- 26 Mayıs 2008
- 9.722
- 23
- 41
-
- Konu Sahibi yabangulumZ
Canım bence o 45 değil 4,5 kaşığı demek istemiştir.
Bu arada fasulye yaprağından yemek hiç duymamıştım, tadina bakmak isterdim.
alllllllllllaaaaaaaaaaaaaahhh naptınız yaa rejimdeyim bennnncokacimcoook
eline sağlık arkadaşım annem malatyalı ananem ne güzel yapar bunu hele üzerinin sosu da fazla olacak abooo.
bi kere annem hasta olmuştu bunu yemekten 3 tabak götürdükka.s
canım merak ettim tadını doğrusu yakında bende tarifler vericemm...
kııııı saaa rep verdim haaaa.ay burda olsan yapardım sana.tadı çok güzeldir.emekli ve özel yemektir.
dilenciiii canım bol yağlı güzel oluyor dimi?şimdi yemeyen arkadaşlar bilmiyor o yüzden çok geliyor.
.
tabiiki canım bol yağlı ve bol soğanlı severim mesela bencokacimcoook zaten bu yemek yapıldımı eş dost çağırılır öyle 4 kişilik yemek değilki,yağı da normal yani.ahh ahh olsada yesek.yeşilyurtlulara sevgilersırnaşık şey
Kayinfalidem yapar bu yemegi esim cok sever yani malatya geliniyim
bayılıyorum bu köfteye, ağzım sulandı görünce bile..cokacimcoook
biz aslında malatyalı değiliz ama 21 senedir burdayız..
artık buralı sayıyorum kendimi..
anneme öğretene kadar öldüm bu yemeği..
gerçi öğrenmesi kolay ama yapması çok zahmetli olduğu için yapmazdı..
bir de yaprak bulamıyorduk..
geçenlerde ayva yaprağı topladık okul bahçesinden kaydirigubbakcemile3
onunla yaptık, nefis bir yemek yaa..
3 tabak yedim valla alkisalkisalkis
ellerine canına sağlık bizimkiler sosuna biraz da salça katıyorlar her haliyle nefis yemeyenler neler kaçırıyorsunuz mutlaka yemelisiniz:))) bu yemeği çok sevdiğim için memlekete gittiğimde bana özel yaparlar senede 1 kez yerim.. neden lezzetli yemekler zor oluyor malatya da becerikli her yemeği yapan kadınlara ( hah işte avrat oldun) derler ben olamadım.. sen olmuşsun arkadaşım tekrar ellerine sağlık
:1shok: :1shok: :1shok:
Aman Allah ım ben nasıl kaçırmışım bu güzelliği!
Zaten yöresel yemeklere hastayım tek kelime ile.
Malataya nın ekşilileri de harika oluyor alkisalkisalkis
Olsa da yesek şimdi..
Ellerine sağlık gülüm ya..
her türlüsü güzel oluyor canım.opuyorumnanaktancanım ben bunu çok seviyorum kayınvalidem yapıyo malayalı oda ama ben asmayaprağından yapılmış olanını yedim ellerine sağlık güzel görünüyo
hoşgeldin hemşomkaydirigubbakcemile3ayyyyyyy nasıl canım istedi en çok sevdiğim yemek yaaa annemde çok üzel yapar kızlar kesinlikle deneyin derim bende malatyalıyım çok güzel oluyor.
evet canım hepsinden oluyor.ayrıca kiraz yaprağı, ayva yaprağı, asma yaprağındada yapılyo sağlklıda üstelik.
bende çok severim bu yemeği
annem harika yapar,ellerine sağlık canıma.s.
canım cekti haaaa