Mama verme, emzir.

Bu konuda uzmanlar bile gruplaşmış. Kimi anne sütü için su diyorlar, kimi başka. Ama ben mamayı daha faydalı buluyorum.

Benim doktorum da böyle diyor ya. Bebeğin kilo alımı azaldıysa hemen desteklenmeli. En azından aldığı protein karbonhidrat vitaminler belli diyor. Süt çok değerli evet ama formül mamalar da çok kıymetli bebeğin tüm ihtiyaçları hesaplanarak üretiliyor. Sen yeterli beslenemediğinde sütün proteini hemen düşer ama mamadan eminiz diyor. Bilmiyorum ben de mama olayına hiç ısınamadım doktorum belki beni teselli etmek için diyordur.

kizim dogdugu 2 ayliktan sonra sütüm yetmedigi icin mama ve anne sutu seklinde, 6 aydan 2 yasa kadarda sadece mamayla devam etti zekadan yana bir sıkıntimiz yok, hatta davranis ve algisina bakarsam biraz fazla bile olabilir.

Gerçekten ben artık rabbimin bazı insanları imtihan diye karşımıza çıkardığını düşünüyorum.

Bak diyor kulum bu kadar mal bu kadar kötü bu kadar kendini bir halt sanan gerizekalı insan içinde sen olabildiğin insan için şükret yeterince iyisin.

Silkelen çabuk hemde saniye bekleme kendine gel. 1 dk nı bile bu ahmaklar için heba etme.

Sen dünyanın en iyi annesisin. Evladına şekerli su içirecek şartlarda yaşasan da bir gün, o bir ömür seni koşulsuz sevecek. Onun için en harika en iyi anne sen olacaksın.

Şimdi mevzuya gelelim 2 ay ömrümden depresyonla geçmesine sebep oldukları konu bu. Değdi mi peki ? Asla ama ben lohusa kafasında kim ne dese üzüldüm kafaya taktım.

Burda tanıdığım, arkadaş değil artık kardeş dediğim kişiler sayesinde o zor günleri atlattım. ( kendi kan bağım olan ailem ağzıma ederken bu insanlar hiç yüzünü görmedikleri benim için çabaladı ) ayaklarına taş değmesin.

O sebeple ne yap et takma bunlar çukur bunlar lağım bunlar kokuşmuş zihniyetler. Ne olur takma kafana.

Ben mama ve kendi bi gıdım sütümü veriyorum. Şükrediyorum her gün mamam var diye evladım içebiliyor diye, insanlar onu da bulamıyor.

Ya mamayı alamayacak durumda olsaydın ? Ya bebeğin mama içemeyecek sağlık sorununa sahip olsaydı? Ya sen bebeğini emziremeyecek hastalıkla uğraşıyor olsaydın ? Ne oldu muhtelif daha az mı anne oldu.

Git yavrunu öp kokla, normal doğurmuşmuş, emzirmişmiş ama anne olmayı becerememiş kendi annemde dahil binlerce kadına inat sen anneliğini doyasıya yaşa...

Emzirsen mama ver diye baskı yaparlar, mama versen emzir derler, bebek emmese sağıp versen memeden almak kadar faydalı değil derler. Ağzı olan konuşur.
Ben bunu canlı canlı yaşıyorum valla
Kilo alan ve sadece anne sütü alan bebeğime sütüm yaramıyor mu acaba bi de mama ver diyen çıktı
Tekrar EDiyorum çocuk gayet neredeyse üst sınırdan kilo alıyor her hafta
Ama sütüm yaramıyormuş
Çünkü neden olmasın

Demem o ki bazı insanlar sırf yorum yapmak için var

Al işte ben boşuna gerizekalı demiyorum ki bunlara.

Sadece anne sütü alıp kiloyu gayet güzel alan bebeğe mama ver diyorlar.

Hayır bunların sıfatına tükürsen salgılamak için efor sarfettiğin tükürüğe yazık

Yasalarca bu kadınların ağzı kapatılmalı
Para cezası falan olmalı ya cidden
Mobing resmen

Gerçekten bu yorumcu arkadaşları ben artık esra erolda yorumcu olarak görmek istiyorum evimde değil
Ben ilk 3 ay sadece anne sütüyle besledim. 3. Ay çoklu besin alerjisi sebebiyle ileride oluşabilecek ihtiyaç durumları için çirkin olan mamanın tadına alışabilmesi adına doktor mama tattırmaya başlattı günde 3 defa 15er cc kadar. Bunun dışında mama ihtiyacımız yoktu. Sütüm vardı yetiyordu. Hatta sürekli mastit olma noktasına geliyordum taş gibi oluyordum. Bana da sürekli mama mama diyorlardı. Dr tadına alışsın diye mama verdiğinde bak biz sana demedik mi dediler.
İyi de sizin bana dediğinizin bir önemi yok ki. Ben doktorumu dinlerim yani siz kimsiniz ki. Doktor ver der veririm. Verme demez vermem.

giggles nerdeyse 2 yaşında çocuğunda tahlil sonucu her vitamini eksik çıkan ( b12, d, demir ) ablam bana şöyle böyle yap emzir diyor. Çocuğa 6 ay olmadan bol acılı salçalı kuru fasulye yedirip, kola içiren ablam diyor

O sebeple ben bu insanların tamamen beceremedikleri anneliklerini, başka insanların anneliğini eleştirerek gölgelemeye çalıştıklarını düşünüyorum.

