Bebek Beslenmesi mama tuzağı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ben şu cümleyi çok sevdim;sütü olanlar ne zorluk yaşamış ne için çabalamışta sütü gelmiş?zaten olduktan sonra süt geliyor engel olamazsın..ammaaaa olmayanlar bende dahil neler neler yapıyor bir damla süt gelsin die.çabaladım ağladım uğraştım ne duydumsa göördümse yedim içtim kkilo almak falan aklıma hiç gelmedi.çünkü öncelik bebeğimdi.ben kendi adıma bu mesele yüzünden kendimi ucubeymişim gibi hissettirenlere küçümseyenlere nispet yapanlara anlamak istemeyenlere bebeğime acıyarak bakanlara hakkımı helal etmiyorum ve allah a havale ediyorum....

başlığı 2 gündür görüorum bkmak istemedim moralim bozulacak gene diye sonnda dayanamadım bi bakaım dedim yalnız deilmişim bnde neler yaptım arttırmak için sütümü benm bebeğim bide kilosu az doğdu dua eettim allahım bari sütüm bol olsun die ama olmadı allahın takdiri buymuş napaım olmadı işte hiçte gocunmuorum artık o yüzden çocuğm aç kalsın daha mı iyi bnce mümkünse silinsin böle gereksiz bi başlık..

Gerçi sevfurkereym ve s.m18 gayet güzel ifade etmiş ama cevap vermeden duramadım..

Ben mamayla büyümüşüm, hiç anne sütü almadan..Annem hala aklına geldikçe üzülür, "keşke süt verebilsedim sana" diye..Ama çok şükür benim süt açısından bir sıkıntım olmadı..Bebeğim 6 aylık ve ben hala süt veriyorum..Ama açıkçası gurur falan da duymuyorum..Zira yaptığım gurur duyulacak birşey değil, zaten olması gereken bu..Buna kesinlikle eminim ki her anne bebeğine mümkün olduğu kadar anne sütü vermek ister ama eğer elinde olmayan sebeplerle bunu yapamamışsa bu onu yetersiz bir anne yapmaz..Her anne bebeğini en iyi şekilde beslemek, büyütmek ister..Meme veren de öyle, mama veren de..Mama bir seçim değil, bir zorunluluktur..

Ve siz, hala daha neden alıntıladığınızı anlamadığım bu yazıyla anneleri gereksiz şekilde üzüyor ve sanki itham ediyorsunuz..Diyebilirsiniz ki " ben bu yazıyı sütü olduğu halde mama verenler için alıntıladım"
O zaman yazının başında bunu açıkça belirtmeniz gerekirdi..Ama "ben süt verdiğim için gururluyum" pek doğru bir tabir değil..
Üstelik bende meme veriyorum 6 aydır ama hiç zorlu falan da değildi..İyi beslendim, mümkün olduğu kadar dinlendim ve stres yapamdım..Hepsi bu..Ama en önemlisi KISMETLİYDİM..Bazen ne kadar çaba da göstersek bazı şeyler olmayabiliyor..Sizin sözünüz " süt vermeyen anneler yeteri kadar çabalamamış" olarak anlaşılabilir..Bunu hiç düşündünüz mü yazarken?
Ayrıca her 4 litre su içenin sütü olsa inanın bana bugün bu "mama tuzağı" yazsını alıntılıyor olmazdınız zira her anne bebeğini sütle besliyor olurdu..

Çok iyi niyetle dahi yazıyor olsanız lütfen ifadelerinize dikkat edin..Yoksa manasız yere kalp kırar ve tepki toplarsınız..Oysa ki bunu yapmak istemediğinize eminim..

katılıyorum...

ben de bebeğimi sadece emziriyorum ama bence aksine mama hazırlamak daha zor... süt varsa memede hazır...gece gündüz verebiiyorsun. mamanın biberon temizlemesi,vs bir de maddi külfeti var... hangi anne mama vermek ister ki...emzirmeyi büyük fedakarlık gibi göstermeye gerek yok.

arkadaşın iyi niyetli olduğuna eminim . alıntı da yapabilir ama sanırım herkesi giriş cümleleri kırmış..

