Çatlaklar Madecassol ve Acnelyse kullananlar!Çatlaklarla savaşınız ne aşamada?

Çatlaklar; nedenleri ve çözümleri
kızlar madecassol acnelyse nasıl gidiyor benim 3tüp made+2 tüp acne bitti 1 ay oldu çatlaklarda incelme var basenlerdekiler baya inceldiler fakat popoda o kadar etkili olmadı henüz..

bide badem yağı ve hindistan cevizi yağı karışımıyla nemlendiriyorum gece sürünce sabaha ipek gibi pürüzsüz oluyor..

kaşıntı olayı da azaldı ilk zamanlar deli gibi sürüyordum biraz da ondan çok kaşıntı oldu sanırım..

ben kararlıyım tıbbi olarak ciddi bir sakıncası,yan etkisi var vs gibi bir açıklama,talimat olmadıkça 1sene devamlı kullanmayı düşünüyorum .şu ana kadar da öyle bişey duymadım..sadece lekelenmeler olabiliyormuş.o da bırakınca düzeliyormuş..yeni başlayacaklara ve devam edenlere moral,motivasyon olması açısından sizler de sonuçlarınızı ara ara paylaşırsanız sevinirim

kızlar bence deneyin ben etkisini gördüm baya inceldiler.basen bölgesinde ön yanlardakiler görünmüyor..arka taraftakilerde de etkisi görülmeye başladı..orası da soyuldu..sadece kaşınma sorunu var..ona engel olabilsem daha da iyi olur sanırım kaşınma çatlakları arttırıyor..

kızlar bence deneyin ben etkisini gördüm baya inceldiler.basen bölgesinde ön yanlardakiler görünmüyor..arka taraftakilerde de etkisi görülmeye başladı..orası da soyuldu..sadece kaşınma sorunu var..ona engel olabilsem daha da iyi olur sanırım kaşınma çatlakları arttırıyor..

benimkilere niye bişi olmadı ya:KK47:

kızlar sizde de renk değişimi oldumu benim popo bronzlaşmış gibi resmen :KK70:

ayyy bi iyileşme var geliyor bi yeni çatlaklar görüyorum noluyo anlamadım

kızlar,daha önce kullananlar! ne kadar sürede etki gördünüz yada gördünüz mü

kızlar sizde de renk değişimi oldumu benim popo bronzlaşmış gibi resmen :KK70:

ayyy bi iyileşme var geliyor bi yeni çatlaklar görüyorum noluyo anlamadım

kızlar,daha önce kullananlar! ne kadar sürede etki gördünüz yada gördünüz mü

aynen oyle renk değişimim oldu ama çatlaksız bölgelerim karardı sadece ve bende yeniçatlaklar gözlemlemiştim :)

Ben de 2 aydır falan bu tedaviyi uyguluyorum ve sonuçlar gayet iyi acnelyse derimi pul pul döküyor ben de banyoda o bölgeyi keseliyorum banyodan çıkınca bebe yağımı sürüyorum sabahları madecassol akşamları acnelyse sürüyorum ve %40 oranında iyileşme gördüm.Ama size tavsiyem çatlaklarınız tamamen geçene kadar çok dar,çatlaklı bölgeyi sıkıcak şeyler giymemeniz;çünkü çatlaklar geri dönüyor tecrübeyle sabittir.

Ben de 2 aydır falan bu tedaviyi uyguluyorum ve sonuçlar gayet iyi acnelyse derimi pul pul döküyor ben de banyoda o bölgeyi keseliyorum banyodan çıkınca bebe yağımı sürüyorum sabahları madecassol akşamları acnelyse sürüyorum ve %40 oranında iyileşme gördüm.Ama size tavsiyem çatlaklarınız tamamen geçene kadar çok dar,çatlaklı bölgeyi sıkıcak şeyler giymemeniz;çünkü çatlaklar geri dönüyor tecrübeyle sabittir.

maşallah çok güzel ilerleme katetmişsin ben bu ara aksatmıştım biraz söylediklerin moral oldu şimdi :)

ben de kaşımanın arttırdığını düşünüyorum..

arkadaşlar meraba ben yeni katıldım aranıza malum konu bende bu çatlakları çok kafama takıyorum madecassol ve acnelyse aldım ama nasıl kullanıcağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim...şimdiden teşekkürler

arkadaşlar meraba ben yeni katıldım aranıza malum konu bende bu çatlakları çok kafama takıyorum madecassol ve acnelyse aldım ama nasıl kullanıcağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim...şimdiden teşekkürler

hoşgeldin canım inşallah hep beraber kurtuluruz dicem ama kurtulmak pek mümkün deilmiş bunlardan.. inş en azından azalır,incelirler..

seninkiler kaç yıllıklar?

ben eksik yapıyormuşum ama fayda gördüm..sabah made akşam acne sürüyorum.haftada 1 tüp made, 2 haftada 1 tüp acne bitiyo..

