- 22 Kasım 2010
- 11.118
- 19.561
- 498
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İstanbulda oturuyorum bizim eski mahalledede var halı oto yıkana bina altlarında.Sacmalamayın ısterseniz her dükkan öyle mı hıc halı yıkamacı görmediniz mi hepsi içerde yıkar ve gideri vardır ses olayıda var tabı ben hıc bına altı halı yıkamacı görmedim sanayi mi ora
Belediyeye şikayet edin,herkes kafasına göre kullanabiliyor mu böyle ortak alanları? Oldu olacak kat çıksınlar.Faaliyetlerini dükkanda yapmıyorlar ki otoparkta açık alanda yapıyorlar ve kaçak yapı yaptılar halı yıkama için ailemin evine bitişik.
Dükkan aslında kendi yerinde faaliyet gösterse gerekli koşulları taşıyarak sorun olmazdı. Sorun dışarıda halı yıkanması ve kaçak yapı yapılması. Ticari kullanılıyor dükkan yasal. Ama ortak alan yasaş değil tabiki. Küçücük bir dükkan ve bir mimarlık ofisi vardı öncesinde tahmin edemedik kiracının çıkacağını. Yönetici yaşlı bir dede. Sadece şikayet ediyorAltında dükkan olan evi bu şartları göze alarak almanız lazımdı. Kreş, terzi, araç yıkama, araç tamir dükkanı vs açılabilir.
Keşke bu şekilde kullanıma izin verilmese çok kötü.
Orası ticari kullanilabiliyor mu yasal mı yani.
Apartman yöneticiniz yok mu onlar ne diyor?
Halı yıkamacı diyince ilk aklıma gelen temeline su gidiyor mudur oldu. Bu çok riskli. Belediyeye şikayet edin denetime gelsinler. Gürültüden daha riskli benim için. Gürültüye çözüm olmaz ama muhtemelenAilemin değerli bir semtte güzel bir evleri var. Dükkan üstü bir daire. İki hafta önce ailemin evinin altına halı yıkama işyeri açtılar. Belediyeler o kadar kötü kurumlar ki bu işyerine çalışma ruhsatı vermişler hem de dükkanda atıksu gideri olmamasına rağmen. Bu sebeple halı yıkama işini apartmanın otoparkında, açık alanda ailemin evinin altında yapıyorlar. Gürültüden durulmuyor. Herhangi bir sıvı izolasyon da yapmadıkları için temel de su alıyordur belki bilemiyoruz. Yarın öbür gün dükkanda kolon keserler mi bilemiyoruz. Yağmurda da dışarda halı yıkamak için kocaman tente yapmışlar otoparka. Tam ailemin evinin önüne düşüyor. Belediyeyle görüştük, işyeri ruhsat iptali için şikayet kaydı oluşturup geçtiler. Belediye ile çözebileceğimi sanmıyorum.
Benim aklıma bu ortak alandaki tente ile ilgili 3091 sayılı kanun kapsamında kaymakamlık müracatı geldi. Ptesi günü başvuracağız.
Sulh hukuktan ortak alanın işgali ve müdahalenin meni için dava açabiliriz ama 2 sene sürer istinaf vs
Savcılık şikayeti düşünüyorum ama infaz kanunu malum, caydırıcı olmayabilir.
Ailem gürültüden duramıyor, dükkan sahipleri tekinsiz tipler, evi satsalar değeri düştü çoktan kim altında halı yıkama olan evi alır, apartmanda hep yaşlılar oturuyor kimse de ilgilenmiyor haliyle sadexe şikayetçiler. Bu meseleyi çok dert ettim uzaktayım haftaya yanlarına gideceğim.
Benim aklıma gelmeyen şu yolda izlenebilir diyen biri olursa minnettar olurum.
