bence kompleks yapmaya gerek yok.Sütün varsa verirsin. yoksa başka alternatif ararsın.Sonuçta duruma göre çözüm üretirsin.Asıl söylemek istediğim şu.Hazır mamalar yokken anneler çocuklarını neyle besliyordu?Mutlaka sütü olmayan anne vardı.Bu anneler ne yapıyorlardı?Tabii ki inek sütü veriyorlardı.Belki daha iyisi keçi sütü.Bu bebekler öldü mü,hasta mı oldu.Şimdiki hazır mamalar ile beslenen bebekler daha mı sağlıklı? Büyük bir kandırmacanın içinde olduğumuzu düşünüyorum.Sırf hazır mamalara pazar açmak için inek sütü karalanıyor.Kesinlikle vermeyin deniyor.Ama aslında bebeğin ayına göre sulandırılarak verilebilir diyen doktorlar da var..Hatta keçi sütü bulabiliyorsanız anne sütüne daha da yakınmış.Tabii UHT kutu süt değil.
Ben bebeğime devam sütü veriyordum.Bir kaç ay sorun yoktu.Sonra bir gün bir baktım çocuğun tüm vücudu kıpkırmızı benek benek.Kızamık mı kızıl mı ne diye araştırırken alerji olduğunu alerji yapanın da hero baby devam sütü olduğunu anladım.Hemen devam sütü vermeyi kestim.Ertesi gün tüm kızarıklıklar geçmişti.Sulandırarak inek sütü verdim.Sütçümüz keçi sütü de getirebileceğini söyledi.Tamam dedim.Onu da verdim bebeğime.Bu hazır mamalara zaten soğuktum.Alerjiler beni hepten onlardan uzaklaştırdı.
Ben bebeğime devam sütü veriyordum.Bir kaç ay sorun yoktu.Sonra bir gün bir baktım çocuğun tüm vücudu kıpkırmızı benek benek.Kızamık mı kızıl mı ne diye araştırırken alerji olduğunu alerji yapanın da hero baby devam sütü olduğunu anladım.Hemen devam sütü vermeyi kestim.Ertesi gün tüm kızarıklıklar geçmişti.Sulandırarak inek sütü verdim.Sütçümüz keçi sütü de getirebileceğini söyledi.Tamam dedim.Onu da verdim bebeğime.Bu hazır mamalara zaten soğuktum.Alerjiler beni hepten onlardan uzaklaştırdı.