- 14 Haziran 2019
- 14.437
- 69.897
Ama sabahtan beri memeydi, yaraydı diye siz sürekli demagoji yapıyorsunuz :)
Ben bir kere yapmışım çok mu :)
Üstüne üstlük benimki demagoji değil bir nev-i teşbih-i beliğ sayılır.
Bu arada, saydığım ülkelerde düğün yapılıyor demedim ki ben zaten.
Başka bir üye ile süregelen bir konuşmadan sadece bunu mu anladınız :)
Ne diyeyim Allah kolaylık versin o zaman size, öyle bir mahallede sürekli söve söve, bunala bunala, kapınızda gürültülerle yaşamak oldukça zor olsa gerek. Belki gerçekten de tahayyül edemiyorumdur öyle bir semtte yaşamadığım için. Çünkü gerçekten sürekli oluyor olması çok acayip. Bir mahallede kaç kız var da hepsi de bu sene bu tarz düğünle evlenecek. Kalben diliyorum bu kadar zorlandığınız bir yaşantıdan umarım tez zamanda sevdiklerinizle daha hayal ettiğiniz bir yaşantıya adım atarsınız.
Şehrin merkezine yürüyerek onbeş dakikada ulaştığım, gençlerin yoğun olduğu bir bölge. Hatta siteler çoğunlukta, dolayısıyla yan site bahçesine sistemi kurup düğün yapıyor. Asker uğurlamasından sünnetine, sünnetinden gelin almasına, düğününe kınasına bin çeşit etkinlik var. Konuyu basitleştirme çabalarınıza karşılık ben size birebir yaşadığım bir şeyi anlatıyorum. Sizin meminto meme diye bahsettiğiniz o olay temmuz sıcağında bir kadını da bir bebeği de çok yoran bir eylem. Yani birileri oğlunun pipisi, çocuklarının evleneceği gibi kendisi için önemli olan şeyleri mahalleye zorla dahil ederken vu sırada yeni doğum yapmış lohusa bir kadın kucağında susturamadığı bir bebeğiyle ağlıyor olabilir.
Dilerim o evlenenlerin hepsi bunu yaşasınlar. Ancak o zaman bunun basit bir şey olmadığını anlayacaklar.
Yaz sıcaklarında kimse cam pencere kapalı oturmal, baş ağrısı çekmek zorunda değil.
Yani bencilce yapılan bir saçmalık ne kadar korunabilir hayret ediyorum.
Üstelik her düğün de sünnet yada evlilik olsun illa havai fişekşe son buluyor gece yarısı. Zor zar uyutulan çocuklar korkup ağlıyorx
Buna kimsenin ama kimsenin hakkı yok.