Bebek Beslenmesi mama tuzağı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bence kompleks yapmaya gerek yok.Sütün varsa verirsin. yoksa başka alternatif ararsın.Sonuçta duruma göre çözüm üretirsin.Asıl söylemek istediğim şu.Hazır mamalar yokken anneler çocuklarını neyle besliyordu?Mutlaka sütü olmayan anne vardı.Bu anneler ne yapıyorlardı?Tabii ki inek sütü veriyorlardı.Belki daha iyisi keçi sütü.Bu bebekler öldü mü,hasta mı oldu.Şimdiki hazır mamalar ile beslenen bebekler daha mı sağlıklı? Büyük bir kandırmacanın içinde olduğumuzu düşünüyorum.Sırf hazır mamalara pazar açmak için inek sütü karalanıyor.Kesinlikle vermeyin deniyor.Ama aslında bebeğin ayına göre sulandırılarak verilebilir diyen doktorlar da var..Hatta keçi sütü bulabiliyorsanız anne sütüne daha da yakınmış.Tabii UHT kutu süt değil.
Ben bebeğime devam sütü veriyordum.Bir kaç ay sorun yoktu.Sonra bir gün bir baktım çocuğun tüm vücudu kıpkırmızı benek benek.Kızamık mı kızıl mı ne diye araştırırken alerji olduğunu alerji yapanın da hero baby devam sütü olduğunu anladım.Hemen devam sütü vermeyi kestim.Ertesi gün tüm kızarıklıklar geçmişti.Sulandırarak inek sütü verdim.Sütçümüz keçi sütü de getirebileceğini söyledi.Tamam dedim.Onu da verdim bebeğime.Bu hazır mamalara zaten soğuktum.Alerjiler beni hepten onlardan uzaklaştırdı.

bence kompleks yapmaya gerek yok.Sütün varsa verirsin. yoksa başka alternatif ararsın.Sonuçta duruma göre çözüm üretirsin.Asıl söylemek istediğim şu.Hazır mamalar yokken anneler çocuklarını neyle besliyordu?Mutlaka sütü olmayan anne vardı.Bu anneler ne yapıyorlardı?Tabii ki inek sütü veriyorlardı.Belki daha iyisi keçi sütü.Bu bebekler öldü mü,hasta mı oldu.Şimdiki hazır mamalar ile beslenen bebekler daha mı sağlıklı? Büyük bir kandırmacanın içinde olduğumuzu düşünüyorum.Sırf hazır mamalara pazar açmak için inek sütü karalanıyor.Kesinlikle vermeyin deniyor.Ama aslında bebeğin ayına göre sulandırılarak verilebilir diyen doktorlar da var..Hatta keçi sütü bulabiliyorsanız anne sütüne daha da yakınmış.Tabii UHT kutu süt değil.
Ben bebeğime devam sütü veriyordum.Bir kaç ay sorun yoktu.Sonra bir gün bir baktım çocuğun tüm vücudu kıpkırmızı benek benek.Kızamık mı kızıl mı ne diye araştırırken alerji olduğunu alerji yapanın da hero baby devam sütü olduğunu anladım.Hemen devam sütü vermeyi kestim.Ertesi gün tüm kızarıklıklar geçmişti.Sulandırarak inek sütü verdim.Sütçümüz keçi sütü de getirebileceğini söyledi.Tamam dedim.Onu da verdim bebeğime.Bu hazır mamalara zaten soğuktum.Alerjiler beni hepten onlardan uzaklaştırdı.

benim düşüncelerime tercüman olmuşsun arkadaşım sonuna kadar katılıyorum...

o kadar sinirlerim gerildiki gece gece anlarsınız emziremeyenler halimi
bu nedir nasıl bi başlık nasıl bi konudur yaaa
hayret bişi
emziremeyenleri sütü gelmeyenleri lanetler gibi
konuyu açan şahıs bu paylaştıklarınızı bizlerde duyduk çok ne diye tekrar yüzümüze vuruyosun yapacak bişi olmadığından mama ile beslemek zorunda kaldık zevkten değil yani
sanırım cezanı almış bulunuyosun konuyu açıp kaçtığına ve bi daha bi yorum bile yazmadığına göre.

