• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

maddi sorunlar ?

asla kabul etmez ne demek?
Seviyorsa edecek..

Evlenince değerli olursun sanma..
O zaman ben sana girmediğin bu yoldan dön kurtar kendini diyorum.
Aile eşten önemliymiş meğer demediler deme

bunu almıcazmı dediğimde sıkıntıya gireriz olmaz dşyebiliyo..kredi çek o zaman dedim sıkıntısını ikimiz cekcez neden anlayıssızlık yapıyosun dedi dün konustuk daha:(

bence sen az çok btrmişsin kafanda ama pişman olurmuym doğru yapıyormuyum diye tereddüttesn. genceck kızsın yolun başındasın. ne insanlar çıkar karşına kmler nasıl değer verir. daha nişan aşamsında böylelerse nişanı bz yaptık düğünü siz yapın derler. sen de insansın 10 kere mi evlencksn. 1 kere olack bunlar. görgülü aile olsalar bzm ailenn bi şanı şerefi vr bzm gelinimze bi ayakkabı bile almamışlar dedirtmem bn derler. evladını düşünmüş olsalar kenara köşeye brikm yaparlar. bnm babam emekli hala inşaat tepelrnde çalışıyor niye 2 erkek evladm vr daha evlenck die. okusun kndi kazansn demiyor. sorumluluk duygusu var. bunlar öyle değil yarın öbürgün bir de ekstra yük olurlar sana. bir derdim var da oku hep bu tarz ailelerle dolu. sen yol yakınken vazgeç. kadın evlenip boşanıyor da unutuyor tekrar evleniyor mtlu oluyor sen daha nişan yapmamışsn ne diye bu değer vermeyn insanları kambur gbi sırtında taşıyasın.

bence sen az çok btrmişsin kafanda ama pişman olurmuym doğru yapıyormuyum diye tereddüttesn. genceck kızsın yolun başındasın. ne insanlar çıkar karşına kmler nasıl değer verir. daha nişan aşamsında böylelerse nişanı bz yaptık düğünü siz yapın derler. sen de insansın 10 kere mi evlencksn. 1 kere olack bunlar. görgülü aile olsalar bzm ailenn bi şanı şerefi vr bzm gelinimze bi ayakkabı bile almamışlar dedirtmem bn derler. evladını düşünmüş olsalar kenara köşeye brikm yaparlar. bnm babam emekli hala inşaat tepelrnde çalışıyor niye 2 erkek evladm vr daha evlenck die. okusun kndi kazansn demiyor. sorumluluk duygusu var. bunlar öyle değil yarın öbürgün bir de ekstra yük olurlar sana. bir derdim var da oku hep bu tarz ailelerle dolu. sen yol yakınken vazgeç. kadın evlenip boşanıyor da unutuyor tekrar evleniyor mtlu oluyor sen daha nişan yapmamışsn ne diye bu değer vermeyn insanları kambur gbi sırtında taşıyasın.

erkek arkadasımı çok seviyorum oda beni çok seviyor biliyorum..ama ailesi ne laf geciremiyo..benim ailem benim sevdiğimi bildikleri için birsey demiyor onlarda şokta bi ablam bi abim var
asla böyle problemler olmadı maddiyat çok basit incitici şeyler..ben ailesine ders vermek istiyorum ama ilişkimize kıyamıyorum o kadar emek verdik sevdik birbirimizi sonu bu olmamalıydı diyip kendi kendimi yiyip bitiriyorum kahretsin..vazgeçemiyorumm herşeyi görüyorm ama GİDİYORUM diyemiyorumm :(((

Ahhh bu aileler..
Hayatı ne kadar zorlaştırıyorlar.
Gençleri üzmekten ne haz alıyorlar anlamıyorum..
Görüyorum gidemiyorum diyorsun ya canım.
Evlendikten sonra ahhh o gün niye gitmedim aptal kafam diyeceksin.
İnan diyeceksin..

Allah dedirtmesin.
Hayırlısı olsun hakkında inşallah ama daha şimdiden sana bu kadar kolay hayır demesinden
ben korktum sen de kork canım..
Evlenene kadar yaptırdın yaptırdın sonra duymuyorlar sesini sevdiğin de dahil:ssz:

Sevgisini böyle de yoklayabilirsin istiyorum istiyorum sıkıntı çekmeye razıyım
birlikte çalışır öderiz.
Eğer olmayacaksa evlenmem evlenmek istemiyorum de..
Bakalım ne yapacak
:26:

cnm karşı tarafda biliyor ki ne yapmasak da bu kız gelin olacak. o yüzden değer vermiyorlar sana. ve velendiğinde de değer vermeyeckler eşin yine ailesne laf geçiremeyeck. eğer o seni seviyorsa o hayatını bi ortaya koysun bakalım. sen geleceğinden vazgeçebliyorsn ya o yapabilr mi? evlendkten snra az zora geldiler mi senden kötüsü olmaz. annenle otr konuş ve bitir. yine seversn sevilirsin mrak etme. ve evlilikte sadece sevmek sevdik demek yetmiyor. eğer kendni değersz hissediyorsan o evlilik ayağında pranga olmaktan öteye geçmiyor.

