- 12 Mart 2017
- 56
- 15
- 3
- 28
- Konu Sahibi Blondie96_
-
Aman boşver o lafları doğal kal.
Seven öyle sevsin.
En azından evlenince sen eskiden süslenirdin makyaj yapardın şimdi saldın diyemez
hic aIakası yokHerkese iyi akşamlar. Benim sorunum makyaj. Kendisini çok sevdiğim söylenemez ve bu yüzden çevremdekiler sürekli baskı yapmaya, laf söylemeye başladı. Düğünden düğüne yaparım onda da en fazla rimel, allık. Diğer malzemeleri kullanmak içinse hevesim olduğu söylenemez. Yüzümde herhangi bir sivilce, leke problemi yok sadece tenim çok beyaz ve gözaltlarım gereğinden fazla mor olabilir ama neden kapatıyım ne gereği var ki? Kapatınca yok olmuyor sonuçta. Neyse. Bunun dışında düzenli nemlendirme, temizleme, peeling vs yaparım ve sporuma, beslenmeme de dikkat ederim.
Ben cildimle gül gibi geçinip giderken, çevremden: "sen nasıl kızsın?" , "işe başlayınca nasılsa yapmak zorunda kalacaksın", "erkekler makyajlı kız sever, seni kimse böyle beğenmez", "bakımsız duruyorsun, yüzüne renk katmalısın" gibi gibi cümleler duymaya başladım. Merak ediyorum gerçekten toplumda var olmak için(iş bulmak, eş bulmak vs) hafif de olsa makyaj yapmak şart mı? Makyaj yapmayan insana, diğer insanlar bakımsız gözüyle mi bakar?
Kırışmaya çok müsait bir cildim var, zaten şimdiden kırışık hem kötü dursa bile ne olur ki en fazla uykulu duruyorum. Ay ne biliyim neden saklıyım ayıp değil ya sonuçtaSizin tercihiniz kimseyi ilgilendirmez. Bence yakışan yapsın guzel oluyor. Goz altlarinizi neden kapatmiyorsunuz? Ben ruj surerim bi tek bi de sacim düzgün olsun böyle daha iyi hissediyorum..
Oldum oldumSinsi kız olmuşsun
hayir makyaj yapmak zorunda degilsin. bende ozel gunlerde cok cok az makyaj yaparim. calisirkende makyaj yapmazdim. nikahimda bile azzzicik makyaj yaptim.Herkese iyi akşamlar. Benim sorunum makyaj. Kendisini çok sevdiğim söylenemez ve bu yüzden çevremdekiler sürekli baskı yapmaya, laf söylemeye başladı. Düğünden düğüne yaparım onda da en fazla rimel, allık. Diğer malzemeleri kullanmak içinse hevesim olduğu söylenemez. Yüzümde herhangi bir sivilce, leke problemi yok sadece tenim çok beyaz ve gözaltlarım gereğinden fazla mor olabilir ama neden kapatıyım ne gereği var ki? Kapatınca yok olmuyor sonuçta. Neyse. Bunun dışında düzenli nemlendirme, temizleme, peeling vs yaparım ve sporuma, beslenmeme de dikkat ederim.
Ben cildimle gül gibi geçinip giderken, çevremden: "sen nasıl kızsın?" , "işe başlayınca nasılsa yapmak zorunda kalacaksın", "erkekler makyajlı kız sever, seni kimse böyle beğenmez", "bakımsız duruyorsun, yüzüne renk katmalısın" gibi gibi cümleler duymaya başladım. Merak ediyorum gerçekten toplumda var olmak için(iş bulmak, eş bulmak vs) hafif de olsa makyaj yapmak şart mı? Makyaj yapmayan insana, diğer insanlar bakımsız gözüyle mi bakar?
Değil. Bakımsız olmak ayrı, makyajlı olmak ayrıdır. Siz bakımlısınız gayet. O işe gidince makyaj yapmak zorunda kalacaksın diyenlere de inanmayın, ben hala üniversite öğrencisi makyajımla gidiyorum aynı sizin gibi. BB kremimi sürüyorum, bir kalem çekiyorum, rimelimi sürüyorum, dudak pembesi tonunda bir ruj sürüyorum yetiyor. Eğer sunum falan yapacaksam ne bileyim daha resmi bir yerlere gideceksem o zaman rujumun tonunu değiştiriyorum, göz makyajımı biraz daha ağırlaştırıyorum falan. Artık zaten dünya çapında da "yokmuş gibi yapılan makyajlar" moda olmaya başladı, bin tane şey sürmenize gerek yok yani. Nasıl güzel hissediyorsanız öyle, kimisi de baya şey sürmeyi sever, öyle daha güzel olduğunu düşünür yani.
Hah işte ben de bunu merak ediyorum. Ben hiç yapmıyorum mesela. İş hayatında bunun kötü etkisi olur mu? Mesela gözaltı morluğu için olumsuz demişsiniz, profesyonel bir şirkette bunu kapatıp, bb krem vs sürmem gerekir mi?Yapmak zorunda değilsiniz ama göz altı morluğunun kapatılmaya çalışılması, en azından yumuşatılması gerekiyor gibi geliyor bana. Sivilce, yara izi vs öyle değil ama morluk olumsuz bir etki yaratıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?