bence kompleks yapmaya gerek yok.Sütün varsa verirsin. yoksa başka alternatif ararsın.Sonuçta duruma göre çözüm üretirsin.Asıl söylemek istediğim şu.Hazır mamalar yokken anneler çocuklarını neyle besliyordu?Mutlaka sütü olmayan anne vardı.Bu anneler ne yapıyorlardı?Tabii ki inek sütü veriyorlardı.Belki daha iyisi keçi sütü.Bu bebekler öldü mü,hasta mı oldu.Şimdiki hazır mamalar ile beslenen bebekler daha mı sağlıklı? Büyük bir kandırmacanın içinde olduğumuzu düşünüyorum.Sırf hazır mamalara pazar açmak için inek sütü karalanıyor.Kesinlikle vermeyin deniyor.Ama aslında bebeğin ayına göre sulandırılarak verilebilir diyen doktorlar da var..Hatta keçi sütü bulabiliyorsanız anne sütüne daha da yakınmış.Tabii UHT kutu süt değil.
Ben bebeğime devam sütü veriyordum.Bir kaç ay sorun yoktu.Sonra bir gün bir baktım çocuğun tüm vücudu kıpkırmızı benek benek.Kızamık mı kızıl mı ne diye araştırırken alerji olduğunu alerji yapanın da hero baby devam sütü olduğunu anladım.Hemen devam sütü vermeyi kestim.Ertesi gün tüm kızarıklıklar geçmişti.Sulandırarak inek sütü verdim.Sütçümüz keçi sütü de getirebileceğini söyledi.Tamam dedim.Onu da verdim bebeğime.Bu hazır mamalara zaten soğuktum.Alerjiler beni hepten onlardan uzaklaştırdı.
2 aylık bebeğim var ve benim kızımda mama yiyor.kimse keyfinden çocuğuna mama vermez veremez her anne bebeğini emzirmek ister,benim sütüm azdı hemde çok az sadece 1 kere 30 cc çıktı sağdığımda,kızım beni hiç emmedi 10 gün boyunca emmesi için annemlerle ne savaşlar verdik görmenizi isterdim ve bu arada çocuk doymadı tabi ama kızım açlıktan ağlamak yerine hep uyudu bu da bizi yanılttı. topuk kanı aldırmaya sağlık ocağına gittiğimizde ebeler emiyomu diye sordu ben hayr mama veriyoruz(ama süte alışsın diye çok az mama verdik) bi de sağdığım sütten veriyorum ama benim sütüm yok dedim çocuk beni emmiyo dedim ebenin verdiği cevap şuydu siz becerememişsinizdir işinize öyle gelmiştir dedi bi anne için yıkıcı bişeydi söyledikleri aç bırakın bişey olmaz aç kalınca emer dedi biz eve geldik eşimin annesiyle 1 gün boyunca emzirmeye uğraştık ama kızım inatla göğüsümü emmedi ve o gün aç kaldı ertesi gün ateşi çıktı sağlık ocağına gittik ve söyledikleri şey şuydu 10 günlük bebeğin ateşi çıkmaz bu normal değil çocuk doktoruna götürün dedi doktora anlattım olanları doktor sodyumu yükselmiştir dedi açlıktandır bu anlattıklarınz dedi kan testi idrar testi istedi,kilosuna baktı ve kilosu doğum kilosundan 500 gr azdı,test sonuçlarında vücudunun su kaybettiğini söyledi doktor ve böyle bi durumda ateşini farketmeseydiniz beyin kanaması geçirebilirdi dedi 1 tane serum yedi 1 gün hastanede kaldık.o günden sonra mamayı düzenli vermeye başladık bende sütüm olsun diye yapmadığım şey kalmadı hergün sağdım sular içtim süt arttırıcılar içtim,sütümün artması için internetten araştırdıklarımın hepsini yaptım sonuç sütüm artmadı aksine azaldı günde 10 cc bile zor çıkıyodu sonra tamamen gitti.ve kızım mama yiyor ne yapsın sütü olmayan anneler çocuk açlıktan ölsünmü ? çok kırıcı burda yazılanlar... hiçbir anne çocuğuna mama vermek istemez ama olmayınca olmuo yapıcak bişey yok. bu yazı beni çok üzdü bebeğini emziremeyen biri olarak...
şaşkınlıkla ve üzüntü içinde yazıyı okudum konuyu açan arkadas büyük bir gururla konuyu açmıs ama konusunu arkasında bile durmamıs bunca yazı yazılıyor insan bie cvp verir. Bekara karı bosamak kolay dır. Bnm de kızım 4300 gr. Dogdu bende etraf baskısı ile
hafta sadece anne sütü verdim sonra dr. Gittiğimde kızım 3700 e düşmüştü hnm mamaya basladık sut beslemiyordu va azdı ne yaptıysam ne yiyip içtiysem olmadı su anda 5 aylık kızım ve sadece formul mama ve ek gıda alıyor. Gayet sağlıklı gelişimi iyi 9 kilo ve 69 cm. Arkadaslara katılıyorum 1 lokma süt için 1 saat süt pomapsı basında gecen günler.bunları yazarken konuyu acan arkadasa daha da bir sinir oldummmmm
geçen yıl da bir arkadaşım doğum yaptı, onun da sütü var ama kalorisi düşükmüş, bebek 10 günde sadece 250 gr almış, doktorun hesabına göre günde 100 gr alması gerekliymiş hemen mamaya başladılar. emzirirken hem ağladı hem emzirdi. mamasını verirken kendimden nefret ediyorum diyordu. elinde olmayan bişey için kendini suçluyordu.
PINARNEHİR
250 gr'ı doktorun az bulduğunu çok net hatırlıyorum ama 100 gr yanlış olabilir emin değilim ne yazık ki.. ama doktor kesinlik içeren sözlerle mamaya başlattı. ben götürmüştüm zaten doktora benim yanımda söyledi.
geçen aylarda gülben ergen'in programına bir grup kadın çıktı anne sütü veremeyen annelerin bebeklerine gönüllü anne sütü veriyorlardı. marka anne diye bir internet sitesinden ulaşılıyor, ilgilenirsiniz diye söylüyorum. o programa da bir kadın bağlandı "sütüm yağlı değilmiş, dr mama ver dedi" dedi. kadınlar da sütün kalorisini artırmanın yolları oluyor, sakın bırakmayın dediler ama bilemiyorum tabi sizler birebir içindesiniz durumun.
kızlar geçen arkadaşlarla sohbet ederken konusu geçti bir arkadaşın günlerce sütü gelmemiş süt gelmeyince bebekte emmiyormuş ama süt gelmesi içinde bebeğin emmesi lazımmış sonra arkadaşın yengesi mamayı yapmış arkadaş çocuğu emzirir gibi göğsüne almış emmeye başlayınca mamayı göğsüne akıtmaya başlamış arkadaş diyoki mama göğsümün üstünden ağzına aktıkça oğlu meme emmeye devam etmiş yani onun göğsünden geldiğini sanıyor 2 güne kadarda sütüm geldi diyor benim henüz bebişim göbişte o yüzden bu konuda tecrübem yok ama duyunca bana mantıklı geldi ilerde lazım olabiklir belki sizinlede paylaşmak istedim :)
9 ay full emdi kana kana
ama 1 aydır memeyi red ediyor sağıyorum ama azaldı sma mama veriyorum vermem lazım çünkü.