- 14 Nisan 2013
- 1.698
- 1.922
- 408
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bayanlar en büyük hayalimi gerçekleştirmeyi düşünüyorum, bunun için para biriktiriyordum.
Maldiv adalarına gidenler bilgilerini paylaşırsa çok mutlu olurum.
Bu arada kusura bakmayın, öyle bir dert değil ama konuyu nereye açsam bilemedim.
Gitmedim ama önümüzdeki 3-5 sene içinde planlarımızda var. Zaten 100 yıl içinde yok olacakmış adaların tamamı. Gidip görmek lazım.
Bildiklerimi yazayım. Yol çok uzun 3 aktarma ile gidiliyor. İstanbuldan dubai, dubaiden maldiv ana adaya ordan da deniz uçağıyla otele. Bizim için bir de izmir- istanbul uçuşu ekleniyor buna. Yol tüm gün sürüyormuş. Toplam uçuş süresi de 11 saat kadar. İki kişi için sadece yol 5000 civarı tutuyor. Otel konsept ve fiyatları değişiyor.
Bunun dışında temmuz ayı atlas tatil dergisinde çok güzel bir dosya hazırlamışlardı maldivler hakkında. Bulabilirsen oku derim.
Bayanlar en büyük hayalimi gerçekleştirmeyi düşünüyorum, bunun için para biriktiriyordum.
Maldiv adalarına gidenler bilgilerini paylaşırsa çok mutlu olurum.
Bu arada kusura bakmayın, öyle bir dert değil ama konuyu nereye açsam bilemedim.
Evet önümüzdeki 100 yıl içerisinde yok olacağını ben de okudum, çok üzüldüm.
Ben kız arkadaşımla gitmeyi düşünüyorum.
10 bin lira gibi bir bütçe ayarladık ama bu 10 bin kişi başına mı yoksa 2 kişilik mi onu bilmiyoruz.
Vergi varmış bir de.
Sitede maldiv diye aratirsan (kadinlar kulubunde) balayi bolumunde baya bilgi var. Kardesime ordan buldugum bilgilerle tur ayarlamistik. 2 kisi 15 bin civari (toplam) gittiler. Su ustu bungalowlar her sey dahil konseptli.
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
benim de plalarımda var maldivler inşallah. evet 2 aktarmalı olarak da uçak var ama artık thy ile de direkt olarak maldivlere uçuş var. erken rezarvasyon çok önemli en az 5-6 ay öncesinden kesinleştirmek fiyat olarak avantaj sağlar. en zor kısmı otel yani ada seçmek sanırım. her ada da bir otel bulunuyor. ister tur şirketleriyle anlaşarak ister de kendin araştırarak bütçene/isteklerine uygun bir yerde karar kılabilirsin. çok araştırma istiyor bu tatil ama maldivler rüya gibi... allah nasip etsin.
Bu arada mayıs ve ekim arası yaz döneminde muson yağmurlarından dolayı gidilmiyor. Yani gidiliyor da ne olacağı belli değil. Otellerin çoğu da kapalı oluyormuş zaten. Biz ocak ayında planlıyoruz. Kış tatili gibi
10 bin iki kişi için çok zor. Sanmıyorum yeteceğini. Hem gittinmi en iyisi en güzeli olsun öyle değil mi?
Bir de biraz detay ama aktarmasi deniz ucagi olan bir ada secerseniz degisik bir tecrube olur.
Neden bilmiyorum ama ana karadan uzak adalar tercih edin diye bir bilgi kalmis aklimda. Shereton icin tripadvisorda yakinligi ile ilgili elestiriler vardi.
Bir corba 20 euro gibi rakamlar olabildiginden her sey dahil konsepti tercih edin. Ada olmasi bakimindan su da pahali. Hem butun ada otel oldugundan, marketten alayim gizli sokayim da olmuyor.
Her şey dahil olarak düşünüyoruz ama şu villayla aradaki fark nedir tam olarak?
İngilizcem iyi seviyededir ama yine de güvenemiyorum.
Mesela orada Türkçe bilen bir rehber yardımcı oluyor muymuş?
Şu villadan kastinizi anlamadim
Kardesimle esinin ingilizcesi orta seviye ama anlasmislar. Turkce rehber hic duymadim malesef.
Resmen bi cennet
Beach villa ve water villa olarak iki farklı seçenek okudum aradaki farklı anlayamadım.
Kesinlikle öyle :)
Birisi sahilde denize yakin birisi ise direk suyun uzerinde. Ama maldivler hayali yasayan bir insanin bunu bilmesi lazim. Maldivler demek odadan cikar cikmaz merdivenlerle okyanusa inmek demek. Google water villa diyorum.
su üstü villanın cazibesi kesinlikle vazgeçilemez. olacaksa ondan olmalı. ama su üstü villalarda bile fiyat farklılığı olabiliyor. iki ayrı tarafta olduğundan bir taraf güneşin doğuşunu, diğer taraf batışını görüyor. ve bu da güneşin batışını alan tarafı daha pahalı yapıyor.
Konuyu okudum ama eski bir tarih fiyatlarda değişme olmuştur diye düşünüyorum.
Thy ile direkt olarak gidiliyorsa harika.
Tripadvisordan baktım otellere ama emin olamıyorum.
Amin, Allah herkese nasip etsin.
Çok haklısınız :)
Peki fiyat olarak ne kadar olabilir, siz ne kadar bütçe ayırmayı düşünüyorsunuz?
Tam tarif ettiğiniz gibi istiyoruz, odadan çıkar çıkmaz merdivenlerden okyanusa inmek.
Ama o kadar çok bilgi okudum ki kumsalı geniş olanı tavsiye etmişler.
Ben daha çok cam zeminli olmasıyla ilgili diye düşünmüştüm
15-20 bin arası düşünüyoruz. Uçuş rahat olsun, otel güzel olsun, herşey dahil olsun istiyoruz. Bir de aktarmalı uçuşlar daha ucuz. Aktarmayı bir ya da iki gün sonraya alıp dubaiyi gezelim gibi bir plan da var aklımızda. O zaman bütçe biraz daha artıyor tabi.
Simdi mobilden uzun uzun yazamiyorum bilgisayarima kavustugumda daha detayli yazarim. Onerebilecegim siteler:
http://www.wts.com.tr/maldivler.pdf
Wts ile biz balayinda taylanda gittik. Baska turlara nazaran hesapli gibiydi.
Baska bir tayland turunda tur arkadaslarindan biri maldiv balayi icin su siteyi onermisti:
http://travelogy.com.tr/
Ada olarak medfushi genellikle tercih edilen bir ada fiyat performans olarak.
Kardesim club medi tercih etti. Aktiviteler bakimindan oldukca zenginmis.
Maldivler mukemmel ama balayi icin ideal bence. Sevismek ve yuzmekten baska bir sey planlamayan ciftler icin tam bir yatis mekani. Bu kiyasi tayland gibi bali gibi kultur turu tadinda gezebileceginiz yerlere gore yapiyorum. Hani kiz kiza bana ibiza daha ideal geliyor. Sonucta %90 balayi ciftlerinin bir iki de ailenin olacagi bir mekan.