cnm karşı tarafda biliyor ki ne yapmasak da bu kız gelin olacak. o yüzden değer vermiyorlar sana. ve velendiğinde de değer vermeyeckler eşin yine ailesne laf geçiremeyeck. eğer o seni seviyorsa o hayatını bi ortaya koysun bakalım. sen geleceğinden vazgeçebliyorsn ya o yapabilr mi? evlendkten snra az zora geldiler mi senden kötüsü olmaz. annenle otr konuş ve bitir. yine seversn sevilirsin mrak etme. ve evlilikte sadece sevmek sevdik demek yetmiyor. eğer kendni değersz hissediyorsan o evlilik ayağında pranga olmaktan öteye geçmiyor.
çok teşekkür ederim yorumlarınızaa hiç de uykum yok ama gidip uyumayı dinlenmeyi deniycem..Allah razı olsun hepinizden.dua edin nolur hayırlısı neyse o olsun artık beynim tıkandı düşücelerim birbirine girdi :(

Ahhh bu aileler..
Hayatı ne kadar zorlaştırıyorlar.
Gençleri üzmekten ne haz alıyorlar anlamıyorum..
Görüyorum gidemiyorum diyorsun ya canım.
Evlendikten sonra ahhh o gün niye gitmedim aptal kafam diyeceksin.
İnan diyeceksin..

Allah dedirtmesin.
Hayırlısı olsun hakkında inşallah ama daha şimdiden sana bu kadar kolay hayır demesinden
ben korktum sen de kork canım..
Evlenene kadar yaptırdın yaptırdın sonra duymuyorlar sesini sevdiğin de dahil:ssz:

Sevgisini böyle de yoklayabilirsin istiyorum istiyorum sıkıntı çekmeye razıyım
birlikte çalışır öderiz.
Eğer olmayacaksa evlenmem evlenmek istemiyorum de..
Bakalım ne yapacak
:26:
çok teşekkür ederim Allah ,razı olsun arkadaşım..yorumlarınız benim için çok degerli insan ailesiyle bile oturup bu denli rahat konusamıyo çok teşekkürler herşey için çok saolun

Boşver bazen aileler maddi olarak katkı sağlamazsa daha iyi oluyor,en azından ilerde başa kakma durumları olmayacak.Herşeyi kendiniz yapın böylece ilerde kimse şunu yaptık bunu yaptık şu kadar zorlandık falan filan diyemezler.

erkek ve ailesi bu tür şeylerde almaya yanaşmıyorsa ya cimridir ya da sana güvenmiyorlar para yemek için evlenen birisi olarak görüyorlar demektir. her iki durumda da bu iş fazla yürümez ne yazık ki..

Sizin ailelelerinizin katkısı ne yönde nişan konusuna?
Ayrıca bu adam kaç yaşında da kendi çalıştığı kazandığı parasıyla
size yapacaklarına aile bu denli müdahale edebiliyor?

evet doğru söylüyorsunuz.. maalesef:(
diyorumki ismail ailen üzümesin nişan yapmayalım masraf olmasın ..hayır yapılcak o nişan diyo..en ufak birseyde benmi alcam onu senmi alcan bu kimin görevi diye soruyor..
kç kez uyardım maddi konular midemi bulandırır diye..eğer olurda ayrılırsak esra maddiyata önem verdi benden çok şey istedi onun için ayrıldık dicek..benim malda mülkte gözüm olmadıgını adı gibi biliyor[/QU

maddiyattan degıl maneviyattan bahsetmenız lazım herşeyın bır sınırı var dusuncelerını kontrol edemeyen erkekler ne zor bunlarla uğraşmak bu kadar uzatılmaz alısverıs problem edılmez parası yoksa evlenmesın bızım ağzımız yandı o yüzden bundandır bu kadar kati ve doğru konuştuğumuz bız yasadık sız yasamayın .şımdıden yıpratıyor ılıskınızı para durumları dekı ona yoksa paran evlenmeyelim.ya zaten maddıyat yüzünden ayrılmanız degıl problem onun senın arkandan konusmasıdır artık kımse yemıyor canım o bahanelerı cok sey ıstedı ayrıldık ben duysam ınanmıyorum yani artık herkesın gözü dokuz açıldı elalem ne der dıye hele düşünme onları dıyen düşmanındır :31:

tek bildiğim ailesine bağımlı bir erkek istemem..bir insanın cimri olup olmadığı henüz flört döneminde iken belli oluyor zaten..
velevki olmadı evlenmek üzere iken eşya almamak neyin nesi? bu sorumluluğu alamayanla da evlenmem olur biter..

