- Konu Sahibi Malatyagelini
-
Cahil ne demektir yahu?Hele cahillik paçalarından akıyor nedir?
İkidir aynı üyenin ev hanımısın cahilsin yorumu ile karşılaşıyorum.
Karıştırdığı konuda da aynısını yapmış,kesin ev hanımı işi gücü yok kuruyor kafasında demiş.
Çok ayıp bence.
Ev hanımıysan cahilsin, paçalarından cahillik akıyor bu nasıl bir yorumdur anlamak mümkün değil. Konu sahibinin düşünceleri mantığınıza ters düşüyorsa yorum yapmazsınız konusuna ya da olumsuz yorum yaparsınız ama bu şekilde hakaret edemezsiniz.
Kendi kızlarını evlendirirken öyle değil ama. Tabii tam anlatmadığım için hepsini bilmiyorsunuz. Bana bir bileziği çok gördüler, ne nişanda ne düğünde bişey taktılar, düğün paramdan 2000 Tl kayınvalideme verdik hemen, çocuğum oldu bir çöp almadılar. Hepsi de normal di mi? Ailem maddiyatının hiç lafını etmedi, milletinkiler gibi 20 tane burma isterim 5 metre zincir isterim demedikleri için iyi niyetimiz suistimal edildi. Kıyafet falan da alınmadı onu sorarsanız. Be şimdi bana bunları alsınlar demiyorum. Sizce de bu kırıcı değil mi diye sormak amacım. Ama görüyorum ki yanlış anlaşılıyorum.
Kendi kızlarını evlendirirken öyle değil ama. Tabii tam anlatmadığım için hepsini bilmiyorsunuz. Bana bir bileziği çok gördüler, ne nişanda ne düğünde bişey taktılar, düğün paramdan 2000 Tl kayınvalideme verdik hemen, çocuğum oldu bir çöp almadılar. Hepsi de normal di mi? Ailem maddiyatının hiç lafını etmedi, milletinkiler gibi 20 tane burma isterim 5 metre zincir isterim demedikleri için iyi niyetimiz suistimal edildi. Kıyafet falan da alınmadı onu sorarsanız. Be şimdi bana bunları alsınlar demiyorum. Sizce de bu kırıcı değil mi diye sormak amacım. Ama görüyorum ki yanlış anlaşılıyorum.
Bırakın artık şu almadılar etmediler laflarını yazık kendinizi boşu boşuna üzüyosunuz değer verdi yada vermedi evinizde huzurunuz varsa boş bunlar kafanıza takıp kendinizi üzmeye deymez mal mülk geçici huzur sağlık kalıcı olan malatyalı fln değilim hemşiri kayırıcılığı yok yani onuda belirtiyim sadece kendinizi boşa üzmeyin diye yazmak istedim
Yok canim seni yanlis anlamiyorum sadece bosver diyorum huzurunu bozmaya degmez diyorum sen kocanla mutluysa bosver kaynananin bilezigini
Teşekkür ederim haklısınız üzülmeme hiç değmezmiş. Burda konu açtım dertleşeyim diye, insan bazen yalnız hisseder duygusal bi destek bekler. Ben de o dönemlerimden birindeyim. Ama görüyorum ki çoğunlukla vicdansız üyelere denk gelmişim. Ne ev hanımlığım kaldı ne cahilliğim. Diploma sahibi olmaksa cahilliğe çare ben üniversite mezunuyum. Okumakla ilim sahibi olmak arasında çok fark var bana göre. İnsan herşeyden önce edepli olacak. Kendini beğenmiş tavırlar, çok bilmiş edalarıyla ukalaca yorumlar anca yazanı küçültür. Bilmem anlatabildim mi? Konu nereden nasıl kapatılır bilmiyorum lütfen editörler ilgilenirse sevinirim. Dediğiniz gibi yapıcam kafama takmıcam bundan böyle.
Not:Ben paragöz bi insan da değilim.
Hele cazgır gelin hiç değilim. Bana 1 getirene 10 götürürüm. Ama bunları nereden bilecektiniz ki?
Herkese merhaba,
Özellikle Malatyalılar diye belirtmemin sebebi Malatya ile ilgili bir adetin varlığıyla ilgili bilgi almak. Arkadaşlar nickimden de anlaşıldığı üzere Malatyalı biriyle evliyim. Kendisini çok severim, ailesini de öyle. Ama son zamanlarda yaşadığım şeyler beni onlardan soğuttu açıkçası. Bu soracağım soru da nişanlıyken yaşadığım bişiyle alakalı. Duyduğuma göre Malatya'da şöyle bir adet varmış, nişanlanan kıza ilk gelen bayramda bi hediye alınırmış bilezik, bileklik gibi. Ben tabii o zaman bu adetten haberdar değilim. Eşim (o zmanlar nişanlım) bi gün aradı ve dedi ki "Hayatım annem sana hediye almak istiyormuş, galiba bilezik alacak." Ben de nezaketen "Ne gerek vardı hayatım" falan gibi şeyler söyledim. Eşim de "Aşkım bugün kuyumcular kapalı herhalde Seda (görümcem) bi yere bakacak yalnız orası açıkmış galiba sana alacakmış hediye dedi. Ben de "E iyi tamam" dedim. Bi yandan da seviniyorum ay kaynanam beni çok sevio falan diye. Neyse bayramda görüştük hediye falan yok. Aradan 4 yıl geçti hala hediye falan yok. Bu arada görümcem eşimin bunu bana bahsettiğini bilmiyor sanırım. Ben de hiç demedim bana bilezik alacakmışsınız falan. Ay nası diyim ya. Sizce burada bana yapılmış bir ayıp yok mu? Ey Malatyalılar böyle bir adetin olduğunu daha sonra bu aileye mensup benden yaşça büyük 25 yıllık evli bir hanım söyledi. Kızını evlendiriyordu ve kızına bayramda bilezik almışlardı. Ben de dedim ki "Kız Selin ne iyi kayınbaban var her gelmesinde hediye getiriyor sana." Sonra bu hanım da dedi ki "Ama alınması lazım siz de yok mu öyle bi adet? Malatya'da böyledir, sana almadılar mı" dedi. Yoo dedim. O an anladım böyle birşeyin Malatyanın adeti olduğunu ve yapılması gerektiğini. Evliliğimin 3. yılında düşünebiliyor musunuz? Neden yapmadılar peki? Neden eşime böyle birşey söylediler yapmayacaklardı da. 1 yıldır bunu düşünüyorum. :44: Kendimi çok değersiz hissediyorum. :2:Sizce bu ne demek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?