soyulmalar,kızarmalar olucak..sana tavsiyem kaşıtmamaya çalış..

arada bir de yağla cildini beslersen daha da iyi olur..

kolay gelsin.. :)

doktorun sitesinde boyle yazıyordu yanılmıyorsam

ben de okumuştum doktorun söylediğini ama öyle bi bilgi gözümden kaçmış sanırım.acaba yorumlardamı var dediğin,yorumların hepsini okumadım çünkü..

neyse böyle de etki görülüyor.ama zaten ben her wcye gittiğimde bişeyler sürüyom bi kere daha made sürerim :KK70:

ben 2 buçuk 3 ay falan düzenli kullandım ama sadece acnelyse kullandım madecassola üşendim çatlaklarımın yarısı gitti gbi bi posta daha kullancam şimdi

yalnız kremi 2 aydır bıraktm rengi koyu hala kullandığım yerler:KK43:

nasıl yani acnelyse le geçtimi çatlakların ? :KK53:

kremleri yaklaşık iki ay kadar kullandım ve sonra dayanamayıp bıraktım
o nasıl bir kaşıntıdır öyle
ve yara oldu.hala karartıları geçmedi izi var hala.:KK5:

kremleri yaklaşık iki ay kadar kullandım ve sonra dayanamayıp bıraktım
o nasıl bir kaşıntıdır öyle
ve yara oldu.hala karartıları geçmedi izi var hala.:KK5:

aynen oyle oluyo bende bıraktım uzun zamandır sürmüyorum , şimdi bakıyorum çamaşırımın değdiği yerler daha beyaz bellki acnelysi emdiği için , diğer yerlerim esmer esmer

Ben acnelyse-medicasol uygulamasını 3 aydır uyguluyorum.
Bendeki çatlaklar hızlı kilo alıp vermeden oluşan uzun süreli çatlaklardı.
Sol karnımda çatlaktan da öte; resmen pençe izi yırtığı gibi 3 çizgim var.
Belimin iki yanında da daha ince ve beyaz çatlaklar var.

Ben bu sürede hiçbir şekilde soyulma olmadı.
Bel çevresi kısmımda koyulaşma oldu.
Önceden şu yırtık dediklerim elime çok gelirdi, içi çukur gibiydi.
Şimdi elimi atınca neredeyse hissetmez oldum.

Bunu bir çukura benzetiyorum. Zamanla içi yavaş yavaş doluyor sanki.
Görünüş adına bir değişiklik yok. Ama tedaviye devam edeceğim.

arkadaşlar merhaba,ben yeni üyelerdenim
vücudumdaki çatlaklarla savaş etmeye başladım evet biraz geç kaldım ama yine kararlıyım.Madecassol ve acnelyse kullanıyorum.1 hafta oldu ,biraz daha sedef rengine dönüştü gibi çatlaklarımın rengi.Merak ettiğim şey gerçekten 1 sene sonunda bu çatlaklardan kurtulabilecek miyim.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yazarlarsa çok sevinirim.Faydası olmayacaksa kullanmayım diye düşünüyorum. konuyla ilgilenenlere tşk ederim.

Ben kullanmaya halen devam ediyorum. 8 ay olmuş başlayalı.Güzel haberlerim var.
Yöntemimi biraz geliştirdim. Ama farkettim ki eskisinden daha az sürüp (çünkü unutuyorum),
daha çok başarı elde ediyorum. 4-5 gün unutsam da sorun olmuyor. İyileşme devam etmekte.

Neler kullanıyorum:
1. Acnelyse :soyucu krem,ölü deriyi atıcı olduğu söyleniyor.

2. Madecassol: iyileştirici krem.Retinoik asit var bu cildi yenileyen birşeymiş.
3. Bepanten plus: Deri onarılmasına yardımcı.
Ancak kıl çıkarma etkisi olan kişiler olmuş. Aman dikkat tüy çıkmayacak
yüz,el üstü gibi yerlere denemeyin.
4. Cilt nemlendiri bir krem.
Bende yıllar öncesi alıp kenara attığım bir vücut losyonu vardı onu kullanıyorum.
Bol sıvı kıvamlı vücuda yeticek büyük boy olsun vitaminli olması tercihen iyidir.

Şimdi ilk 4 aylık zamanda nasıl kullandığımı anlatayım. Yanlış kullanım diyelim buna.
Yanlış kullanım: Biri gündüz biri gece alcnelyse,madecassol olarak sürdüm. Hftada 1 de nemlendirici krem masajı.
Amacım peelingdi, ölü deriyi söküp atmaktı. Ancak soyulma olmadı bende.

Soyucu özelliği olan acnelyse olduğu için sadece onu sürmey başladım sonra.
Günde 2 kere sürmeme rağmen soyulmadım. En son günde 3 kez süreye başladım.
Kaşıntı, acıma oluyordu ama birtürlü soyulmadım.

