Mantar rahatsızlığı olanların paylaşım alanı...

ben de mantar hastasıymışım
allahım ne kadar zor bu işler
doktora gittim.korkunç bi muayene.daha ılk gun ama kaşıntım azaldı gibi ılaçlar işe yarıo
bence bu rahatsızlıgının oldugunu dusunen herkes doktora görünmelı.
herkese gecmış olsun arkadaslarr
bu arada bana hap krem verdı
tamamen kurtulabılıyor muyuz acaba bu ıllettenn

gökkuşağı ilacın ismini söylesende bende kullansam ben evliyim ve bu sorunum düzelmedi artık kendimden iğreniyorum ve eşimden utanıyorum geçmiyoooo buuuuuuuu

ya kızlar bende çok şikayetçiyim bu kaşıntılardan ne yapacağımı şaşırdım.Bir hafta kadar travazol kremi kullandım tamgeçti derken bir hafta sonra yine başladı kabus gibi yaw,acaba aranızda bu kremi kullanıp da iyi sonuç alan var mı?:çok üzgünüm:

ben krem sursemde kasintim vardi isi yaradi mi emin degilim hala.ama tekrarlamamasi icin utulu giyiroum camasirlarimi,yazinda islak mayoyla kalmamaya dikkat edecem yoksa bu kasinti oldurur insani:)

merhaba kızlar hepinize geçmiş olsun. ben liseden evlenene kadar 7-8 sene çektim. kremler, doğum kontrol hapları neler kullanmadım ki. evlendikten sonra gittiğim bir doktor yara olmuş mantarın dedi ve dondurma işlemi yaptı. ondan sonra iyileştim çok şükür ama aynı zamanda bana ve eşime ilaç verdi. dondurma işleminden sonra büyük boy pedle gezdim acaip iltihap akıyor ve sonra kurtuluyorsunuz. Darısı size inşallah. şuan hamileyim ve 2 gündür kaşıntım ve akıntım var ve büyük ihtimalle mantar yine! dua edin de olmasın. doktorun bana tavsiyeleri şunlardı: sakın sık sık yıkamayın vajinanızı su mantarı azdırıyor, bir de her gün kilot değiştirin, mutlaka pamuklu giyin, adetken sık sık ped değiştirin, ayakta yıkanın, vajinanızı şampuanla vs yıkamayın yalnız sebamed önerdi. Hepinize acil şifalar.

ben nivea kullaniyorum..evet mantarin ilerlemesi kotu oluyor.dogum kontrol haplarida mantar yapar diye biliyorum dikkat et..

izmirde önerebileceğiniz bi jinekolog var mı bu mantarla ilgili acaba banada yeni yeni musallat olmaya başladı,bi an önce önlemini almak lazım.

Aynı dert bende d var arkadaşlar sormayın mantar devamlı akıntı kaşıntı var artık bundan kurtulmak istiyorum bundan gına geldi yaa :) her gün çamaşır değiştirmekten sıkıldım bildiğiniz bi ilaç varmı fitil falan bende kullandım ama faydasını göremediim ne yapıcam bilmiyorum.

naparsak yapalım kurtuluş yok bu mantardan insanın psikolojisini mahferdiyor(ben bu gynofit vaginal jelden cok umutluyum bide bulabilsem:)http://www.gynofit.com/tr/index.html sizde inceleyin sitesini bence.bundan alan arkadaslar varsa lütfen yazabilirmi nasıl temin ettiklerini.bi denemedigimiz bu kaldı bide bunu deniyelim ben cok umutluyum:)

Son düzenleme:
ben o kadar çok dr ye gittim ki ne fitili kaldı ne kremi ne de hapı bi türlü geçmiyor bazıları da menopoza girdikten sonra geçer diyolar ne kadar doğru bilemiyorum

benimde cok umudum kalmadı ama genede gynofiti denemek istiyorum:Saruboceq: alan varsa nerden aldıgını söylesin lütfen nereye kadar bu haplar fitiller cok sıkıcı cidden :1no2:

arkadaşlar bende de çok fazla akıntı var ama kokusuz ve renksiz.fitil ve hap kullandım geçmedi.sizcce kötü bişeyin habercisi olabilir mi.

ewet nedense fitille kirmizi hap kremle yinede gecmiyor dikkat etsekte..antibiyotik tarzinda bir ilac mi kullanmak lazim..jinekolog soruyor zaten iliskiniz var mi diye sizde olmadigini soylerseniz sadece dis duzeye bakiyor ilac falan suruyor..simdiden onlem alirsaniz iyi olur..

