• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

makyaj temizliği ve abdestt

Kozmetik ürünlerinin su geçirir denmesine ne kadar güvenilir belli olmaz satmak için kozmetik ürünleri satan insanlar geçiriyor diyebilir.Namaz kılıcaksanız herşekilde makyajı silip almanız gerekiyor arkadaşlar oje ve makyajla yüz ve cilt yeterince su almıyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaşlar 5 vakit namaz kılmaya çalışıyorum, gayet giymine kuşamına düşkün, bakımlı çalışan bir kadınım..oje süremiyorum sırf altına su geçirmeyip abdestime engel olur diye. Fakat makjayımı mutlaka yaparım, sıradan bir bb krem, göz aydınlatıcısı göz kalemi allık rimel ruj uyguluyorum her gün..Ancak günde 2-3 kere sil, baştan yap çok zorlanıyorum..Namaz kılmanın verdiği huzurdan çok, bu yüz temizleme işini düşünür oldum, çok yoruyor beni. Bu makyaj malzemelerinin inancına düşkün, çağdaş ve bakımlı bayanlar için suyu altına geçirenleri var mı bildiğiniz?
Yoksa zaten hepsi altına su geçiriyor da ben boşuna mı eziyet ediyorum her gün kendime?
Müslüman kadınlar bu işe nasıl çözüm bulmuşlar?
Peygamberimiz zamanında sürme çekiyolarmış, sürmelerin suyu geçirdiğini nerden anlıyolardı? Ya da biz bir makyaj malzemesinin altına suyu geçirip geçirmediğinden nasıl emin olabiliriz?
Yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim..
tatlım makyajdan kastın seninbaya fondetenli kapatıcılı bi makyaj ..cildin çok mu kötü ? bence bunlara hiç gerek yok 1 sürme bi kadını gayet güzel gösterio tıpkı eski kadınlarımızın sürdüğü gibi ... ama tabi işin ayrıntısında çok şey var onlarla kendimizi karşılaştıramaız ... sen sadce allah karşı olan borcu ödemek üzere namaz kılıosun illada kılmaktakararlı isen ayrıntılı makyaj yapmaktan vazgeçmelisin çünkü çok açıkki özellike fondeten gözeneklerimizi kapatıor kapatıcı adı üstünde . ben bizzat sürmüyorum anca arada eşim için sürüorum ... sürmede abdest geçerli zaten akmasından bellidir suyun geçtiği ..

Benim de bukonuda fikrim yok acikcasi,surme eskiden.beri surulurmus.ama.eski surmelerle bizim goz kalemlerimiz ayni mi tartisilir,ben makyajimi.silsem de goz icimde gozkaleminin izi kaliyor mesela, zaten sadece gozkalemi.kullaniyorum.. makyaji sil cikar ugrasamiyrm,ama dugun vardi yazin mesela makyajimin ustune abdest aldim vakti gecirmemek icin..
ben camasirim temiz olmaz,yuzumde boya kalir vs diye hep erteledim artik ertelemektense Allahim kabul etsin diyerek kiliyorum ,namazi birakinca tekrar baslamak zor oluyor

Makyajını daha basite indirgeyebilirsin, sadce fondöten ve eyeliner gibi mesela.
Rimel zor çıkıyor çünkü, onlarla uğraşmak yerine ipek kirpik yaptır, ipek kirpiğe rimel uygulanmıyor zaten, zaten gerekte yok, sil baştan komple makyaj yapmak yoruyorsa dediğim gibi makyajını basit tut, kolay olsn.

Makyajını daha basite indirgeyebilirsin, sadce fondöten ve eyeliner gibi mesela.
Rimel zor çıkıyor çünkü, onlarla uğraşmak yerine ipek kirpik yaptır, ipek kirpiğe rimel uygulanmıyor zaten, zaten gerekte yok, sil baştan komple makyaj yapmak yoruyorsa dediğim gibi makyajını basit tut, kolay olsn.

Bide kalıcı makyajlar var ama o nasıl bilmiyorum, yani abdeste engel mi vs, dövmede de deri altına işliyor, deriye su değiyor abdeste engel değil muhabbeti var ama hiç düşünmediğim için araştırmadım, kalıcı makyaja da bak istersen abdeste engel mi diye.

Back
X