Mahkemelik Apartman

davetsizkullanici

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2012
4.145
6.666
448
Selamun aleykum iyi aksamlar hanimlar. Simdiden okuyanlara tesekkur ederim, cevap verecek olanlardan da Allah razi olsun.

Hanimlar, suan oturdugumuz eve 99 depreminden sonra tasindik. Kendi evimiz. Evi toprak sahibi mutahite vererek apartman yaptirmis. Ama durum şoyle ki sagimizda kalan ev oturdugumuz apartmanin 5 metre arsasina girmis. Haliyle bizim apartmanda yapilirken sol tarafimizda kalan evin 5 metre arasasina girmis. Bizim apartmanin temeli 5 katli yapilacak sekilde yapilmis olmasina ragmen 3. Katinda bitirilmis. Nedenini bilmiyoruz. Belediyenin yanlis izin vermesi ve soldaki ev sahiplerinin tehtidleri yuzunden sanirim. Bugune dondugumuzde ise suan uc apartman birbiriyle mahkemelik. Suan sag tarafimizda kalan ev 5 ay once yikildi ve yeni apartman yapiliyor. Yeni temeli atildi. Ancak mahkeme yuzunden insaatini durdurdular.

Bize mahkeme acan (sol)apartman, mahkemeyi mutahite degilde suanki ev sahiplerine yani bize aciyor. Toplam 7 daireyiz. Ve apartmanimiz icin tuttugumz avukat bu islerle hic ilgilenmemis. Telefonlarimza cikmiyor. Neredeyse ev altimizdan gidicekti. Apartmana yaklasik 16 bin tl haciz gelmis. Yeni ogreniyoruz. Bunu hic sucu olmayam biz ev sahipleri oduyoruz. Daire basi yaklasik 2 bin kusur. Her ailenin borcu var, derdi tasasi var. Ablam ve ben ozel universitede okuyoruz. Kredi borcuydu ev gecindirmeydi derken yazın dukkanimiza biraz yenilik yaptik. Allaha sukur karnimiz tok sirtimz pek ancak Istambul gib bir yerde yasamak cok zor. Ve biliyoruz ki kış ayininda goturusu cok 4 kisilik bir aile icin.( Ikinci ogretim okuyorum işe girmeyi dusunuyorm ama bu dönem derslerim yogun ve agir. Ikinci donem ise girip yuku hafifletecegim sanirim.)

Gecen hafta uc apartman toplanti yapti. Ancak bize mahkeme acanlar anlasmaya yanasmamis. Anlamiyorum mutahitin veya belediyenin yaptigi yanlisin cezasini nedem biz cekiyoruz? Bu hukukta bir yanlislik yok mu? Aksam aksam butun moralim bozuldu. Kendi evimizin rızkını neden milletin yanlisini toplamak icin verelim ki? Aldiklari paralar burunlarindan fitil fitil gelsin, baska hic bir sey demek gelmiyor icimden

Aleykümselam. Benim anlamadığım şey ise evi alırken sizin bu durumdan haberdar olup olmadığınız. Hertürlü çok üzücü bir durum Allah yardımcınız olsun

Aleykümselam. Benim anlamadığım şey ise evi alırken sizin bu durumdan haberdar olup olmadığınız. Hertürlü çok üzücü bir durum Allah yardımcınız olsun

Allah razi olsun, ben mahkemelik durumunu 3-4 sene once ogrendim. Senelerdir devam eden bir durum bu. Evi aldigimizda ben 4 yasindaydim sanirim bizimkilerinde haberi yoktu.

Kesilen cezanın konusunu ben anlamadım ? Cezayı hangi kurum kesmiş ? 5 şer metre girmiş olabilirmi ? Biz bile yayla evine tel çekerken kazığın yerine emin olamadık boş araziye tekrar kadastrocu getirdik olaki 30 cm. Komşunun arazisine girsek 2 bin liralık telimiz zayi olur diye ? Mütahite ev yapımı için daire başına para ödemişmiydiniz ? Yoksa kat karşılığımı ?

Toprak sahibi biz degiliz mutahite bir sey vermedik tasinirken. Biz tasinirken zaten ev yapimi bitmisti. Haftalardir belediyeye gidiyorlar, belediye hatasini anlamis nasil izin verdiklerini izin verenlerde bilmiyor anlasmaya varmaya calisiyor onlarda. Ev yapiminda cizilen seyde belli oluyor bariz birbirinin yerlerine girdigi.

Payli mülkiyet benim alanım değil ama bildiğim en temel kural, apartmanın değeri arazinin değerinden fazlaysa yıkılmaz. Dava süreden reddedilmedigine göre zamanında acilmisa benziyor. Avukat içinse baro başkanlığına şikayet dilekçesi verin, onlar çok güzel ilgilenirler. Avukatlar mesleki hatalarından dolayı ağır ceza da yargılanır çünkü.

Çok teşekkür ederim, avukatı değiştirmişler sanırım bugün. Şimdilik yapacağımız şey hacizi halletmek, gerisine ilerleyen günlerde göreceğiz..

Aynı durum bizim binada da mevcut,ben kiracıyım.Bizim bine 1 metre kadar diğer binanın arsasına girmiş.taaaa 25 sene evvel.Ev sahibim anlaşma yoluna gitmek istedi rayiş bedeli neyse ödeyeyim dedi ama 25 yıllık komşusu dava açtı.Uyanık adam tutturmuş dükkanı verirsen vaz geçerim diyor.
Sağlam avukat lazım bunun için.Belediyenin belirlediği rayiş bedelinden ödersiniz inşallah.yoksa çok uzun sürer bu davalar.
1 senede 25 bin tl harcadılar şimdiden avukat şu bu derken.

Apartmanca Müteahhit i Mahkemeye verin. Masrafları ondan alın çünkü sizin suçunuz değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…