mahkeme

Dava celbi daha gelmedi. Gelir gelmez avukat tutucaz. Bu gidişle maalesef taşınmamız gerekebilir. Şimdi eşim ne yapsa yanlış anlaşılır. Bide aynı sokaktaymış. Hep bi diken üstünde oluruz biri yanlış anlar mı diye..

Bence çok yanlış yapıyorsunuz. Bulunduğunuz yerden olmasa da başka bir yerden kesin bir avukattan bilgi alın. Bir iki avukata sorun. Kafanıza yatan bir tanesini seçin. Avukatların da kendilerince hazırlıkları oluyor. Onlarda bu süreçte neler isteyebileceklerini, savunmaları düşünsünler.
Bakın olay sıradan bir şey olsa diyeceğim ki tamam celbi bekleyin. Olay çok ciddi. Hayatınızı etkileyecek bir mevzu. Çok iyi bir avukat bulmanız lazım. Size haklarınızı söylemesi lazım. Belki aile sizinle konuşmak istese bile konuşmamanız gerekiyordur ya da bilmiyorum atmanız gereken çeşitli adımlar vardır, size bu konuda bilgi verecektir.
Eşiniz suçlu mu suçsuz mu bilmiyorum ama eğer suçsuzsa çok ince bir buz tabakası üzerinde yürüyorsunuz, her türlü zararlı çıkabilirsiniz malesef. Davada aklansa bile çeşit çeşit söylentiler çıkabilir, aile bizi korkuttular, yalancı şahit çıkardılar falan gibi devam edebilir iddialarına, konu komşunun biri inanmasa biri inanabilir. Yani her türlü taşınmanız gerekebilir bari siciliniz temiz kalsın. O yüzden hemen en acilinden avukat diyorum ben size.

Israrla söylüyorum karşı tarafla iletişime geçmeyin. Biri de çıkıp gidin çocukla ailesinin izni ile gözünün içine bakıp konuşun demiş. Küçüklerin ifadesi mahkemede, savcılıkta bile uzman gözetiminde alınırken, sanığın yakınlarının yanında olayı anlatmaya zorlanması çocuğun psikolojisini iyice bozar. Aklı olan aile buna izin vermez zaten. Sizi tehditten şikayet de edebilirler.
Avukat tutun en kısa zamanda. Dosya şu anda savcılıktadır savcı gerekli incelemeleri yaptıktan sonra eşinizi ifadeye çağırır lüzum görürse mağdurunda ifadesini alır.sonra eldeki verilere göre ya takipsizlik kararı verilen yada iddianameyi hazırlayarak davayı açar.
Yaşı küçüğün şikayetinde tüm ebeveynlerin hazır bulunması gibi zorunluluk olmadığından babası neden gelmedi diye sormanız saçma.
Yargılama sonunda umarım eşiniz masum çıkar çocuk yanılmıştır ya da iftiradır. Eşiniz beraat etmeden de iftiradan dava açamazsınız

hippotalamus hippotalamus
Benim mesajlarınızdan görebildiğim kadarı ile karşınızdaki aile hukuki yollardan arıyor haklarını. Siz sakın kendi soruşturmanızı kendiniz yapmaya kalkmayın, aile ile konuşmayın okul ile konuşmayın, siz de bütün haklarınızı hukuki yollardan arayın. Yaptığınız masum ama gereksiz bir hareket hukuksal olarak yanlış olabilir. Bu da size çok kötü sonuçlar doğurabilir.

Israrla söylüyorum karşı tarafla iletişime geçmeyin. Biri de çıkıp gidin çocukla ailesinin izni ile gözünün içine bakıp konuşun demiş. Küçüklerin ifadesi mahkemede, savcılıkta bile uzman gözetiminde alınırken, sanığın yakınlarının yanında olayı anlatmaya zorlanması çocuğun psikolojisini iyice bozar. Aklı olan aile buna izin vermez zaten. Sizi tehditten şikayet de edebilirler.
Avukat tutun en kısa zamanda. Dosya şu anda savcılıktadır savcı gerekli incelemeleri yaptıktan sonra eşinizi ifadeye çağırır lüzum görürse mağdurunda ifadesini alır.sonra eldeki verilere göre ya takipsizlik kararı verilen yada iddianameyi hazırlayarak davayı açar.
Yaşı küçüğün şikayetinde tüm ebeveynlerin hazır bulunması gibi zorunluluk olmadığından babası neden gelmedi diye sormanız saçma.
Yargılama sonunda umarım eşiniz masum çıkar çocuk yanılmıştır ya da iftiradır. Eşiniz beraat etmeden de iftiradan dava açamazsınız
Sizin dediğiniz daha mantıklı.
Onu ben demiştim. konu sahibi annesinin kocasının karşına çıkıp neden hesap sormadı deyince, ben de sen neden hesap sormadın anlamında demiştim. kocasına gözü kapalı güveniyor, niyetleri sanki para istemek gibi anlatıyor gelmişti.

X