ben şu cümleyi çok sevdim;sütü olanlar ne zorluk yaşamış ne için çabalamışta sütü gelmiş?zaten olduktan sonra süt geliyor engel olamazsın..ammaaaa olmayanlar bende dahil neler neler yapıyor bir damla süt gelsin die.çabaladım ağladım uğraştım ne duydumsa göördümse yedim içtim kkilo almak falan aklıma hiç gelmedi.çünkü öncelik bebeğimdi.ben kendi adıma bu mesele yüzünden kendimi ucubeymişim gibi hissettirenlere küçümseyenlere nispet yapanlara anlamak istemeyenlere bebeğime acıyarak bakanlara hakkımı helal etmiyorum ve allah a havale ediyorum....

doğumdan sonra ilk hafta sütüm gelmedi..yaşayanlar bilir..bebeğim küvezdeydi. o süt sağma makinesinin başında saatlerce ağladım. 15 saniyede bir damla akardı... damla damla biriktirdim...ne duydumsa yedim...millet sütünü sağardı, fışkırırdı resmen...nazar ederim diye o tarafa bakmazdım hiç:KK43:(o sırada mecbur mama verdiler...1 hafta sonra sütüm gelmese mecbur devam edecektim... hangi anne ister? ha şunu da söyleyim, güvenilir bir süt anne varsa tercihim o olur benim.ama bu devirde zor...

bizim hastanede bebeği küvezde olanlar için "anne odaları" vardı... süt sağma makinesi falan oradaydı..oradaki çoğu kadına da hakkımı helal etmiyorum.. beni eksik, kusurlu, ucube gibi gördükleri için... elimdeki biberon yarım saat boyunca dolmadığından, ben yara olan göğüs ucuma mı yanayım, dolmayan biberona mı, alt katta mama verilen daha kokusunu bilmediğim bebeğime mi , onlar "aaa senin sütün niye yok kiiii, ay sen çok uğraşırsın, çekil de ben hemen sağıvereyim" diyenlere... hakkım helal değil haberininz olsun

kımsenın bebegını emzırdıgı ıcın gurur duymaya ovunmeye hakkı yok...sutu sen mı koydun gogsune kı kendınle övünüyosun..?

benım sutum coktu da n oldu kızım 5 aylıkken emmeyı bıraktı.gecelerı kalktım pompayla sut sagdım da ıcırdım.ne etmedım neler yeyıp ıcmedım ,anlatmaya ne gerek var herkesın basında..noldu onun dedıgı oldu sut gıttı...

ben 2 yasına kadar emmısım annem ustume tırmanıyordun emmek ıcın der hala anlatır,nerdeyse gecırmedıgım hastalık kalmadı ,agzımdakı dıs sayısı 18 kronık rahatsızlıklarım var taaa bebeklıkten kalma..noldu emdım de..dıger ablalarım benden saglam ben kadar emmemıs..nasıp kısmet..olursa her anne verır anne olan verır deyım daha dogrusu yoksa da kımse ölmez ne bebek ne anne..

kadının kendı kendıne yasadıgı duygusal bunalım yetmıyor gıbı bıde boyle sutuyle gurur duynlar varya yada abuk sabuk konusanlar sız yatın kalkın Allaha sukredın Allaha..bır gun fıskırtır bırgun gıdım gıdım pesını gozetletırır o sutun sıze...

Bizde küçüçük bir kutu mamaya 20tl verip,bebeğimizi mamayla besleme meraklısı değiliz ama süt doyurup,beslemiyorsa napalım?sadece anne sütüyle besleyip,her ay 100gr alıp,gelişmeyişlerini mi izleyelim.dikkat ederseniz büyük sağlık sorunları haricinde bütün anneler bebeklerine mama verselerde, anne sütü de vermek için çabalıyorlar.Hangi anne doğumdan sonra ben emzirmek istemiyorum,mamayla besleyeceğim diyerek doğuma mama paketiyle gidiyor?4 litre su da içsek,dünyalarıda yesek, sağarak çoğaltmaya da çalışsak olmuyor.Konu sahibi, siz benim sütümü arttırıp,besleyici hale getirin, bende asla bebeğime mama vermeyeğim, hatta mamaya harcayacağım parayıda size göndereceğim, yeter ki bebeğim sadece anne sütüyle beslensin.

