- 3 Mayıs 2015
- 13.329
- 48.777
- 598
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
Merhaba hanımlar,
Bir çok annenin duyduğu bir cümledir bu. Sütün olsun olmasın, emzirmek iste veya isteme. Hep akıl verilir. Mama verme. Emzir.
Oğlum doğduğunda sütüm azdı. Açlıktan susmadığı için mamaya başladık.
Şunu ye sütün artar, bunu ye sütün artar denilen her şeyi yedim. İçtim. Artmadı.
Oğlum kilo verdi. Mecbur mamaya devam ettik.
Aylardır meme ve mama beraber gidiyoruz.
Şu aralar hiperlaktasyon yaşıyorum. Sütüm aşırı tazyikli geliyor. Oğlum da reddediyor doğal olarak. Bununla uğraşıyorum. Yani sütüm azken de mama içiyordu. Sütüm çok yinr mama içiyor. Sütüm çok ama her emzirme önce sağıp verecek kadar çok değil.
Ama ben artık kendimi yetersiz hissetmek istemiyorum.
Mama zehir mi?
Mama vererek kötülük mü ediyorum?
Bir de şu cümle var: sürekli emzirirsen sütün artar.
Şöyle düşünüyorum. Demek ki ben yeterince emzirmedim. A dan z ye herkes bunu söylediğine göre cidden emzirirsem artardı.
Demek ki ben çabalamadım yeterince.
Üzülüyorum
Bir çok annenin duyduğu bir cümledir bu. Sütün olsun olmasın, emzirmek iste veya isteme. Hep akıl verilir. Mama verme. Emzir.
Oğlum doğduğunda sütüm azdı. Açlıktan susmadığı için mamaya başladık.
Şunu ye sütün artar, bunu ye sütün artar denilen her şeyi yedim. İçtim. Artmadı.
Oğlum kilo verdi. Mecbur mamaya devam ettik.
Aylardır meme ve mama beraber gidiyoruz.
Şu aralar hiperlaktasyon yaşıyorum. Sütüm aşırı tazyikli geliyor. Oğlum da reddediyor doğal olarak. Bununla uğraşıyorum. Yani sütüm azken de mama içiyordu. Sütüm çok yinr mama içiyor. Sütüm çok ama her emzirme önce sağıp verecek kadar çok değil.
Ama ben artık kendimi yetersiz hissetmek istemiyorum.
Mama zehir mi?
Mama vererek kötülük mü ediyorum?
Bir de şu cümle var: sürekli emzirirsen sütün artar.
Şöyle düşünüyorum. Demek ki ben yeterince emzirmedim. A dan z ye herkes bunu söylediğine göre cidden emzirirsem artardı.
Demek ki ben çabalamadım yeterince.
Üzülüyorum