benim kiyamam:1hug:
keske gelsen canim valla ne güzel olur inan bir hafta gir gir samata süper gectizemuszemus
cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan:asigim:

fudıycım kızın mı canım bu arada mantar zaten sevıyorum cok guzel yapmıssın yıne supersın cokacimcoook burda olsada yesek

incitanem tuanam benim yegenim canim suan burda bir haftaligina bana geldi sagolsunopuyorumnanaktan
canim cok tesekkür ederimopuyorumnanaktan:asigim:

lazanyaya bayılırım ama sebzeli hiç yemedim.eminim ki çok güzeldir.mantarı çok severim zateenn eline sağlıka.s.

oylemı bılmıyodum guzel vakıt gecırın bakalım keyıflı saatler sıze gullerdıyarı kaydirigubbakcemile5 ıncı tanem tuana

Kiymalisina bayilirim.. Mantar fikri hic aklima gelmemisti
Sayende bunuda denemis olurum... Ellerine saglik mis gibi..
cokacimcoook

süper canım ya lazanya yı hiç denemdim ama bunu deneyebılırım bı ara canım ellerine sağlık....

:1shok:bu ne yaaaa:1shok:
enfessss enfessssdelikafadulden
y.ederim olağan üstü bişey bu!!!!en sevdiğim 3lü bir arada...mantar,lazanya beşamel:1shok:
ellerine sağlık gülüm resmen ağzım sulandı:roflol:MUTLAKA VE MUTLAKA yapıcam en kısa zamanda:lepi::Saruboceq:

ah bu yapilirmi bana,cok kotusun cok,,,Çok üzgünüm çoookharika gorunuyo,lazanyayi cok severim cokacimcoook ve bana kalsa hergun yaparim,,cokacimcoook,,ama mantarlisini hic denemedim,biran once denemem lazim,eline saglik canim,Şeniz

lazanyaya bayılırım ama sebzeli hiç yemedim.eminim ki çok güzeldir.mantarı çok severim zateenn eline sağlıka.s.

canim ben ilk mantarlisini yemistim daha sonra kiymalida denedim ama bilmem ilk mantarli yedigimdenmidir mantarlisini daha cok begeniyorumyerimseniben
tavsiye ederim canim tesekkür ederimopuyorumnanaktan

Kiymalisina bayilirim.. Mantar fikri hic aklima gelmemisti
Sayende bunuda denemis olurum... Ellerine saglik mis gibi..
cokacimcoook

tabiki ikisininde yeri ayridir canim zevk meselesi ama mantarlida cok güzel oluyor tavsiye ederimyerimseniben
cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

:1shok:bu ne yaaaa:1shok:
enfessss enfessssdelikafadulden
y.ederim olağan üstü bişey bu!!!!en sevdiğim 3lü bir arada...mantar,lazanya beşamel:1shok:
ellerine sağlık gülüm resmen ağzım sulandı:roflol:MUTLAKA VE MUTLAKA yapıcam en kısa zamanda:lepi::Saruboceq:

tavsiye ederim canim evet ücü bir arada benim de en cok sevdigim üclüyerimseniben
yarin tr ye yola cikacaz kismetse gel bizim memlekete ben sana yapar yediririmvereliniortak
canim cok tesekkür ederimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

ah bu yapilirmi bana,cok kotusun cok,,,Çok üzgünüm çoookharika gorunuyo,lazanyayi cok severim cokacimcoook ve bana kalsa hergun yaparim,,cokacimcoook,,ama mantarlisini hic denemedim,biran once denemem lazim,eline saglik canim,Şeniz

:kedi:canim hamile falan deyilsindir umarim:uhm:
cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

X