Burda önemli olan , sizin nişanlınıza olan bağlılığınız inancınız... onun size nasıl bi hayat yaşatacağına inanıyosunuz? düğün nişan süreci sıkıntılı da geçse, emin misin eşin ilerde seni GÜCÜ YETTİĞİNCE hiçbişeyden alıkoymaz her zaman yanında olur ve bu dönemde yaptığın fedakarlıkları görür?? eğer cevabın evetse bu süreçte bazı şeylere göz yumabilirsin.... ben de benzer duurmlar yaşadım el birliği ile yaptık herşeyimizi... sadece altınları aldı eşimin ailesi... birlikte mücadele vermek de güzel. evliliğin başnda birlkte bişeyler başarmış olmanın mutluluuğu da güzel. Ama şu da bi gerçek ki , yıpratıcı bi süreç oluyo.. özellikle çevre etkisi , senin ailenin beklentileri bunaltabiliyo. Ailen yapılanı maddiyat olarak değil , kızına verilen değer olarak görüyo. ben hiçbi şeklde vazgeçmedm her zaman arkasında durdum eşimin asla da pişman olmadım. hem maddi hem manevi çok sıkıntı yaşattı eşimin ailesi. ama şimdi evlendk evimizn kapısını kapattık, müdahele edemiyolar umarım hep de böyle devam eder... asıl mesele EŞİN... ona güveniyosan , zorluk görünce kaçıp gitmemek lazım, sevginin hakkını vermek lazım

ne güzel özetlemişsin aslında..Aynı durum bizdede var. nişanlım tek başına mücadele ediyo.Ailesi hiç bir anlamda destek olmadığı gibi birde köstek oluyorlar.Ev aldık çok şükür .memnun olacakları yerde vazgeçirmeye çalıştılar oğullarını o borcun altına girmemesi için.. biz çok mutluyuz bir yuvamız oldu. Aileler duygusal açıdan değerlendiremiyorlar haliyle mevzuları bizim gibi. Onlar biraz daha fazla mantık , hissizlik içerisinde değerlendiriyor olayları..sevdiğiniz insana güvenmek ve onunla koca bir ömür el ele olma isteği herşeyi halleder.

Ne yapardım bilmiyorum gerçekten :26: o aşamaya gelinmiş!

Eşimin ailesi çoğu şeyi istemediğim halde aldılar ve herşeyin en güzelini almak istediler..

sadece bunun ne kadar Onur verici bişey olduğunu belirtebilirim. Aksi çok berbat bir duygudur eminim :26:

nişanlanma aşamasında erkek tarafı çok cimriyse yani size maddi hiç birsey almıyacaklar eşya takı vs.ve nişanlınızada işi oldugu halde aldırmıyolarsa
ne yapardınız? o nişanı bile bile yaparmıydınız_?.vaz mı geçerdiniz?

ben vazgeçerdim canım.. neticede bende ilkkez yasıcam budurumları bende ailemd hevesli olucak herşe olsun isterim ama durumu yoksa kötünün iyisi olsun yani...
ımm ailesi diyelim ki almıyor ona BİŞE DİEMEM ama nişanlında ailesini dinleyip oda almam diyorsa tabiki bitirrim bu ilşkiyi. benmi Alıcam ? aileme ne dicem ben anne hem beni verin hemde herşeyi sizmi yapın dicem yok öyle bir dünya herkez üzerine düşeni yapmalı

ben vazgeçerdim canım.. neticede bende ilkkez yasıcam budurumları bende ailemd hevesli olucak herşe olsun isterim ama durumu yoksa kötünün iyisi olsun yani...
ımm ailesi diyelim ki almıyor ona BİŞE DİEMEM ama nişanlında ailesini dinleyip oda almam diyorsa tabiki bitirrim bu ilşkiyi. benmi Alıcam ? aileme ne dicem ben anne hem beni verin hemde herşeyi sizmi yapın dicem yok öyle bir dünya herkez üzerine düşeni yapmalı

çok güzel sçylemişsin ben hayatımda karrdeslerime bile şunu sen al bunu ben yapıyım diyemem elimden geliyosa hep ben yapmaya calısırım ..ama erkek arkadasım öyle değil..
bisey soruyorum kim alcak diyo :( e bende sen alcam tabiki dyemiyorum kalıyorum öylece

çok güzel sçylemişsin ben hayatımda karrdeslerime bile şunu sen al bunu ben yapıyım diyemem elimden geliyosa hep ben yapmaya calısırım ..ama erkek arkadasım öyle değil..
bisey soruyorum kim alcak diyo :( e bende sen alcam tabiki dyemiyorum kalıyorum öylece

kalmıcaksın işte ama bunlar sizin konuscanız konular değil canım bak bizde bu yüzden çok atıştık sen alcan ben alıcam diye... baktık olmuyor erkek tarafıda aramayınca anemler aradı böyle böyle gelin buyrun oturalım bi diye herşeyi konustular kim neyi alıcak enazından bilinsinde çocuklar sorun yasamasın diye. sizde böyle yapın

kalmıcaksın işte ama bunlar sizin konuscanız konular değil canım bak bizde bu yüzden çok atıştık sen alcan ben alıcam diye... baktık olmuyor erkek tarafıda aramayınca anemler aradı böyle böyle gelin buyrun oturalım bi diye herşeyi konustular kim neyi alıcak enazından bilinsinde çocuklar sorun yasamasın diye. sizde böyle yapın

evet bizde öyle yaptık çok şükür atlattık inşş :) saol cnm

Back