Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

canım o kadar ortak noktamız varki. tek çaresizliğimiz bunların saçma düşünceler olduğunu bildiğimiz halde kendimize hükmedememiz.bende bebek istiyorum ne güzel senin çoğu gitmiş azı kalmış. ilaçsızda idare edebilmişsin çok şükür. çok yorgun düşmemeye dikkat et çünkü bu hastalık vücudun en savunmasız anını çok iyi yakalar. onun dışında yapman gerekenleri sende bilirsin aslında hepimiz biliyoruz ama inşallah uygulayabilme kuvveti ve iradesi verir Allahım hepimize... yazmak istersen biz buralardayız. yalnız değiliz:)

nilcim nasıl oldun canım biraz daha iyimisin? ben idare ediyorum işte öyle böyle günlerim geçiyor haftaya cuma ikili tarama testi yapılcak. inşallah bi sorun çıkmaz. sen naptın doğum kontrol almıyorsun daha dimi kalbim seninle tatlım öpüldünnn

nilcim nasıl oldun canım biraz daha iyimisin? ben idare ediyorum işte öyle böyle günlerim geçiyor haftaya cuma ikili tarama testi yapılcak. inşallah bi sorun çıkmaz. sen naptın doğum kontrol almıyorsun daha dimi kalbim seninle tatlım öpüldünnn

nilim nasıl oldun gülüm? daha iyisinmi ?nasıl gidiyor? ben öyle böyle günlerimi geçirip akşmları ediyorum işte zorda olsa günler geçiyor allahın izniyle. sen naptın doğum kontrola başlamadın dimi tatlım ? beni hsbersiz bırakma canım allaha emanet ol çok öpüldün...

arkadaşım aramıza hoşgeldin meraba... hamileliğin hayırlı olsun allah sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin canım. korkuların normal canım bende 11 haftalık hamileyim korkularım arttı . haftaya ikili tarama testim var. bence sen gönlünü ferah tutmalısın ikili tarama testin temiz çıkmış. bu çok güzel bebek için hiç endişe etme problem çıkmaz canım. inşallah benimde temiz çıkar amniosenteze gerek kalmaz. bu günlerimiz geçicek emin ol hiçbirşey kalıcı değil biliyorsun. allahın izniyle herşeyimiz yoluna girecek . allaha emanet ol canım öpüyorum dualarım seninle arkadaşım..

canım iyi dileklerin için teşekkür ederim.. benim yaşadıklarımı yaşayan ve anlayan insanların olması kuvvet verdi bana ..inş seninde sonuçların temiz çıkar arkadaşım haberlerini bekliyoruz ...

sevgili arkadaşlar, çok şükür mutlu sona erdik, sevgili oğlumuz Yiğit Hasan Günay dünyaya geldi, ve bugün tam 10 günlük oldu, mucize bebek hepinizin ellerinden öper... Oğlum biraz düşük kilolu doğdu, 2700 doğdu, onun dışında sağlık açısından hiçbir sorunu yok, bu yolda bize manevi destek veren tüm dostlarımıza sonsuz teşekkür ederiz, darısı tüm anne olmak isteyenlerin başına... ucaklıyor ve artık sizlerden güzel haberler bekliyoruz... Sizi seviyoruz...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaa..
İnanmıyorum yaa...
Hayırlı olsun..
Hayırlı evlat olsun..

Çok sevindim , anlatamam..
Yolu tamamladın..
Rabb'im sağlık sıhhat versin..

Güle güle büyüt yiğitini..
Benim içinde kokla şöyle, ohhhh..

Sağolun kızlar, en kısa zamanda burada resim yayınlayacağım ama buraya resim nasıl konulur bilmiyorum oğlumun teyzeleri, bir bilen varmı acaba?

çok sevindim senin adına. Allahım sizi hep mutlu etsin ne güzel. aslında çok sorum var sana ama zamanın oldukça cevaplarsın.. doğum anın nasıl geçti soğukkanlımıydın.. bizim korktuğumuz bu durumlar aslında kolay mı geçti. bizlerde inşallah mutlu sona ulaşabiliriz

