maddiyat yuzunden ayrilinir mi ?

canimcocuklarimm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2024
52
5
3
35
merhaba hanımlar. Size danışmak için bu konuyu açtım Bn 35 eşim 38 yasinda ben şu yaşıma kadar hiç çalışmadım üni bitirdim sonra evlilik cocuk derken yas geçti şimdide 14 aylik bebegim var onu büyütüyorum.Benim size sorum şu eşimle biz severek evlendik eşim evlendiğindede durumu yoktu(bunu bilerek evlendim ama zamanla düzelir durumu dye umdum) biz nisanliyken babamla çalışmaya başladı nse anlasamadilar derken bnm desteğimle ve eşimin kredi çekmesiyle kendi ticarete atıldı ama bundada hiç şansımız gülmedi ortağının sorumsuzluğu bizide çok borca soktu . Benm açıkçası artık çok umudum kalmadı biz hiçbir zaman bi araba yda ev alabileceğimizi sanmıyorum kendimizi donduruyoruz dyelim heray.Bide elimde ne varsa bu işi kurşun dye verdim bütün altınlarım arabam bnm sze sorum şu srekli iş yüzünden borç yapan bi koca ekmek tekmesini kurtarcak dye ve gelecek umudum kalmadı çocuklarıma güzel gelecek suncak dye sz olsanız ayrilirmiydiniz ( bu arada ailesinin ne maddi nde manevi hiç bir katkısı yok bize) teşekkür ederim yorumunuz için ne düşüncegimi şaşırdım şu kardeşinize akıl verin

Yaşlarınız biraz ileri olmasına rağmen çocuk çok küçükmüş. Anlattıklarınız da en az 3 4 yıllık olaylar olsa gerek. Keşke çocuk olmadan bi düşünseydiniz

Hayatınız boyunca çalışmamışsınız, emekle para kazanmak ne demek bilmiyorsunuz. Elimdeki avucumdaki dediğiniz bile kendi emeğinizle kazandıklarınız değil, birilerinin çeşitli vesilelerle size verdikleri. Eş ailesi vermiyor diye de bozuluyorsunuz anladığım kadarıyla.

Bu adamın maddi durumu belliymiş, ilerde para kazanır, beni rahat yaşatır diye evlenilmez. Hadi böyle bir hata yaptınız madem bu evliliğe bir de çocuk faktörü eklenmez. Adam parayı kumarda, pavyonda yememiş. İş kurmuş, her ticari işte olduğu gibi risk almış ve işler kötü gitmiş.

Muhtemelen ailenizin maddi imkanları iyi. Boşanayım gideyim de babamın parasıyla bir elim yağda bir elim balda yan gelip yatarak yaşayayım diyorsunuz. Benim konudan çıkardığım sonuç bu.

Bence de boşanın. Kimse parası olmadığı için boşanmayı düşünen bir eşle evli kalmak istemez. Bu düşüncelerinizi eşinize açarsanız o da boşanmak isteyecektir tahminimce.

Yani Allah akıl fikir versin diyorum ne diyeyim. Madem zorluk var girin ise çalışın. Eşiniz it kopuk değil ki bu nasil bie düşünce anlamadım. Adam uğraşmış etmiş olmamış diye eşinden çocuğundan niye olsun? Eşinizden ayrilsaniz zengin biriyle evlenme niyetiniz mi var nedir yani planınız?

Yaşlarınız biraz ileri olmasına rağmen çocuk çok küçükmüş. Anlattıklarınız da en az 3 4 yıllık olaylar olsa gerek. Keşke çocuk olmadan bi düşünseydiniz
2 çocuğum var biri 7 yas dgeri 14 aylik. evet 5 yıldır bu işte srekli olumsuzluk işiyle ilgili artık benide dusundurmeye başladı ne yazikki

Maddiyat değil de gözümüzdeki erkek rolüne uymuyor eşiniz. Şanssızlık ise bir şey diyemezsiniz ama bunu içten içe beceriksizlik olarak görüyorsunuz o nedenle ayrılık geliyor aklınıza bence.
Hep böyleyse keşke çocuk yapmadan yolunuzu ayırsaydınız. Ayrılırsanız kendinize yetebilecek misiniz çocuklarınızla ?

gerçekten son cümlenize kahkaha attim yok kardeşim ne o öle dusunce:) akıl akıldan üstündür bn düşüncelerinizi merak ettim gerçekten umudum kalmadı gelecekle ilgili ins kucuk biraz büyürse çalışmayı düşünüyorum şuan onla ilgilencek kimsem yok

Anladım. Ben ilk çocuğunuz sanmıştım. Aynı şeyleri ben de yaşıyorum. Ama sırf maddiyat yüzünden bence ayrılık olmaz ya
teşekkür ederim yorumunuz için bnde öle düşünüyorum ama insan umudu kalmayınca bseylerdende yinede bi düşünüyor szde yasiyormussunuz Allah hepimizin yardımcısı olsun

ay evet insan sinirleniyor heleki kendimde çaba gösterdim hem maddi hem manevi buna rağmen srekli olumszluk yok ben çalışmıyorum ama şükür olsun ailem yanımda

teşekkür ederim yorumunuz için

.
Yani ev alamadım araba alamadım, ayrılacağım diye konu olunca insan merak ediyor. Beraberken alınamayan ev araba ayrılınca mi alınacak? Nasıl daha iyi bir hayat olacak? Çalışmayan bir kadın için geçim zor ben ayrılayım planı için ya ailesi zengindir onun yanına dönecektir ya da yeniden zengin biriyle evlenecektir. Başka nasıl olacak ki?
Ha bu durumda ben ne yapardım? Sanırım babamdan ev isterdim. Kendi üstüne alsın ama ben oturayım. Bir de ise girip çalışırdım. Bir sekilde idare edilir işte. Çoluğu çocuğu durduk yere babadan ayırmanın mantigini anlamadım zira.

aslında onları örnek olarak verdim geleceğe dair bi umudu kalmamış insan olarak sordum cnku bunlara emek vermeden evlenip drek sahip olan insanlar var ben eşime emek verdim manevide olsun maddide olsun karşılığını alamayınca hayal kırıklığı oldu dyim

ay evet insan sinirleniyor heleki kendimde çaba gösterdim hem maddi hem manevi buna rağmen srekli olumszluk yok ben çalışmıyorum ama şükür olsun ailem yanımda
Aileniz yanınızda ama emin olun iki çocukla gidince o iş pek öyle olmuyor.
En azından ikinciyi yapmasaydınız siz de çalışırdınız. Aileniz baksa küçüğe işe girseniz beraber toparlasanız eşinizle ?

kimse cocuk sorumluluğuna girmiyo ne yazikki gcen sene kardeşim vefat etti bnm ailem şuan bu surecteyiz eşimin ailesi dediğim gbi hiç bi surecte yoklar

Şu saatten sonra boşansanız ne olacak ben olaya öyle bakıyorum,çocuk da var zengin biri ile mi evleneceksiniz,çocuk varken zaten hep hayatınızda olacak Elele verip durumu düzeltmeye uğraşmak daha mantıklı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…