• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi mama sandalyesi kullanımı...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cnmkzm

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2010
518
154
333
Hakkari
merhaba...kızıma ek besine başladığımda ana kucağında veriyordum.sonra bir mama sandalyesi aldık ama bu defada oturarak yemek istemedi.iki üç kaşık yiyip bıraktı.ana kucağına aldığım da daha çok ve sorunsuz yedi.ben de çok zorlamadım,bugüne kadar ana kucağında vermeye devam ettim...
şu an 9 ay 10 günlük...bu şekilde sırtüstü beslenmesi sorun olur mu?aranızda bu şekilde yemek yediren var mı?...

canım belki tasedüf olmuş yemeyeceği tutmuşturyerimseniben
ben ana kucağını dik konuma getiriyorum(ev tipi ana kucağı) tamamen de dik değil aslında..bazı zamanlar hafif yatay da yiyor bir sakıncası olacağını hiç sanmıyorum tamamen yatmadığı sürece..
ayrıca sevi bebenin kumaş mama sandalyesini aldım..adı mama sandalyesi ama kumaşboshayallersmile onunla sanlyeye bağlayınca da yiyor..

canım belki tasedüf olmuş yemeyeceği tutmuşturyerimseniben
ben ana kucağını dik konuma getiriyorum(ev tipi ana kucağı) tamamen de dik değil aslında..bazı zamanlar hafif yatay da yiyor bir sakıncası olacağını hiç sanmıyorum tamamen yatmadığı sürece..
ayrıca sevi bebenin kumaş mama sandalyesini aldım..adı mama sandalyesi ama kumaşboshayallersmile onunla sanlyeye bağlayınca da yiyor..
canım galiba sadece ikimiz ana kucağında yediriyoruzkaydirigubbakcemile3....baksana kimse konuyla ilgilenmemişkaydirigubbakcemile3yerimseniben...

ana kucağında yedirmek bana çok mantıklı gelmiyor açıkcası
yani ne bilim yatar pozisyon sonuçta allah korusun boğazına kaçar felan ben çok korkarım öyle şeylerden
birde nereye kadar ana kucağında yedireceksinki, biran önce masada ailesiylen birlikte yemek yemesini öğrenmeli bana kalırsa
zaten büyümüşte yakında ana kucağına sığmıyabilir

canım benim oğlumda 22 nisanda 1 yaşında olucak
ve çok iştahsız bir bebek.
yatırarak beslersem birazcık yiyiyor ama mama sandalyesindeyse elleriyle kaşığa vuruyor,kemerden kurtulmaya çalışıyor..
bende bu aralar şaşırmış durumdayım ama en mantıklısı tabi ki mama sandalyesi.
çünkü pütürlü yerken yatarak tıkanırlar.
zamanla alışacakları için üzme kendini ve bencede mama sandalyesi kullan.
nasıl alışırlarsa öyle devam ediyor..

yani ne bilim yatar pozisyon sonuçta allah korusun boğazına kaçar felan ben çok korkarım öyle şeylerden
birde nereye kadar ana kucağında yedireceksinki, biran önce masada ailesiylen birlikte yemek yemesini öğrenmeli bana kalırsa

ana kucağında yatmıyor canım oturuyor yada otururdan hafif yatay..

ana kucağında yatmıyor canım oturuyor yada otururdan hafif yatay..

doğrudur fakat mama sandalyesinde oturduğu kadar dik oturamaz ana kucağında, öyle değilmi?
herkesin kendi fikri tabii saygı duyarım ama ben kızımı öyle beslemeye korkardım

benim kızım da mama sandalyesinde sıkılıyor, yemek yemek istemiyordu ..
tamamen rahatça oturabildiği ayına geldiğinde 8. ayında galiba, arkasına yastık koyup dik oturtup öyle yediriyordum...az da olsa meyilli oturması yutkunurken soluk borusuna kaçmasına sebep olabilir, dikkat etmek gerekir bence...
şimdi ise benim kızım; masada bizimle normal sandalyede oturuyor, çoğu zaman ayakta duruyor :)) etrafı kurcalıyor...mama sandalyesine bağlanıp yemek yerken sıkılmayan çocuk nadirdir herhalde...
bebeğine sağlıklı, iştahlı günler cnm :)

doğrudur fakat mama sandalyesinde oturduğu kadar dik oturamaz ana kucağında, öyle değilmi?
herkesin kendi fikri tabii saygı duyarım ama ben kızımı öyle beslemeye korkardım

öyle değil canım..çünkü bu ev tipi bir ana kucağı tamamen dik konuma gelip oturtulabiliyor..we bağlayınca mama sandalyesinde oturuyor gibi TAM oturuyor..
üstelik kızım ayından çok çok uzun boyda ona rağmen sığabiliyor..

tekrar söyleyeyim bir nevi küçük sandalye..o bildiğiniz sabit oto koltuğu tipi anakucağı değil

konumu bu fakat şu an bağlanmamış durumda kızım

Eklentiler

• $P1010379.jpg
    $P1010379.jpg
    6,9 KB · Görüntüleme: 63
konumu bu fakat şu an bağlanmamış durumda kızım

canım seninki iyiymiş...benimki bildiğin ana kucağı...içinde yatar pozisyon duruyor,alttan kafasını destekliyorum ama yatıyor sonuçta...
offf yaa...üzüldüm şimdimafoldumben...ne çok hata yapıyorum şu yavruyu büyütürken...mama sandalyesini yeniden çıkaracam artık zararın neresinden dönersem kardırmafoldumbensenağlama...

canım öyleyse tehlikeli pozisyon bu..sen iyisi mama sandalyesine alıştır..dert etme alışır zamanla

6 aydan önce ek besinlere geçenler ne yapacak ki o zaman? 6 aydan önce mama sandalyesinde ya da herhangi bir yerde tam oturamaz.

Arkadaşlar 6 aylık oğlum var. Ben de mama sandalyesi araştırıyorum. Ama portatif bişey istiyorum. Gittiğimiz yere de götürüp kullanabilmek için. FISHER PRICE Yağmur ormanı portatif sandalye ilgimi çekti. Kullanan ya da bilgisi olan var mı? Kullanışlı mı merak ediyorum. Yorumlarınızı bekliyorum...

Eklentiler

• $FISHER-PRICE_M5749_FP-Yagmur-Ormani-Mama-Koltugu__26382331_0.jpg
    $FISHER-PRICE_M5749_FP-Yagmur-Ormani-Mama-Koltugu__26382331_0.jpg
    13,6 KB · Görüntüleme: 43

bence ne şekilde yiyosa verin gitsin bendede yememe sorunu vardııı o yüzden mama sandalyesine geçersin üzülme olmazsa sen onda otur:::::::::::::::::::)yee

Back