arkadaşlar bu mantarı ben de çektim, sadece ilaç ve krem tedavisi yeterli değil, hele ki tekrarlayan türler içn. bu mantar vücudumuzda doğal olarak da var, ancak yararlı bakteriler azaldığında ve vajina florası bozulduğunda çoğalmaya başlıyor. öncelikli olarak, pamuklu çamaşır şart. aynı şekilde, pedlerde de %100 pamuk olan bir marka var onu tercih edin - parfümlü pedler de iyi değil bu arada. bunun dışında ilerlemiş ve tekrarlayan mantar tedavisinde özel bir rejim uygulamak gerekiyor. sonuç alana kadar uygulamaya devam etmeniz çok önemli. şeker (bal, pekmez, kuru meyve hatta ileri durumlarda normal meyve de dahil), alkol, öncelikle peynir olmak üzere süt ürünleri ve karbonhidratlar (un, ekmek, vs..) kesinlikle yasak. hazır çorbalar, katkı maddesi taşıyan besinlerden uzak durulmalı, her şey olabildiğince doğal ve organik olmalı. mayalı ürünler ve karbonhidratlar mantarın 1. derecede besini. mantar yemek de yasak. nişasta da öyle. bol salata, özellikle hindistan cevizi (günde 3-4 kaşık), zeytin ve zeytinyağı, nişastasız sebzeler, yerfıstığı hariç kuruyemişler yani badem, ceviz vs. mantara karşı savaşıyor. balık (özellikle somon) serbest, et ve tavuk da öyle ama hayvansal yağdan uzak durulmalı. devamlı şeker krizine giriyordum, meğer bu benim değil vücudumda aylardır çoğalan mantarın etkisiymiş. bu diyete yeterince devam ettiğimizde aç kalan mantarlar ölmeye başlıyor ve vücutta aşırı halsizlik yaratıyor. çünkü ölürlerken toksinleri vücuda salıyorlar. antioksidan olarak da üzüm çekirdeği tavsiye ediliyor. 1 hafta sisli bir zihin haliyle, elim kolum kalkmayacak derecede halsiz ve bitkin oldum diyetin sonlarına doğru ve tüm mantarım döküldü. inşallah sizin de işinize yarar.
antibiyotik kullanırken kefir, prebiyotik yoğurt gibi gıdalardan almak, günde bir kaç kaşık hindistan cevizi yemek ve arı poleni kullanmak, şeker ve undan uzak durmaya çalışmak tekrarlayıcı mantarı engelleyebilir.