Onkoloji - Kanser ve Türevleri Mamografide sonuç BI-RADS 5 ise kesin kanser mi demek?

Amin amin inşallah arkadaşınız içinde umarım bir yanlışlık olmuştur.
Ailesinde kanser geçmişi var mıydı?

Meme kanseri kötü huylusu cabuk yayılıyor yanlısınız var ,iyi huylu olunca yayılmıyor ameliyatla alınabiliyor kötü huyluyu ameliyat etmeleri zor

Hepinize çok teşekkür ederim tek tek yazamıyorum mazur görün

Bir tek halasında varmış bir de dayısının çocuklarında ama anne baba kardeş gibi yakın akrabalarında kanser görülmemiş

Göğsünde ağrı varmış zaten bir de tedbir amaçlı çektirmiş mamografiyi öyle çok şüphesi yokmuş

İyi huylu tümör var metastaz yapmıyor,o da kanser hc ama tedavisi var, kötü huylu kanser hcnin tedavisi yok
İyi huylu tümörün tıpta “kanser” olarak geçtiğini sanmıyorum. Malign tümörlerin tümü kanser olarak adlandırılır. Bening olan tümörler zaten iyi huylu tümörlerdir.

Ayrıca meme kanseri hemen metastaz yapar ve ameliyat etmek zor demek de yanlış. Her şeyden önce moral bozucu. Kanserin evresi, kişinin hayat tarzı, çevresel faktörler, yaşı, kilosu, vb birçok etken kanserin ilerleyişinde rol sahibidir. Örneğin antropoza girmiş 70 yaş üstü bir erkeğin prostat kanseri hızla yayılmazken, 40 yaşında -hücreleri hızla yenilenen- genç bir erkeğinki çabuk yayılabilir.

Kanser çok karmaşık bir hastalık ve her ciddi rahatsızlık gibi çok hassas bir konu. Böyle platformlarda kesin ve kötümser konuşmamak gerekiyor. Uyarmak istedim.

Ben hasta yakınıyım ama bir hasta okuyup moral olarak kötü etkilenmemeli, lütfen bu ihtimalleri düşünmeden yazmayalım... çok haklısınız.

Çok çok teşekkür ederim elimizde sadece mamografi sonucu var inanın bu konuda hiçbir şey bilmiyoruz o da durumun farkında değil ben araştırdıkça ciddi bir şey olduğunu fark ettim
mamografi kesin sonuç verir meme kanseri teşhisinde .

O
İyi huylu tümör var metastaz yapmıyor,o da kanser hc ama tedavisi var, kötü huylu kanser hcnin tedavisi yok
bilir bilmez konuşmayın
Kitleler ikiye ayrılır tümör ve kist
Tümörler ikiye ayrılır iyi ve kötü huylu.
Biz kötü huyluya kanser deriz.
Kötü huyluların da cesitleri var. Bazılari daha agresif yani saldırgan. Yayılma eğilimi çok.
Agresif olup iyileşen cok kişi var. Bilgi sahibi olmadan yorum yapmayın.

Allah yardımcısı olsun arkadaşınızın. Meme kanserini atlatma oranları çok yüksek.

mamografi kesin sonuç verir meme kanseri teşhisinde .

Rabbim şifalar nasip etsin inşallah umarım sonuçlar temiz çıkar Allahım yardımcı olsun

doktor kuzenime sordum şimdi kanser ihtimali yüksek demekmiş ama kesin var diyemezmişiz .hastaneye başvursun hemen onkoloji bölümüne

Evet var
Biyopside iyi cıktı.
Ayrıca korkmasın tehlikeli olan kanser değil geç kalmaktır.

iyi huylu tümör var ben de var böbrek üstü bezi tümörü yıllardır sadece takip altındayım

rads 6 olsaymış kesinmiş kanser allah korusun allah çocuklarına bağışlasın umarım sadece kisttir

Çok sağolun hepiniz. Yarın için bi araştırma hastanesinden randevu aldık

iyi huylu tümör var ben de var böbrek üstü bezi tümörü yıllardır sadece takip altındayım
Evet zaten ben de onu vurgulamak istemiştim. İyi huylu kanser diye bir şey yoktur. Kanser kötü huylu tümörlerin genel adıdır. İyi huylu tümörler apayrı bir konu.

Kanserin kitabını yazarım demişsiniz ama malesef yazamazsınız. Ne demek kötü huylu kanserin tedavisi yok? Kemoterapi, radyoterapi vs ne o zaman? İyi huylu tümör dediğiniz şey ameliyatla alınır kemoterapi filan verilmez. Kötü huyluysa eğer gerekli tedavi başlatılır ve gayet de tedavisi vardır. Ayrıca ne kadar karşıdakini düşünmeden yorumlar yapıyorsunuz, birazcık empati.

doğru yorumlamışsınız tebrikler tüm kanser olanlar ölüyor gibi yazmış bayan.kızımın sınıf arkadaşının annesi meme kanseri ılk evrede değil tesbiti tedavi oluyor 1.5 yıldır ameliyat oldu gecen yıl.gayette iyi hala tedavi görüyor ama.sadece bu hastalıkta yalnızlık zor destek lazım hastaya ev işlerinde kemoterapi verilince 2.gunden sonra 1 2 gun kötüleşiyorlar .aile desteği eş desteği varsa moralde oluyor tedavi de

Acil Bi genel cerrahi uzmanına özellikle meme cerrahisinde iyi olan birine gidin acil ameliyat olması gerekir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…