Bizde küçüçük bir kutu mamaya 20tl verip,bebeğimizi mamayla besleme meraklısı değiliz ama süt doyurup,beslemiyorsa napalım?sadece anne sütüyle besleyip,her ay 100gr alıp,gelişmeyişlerini mi izleyelim.dikkat ederseniz büyük sağlık sorunları haricinde bütün anneler bebeklerine mama verselerde, anne sütü de vermek için çabalıyorlar.Hangi anne doğumdan sonra ben emzirmek istemiyorum,mamayla besleyeceğim diyerek doğuma mama paketiyle gidiyor?4 litre su da içsek,dünyalarıda yesek, sağarak çoğaltmaya da çalışsak olmuyor.Konu sahibi, siz benim sütümü arttırıp,besleyici hale getirin, bende asla bebeğime mama vermeyeğim, hatta mamaya harcayacağım parayıda size göndereceğim, yeter ki bebeğim sadece anne sütüyle beslensin.

bak anlatmaya çalıştığım buydu.. anne sütü vermek değil, mama vermek fedakarlık ve çaba istiyor..

mama veren anneler, soruyorum,

hanginiz doğuma mama paketiyle gittiniz?
hanginiz bebek emmeyince, süt gelmeyince ağlamadınız?
kaçınız belki emer diye buzlukta stokladığınız sütleri bozulunca ağlayarak attınız?
pompanın başında yara olan başlarına aldırmadan şekilden şekile girip sütün akışı böyle artıyor mu diye bakmadınız mı?
kusana kadar komposto, hoşaf içmediniz mi?
"mama vermeyeceğim" diye diretirken o ay hiç kilo almayan bebeğinizle doktorun odasından çıkarken kendinizi yetersiz hissetmediniz mi?
bebeğin uyuduğu her dakikayı pompa başında geçireniniz yok muydu?

fedakarlık mı, evet, çaba mı, evet,
asıl siz kendinizle gurur duyun...

İmkan olsa da herkes anne sütü ile beslese yavrusunu. Ama olmayınca olmuyor. Ben kimsenin sütü geldiği halde ve bebeği istediği halde bilerek ve isteyerek yavrusunu emzirmediğini düşünmüyorum. Ama dediğim gibi olmayınca olmuyor. Aç kalmayacağına göre tabii ki herkes kendine göre en uygun mama ile besleyecek.

Bence tartışmayı gerektirmeyecek bir konu. Herkes imkanı dahilinde bebeğini beslemek zorunda sonuçta..

İmkan olsa da herkes anne sütü ile beslese yavrusunu. Ama olmayınca olmuyor. Ben kimsenin sütü geldiği halde ve bebeği istediği halde bilerek ve isteyerek yavrusunu emzirmediğini düşünmüyorum. Ama dediğim gibi olmayınca olmuyor. Aç kalmayacağına göre tabii ki herkes kendine göre en uygun mama ile besleyecek.

Bence tartışmayı gerektirmeyecek bir konu. Herkes imkanı dahilinde bebeğini beslemek zorunda sonuçta..

seni görünce konu yine kapanıyor sandım:))

bir anda heybetlice sınıfa girip gürültüyü kesen müdür gibisin:))

bak anlatmaya çalıştığım buydu.. anne sütü vermek değil, mama vermek fedakarlık ve çaba istiyor..

mama veren anneler, soruyorum,

hanginiz doğuma mama paketiyle gittiniz?
hanginiz bebek emmeyince, süt gelmeyince ağlamadınız?
kaçınız belki emer diye buzlukta stokladığınız sütleri bozulunca ağlayarak attınız?
pompanın başında yara olan başlarına aldırmadan şekilden şekile girip sütün akışı böyle artıyor mu diye bakmadınız mı?
kusana kadar komposto, hoşaf içmediniz mi?
"mama vermeyeceğim" diye diretirken o ay hiç kilo almayan bebeğinizle doktorun odasından çıkarken kendinizi yetersiz hissetmediniz mi?
bebeğin uyuduğu her dakikayı pompa başında geçireniniz yok muydu?

