Tatlı Tarifi Mandalinalı Muhallebi(Resimli Kendi Yapımımla)

sey_ren

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
2.749
47
118
Adana

Yumurta sarısı kısım için malzeme ;

1 su bardağı mandalina suyu ,
2 tepeleme tatlı kaşığı buğday nişastası ,
4 tatlı kaşığı toz şeker .

Yumurta beyazını andıran kısım için malzeme ;

1 su bardağı süt ,
2 tepeleme tatlı kaşığı buğday nişastası ,
4 tatlı kaşığı toz şeker .

YAPIMI;
Malzemeler ayrı kaplarda muhallebi şeklinde pişirilir.İstediğiniz ebatta kaselere önce turuncu kısmı ardından beyaz olan muhallebi eklenir.Bir gece dolapta bekletilir.Ertesi gün ters çevrilip servis yapılır.(isterseniz tabi yoksa kuplardada servis edebilirsiniz)
Not ;Muhallebiler sıcakken kaplara dökülmeli , bir de pişirme aşamasında pürüssüz olması için sürekli karıştırılmalı.Ve mandalina suyuna normalden biraz fazla şeker ekleyin hafif mahoş olabiliyor,öyle seviyorum derseniz sıkıntı yok.Bunu portakal ve bilimum suyunu çıkardığınız her meyve ilede yapabilirsiniz.

Üzerinide hindistan cevizi,fındık,fıstık,ceviz ile süslyebilirsiniz.Kolay gelsin.

Son düzenleme:
ellerine sağlık çok güzel görünüyolar,en kısa zamanda deniycem İnş.

Mayhoş lezzeti seviyorsan,Mandalina tam zevkine göre yoksa mandalina biraz mayhoş oluyor canım portakal ile denemeni tavsiye ederim,ve mevsimine göre çilek şeftali vişne kiraz gibi meyvelerlede deneyebilirsin çok güzel oluyor,şimdiden seninde ellerine saglık

cnm ertesı gunnnnnnnnnnnnnnnnnnnn demısın ben okadar beklemesem nolurki dayanamadım gorunce?

Ertesi gün dedim belki bir cup bana da kalır diye canım
Yoksa 2 saat sonra donmuş oluyor tersde çevirebilirsin yada benim gibi ılık ılık kaşıklayabilirsin üff benimde canım çekti beee bahçeye dalıp mandalina toplayasım var
Havalar soguk zaten canım en kısa 15-2o dk da donar artık

bide bahcemız var bızım dıee canımı cektırmesmı hıhhhh
antalyaaaaaaaa?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…