Bebek Beslenmesi mama ile beslenen bebekler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

schoolway

Guru
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
65
47
merhaba 4 aylık bir oğlum var..sağlık sorunlarım yüzünden mama ile beslendi..hiç anne sütü almadı..vitamin takviyesi için ne önerirsiniz..bağışıklık güçlenmesi için..humana ile besleniyor..hiç mama değiştirmedik

merhaba.
bebeğim 1buçuk aylıkken başladı humana ya ve 4.aya kadar devam ettik sonra bebelac 1den devam ettik 6.aya kadar. sadece 1 defa hipp almıştık deneme amaçlı.
suan da bebelac 2kullaniyoruz ek gıda ile beraber.
human a bize pek kilo kazandıramadı

Ben ameliyatlı olduğum için hiç araştırmadım.annemgili aldığı mama ile devamm ettik..kilo sorunumuz hiç olmadı şukur.ama vitamin demir ve bağışıklık durumu ne bilmiyorum.a c ve d3 içeren damla kullanıyorum.kontrolumuz var yakın zamanda.ek gıdaya bir ay daha bekleme kararı aldım.yeme düzeni bozulmasın bağırsakları biraz daha gelişşin

merhaba 1 ay sonra evde mayalanmış yoğurda başalayabilirsin 5.5 aylıkken meyve ve çorba verebilirsin ben öyle yaptım bir sıkıntı olmamıştı.vitamin için doktor acd3 vermişti bize ama kan şurubu hangi ayda başlandı hatırlamıyorum.

Sağlıkla büyütün bebeginizi.
Mama konusunda çok fazla birşey diyemiyorum kullanmadım fazla sadece bir dönem sma'yı muhallebilerine eklemiştim , doktorumuzun tavsiyesiyle kilo alımı için. Ben doğum sonrası 15 günlükken acd vitamin damlası baslamıştım yine doktorumuzun tavsiyesiyle, demir takviseyi vermişti sağlik ocaği kabızlık yaptı bizde, ben nutrigenin şase bir ürününü kullanmıştım, yemeklerine katarak 6 aydan sonra yine doktoruma danışarak. Her ay kontrole götürdüğünüz doktorunuz yada sağlık ocağından bilgi alın. Ek gıda 6 aydan itibaren başlanır genelde ama kilo alımı az olunca 4 -5 ay civari başlanabiliyor , ben 4.5 aylıkken yoğurt, (evde mayalanmış) sebze haslayıp sularindan ve cam rendede meyve rendeleyerek vermeye başlamıştim. Genelde ilk bunlarla başlanıyor, 1er kaşık ve teker teker vererek, çocuğunuza alerji yada rahatsızlık olmadığına emin olarak miktarı arttırarak devam edebiliyorsunuz. Tek önemli kural, meyveyse tek bir meyve , (elma-armut oluyor ilk etapta zaten) verip sonradan diğer meyveyi ayrı vermek gerekiyor. Karıştırarak vermemek gerekiyor başlarken, alerji belirtisi olmazsa karıstirılabiliyor. Yaglı, tuzlu, salçalı yiyecekler de 1 yaşından sonra baslaniyor genelde.

Canım benim kızım hiç emmedi bir yaşına kadar sağıp ara ara verdim.
1 yaşına kadar Hipp mama kullandım daha sonra normal inek sütü verdim.
Ama ben 7. aydan sonra sanırım mamanın içine hipp doğal bisküvi var onu da kırıyordum.
Daha doyurucu oluyordu.
Meyve emmesi için meyve sebze emziği vardı 6. aydan sonra ondan kullanabilirsin.
Dur fotoğraf ekliyim.

Bundan canım.
Bunun haricinde hep tavuk suyuna terbiyeli çorba yaptım.
Bir yaşından sonra en sevdiği şey pilav üstü kuruydu. Ama incik etli yapıyorum kuru fasulyeyi.
Bir de püütürlü ver hep. Çiğnemeye alıştır.Çiğnerse midesi ve çenesi gelişir. Hemde ağızda besinler daha uzun kaldığı için vitaminleri emilir. Bazı vitaminler ağız içinde emiliyor çünkü..

teşekkür ederim...meyve emziği mantıklı diş kaşımayada faydası olur...keçi sütü mü kullansam nasıl olur sizce

günlük yapılan yoğurdu keçi sütünden yapsam olur mu..5. ay gibi versem

5.5 , 6 aylıkken ben yapıp yediriyordum ; fakat her çocuğun bünyesi farklı.. Dr.u ne diyor bu konuda ?
Cam elma rendesi alın , çok işinizi görür ilk etapta.

Kızlar 3 aylık bir bebeğim var ve mama ile besleniyor. Maalesef son bir aydır zorla yediriyo rum mamayi. Yemek istemiyor son iki gündür içine cici bebe koyuyorum biraz faydası oldu derken tekrar bıraktı mamayi. Ne yapabilirim

mamasını değiştirmeyi denediniz mi? biz hipp combiotic 1 kullanıyorduk, sorun yaşamadık. Belki sever.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…