fedakarlık mı, evet, çaba mı, evet,
asıl siz kendinizle gurur duyun...

ben ikimci bebeğime doğum yaptığımda 3. gün sağlık ocağına gittim yan komşumla.topuktan kan alması için.doğum belgesini aşı kartını verdim doğum kilosuna baktı ve 3 günde 3.300 grdan 2.750 grama düşmüş yavrum ve sarılık başlamıştı.bana sordu hemşire mama veriyormusun ben yok emziriyorum dedim.sütümü bi kaşığa sağdı su gibi yağ sıfır.çünkü yağlı süt elbisene atletine bulaşınca semsert olurmuş ben bunu hiç yaşamadım.sen mamada ver böle olmaz 3 günde çok kilo kaybetmiş dedi.komşum kulaklarıyla duyunca bana hak verdi o güne kadar nasıl olmaz ya sütün deyip dururdu.sonra kendide savunur oldu beni.ertesi gün zaten hemen hastaneye yattık sarılıktan.bazı insanlara bişeyleri anlatmak için beyinlerini açıp haykırmak gerekiyor maalesef.

Bunca zamandır dilimin ucuna gelenleri özetlemişsiniz ağzınıza sağlık evet BUDUR...

yazının tamamını okuyamadım içim cız etti, gözlerim doldu.
bebeğini hiç emziremeyen bir anne olarak çok üzüldüm.
mama ve başka birşey anne sütünün yerini tutamaz.
ama sütüm gelmedi benim ne yaptıysam yapayım gelmedi. bi yerlerde hata yaptım belki bilemiyorum.
ama o mamalar olmasaydı çocuğumu nasıl beslerdim?
göğsümü parçalarcasına sağmama rağmen bir günde 30-50 cc süt geldi.
bu yavrumun beslenmesine yetemezdi.
oğlum 1,5 yaşında ve gayet sağlıklı çok şükür.
genellikle ev yemekleri hazırlıyorum ona ama iştahı olmadığı zamanlarda kavanoz mamaları ve
devam sütleri kurtarıcımız oluyor.
hangi anne yavrusunu emzirmek istemez ki? niye bir dünya para harcayalım.
süt anne denmiş, o kişinin temizliğini, hastalık riskini nerden bilicez.
organik sebze diyoruz almaya kalkınca bir dünya para. hangisine yetelim.
rabbim bebeklerimize sağlıklı bir yaşam nasip etsin.

doğumdan hemen sonra sütüm ilk bir kaç gün gelmedi,normla doğum olmasına rağmen,ısrarla emzir sakın biberon verme dedi herkes,onların aklına uydum,kaşıkla falan mama vermeye kalkıştım azcık da olsa,bebeğim açlıktan sarılık oldu,2 gece hastanede yattı,doktorum günde 4-5 kez mama takviyesi verdi sütün arttıkça mamayı azaltıcaz dedi,hiç de gocunmadım mama verdim diye hatta ilkj doğduğunda vermediğime,aç bıraktığıma pişmanım,biberon alan bebek memeyi istemez dediler falan,yalanmış hepsi,bebeğimi memeye biberonla alıştırdım yoğun bakım hemşiresinin tavsiyesiyle,önce mamayı veriyodum biberonla biraz emiyodu biberonu çekip mememi veriyodum emmeye devam ediyodu,tek başına memeyi almıyodu ilk haftalarda öyle öyle alıştı emmeye,şimdi sadece gece 1 kere 60 cc mma veriyorum sütüm azalıyo akşam saatlerinde,çok gelmedi,ği için doymuyo,ama sütüm gelmese de mama verirdim,mama vermek zorunluluktur,sütü gelen hiç bir anne mama vermek istemez,mama hazırlamak daha zahmetli,ilk haftalarda gece 2-3 saatte bir mutfaa git suyu hazırla mamayı yap, sonra biberonu temizle daha zor,emzirirken kalkıp bebeği emzirip yatoyosun,hangi anne mama ister