2 aylık bebeğim var ve benim kızımda mama yiyor.kimse keyfinden çocuğuna mama vermez veremez her anne bebeğini emzirmek ister,benim sütüm azdı hemde çok az sadece 1 kere 30 cc çıktı sağdığımda,kızım beni hiç emmedi 10 gün boyunca emmesi için annemlerle ne savaşlar verdik görmenizi isterdim ve bu arada çocuk doymadı tabi ama kızım açlıktan ağlamak yerine hep uyudu bu da bizi yanılttı. topuk kanı aldırmaya sağlık ocağına gittiğimizde ebeler emiyomu diye sordu ben hayr mama veriyoruz(ama süte alışsın diye çok az mama verdik) bi de sağdığım sütten veriyorum ama benim sütüm yok dedim çocuk beni emmiyo dedim ebenin verdiği cevap şuydu siz becerememişsinizdir işinize öyle gelmiştir dedi bi anne için yıkıcı bişeydi söyledikleri aç bırakın bişey olmaz aç kalınca emer dedi biz eve geldik eşimin annesiyle 1 gün boyunca emzirmeye uğraştık ama kızım inatla göğüsümü emmedi ve o gün aç kaldı ertesi gün ateşi çıktı sağlık ocağına gittik ve söyledikleri şey şuydu 10 günlük bebeğin ateşi çıkmaz bu normal değil çocuk doktoruna götürün dedi doktora anlattım olanları doktor sodyumu yükselmiştir dedi açlıktandır bu anlattıklarınz dedi kan testi idrar testi istedi,kilosuna baktı ve kilosu doğum kilosundan 500 gr azdı,test sonuçlarında vücudunun su kaybettiğini söyledi doktor ve böyle bi durumda ateşini farketmeseydiniz beyin kanaması geçirebilirdi dedi 1 tane serum yedi 1 gün hastanede kaldık.o günden sonra mamayı düzenli vermeye başladık bende sütüm olsun diye yapmadığım şey kalmadı hergün sağdım sular içtim süt arttırıcılar içtim,sütümün artması için internetten araştırdıklarımın hepsini yaptım sonuç sütüm artmadı aksine azaldı günde 10 cc bile zor çıkıyodu sonra tamamen gitti.ve kızım mama yiyor ne yapsın sütü olmayan anneler çocuk açlıktan ölsünmü ? çok kırıcı burda yazılanlar... hiçbir anne çocuğuna mama vermek istemez ama olmayınca olmuo yapıcak bişey yok. bu yazı beni çok üzdü bebeğini emziremeyen biri olarak...

Bir anne icin en zor şey yavrusuna yetmemeli şüphesiz ben Sezeryan oldum onda bile normal doğrulamadın tarzı yaklaşımlar oldu ben istemiştim gibi ilk 5 gün gaz sancısından ağladı kuzum sütun yetmiyor dediler neler yemedim hayatımda yemem dediğim seyleri bı ara yeterli doysun yavrum mama verelim dedim ama şükür gerek kalmadi 10 aylik oğlum hala emziriorum ama 7 ay boyunca kayınvalidemin sütun yetersiz lakirdilarilarna maruz kaldım psikolojik arka mahvoldum yani hiç kolay dil bı anne icin Haybeden konuşmak kolay kimse mama ile besliyim emzirmeyim demez şartlar ..