Allah başkasının huzurunu kaçıran, hakkına girem herkesi kahretsin dilerim
Öyle bir yapiyorlarki yasal hakkınız var ama bir sekidle kullanamıyorsunuz. Bizim ortak alan otopark alanı ama alttaki dukkan kendi araclari için sabahın köründe getirip koyuyor açılır kapanır sistem yapıp onları devredışı bırakalım dendi yada işte araç hakki kadar hak verelim dendi .Apartman toplantısı yapıldı toplantıya tekinsiz kaç kişi toplanıp gelmişler tehditvari konuşmalar herkes şok oldudaire altında dükkan en sevmediğim şeydir
ev alırken özellikle , dükkan üstü ev alınmamalı
işletme ne olursa olsun illa ki bi ses oluyor
arkadaşımın binasının altı fırın, sabah 5te mal yüklemeye başlıyorlar
o kadar gürültü oluyorki anlatamam
eski mahallemde mermer atölyesi vardı apartman altında
o mermer kesmek için kullandıkları aletin makinenin sesini 5 blok öteden ben duyardım
allahım bu insanlar bu seste nasıl duruyorlar derdim
şimdi arkadaşım dükkan tuttu , basım atölyesi
matbaa gibi düşünün
makineleri çok ses çıkarmıyor ama arkadaşım gece mesaileri de yapan biri ortağıyla
gecenin 3ünde ister istemez onlarda ses yapıyorlar üstteki daire rahatsız oluyordur kesin
ben şeye takıldım
bu adamlar binanın otoparkını nasıl kullanabiliyorlar ?
ortak alanda kafalarına göre tente mente nasıl yapıyorlar ?
şikayet ile ortak alanı kullanmamaları için bişiler yapılabilir
en azından yapacakları ses içeride kalır
tenteden de kurtulursunuz
dükkanı tamamen iptal etmezler ama sadece ortak kısımları kullanmaları engellenir
Ne kadar hoşgörülüsünüz. yalıtım ses sıvı izolasyonu yapmadan açık otoparkınızda izin almadan halı yıkama yapsın biri, hatta bunun için kaçak kapalı alan yapsın balkonunuza bitişik, sesten evde oturamayın ve 60 yaşlarda belediyeydi valilikti sürünün. Kardeş hırsızlık yapmıyorsun sonuçta dersiniz.Valla artık çalıp çırpmıyorlarsa gel kardeş benim evimde de halı yıka derim o derece yani lütfen beddua okumadan hakkınızı düzgün bir şekilde arayabilirsiniz.
Fırınların yasak olmasının sebebi yaptıkları cehennemlik denilen kısmın, ısıdan ötürü binanın döşeme veya kolonlarındaki demirlere zarar verebilme ihtimali.Eger atık su kuyusu vs hersey kağıt üstünde doğru ise ztn sonuç çıkmaz mal sahibi mi? Baştan kimse ile görüştüler mi?
Fırınlar mesela aslında tamamen yasak ama hala kebapçı vs görüyorum binayı bitiriyor.
Evet apartmanların altında olan kapalı bağımsız bölümde halı yıkama dükkanı tabiki yasaldır. Ama bizim sıkıntımız bu insanların kapalı dükkanda halı yıkama için atıksu gideri yalıtım yapmamasına rağmen işyeri ruhsatı alması. Bu sebeple yıkama yapamadıkları için apartmanın otoparkında açık alanda bütün kat maliklerinin ortak alanında yıkama yapıyorlar. Bu yasal değil. ĞBelediye ile görüştüğümüzde evet kapalı dükkanda yıkama yapmalılar dediler.. e gideri bile yok oranın yıkasalar temele su akar bu sefer de. Halı yıkamayı foşur foşur bir makineyle bildiğiniz usul yapıyorlar. Ruhsat verilirken bu gider yalıtım olayına dikkat edilmeden şak diye verilmiş. Bu yüzden temele su gidebilir ya da öngöremediğimiz başka sıkıntı olabilir diyorum. Çünkü denetim yok. Kolonları zeminleri yalıtım malzemesiyle kaplamaları lazımmış mesela. Yok ama. E nem de binayı çürütür. Tüm denetimlerden geçilip hak edilerek alınmış bir ruhsat olmadığı için kaygılanıyoruzFırınların yasak olmasının sebebi yaptıkları cehennemlik denilen kısmın, ısıdan ötürü binanın döşeme veya kolonlarındaki demirlere zarar verebilme ihtimali.
Kebapçı veya elektrikli fırınlar kullanılan fırınlar yasak değil. Mesele pişirme olayının olmaması değil. Öyle olsa bu dükkanları kim tutacak ki.
Ayrıca bina altında oto yıkama veya halı yıkama da yasak değil. Açık alanda yıkanan halının binanın temeline su kaçırma ihtimalini anlamadım konu sahibi, yani yağmur suyu da girmiyor mu mesela bahsettiğiniz ihtimal olan kısımdan?