sevgili canım arkadaşım, ben normal doğum yapmadım, sezaryen oldum, spinal anestezili sezaryeni öncelikle herkese tavsiye ederim. Ameliyat olalı 13 gün oldu, bir tane daha şimdi doğur deseler inan doğururum. Ama ve lakin istanbul başkent üniversitesi hastanesi kadın doğum uzmanı yar. Doç dr. Güldeniz desteli ve tüm ameliyat ekibini gönülden tebrik etmek isterim. Süper profesyonel bir ekip. Gözünüz kapalı ameliyata gidin derim. 2. Günü taburcu oldum eve geldim yemek masası kurdum, 3. Gün markete alışverişe gittim, yani daha ne söyleyeyim. Daha önce isviçre hastanesinde 9 yıl önce narkozlu bademcik ameliyatı olmuştum, ameliyattan 9 gün sonra bile acıdan hala ağlıyordum, bu nedenle sezaryeni aylarca gözümde büyütmüştüm. Hep korkuttular beni 1 ay eğilip kalkamayacaksın dedi kadınlar, yok be yaaa öyle birşey, sakın korkmayın diyorum, ağrılarınızıda ağrı kesici iğne ile kontrol altına alıyorlar. Ayrıca spinal anestezinin hiçbir yan etkisini de yaşamadım. Hani baş ağrısı, tansiyon düşüklüğü, daha sonra belde ağrı falan diyorlar ya, hiç ameliyat olmamış gibiyim maaşallah. Karnım da toparladı ve küçüldü. Normalde 40 gün görülen lohusa kanaması içerisi çok güzel temizlendiği için 1 hafta o da sızıntı halinde oldu.

Baharrr...
Çok çok çok sevindim..
Ne güzel bir doğum yaşamışsın..
Bizim içinde kokla şöyle bebişini..
Ohhh.. MaşaAllah size..

Peki şimdi ilaç kullanabiliyor musun?
Hami emzirirken, sorun oluyor ya...

Çok öptüm sizi..
Allah'a emanetsiniz...

Herkese Merhaba, yazdıklarınızı okuyunca çok mutlu oldum , yazdıklarınız bana cesaret verdi. Ben 2004 yılından beri tedavi görüyorum . Tedavim İstanbul da sürüyordu orada Psikoz teşhisi konulmuştu ve 25 mg Ser....l kullanıyordum .BU ilacı ömür boyu kullanmam gerektiği söylenmişti.Evlendim ve İzmire yerleştik. 2.5 yıl korkudan doktora gidememiştim. Çünkü kendimi ilaç içerek çocuk sahibi olamayacağımı düşünüyordum . İzmir de iyi bir doktor araştırdım ve cesaret ettim en sonunda. Doktora gittiğimde hastalığımın Bipolar Bozukluk olduğunu söyledi bu şekilde de devam edebileceğim hamilelik planı yapabileceğim ama ilacımın B grubu bir ilaçla değiştirilmesinin daha uygun olduğunu özellikle bu ilacın koruyucu etkisinin diğerine göre daha iyi olduğunu belirtti. Ayrıca korunmayı bırakarak hamile kalmamam için bir engel olmadığını belirtti. 12.5 gram Lep...x kullanıyorum .Artık tedavinin son aşamasındayım sanırım . Çünkü hiçbir şekilde ilacı bırakmama izin yok. Hatta bu ilacı kullanarak yeni doğum yapmış bir hastasının olduğunu daha önce de var olduğunu söyledi. Sizin yazdıklarınızı da okuyunca çok heyecanlandım . Allah hepimize yardım etsin . İnşallah , bebeği doğan arkadaşları tebrik ediyorum .

kızlar buradan resim gönderdim, şeker oğlumun resimlerini, ama görebilecekmisiniz bilemem, bugün doktor kontroluna gittik, kalbinden böbreğine kadar tüm vücuda bakıldı, anne sütü verebiliyorum ve ilaçları çok düşük dozda kullanmaya devam ediyorum, yalnız hastanede 2 gün ilaçlarımı kestiler birden, ve kısa süren 2-3 günlük bir atak geçirdim, ama ilaçlarıma başlayınca hemen toparladım. size tavsiyem hamilelik sırasında ataklar gelmesin diye yüksek dozda B vitamini kullanmanız, muhteşem önlüyor. Yani günde 2-3 adet Benexol B 12 bazen 1 adet de yeterli oluyor...

Cesaretinde ötürü kutluyorum canım seni , Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin ...

Yerim yerim yerim ben senii..
Allah'!ım çok şükür..
Senin adına çok mutluyum bahar..
Çok yakılıklı, sevimli bir oğluşun var..

Cereeeeeeeeennnn..
Gel bak, burada ne vaaaaaaarrr..................

baharcıım doğum yaptığını şimdi öğrendim tebrik edrim tatlım allah analı babalı büyütsün hayırlı sağlıklı evlat olsun inşallah. bebişimiz nasıl bakalım annesi sen nasılsın nasıl gidiyor annelik? bebişde sende allaha emanet olun inşallah gülüm senide bebişide çok çok öpüyorum sütün bol olsun canım iyi geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…