2 aylık bebeğim var ve benim kızımda mama yiyor.kimse keyfinden çocuğuna mama vermez veremez her anne bebeğini emzirmek ister,benim sütüm azdı hemde çok az sadece 1 kere 30 cc çıktı sağdığımda,kızım beni hiç emmedi 10 gün boyunca emmesi için annemlerle ne savaşlar verdik görmenizi isterdim ve bu arada çocuk doymadı tabi ama kızım açlıktan ağlamak yerine hep uyudu bu da bizi yanılttı. topuk kanı aldırmaya sağlık ocağına gittiğimizde ebeler emiyomu diye sordu ben hayr mama veriyoruz(ama süte alışsın diye çok az mama verdik) bi de sağdığım sütten veriyorum ama benim sütüm yok dedim çocuk beni emmiyo dedim ebenin verdiği cevap şuydu siz becerememişsinizdir işinize öyle gelmiştir dedi bi anne için yıkıcı bişeydi söyledikleri aç bırakın bişey olmaz aç kalınca emer dedi biz eve geldik eşimin annesiyle 1 gün boyunca emzirmeye uğraştık ama kızım inatla göğüsümü emmedi ve o gün aç kaldı ertesi gün ateşi çıktı sağlık ocağına gittik ve söyledikleri şey şuydu 10 günlük bebeğin ateşi çıkmaz bu normal değil çocuk doktoruna götürün dedi doktora anlattım olanları doktor sodyumu yükselmiştir dedi açlıktandır bu anlattıklarınz dedi kan testi idrar testi istedi,kilosuna baktı ve kilosu doğum kilosundan 500 gr azdı,test sonuçlarında vücudunun su kaybettiğini söyledi doktor ve böyle bi durumda ateşini farketmeseydiniz beyin kanaması geçirebilirdi dedi 1 tane serum yedi 1 gün hastanede kaldık.o günden sonra mamayı düzenli vermeye başladık bende sütüm olsun diye yapmadığım şey kalmadı hergün sağdım sular içtim süt arttırıcılar içtim,sütümün artması için internetten araştırdıklarımın hepsini yaptım sonuç sütüm artmadı aksine azaldı günde 10 cc bile zor çıkıyodu sonra tamamen gitti.ve kızım mama yiyor ne yapsın sütü olmayan anneler çocuk açlıktan ölsünmü ? çok kırıcı burda yazılanlar... hiçbir anne çocuğuna mama vermek istemez ama olmayınca olmuo yapıcak bişey yok. bu yazı beni çok üzdü bebeğini emziremeyen biri olarak...

çok üzüldüm canım.Zaten bebek emmiyor ya da süt yok dediğimiz zaman doktor veya hemşireler hemen anneyi suçluyorlar.Bebeğimi işitme testine götürdüğümde emzirme odasında altını değiştirmeye gittim kadının biri yeni doğum yapmış bebeği küvezdeydi süt sağma makinasıyla süt sağıyordu görünce şok oldum 120 ml lik biberon tamamen doldu hemşire 2. biberonu getirdi ağzım açık seyrettim.Her annenin sütü olacak emzirecek diye birşey olamaz tabiki her anne emzirmek ister ama olmayınca olmuyor.

şaşkınlıkla ve üzüntü içinde yazıyı okudum konuyu açan arkadas büyük bir gururla konuyu açmıs ama konusunu arkasında bile durmamıs bunca yazı yazılıyor insan bie cvp verir. bekara karı bosamak kolay dır. bnm de kızım 4300 gr. dogdu bende etraf baskısı ile
hafta sadece anne sütü verdim sonra dr. gittiğimde kızım 3700 e düşmüştü hnm mamaya basladık sut beslemiyordu va azdı ne yaptıysam ne yiyip içtiysem olmadı su anda 5 aylık kızım ve sadece formul mama ve ek gıda alıyor. gayet sağlıklı gelişimi iyi 9 kilo ve 69 cm. arkadaslara katılıyorum 1 lokma süt için 1 saat süt pomapsı basında gecen günler.bunları yazarken konuyu acan arkadasa daha da bir sinir oldummmmm

