Mutfak Püf Noktaları madımak otu

Olala

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
6.464
17
46
arkadaşlar merhaba

dün pazardan madımak otu aldım :) şifalı şifalı hemencecik pişirmek istiyorum.. nete baktım ama açıkcası tarife pek restlayamadım.. sizden yardım alırım diye düşündüm.. madımak otunu pişiren arkadaşlar değişik tariflerini paylaşırmısınızz guclubacismile

olala, kayınvalidem ıspanak gibi yapıldığını söylemişti, pirinç yerine bulgur koyuluyor ama. bir de pastırmalı olunca çok güzel oluyor:) ben hiç yapmadım çünkü yaklaşık 1 saat pişirilmesi gerekiyor. sana kolay gelsin, afiyet olsun

ayy canım benimm sivasın meşhur madımağınıı diyosunn bende madımak otu ne acaba dedimm madımak çorbasının tarifini vereyim şimdi:; isteğin yağ olur hangisini istersen koyy et pastırma sucuk hepsiyle olurr hangisini istersen yağ ile beraber kavurr salçanı kavurr madımağını robotta kıyy içine at tuzunu baharatini ilave ett çemen çok güzel oluyo koyabilirsinn ama yoksa iki diş sarımsak koyy suyunu koy ince bulgurunu at ağzını kapa düdüklüde 45 dk pişirr afiyet olsun şimdi sivasta her evde pişerr hatta buzluğa koyarız kışın bile yenirr

yaptıktan sonraa yaz ama tamam mı beğenip beğenmediğinizi

bizde sivaslıyız..
Annem de böyle yapar çok da lezzetlidir .
Parça et konursa içine çok daha güzel olur..

yusnescim sağol.. otu pişirdiğimde henüz tarif önerisi gelmemişti.. ben de soğan, sarımsak ve kıyma kavurdum, azıcıcık da şeker ekleyerek sonra içine otu ve önceden haşladığım az yarma (aşurelik buğday) ekledim, hiç su eklemedim, altını kıstım yarım saat falan pişirdim.. sonra baktım kökler falan acaba dedim bu ayıklanacak mıydı :) sonra yoğurt ekleyip tadına baktım süper lezzetli bi ot.. hayatımda böyle lezzetli sebze yemeği yemedim.. hiç pastırma falan eklemememe rağmen böyle çemenimsi hafif baharlı bi lezzeti vardı, biz çok beğendik.. yarım kilo almıştım denemek için.. haftaya pazarda bulursam alıcam çorbasını da yapıcam.. size de tavsiye ederim kızlar rastlarsanız mutlaka deneyin.. pişirmesi zahmetsiz ama çok lezzetli.. balkonum yok olsa bolca alıp kış için kuruturdum.. sevgiler herkese..

ohhh benim ailemde sivaslı..
onun kavurmasıda çok güzel oluyor ama hiç tazesini yemedim kurusu var bizde; birde sivasın ketesi var sivaslılar bilir annem ıspanak yerine madımak koyuyor of canım çekti olsada yesemcokacimcoook

canım hiç gerek yok kurutmana al ayıklaa robotta çekk poşetlere birer pişirimlik koyy saklaa

bizde sivaslıyız..
Annem de böyle yapar çok da lezzetlidir .
Parça et konursa içine çok daha güzel olur..

evet canım ama kemeik bise pastırma kadar hiç biri yakışmıyo buna kemikle pişirdiğinde müthiş oluyo yaa

kızlar geçen pazar yine bakındım ama bitmişti... bilsem çok alır buzluğa atardım.. seneye artık :)

ilk defa duydum galiba güzel oluyo yemesi.canım nasıl istedi olsada yesem cokacimcoook cokacimcoook

Samsunda da çok yenen bir ot yemeğidir.
Eskiden annem onu satırla ince ince kıyardı (bakın doğrardı değil kıyardı)
şimdi robotta yapıyor ama satırla kıymanın tadını vermiyor.
Efendim değiğim gibi ince ince kıyılır sonra biraz su ile kaynatılır
içine bizim yarma dediğimiz kırılmış buğday ve tuz eklenerek pişmeye bırakılır.
Yemeğimiz pişip kıvama geldikten sonra ocaktan alınır.
Bir tavada bolca sıvı yağın içinde yine bolca sarımsak ince ince doğranak kavurulur.
Kavrulan sarımsakların üzerine salça ve pul biber eklenerek elde edilen sos yemeğe iyice karıştırılır.
5-10 dakika daha pişirildikten sonra afiyetle yenir.
Ben bu yemeğe hiç bir et ürününü yakıştıramıyorum ama çemen olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…