arkadaşlar bende de aynı dert var 2 aydır.. 6 ay önce doğum yaptım hamileliğim çok zor geçti ve artık alttan muayene olmak istemiyorum tuhaf ama çok korkuyorum. çok fazla akıntı ve kaşıntı var kokuda oluyor.eşimede bulaştırdım galiba utanıyorummmmmmm:1no2: napıcamm kadın doğum uzmanı veya jinekolok muayenesi farkedermi? ana çocuk sağlığı merkezleride bu konuda yardımcı olabiliyor diye duydum.. cevaaaapp lütfeennn

Bakteriyel vaginozis kadınları huzursuz ve mahcup eden yaygın bir hastalıktır.
Vaginozisli kadınların hemen hemen % 70’inde kaşıntı, yanma, akıntı, kötü koku, vaginada şişme ve ağrı gibi belirtiler vardır ve sık sık da tekrar eder. Bu nedenle bu tür şikayetleri olan kadınlar çok ciddi sorunu olduğunu düşünür ve sadece fiziksel değil, ruhsal olarak da ümitsizliğe kapılır. Günlük normal ve cinsel yaşamındaki huzursuzluk aile içi ilişkileri bozar ve tabu nedeniyle derdini kimseyle paylaşamaz. Vaginadaki bakteriyel denge bozulmuştur.
Yukarıda sözünü ettiğimiz huzursuzlukların % 60’ı vaginada bozulan bakteriyel denge sonucu gelişir. Çünkü vaginadaki bazı bakteriler zararlı mikroorganizmaları yok eder. Yararlı bakteriler vagina epitelindeki glikojenden laktik asit üretir ve sonuçta asitli ortam enfeksiyon yapan mikroorganizmaların üremesine engel olur.
Bakteriyel vaginoziste görülen belirtilere benzer belirtiler, mantar ve trikomonas gibi cinsel temasla geçen mikroorganizmalar sebebiyle de görülebilir

Antibiyotik ve antiseptik içeren preparatlar vaginayı koruyan iyi bakteriler dahil, tüm bakterileri öldürür. Mantar ilaçları ise sadece mantarlara etki eder. Gynofit ise vaginadaki olması gereken doğal dengeli florayı oluşturarak, enfeksiyon yapabilecek tüm mikroorganizmaların çoğalmasını Önlemeye yardımcı olur

denemekte fayda var zaten sorun ordaki iyi bakterilerin yok oldugundan kaynaklanıyor ne kadarda ilaç içsek fitil kullansak iyi bakteriler olmadıgından tekrarlıyıp durucaktır.ben bikaç eczaneye sordum fakat bulamadım bu ilaçı bulan arkdaslar varsa yardımcı olabilirlermi?selçuk ecza deposu getirtmiş bildigim kadarıyla ama ordanda parakende vermezler sanırım

arkadaşlar bugün resmen oturdum ağladım bu hastalık yüzünden hatta bu satırları yazarken abartmıyorum göz yaşlarımı siliyorum.insanın ınanaılmaz sinirleri bozuluyo ya sokağa çıkmaya korkuyorum kaşıntı tutucak die.erkek arkadaşım buluşalım dio gidemiyorum ne dicen onada kaşınıyorum gelemem midicem daha önce dk gittim ilaç verdi 10 gun surdu kullanırken sorun yoktu ama bitince aynen devam.pazartesi gene gidicem.bide günlük ped kullanmayın diyolar genelde ama akıntıda var yani okuldayken felan zor durumda kalıyorum bu sefer. o ıslaklık rahatsız ediyo beni.bu konuda ne önerirsiniz?:1no2:

canım bende de vardı o sorun bi ara..hamilelikten kalmıştı .gerçi ara ara tekrarlıyo ama fitil kullanıyorum..günlük ped kullanmıyorum kesinlikle o dönemlerde.doktorum uyarmıştı beni.dar pantolon,sentetik iç çamaşırları,duş jeli yada sabun gibi maddelerle yıkama çok tehlikeli ve tetikliyo mantaları.o bölgedeki dost bakterileri öldürüyomuş bunlar.ben günlük ped yerine pamuklu mendiller aldım birsürü.sıcak suda kaynatıp ütülüyorum.onları koyuyorum.tekrar kullanmıyorum.çıkardığımı atıyorum.çok işe yarıyo.maydonoz saplarını kaynatıp içersen baya etkisini görürsün..geçmiş olsun canım

çok teşekkur ederım cnm tavsiyelerin için.peki temizliğiiçin sebamed hakkında ne düşünüyosun onu kullanmalımıyım.herkes iyi dio onun için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…