Mama yiyen çocukta buyuyor, meme emen çocukta buyuyor, kendinizi uzmeyin insanlari memnun etmek mumkun degil. Meme emseydi de karisacak baska biseyler mutlaka buluyorlar.

Sadece emzirme hemsiresinden öğrendiklerimi paylasmak istiyorum belki zorluk ceken annelere faydasi olur. Cunku emzirmek mama vermekten daha kolay. Dogumum son care olarak genel anestezi ile oldu ve uzun sure hastanede kalmak zorunda kaldim.Dogumdan sonra sütüm olmasina ragmen gelmedi, bebek kilo vermesine ragmen 3.gun sonunda mamaya izin verdiler. Bu arada meme reddi, meme ucunda catlak kanama ve mastit yasadim. Bu surecte devlet hastanesinde oldugum icin hemsireler baya katiydi, gozlerimi dahi acamiyorken bebegi emzirmem icin cok baski yaptilar.

Oncelikle sutu olmayan/az olan anneler goguslerine masaj yapmali. (Internette nasil yapilacagini bulursunuz). Yenidogan midesi ilk hafta kiraz kadar oluyor bir tatli kaşığı kadar sut ciksa bile yeter. Bu arada beslenme mama+meme seklinde olacaksa kesinlikle biberondan degil, tatli kasigi ile verilmeli (biberondan kisa surede yuksek miktarda sut geldigi icin meme reddini tetikliyor)
Memeye alisana kadar emzik verilmemeli.
Elle sagim miktari bebegin emerek aldigi sutten daha az oluyor, sutum yok diye endiselenip korkmayin.
Meme ucunda duzlesme varsa silikon gogus uclarindan faydalanabilirsiniz.
Dogumdan 2 hafta sonra bu yontemlerle tamamen memeye alisti bebegim. Memeye alistigi icin emzik kullanmaya basladik, bazen sadece uyanamadigim icin mamayla besleniyor.
Memeye alistirdigim icin asla iyi anne olmadim ancak uyanamadigim icin kotu anne oluyorum :)
En onemlisi rahat olun, kimseyi dinlemeyin, strese girmeyin, kendinizi uzmeyin. Bebeginiz eninde sonunda buyuyecek :) umarim yazdiklarimdan faydalanabilecek birileri olur, sevgiler...

Her çocuk ve her anne kendine özel. İki ay meme ucu yarası çektim, beceremiyordu tutmayı. Memeye yatınca çığlık kıyamet ağlıyordu. Aksi gibi biberon da sevmiyordu. Bir yaşından sonra memeye öyle düştü ki şimdi de nasıl bıraktırcam diye düşünüyorum. Anneden anneye bebekten bebeğe değişebileceği gibi bugün böyle yarın bambaşka da olabilir. Memenin güvenli bağlanma için önemli olduğunu düşünüyorum. Ama tek şey bu değil. Emdiği sürece verin. Yetmediği yerde de mama. Ama stres yaparsanız olan süt de gider. Sütü artıran üç şey var. Su, mutluluk ve uyku. Uyku malum pek mümkün değil bebek var sonuçta. Su için ve kafanızı boşaltn. Boş konuşanlara da iki kez net cevap verseniz üçüncüye cesaret edemezler sormaya.

Ya var ya niyr dediklerini bilmiyorlar bile
Mama verelim en iyisi sütün yaramıyordur belki dediler
E tamam hazırla da ver hadi dedim
Tık yok
Herhalde kendi vermek istemedi ki ilerde mama verirsem bu sefer de emzir diyecekti
Aa doktor kim oluyor
Hele çocuğu olmayan bi doktorsa ağzını dahi açmamalı
Tıp eğitimi filan tamamen fasa fiso
Ayşe teyze rocks
Bak bi de o var
Çocuğa nişastalı su, muhallebi filan dayayan teyzeler çocuk beslenmesi konusunda fikir veriyor