Bende 2 hafta kadar ara verdim. Ve 2. yöntemi geliştirdim.
Soyumadam vazgeçince cildi güçlendirmeyi amaçladım. Bu da doğru ve iyi sonuç aldığım yöntem.

1. Her banyodan sonra kurulanıp,büyük boy herhangibir marka bir nemlendiriciyi vücuduma sürüyorum.
Bu cildin gerilirken çatlamasından koruyor. Cilt tipine göre değişir ne zaman cilt gergin olursa
tahminen 1-2 gün idare edebilir böyle, gerginlik olunca yine aynı yağla çok az cilde sürüyorum.
Bu şekil periyodla sade çatlak olan yere değil çatlamamış diğer deriye de destek veriyorum.
İşin sırrı sanırım burada arkadaşlar. Cildi hep yumuşak tutmak faydalı.

2. Günde 1 kez, bazen unutursam 2 günde 1 kez çatlaklı bölgeye medicassol uyguluyorum.
1 dakka masaj yapıyorum. Diğer bölgeler de zaten diğer kremden dolayı rahat,nemli ve gerilse de
çatlamaz bir şekilde garantiye alınmış.

3. 3-4 güne 1 bepanten plus medicassolla arasında 3-4 saat geçmiş olucak şekilde sürüyorum.
Bepanten zararsız bir krem. Kullanımını abartsanız da sorun olmaz zaten. Yalnız kıl çıkarabilir.
Tekrardan uyarayım el üstüne falan sürmeyin değerse yıkayın, nolur nolmaz.

4. Gelelim acnelyse kreme. Bunu da 3 haftada 1, ayda 1 elimde krem olduğu için,
bitirmek amaçlı sürüyorum. Elinizde yoksa almayın. Bu yöntemde gerek yok çünkü.

Ayrıca bunların yanında içtiklerime dikkat ettim. Bu da sadece sizler için yazıyorum.
- Su tüketin.
Uzmanlar cildin güzelliği için suyun çok faydalı olduğunu,
bol bol su içmenin cilde güç verdiğini söylüyorlar.
Ben su tüketimimi de arttırdım. Ne kadar yaprsanız o kadarı iyidir.
Yaza denk geldiği için ben günde 1 litre kadar su da içtim.
Bence bu da cilt için krem kadar önemli.

- Yabancı kahvesini azaltın.Mümkünse hiç içmeyin. Türk kahvesi içilebilir.
Ben bu sürede yabancı kahvesini 5 kupadan, 1 çay bardağına azalttım.
Nette araştırınca gördüm ki onların vücuda ve cilde az ama zamanla çok büyk zararları varmış.

Türk kahvesini olursa içer olmazsa aramazdım bile.
Şimdi türk kahvesine düştüm günde 1 büyük fincan,bazen 2 büyük fincan içiyorum.
Cildimin çatlak tedavisinde olumsuz bir etkisini görmedim.

Türk kahvesi içmeyen bu maksatla içmesin. Cilde faydası yok.
Ama içen de korkmadan devam etsin diye yazıyorum.
Türk kahvesinin yabancı kahve gibi vücutta su tutucu, vücutta yenilenmeyi azaltıcı
etkileri yok. Varsa da öyle az olmalı ki yüzüm bile güzelleşti, cildim yumuşaklaştı.

Şimdi bu yöntemimle aldığım sonuçları yazayım.
Benim karnımda 3 tane aslan pençesi yemişim gibi, fay hattı gibi yırtığım vardı kilo almak kaynaklı.
10 yıldır vardı bu çatlak. Bu yönteme başladım beri önce çatlağın için doldu.
Önceden elime çukurluk gelirdi. Şimdi hissetmiyorum.
Sonra çatlağım genişliği azaldı. Şimdi normal bir bacak çatlağı gibi.
Eskiden acırdı, cilt gerginleştikçe. Şimdi çok rahat ettim.

Ayrıca vücudumun diğer bölgelerinde de birsürü çatlağım var benim.
Hep kilo alıp vermek kaynaklı: bacak arkasında,belimin yanlarında,göğüslerimde bile.
Ve bu çatlaklar bende hep 5-10 yıllık eski çatlaklardır.

Bu çatlaklarımda azalmaya başladı, küçülmeye başladı.
Sağ göğsümde ve bacak altındaki çok küçük çatlaklarımdan çoğu geçti.
Ama bazı çatlaklar nedendir bilinmez aynı bacakta olsa da kimisi halen direniyor.
Onlarda zamanla geçecek umarım.

Doğru kullanım yöntemindeki şekliyle istediğiniz gibi kullanın.
Gün atlarsanız da endişe etmeyin. Bende unutuyorum bazen.
1 haftayı geçmemek suretiyle aklınıza geldikçe sürün medicasolle bepanteni.

Asıl unutmamanız gereken 2 nokta:
Banso sonrası ve cilt ne zaman kuru gergin çatlıcak korkusu gelirse
herhangibir marka bir cilt nemlendirici.

Bol bol su içmek.

X