şaşkınlıkla ve üzüntü içinde yazıyı okudum konuyu açan arkadas büyük bir gururla konuyu açmıs ama konusunu arkasında bile durmamıs bunca yazı yazılıyor insan bie cvp verir. Bekara karı bosamak kolay dır. Bnm de kızım 4300 gr. Dogdu bende etraf baskısı ile
hafta sadece anne sütü verdim sonra dr. Gittiğimde kızım 3700 e düşmüştü hnm mamaya basladık sut beslemiyordu va azdı ne yaptıysam ne yiyip içtiysem olmadı su anda 5 aylık kızım ve sadece formul mama ve ek gıda alıyor. Gayet sağlıklı gelişimi iyi 9 kilo ve 69 cm. Arkadaslara katılıyorum 1 lokma süt için 1 saat süt pomapsı basında gecen günler.bunları yazarken konuyu acan arkadasa daha da bir sinir oldummmmm

dogrucu konuyu açanda yazacak hal bırakmamışlar ki yanlış bir kelime kullanmış herkesde üstüne üstüne gitmiş anladık buraya yorum yazanların hepsi sütleri olmadığı için zorunluluk nedeniyle mama vermiş.......nokta.......ama şunu çok gördüm ark lar bebeği çok tombul ve gürbüz olsun diye mama veren anneler var yada mamyı anne sütünden kıymetli bilen anneler var yada gece 5 kere kalkıp çocuğu emzirmek zor geldiği için gece yatmadan önce bebeğin karnını tıka basa doyurup yatan anneler var........yada otobüs yolculuğunda alışverişte bebeği emzirmeye yer olmayan yerlerde memeyi açıp beslemek çok zor olduğu için biberonla besleyen anneler var.....bunlara bizzat şahit oldum ......bebeğine zorunluluktan mama veren annelere sözüm yok süt yoksa ne yapacaksın mecbur

henüz anne değilim Rabbim nasip ederse zamanı geldiğinde ben de anne olmayı istiyorum. bebeğine sütünü yetiştiremeyen annelerin ne kadar sıkıntıda olduğunu biliyorum. ben 17 yaşındayken annem hamile kaldı ve dünyalar tatlısı bir kardeşim oldu. ama yemin ediyorum annemin sütü damla damla geliyordu teyzem de aynı zamanda hamile kaldı o da göğüs pedi kullandığı halde sütleri taşardı. gittiği her yere 2-3 yedek kıyafetle giderdi ki, göğüs bölümü ıslandı mı hemen değiştirsin.

annem doktora gittiğinde doktor bunun da genetik yapı ile alakalı olduğunu olmuyorsa zorlasak da çok bir şeyin değişmeyeceğini söyledi. artırmanın yolları var ama annemin sütü %100 artsa bile azdı. mamaya başladık. çok şükür ki, sağlıkla büyütebildik kardeşimizi. o zaman çok araştırmıştm bu yüzden depresyona giren anneler varmış. kolay değil dünyaya getiriyorsun karnını bile doyuramıyorsun.

geçen yıl da bir arkadaşım doğum yaptı, onun da sütü var ama kalorisi düşükmüş, bebek 10 günde sadece 250 gr almış, doktorun hesabına göre günde 100 gr alması gerekliymiş hemen mamaya başladılar. emzirirken hem ağladı hem emzirdi. mamasını verirken kendimden nefret ediyorum diyordu. elinde olmayan bişey için kendini suçluyordu.

herkes ister bebeği lıkır lıkır kendi memesinden emsin olmuyorsa ne yapacakmış?

her şey tuzak her şey sentetik bu zamanda, kendi ekip-biçtiğin toprağa bile şüphe ile bakacaksın çünkü hava çok pis bir sürü radyoaktif atıkla kirleniyoruz her saniye. bunları düşününce bırak dünyaya çocuk getirmeyi hemen ölmemiz lazım.

geçen yıl da bir arkadaşım doğum yaptı, onun da sütü var ama kalorisi düşükmüş, bebek 10 günde sadece 250 gr almış, doktorun hesabına göre günde 100 gr alması gerekliymiş hemen mamaya başladılar. emzirirken hem ağladı hem emzirdi. mamasını verirken kendimden nefret ediyorum diyordu. elinde olmayan bişey için kendini suçluyordu.

10 günde 250 gr iyiymiş,ayda 750 gr yapar.Günde 100gr alması imkansız,hiç bir bebek ayda 3kg alamaz.Arkadaşınız keşke emzirmeye devam etseydi, benim bebiş ayda 750 gr alsaydı mama vermezdim kesinlikle.