Yasalarca bu kadınların ağzı kapatılmalı
Para cezası falan olmalı ya cidden
Mobing resmen
Ben sütümü verebilmek için alerji diyetindeyim. Her gün evden işe yemek taşıyorum. Dışarıdan yemek yemem yasak. İşimi aksatıp 3 saatte bir süt sağıyorum. Gerekirse laf yiyorum succu yine süt sağmaya kaçmış. Gerçek mobbingi de yaşıyorum. Kulaklarımı kapadım. Doğru bildiğim yoldayım. Geçen akşam iş yerinde az süt sağdım diye ağlayınca evde eşim dedi ki senin sütünü verebilmek için verdiğin bu mücadeleyi hayatta hiçbir şey için yaptığını görmedim daha önce sen neye dönüştün böyle dedi. Bunun için ağladığına inanamıyorum dedi. Dedim evet hayatta en çok bunu için çabaladım. Ama hala kendimi suçluyorum. Hangi anneyle konuşsam yine beni suçluyor ya da ben öyle hissediyorum. İş yerinde bir arkadaşıma anlatsam yaşadıklarımı hemen ne hata yaptım da bu aşamaya geldik bunu sorguluyor karşı taraf. Biri sen hamileliğini stresli geçirdin ondan çocuk hasta oldu gibi bir laf bile dedi. Artık yani yüzüme kezzap atsan daha az acıtırdın o ne biçim laf diye direkt söyledim.
Neyse çocuklar iyi kötü büyüyor belki amma da saçmalamışız diyeceğiz ileride ama işte vicdan rahat bıraksa azıcık

Yaaa sonradan da düşkünleşebiliyorlar mı memeye gerçekten? Ben şu an sadece uyurken veya uyku mahmuruyken emzirebiliyorum.

Çocuk doktoru bir arkadaşım var annesi ona da kitaplardan öğrendiklerine benzemez bu iş diyordu anne ben yenidoğan yoğun bakımda çalıştım ne kitabı diyor kız

Yaaa sonradan da düşkünleşebiliyorlar mı memeye gerçekten? Ben şu an sadece uyurken veya uyku mahmuruyken emzirebiliyorum.
Evet. Bizzat yaşadım. Ağzını açtıramazdim bazen emzirmek için. Hani mama alsa ona siginsam o da yok. Ama ikinci aydan sonra tutmayı öğrendi düzgün emdi. Fakat ağlamalar hala sürüyordu. Diyet de yaptım fark etmedi bir şey. Emzik verdim çok sevmedi gece emdi sadece. Bir yaştan sonra akılları çoğu şeye ermeye başlıyor. Memeyi sevmeye başladı böylece. Bir iki ay sonra kendi istemeye başladı. Emziği 1 aylıkken kendi bıraktı mesela. İki yaşına girmek üzere ve memeyi çok seviyor. Ben memede çok oyun oynarım belki onun faydası olmuştur. Gidiklarim, konuşurum, yani memede ikimize ait bir oyun süreci oluştu kendiliginden. Emzirme kolyesi varmış bir de onu deneyin.

Çocuk doktoru bir arkadaşım var annesi ona da kitaplardan öğrendiklerine benzemez bu iş diyordu anne ben yenidoğan yoğun bakımda çalıştım ne kitabı diyor kız
Bilmiyor işte
Ne bilecek çocuk doktoru
Hele kitaplar tamammeeen boş bilgi dolu
Muhallebiyle çocuk büyüten teyzelerimiz hep daha iyi biliyor

Ben şunu da eklemek istiyorum
Elinizden geleni yapın anne sütü alması için ama olmuyorsa da olmuyor yani
Kendı annem de güya beni normal doğurmuş ama gram sevgi vermedi , hep eziyet etti
İnan bana annelik duygusunu yaşamak için normal doğurmak vs vs sadece birer ayrıntı .
Sen canını sıkma elinden geleni yap oluyorsa olur olmuyorsa da kendıne sıkıntı etme
Ona vereceğim en değerli şey sevgin ve ilgin . Keşke normal değil Sezaryen doğsaydım KESK’e hiç anne sütü almasaydım ama sevgisini esirgemeseydi . Durduğu yerde saymak ve haliyle hep çağın gerisinde kalmak yerine , ayak uydursaydı zamana , beni anlamaya çalışsaydı ..
sevgini ver çocuğuna öp kokla
En çok bağışıklık bununla oluyor.
Hani normal doğuran emziren iyi anne oluyor da diğerleri köt gibi bir algı var ya
Hayır efendım o öyle değil
Çocuğunu desteklemeyen , sevgi vermeyenler kötü anne
Çocuğunu düşünenler iyi anne
Bu kadar basit .
anne sevgisi Hiç alamamış bir çocuk olarak yazdım bunu da sana..

Oğlum memeyi bıraktığında çok üzülmüştüm. Çocuk doktoru karısının kendi çocuğunu hiç emziremediğini söyledi. Çocuk asla memeyi tutmamış. Çok uğraşmışlar.

Az önce açtığınız konuyu okudum da, millet giydirmis yine. Kimse kimsenin geçmişini bilmiyor. Eşinizin ufacik şakasına alinmaniz bile bu sebeple bence. Sevgi gormeyen insan tüm sevgiler onun olsun istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…