Mantar rahatsızlığı olanların paylaşım alanı...

ben geçen kış stresten mantar oldum. ama öyle böyle değil... kaç gün okula gidemedım. o kadar çok kaşınıyordum ki... evde oturdum, çamaşır gıymedım. beyaz toplar halınde peynır kesığı dedıklerı turden akıntı mı desem adı neyse ışte onlardan çıkıyordu oradan

yaklaşık 1 hafta sürdü. doktora gıtme şansım olmadı, ınternetten araştırdım bır krem ısmı gördüm. (şu anda hatırlayamadım adını) onu kullandım zaten azalmıştı kaşıntı ve geçti.

yaklaşık 4 ay sonra tekrarladı ama bu defa çok daha hafıftı ve ılaç kullanmama gerek kalmadı. pamuklu ıç çamaşırından başka sentetık vs. çamaşırlar kullanmıyorum.

çok çok kötü bı hastalık bu yollarda kaşınıyodum vallahi

cnm yaaaa ilacın adını hatırlasan süper olurduuuuu....

cnm yaaaa ilacın adını hatırlasan süper olurduuuuu....

Merhaba canım, buradan ilaç ismi vermek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama bende de oldu bu hafta ilaç kullanıyorum doktora gittim, aynı peynir kesiği gibi beyaz beyaz geliyor ancak bende enfeksiyonda olduğu için doktor hem vajinal fitil hem de antibiyotik verdi.

Zor da olsa doktora görünmek lazım . Ama yine de bana verdiği vajinal fitili yazayım neo-penotram, bakirelerde kullanılmıyor doğal olarak o nedenle bakire iseniz doktor başka bir ilaç verecektir.

Doktorun önerisi doğrultusunda çok şiddetli ise sabah akşam bir fitil ile 7 günde tedavi bitiyor, hafif ise sadece akşam günde bir kere ve 14 günde bitiyor.

Geçmiş olsun..

kızlar benimde mantardan başım dertte sürekli doktora gidiyorum fitil veriyor bi süre geçiyo yeniden tekrarlıyo bıktım artık.duş alınca bile kaşıntı oluyo hemen kuvvetli bi ilaç ismi varsa yazın arkadaşlar

çok teşekkür ederim cnm, bunlar eminim başkalarına da yararlı olcaktır... ama ben bakireyim, bakirelere görede ilaç bilen varsa lütfen söylesin

çok teşekkür ederim cnm, bunlar eminim başkalarına da yararlı olcaktır... ama ben bakireyim, bakirelere görede ilaç bilen varsa lütfen söylesin

Buradan ilac ismi alma, jinekologa sadece kadinlar gitmez. Bir jinekologa giderek bekaret hakkindaki hassasligini soyler ve tibbi destegi alairsin.

Bence de en iyisi jinekoloğa görünmen, bu arada üniversite öğrencisi isen medikososyal seni bir devlet hastanesine sevk edecektir. Annen veya babanınm bir sosyal güvencesi varsa ve sen onlardan birinin üzerine kayıtlı isen kimliğin ile devlet hastanesi veya SGK ile anlaşmalı bir hastaneye gitmen mümkün. Bu arada Kızılay polikiniklerinde vizite ücretleri çok uygun.Bence ihmal etme.tekrar geçmiş olsun.

Merhaba canım ben de aynı dertten muzdarip olduğum için yazıyorum istersen gittiğin doktoru değiştir bana fitil ile birlikte antibiyotik de verdi. Aslında bundan iki sene önce böyle olmuştum aynı ilaçları şimdide verdi yani kuvvetli bir tedavi ile uzun süre tekrarlamaz, geçmiş olsun.

kızlar ya doktorun verdiği antıbıoptıkler mantar yapıyormuş onuniçin bana mantar fitili verdi suan antıbıotıkler e başladım ama mantar felan olmadı henuz başlasam mı kulllanmaya
mantar tam olarak nasıl başlar kızlar beni biraz aydınlatabilrmisiniz>???
şimdiden teşekkür ederim hepinize

cnm antibiotikler illaki mantar yapacak diye bişey yok,ama sebep oluyor gerçekten yatkınsan eğer. kesik,kesik beyaz akıntın ve kaşıntında yoksa yani bir değişiklik hissetmiyorsan fitili kullanma bence,sanıyorum dr.tedbir amaçlı vermiş rahat ol cnm....

teşekkur eder,m doktor ılaçlarla bırlıkte kullan dedi ama ben bır değişiklik hissetmeyince kullanmadım
şimdi de antıbıotık bıttığınde ya mantar çıkarsa diye düşünmeden edemedim
yanı tedavıye ne kadar erken başlasam o kadar ii mi acaba demek istedi doktorum anlayamadım
tekrar teşekkur ederim:)))

cnm zaten ilaç bittiğinde eğer öyle bişey oluşursa hissedersin,hiç birşey olmadanda kullanmak bilemiyorum sen bilirsin,dr,una bir danış istersen....

2,5 ay aradan sonra mantar enfeksiyonu yine ortaya çıktı Yarın resmi tatil, Cuma günü dr'uma gideceğim..
Periyodik olarak gidip geliyor, hiç düzelmeyecek sanırım ... Gerçi kronik sinusit dolayısıyla çok sık antibiyotik kullanıyorum + d.kontrol haplarıda bu enfeksiyona sebeb olabiliyormuş. Nedenim çok yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…