arkadaşlar hepinizi tek tek tebrik ediyorum herkes gazyet güzel bir şekilde konu açan arkadaşa cevabını vermiş.konuyu okuyunca benim de içim cızladı.ve sizi okurken şu dikkatimi çekti herkese niye mama vermek zorunda kaldığını açıklamış çünkü kendimizi buna zorunlu hissediyoruz etrafımızdakiler hissettiriyor.bende doğduğundan beri kızımı hem emziriyorum hem de mama veriyorum emzirebildiğim kadar emzirmek istiyorum inşallah.sadece anne sütü verenleri kıskanıyorum ama napalım kızım sağlıklı olsun.biz de başta mama vermedik kızım hızlı bir şekilde kilo kaybedince doktorumuz mamaya başlamamızı hatta günde kaç kez kaç ölçek vermemiz gerektiğini söyledi doktorlar bunu öneriyor bebeklerin sağlığıyla birebir ilgilenen kişiler diretecek olsa onlar diretir verme diye.ayrıca bir arkadaşın dediği gibi emzirmek hem çok kolay hem de çok güzel ama mama hazırlamak öyle mi hele bebeğiniz benimki gibi sabırsızsa bazen yanımda kimse olmadığında ben mama hazırlayana kadar kızım katılacak gibi ağlıyor bunlara dayanmak çok daha zor

yazını yazarken bir konu paylaşırken emzirmeyenleride göz önünde bulundurun lütfen ben bebeğimi doğduğu andan itibaren hiç emziremedim emzirmeyi çok isterdim fakat olmadı iyiki mamalar var onlar olmasaydı sanırım emziremeyen annelerin bebeği doğarken ölürdü açlıktan :KK47:

arkadaşım.ama olmayınca olmuyor hangi anne yeni doğan meleğini emzirmek istemezki.benim oğlum henüz bir aylık ilk doğduğunda emmedi şekeri düştü devamlı uyudu sütüm geri gitti.doktoru hemşiresi ebesi hepsi uğraştı nafile emmedi. sağma makinesi aldım onunla sağıp prematüre bebekler için olan biberon olan aldım 0 numara onunla verdim.ama yine azdı sütüm.pes etmedim bizim oğlan 20 günden sonra açıldı maşallah emmeye başladı yine sütüm az sık sık tıktım ağzına sevindim emiyor diye.1 aylık doktor kontrolnde kg dşük çıktı 1 ayda 200 gr alımış sadece süt az ve beslemiyor mamaya başladık şimdi ne yapayım biraz mama biraz meme tuzağa düşmekten başka yol varmı ?

konu sahibi arkadaş ..emzirdiğin için gurur duyacağına yavrunu emzirebildiğin için şükür et..zira o sütü senin göğsüne gönderen yavruna senin sütünü nasip eden Allahtır..eğer nasip olmasaydı bin dereden su getirip içsen yine başaramazdın..üç çocuk sahibi bir anneyim ben ..her birinde farklı şeyler yaşadım..ilk ikisini 18 ay emzirdim..üçüncüsü 8 aylık hala emziriyorum..çok şükür..ama mama verdiğim zamanlar da oldu..anne sütü psikoloji ile çok alakalıdır..ne yazık ki biz kadınların zayıf omuzlarında o kadar çok yük varki hele hele yevi doğum yaptığında bir kadın binbir türlü sıkıntı ve yük altındadır.. buda ister istemez süt üretimine yansır..hele bide sütün yetmiyor bu çocuk aç dedikçe etraftakiler.. anne daha çok stress olur süt hepten gider..bence her anne bebeği için elinden geleni değil elinden gelenden fazlasını yapar ..ama nasip..bazen olmayınca olmuyor işte.. bence bu paylaşımınızla rencide ettiğiniz bütün annelerden helallik almalısınız..gereksiz ve faydasız olmuş..bütün bunların yerine anne sütünü arttırıcı iki satır tavsiye yazsaydınız sevaba girer faydalı olurdunuz..

X