Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
o anestol cok iyi dediler tr den gonderdiler bana dunden beri kullaniyorum o bolgeyi uyusturuyor evet ama iyilesme yapmiyor sanirim sadce aciyimi dindiriyor yoksa tedavi amaclimi biliyorum.. bende bagirsak duzenleyici kullaniyorum 1 aydir .. 6 ay devam edicem.. umarim bende kurtulurum.. hele cocugun bu aciya nasil dayanmis,biz buyukler dayanamiyoruzAllah sifa versin..
kabiz degilim cunku dr bana 6 ay kullanmam icin bir surup yazdi.. yaranin tam iyilesmesi icin .. ama yinde o ilaca ragmen zor olabiliyor wc gitmek ve en az bir zorlanmada yine yanmam basliyor .. tehlikeden kastin nedirkorkkutma beni..
elbette canım tedavi olmassa cok tehlikeli olabilri
hemoroid baslamıs sen de
bence sen burda değil acilen baska bir doktorda care ara
kabızlığın var mı
ona göre sana ilaç önericem
dışkından kan geliyor mu
poponda kasıntı var mı
doktora gittim ve bna hemoroid olmadigimi ctlama oldugunu soyledi.. ayin 10da tekrardan gidicem.. kabiz degilim cunku duzenleyici kullaniyorum.. kanamamda yok sadece yanma hissi ve wc zamani agrim oluyor..
Öncelikle cok cok gecmis olsun. Allah acil sifa versin diyorum. Senin yazdiklarini okuyunca seneler önce yasadiklarimi hatirladim. Bundan yaklasik 10 yil önce aylarca senin anlattigin acilari cektim. Kabizlik cekmiordum fazla ama bazen tuvalete gitmememk icin kendimi sIkIyordum ve sonuc yirtilma oluyordu. Krem/Merhem denedik, doktorum igne yolu ile yarayi kontrol altina almaya calismisti ama fayda vermemisti uzun vaadeli. Son dönemde iyi hatirliyorum, tuvalete cikmamak icin sirf sivi tüketmeye baslamistim...Corba, yogurt, su...vs.
Netice: Ameliyat oldum. Hastanede 2 gün kaldim, ilk büyük tuvaletimi yapana kadar. O zaman ilk kez acisiz cikmistim tuvalete.Tekrarlama ihtimali tabiki var ama kendime bakiyorum. Özelliklede zamaninda tuvalete yetismeye calisiyorum ve suyu bol tüketiyorum.
Canim, sana tek tavsiyem var. Tikayan gidalardan vazgec, bol sivi tüket ve kesinlikle büyük tuvaletin geldiginde kendini sIKIp geciktirme. Tuvaleti geldiginde, aninda cik ve sadece ilik su ile teharetlen. Doktor tedavisini takip et.
anestol sadece lokal anesteziktir
tedavi edici değil sadece yasadığın rahatsızlığı duymamanı sağlar
proctolog krem,fito krem(yada bepanthen plus) ve porctoglyvenol supp(fitil) kullanırsan
inan 2 gün içinde hersey normale döner ama bu ilaçları en az 1 hafta kullan
bir de yediklerine dikkat et
acıdan uzak dur
taneli gıdaları kuruyemiş gibi azalt
bol su iç
geçmiş olsun
okadar cok krem varki evde bununla ilgili ve fitil.. bilmiyorum bu dedigin kremleri burdaa bulabilirmiyim, anestolu tr den getirttim .. sanirim burdaki dr verdigi kremin adida proctolog ve aynen o kremin fitilinide verdi.. ama bunlar iste gecici cozum yapiyor iyilesiyorum sonra yine geliyor..