PINARNEHİR

250 gr'ı doktorun az bulduğunu çok net hatırlıyorum ama 100 gr yanlış olabilir emin değilim ne yazık ki.. ama doktor kesinlik içeren sözlerle mamaya başlattı. ben götürmüştüm zaten doktora benim yanımda söyledi.

geçen aylarda gülben ergen'in programına bir grup kadın çıktı anne sütü veremeyen annelerin bebeklerine gönüllü anne sütü veriyorlardı. marka anne diye bir internet sitesinden ulaşılıyor, ilgilenirsiniz diye söylüyorum. o programa da bir kadın bağlandı "sütüm yağlı değilmiş, dr mama ver dedi" dedi. kadınlar da sütün kalorisini artırmanın yolları oluyor, sakın bırakmayın dediler ama bilemiyorum tabi sizler birebir içindesiniz durumun.

PINARNEHİR

250 gr'ı doktorun az bulduğunu çok net hatırlıyorum ama 100 gr yanlış olabilir emin değilim ne yazık ki.. ama doktor kesinlik içeren sözlerle mamaya başlattı. ben götürmüştüm zaten doktora benim yanımda söyledi.

geçen aylarda gülben ergen'in programına bir grup kadın çıktı anne sütü veremeyen annelerin bebeklerine gönüllü anne sütü veriyorlardı. marka anne diye bir internet sitesinden ulaşılıyor, ilgilenirsiniz diye söylüyorum. o programa da bir kadın bağlandı "sütüm yağlı değilmiş, dr mama ver dedi" dedi. kadınlar da sütün kalorisini artırmanın yolları oluyor, sakın bırakmayın dediler ama bilemiyorum tabi sizler birebir içindesiniz durumun.

10 günde 250 gr çok çok iyi değil tabiki ama bence yeterli mama vermemek için,sonuçta ayda 750 gr alan bir bebiş 4-5 aylık olduktan sonra ek gıdalarla toparlayabilir,bu benim fikrim tabi.keşke benimkide alsaydı her ay 750 gr.Mecbur kalınca mama vermek zorundayız tabiki ama ben inek sütü yerine sadece kendi sütümle beslemek isterdim.dediğiniz gibi bünye meselesi süt olayı,bazısından taşıyor,bazısından damlıyor.Allah her anneye yavrusuna yetecek kadar süt versin,zor bu mama işleri.

dedim ya, annemden damla damla gelen süt, teyzemde göğüs pedi olduğu halde fışkırıyordu yemin ederim. zaten teyzemin çocukları normal kiloda görünürdü ama kucağında kaldıramazdın 1 yaşındayken. kemikleri öyle sağlamdı ki, anlatamam.

10 günde 250 gr olduğunu ve doktorun zorla mamayı verdiğini hatırlıyorum hatta prebiyotik mi neydi, bağırsak sıkıntısı çeken bebeklere özel olan aptamillerdendi. çocuğun karnı doymuyormuş, ağlaması ve uyumaması ondandır demişti. 5 gün kakasını yapmayınca çocuğa zeytinyağı, sabun ne varsa sürmüştü arkadaşım, kabız olduğunu sanıyorduk meğerse çocuğun midesi boşmuş.

benimde ilk 3 gün sütüm gelmedi sonra ise damla damla mecburen mama verdim sizin gururunuz sizin azminiz değil ALLAH bebeğinizin rıskını fazla vermiş vallahi büyük konuşmayın bir çocuğunuz daha olur sütünüz gelmez yada yetmez ise sabahlara kadar açlıktan ağlar birde gün geçtikçe gözünüzün önünde erirse mecbur kalrsınız mama vermeye bizim paramız çok olduğundan değil yada emzirmeye üşendiğimizden değil süt olmadığından mama ek olarak veriyoruz