Bu arada hepinize cok tesekkur ederim yorumlarinizi eksik birakmadiginiz icin.. gercekten cok zor bir durum![]()
valla ne yicegimi sasirdim.. sen mesela nelerden sakiniyorsun.. ben yukarda yazdim ama bidaha yazayim.. beyaz ekmek hamur isleri pirinc beyaz makarna bunlari resmen hayatimdan cikardim .. gecen ay cok rahatsizdim 1 ay agzima et koymadim tavuk bile ve balikta dahil.. sadece sebze meyve corba tuketiyordum.. ama basedilcek bisey degil .. ben nefsime hakim olmasini cok iyi yaparim ama vucudun proteine ihtiyaci oluyor diye et tuketmek zorundayim .. ama obur ilk saydiklarimi aynen kestim .. ayriyetten 2.5 lt su kesin iciyorum belki bazen 3.. elimden gelenler bunlar.. bana sakin yeme diyecegin bisey varmi acaba..![]()
hımmm yurtdısında mısın
proctolog zaten ithal ilaç bize de yurtdısından geliyor
ama aslında kalıcı çözümdür
senin demekki biraz uzun süre kullanman lazım
demekki biraz daha hassas cildin
bir de kabız olmamaya calıs
Ah canim, suanki asamada beslenmeni degistirmek ne kadar ise yarar bilemem. Bende ekmek, hamur isi ve diger karbonhidratli ürünlerden & et ürünlerinden uzak duruyordum ama sirf sebze bile yesen ve o yara orada varsa, yine aci cekeceksin tuvalete ciktiginda. Canim, senin iyi bir Proktolog ile görüsmen gerek. Bellin bir süre yara kapanmiyorsa tedaviye ragmen, o zaman baska bir tedavi yoluna basvurmali doktorun.
Senden tek ricam ihmalkar olma. Bu catlak büyüyebilir de. Onun icin tedavini takip et, gerekirse bir kac uzmana birden git. Onlardan fikir edin ve mantigina yatan sekilde devam ettir tedaviyi.
sevgili arkadasım bende bebekligimden beri kabız olmusum nedenide 1 yasından once bal yedirmişler ben de 1 hafta tuvalete gidememişim 5 yasındayken bana fitil vermişlerhatta ameliyata girecekmişim annem bana sinameki kaynatıp içirmişti onun faydası cok oldu
evet canim maalesef.. annemde tr de boyle olmus ve dr gitmis iyilesmis.. ama burdakiler bisiden anlamiyorki ancak bol bol iskence cektiriyorlar insana..korkudan wc gitmiyordum ve ertesi gidisim cok daha zor oluyordu ilk baslarda ,ama onun dahada fazla aci demek oldugunu ogrendim artik ve ertelemiyorum .. yardimin icin cok sagol
Danimarkada yasiyorum canim...Canim, hangi ülkede yasiyorsun ki? Benim tedavimde yurtdisinda olmustu. Benim gittigim doktor baya uzmandi bu alanda.
Biliyormusun sen boyle yazinca benimde kendimce suphelendigim bisey geldi aklima.. Ben cok agrili oldugum bi gece esim beni acile goturdu ve acil yogundu bayagi,ordaki dr parmakla muayene etti beni ama resmen basimda simsekler cakti, aglamaktan harap oldum dr benden defalarca ozur diledi ama cok sert soktu parmagini zaten yara var oda mahvetti beni o gece sabaha kadar agliyordum acidan ... Bende hep o dr beni mahvettigini dusunuyorum... Cok acimasizlar... Peki simdi nasilsinBende 3 sene önce yaşadım lanet çatlak olayını fitil,krem,bağırsak düzenleyici hap ve sıcak su banyosuyla geçmişti o kadar rahattım ki 2 senedir iyileşmiştim tamamen.
2,5 ay önce doğum yaptım,hamileliğim bile bu konuda süper geçti taa ki doğumdan önce yapılan lavmana kadar...
Kadın bana lavman yaptı doğuma girmeden önce aman Allahım aklım başımdan gitti,öyle bi soktu ki afedersiniz beynimde şimşekler çaktı sanki..
Sezaryen acısını bile hissetmedim popomun acısından kanaya kanaya çıkıyorum kabız da değilim oysa ki..
o lanet olasıca kadını her wc ye çıkışımda anıyorum
Danimarkada yasiyorum canim...