kızlar geçen arkadaşlarla sohbet ederken konusu geçti bir arkadaşın günlerce sütü gelmemiş süt gelmeyince bebekte emmiyormuş ama süt gelmesi içinde bebeğin emmesi lazımmış sonra arkadaşın yengesi mamayı yapmış arkadaş çocuğu emzirir gibi göğsüne almış emmeye başlayınca mamayı göğsüne akıtmaya başlamış arkadaş diyoki mama göğsümün üstünden ağzına aktıkça oğlu meme emmeye devam etmiş yani onun göğsünden geldiğini sanıyor 2 güne kadarda sütüm geldi diyor benim henüz bebişim göbişte o yüzden bu konuda tecrübem yok ama duyunca bana mantıklı geldi ilerde lazım olabiklir belki sizinlede paylaşmak istedim :)

kızlar geçen arkadaşlarla sohbet ederken konusu geçti bir arkadaşın günlerce sütü gelmemiş süt gelmeyince bebekte emmiyormuş ama süt gelmesi içinde bebeğin emmesi lazımmış sonra arkadaşın yengesi mamayı yapmış arkadaş çocuğu emzirir gibi göğsüne almış emmeye başlayınca mamayı göğsüne akıtmaya başlamış arkadaş diyoki mama göğsümün üstünden ağzına aktıkça oğlu meme emmeye devam etmiş yani onun göğsünden geldiğini sanıyor 2 güne kadarda sütüm geldi diyor benim henüz bebişim göbişte o yüzden bu konuda tecrübem yok ama duyunca bana mantıklı geldi ilerde lazım olabiklir belki sizinlede paylaşmak istedim :)

Ben de sezeryanla doğum yaptım ve sütüm ilk üç gün gelmedi, mama vermek zorunda kaldık. Aynı senin söylediğin taktiği uygulamıştık hastanede hemşirenin tavsiyesi ile. Dediğin gibi işe yaradı, çokça emdi. Üçüncü günden sonra da süt arttı bu vesileyle. Bebişin de hayırlı olsun bol bol sütün olsun inşallah:)

arkadaşlar kendimi yanlış ifade ettiğim için oldukça fazla tepki toplamışım.aslında şunu ifade etmek istemiştim. tanıdığım bir kaç tane anne sütünün olmadığını söyleyerek bebekleri bir kaç aylıkken mamaya başladılar.bende bir tanesine su içmesini tavsiye ettim, ne dedi biliyor musunuz? ''günde 2-3 bardaktan fazla su içemem! '' işte benim anlatmak istediğim buydu.ne demek su içemem . su içmezsen neredeyse yarısınsan fazlası zaten su olan sütü vücut nasıl üretsin? insan bebeği için kendisini biraz zorlayamaz mı ?ama ne düşünülüyor?nasıl olsa alternatif var (mama var) inanın ilk bir kaç hafta benim bebeğim de sürekli ağlıyordu doymadığı için, hemşireyle konuştum ve bana günde muhakkak 4 litre su içeceksin dedi kolay mı 4 litre su içmek 20 bardak ediyor, tuvaletle mutfak arasında mekik dokuyordum.ama mama vermeden attattım o dönemi.
emzirmek için çabalayan uğraşan annelere hiç kimse birşey diyemez. sonuçta kimisinin su içse de olmuyor. ama çabalasa uğraşsa sütü olacağı halde boşveren, mamayı alternatif olarak gören anneler belki biraz kendilerini zorlarlar.yoksa bunun için çok çabalayan ama ZORUNLU olarak mama veren anneler; lütfen kendinizi bu kadar üzmeyin, ve de lütfen üzerinize alınmayın tekrar belirtiyorum, bu yazı anne sütünü önemsemeyip, bebeğine alternatif olarak mama veren anneler içindi.yine de kırıldıysanız, özür dilerim.

9 ay full emdi kana kana
ama 1 aydır memeyi red ediyor sağıyorum ama azaldı sma mama veriyorum vermem lazım çünkü.En Büyük KK

ne diosun sen arkadaşım ya bi sen mi akılllısın allah aşkına sütün olmasaydı ne verecektin çocuğa ayran mı kola mı!!!

X