- 10 Nisan 2014
- 42.149
- 113.355
arabanın üstüne 2 de disco topu yerleştirseler harika olur.ışıl ışıl pavyon gibi araba.Hayal dünyasını arabası üzerinden eşe dosta yansıtmak istemiş olabilirler.. miĺlete ne ise onlarin hayal dünyasından
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
arabanın üstüne 2 de disco topu yerleştirseler harika olur.ışıl ışıl pavyon gibi araba.Hayal dünyasını arabası üzerinden eşe dosta yansıtmak istemiş olabilirler.. miĺlete ne ise onlarin hayal dünyasından
Ben de aynı şekilde hissediyorum. Bu hissimi körükleyen inanmadığım olaylar da mevcut.
Tek asgari ücretle kira, kredi ödeyen, özel mama ve düzenli benzin alıp ayni zamanda yurtdışında tatil yapıp bir de birikim yapan bir komşum var.
Biz neyi eksik yapiyoruz bilmiyorum. Lüks içinde de yaşamıyoruz. Daha fazla maaşla geçinemiyorken bile insanlar yarısından da az maaşla birikim yapıp tatile çıkabiliyor. Hayret verici buluyorum.
ben avukatım yüksek lisansa gideceğim olursa, maalesef ülkemde çok mutsuzum herkes gibi sadece anı yaşıyoruz yarın ne olacak bilmiyoruz
Aynen öylebunun bir de fakir rolü yapan versiyonları var.mesela benim dayım.sayısız gayrimenkulü var.sorsan benden fakir hep ağlar hep para yok der.insanların her beyanı doğru olmuyor maalesef.
Ondan bizde de var her ailede var o tipler ver doymazlar varyemez amcalarbunun bir de fakir rolü yapan versiyonları var.mesela benim dayım.sayısız gayrimenkulü var.sorsan benden fakir hep ağlar hep para yok der.insanların her beyanı doğru olmuyor maalesef.
Herkesi kendileri gibi sanıyorlar çünkü. Köyden, memleketten erzak geliyor zannediyorlar.Benim kuzenimde bana kocamın tek maaşıyla geçiriyoruz havası atıyor. araba kredisi ödüyor, 2 çocuk okutuyor tatile gidiyor bla bla. Amaaaaaaa her sene kayınpederi köydeki fındık hasılatı parasını onlara gönderiyor. Kaynanası kurusundan turşusuna yapiyor. Hatta 2 haftada bir köy otobüsüyle peynirini yoğurdunu kavurmasını gönderiyor. Böyle insanların tek maaşla geçiriyorum diye etrafta konuşmasına ,memnuniyet naraları atmasına gıcık oluyorum.
bunun bir de fakir rolü yapan versiyonları var.mesela benim dayım.sayısız gayrimenkulü var.sorsan benden fakir hep ağlar hep para yok der.insanların her beyanı doğru olmuyor maalesef.
Bkz. öz kardeşim...yok yok diye diye 10 yıl içinde sırayla yavaş yavaş annemle babamın neredeyse tüm malvarlığına tek tek el koydu. Bekar, çoluk çocuk yok,kendi de çalışıyor,hayatı boyunca kira odemedi, borcu yok, içkisi sigarası kumarı aşırı gezip tozmasi yok, yol yemek ikramiye şirketten...vs vs. O kadar para nereye gidiyor kimse bilmiyor. Ama yine de inanıyor babamlar işte...Aynen öyle
Herkesin dediğine, hata her ağlayana inanmamak gerekiyor.
Kimi hobi olarak para yok demeye alışgın, kimide herkesden çok ağlayanayım kimse benden bişey istemesin kafasında galiba.
Ben de boşuna eksiklik hissetmeyin diye söylüyorum. Bu tasarrufla yapılabilecek birşey değil emin olun. Ek gelirleri vardır, altın bozmuşlardır, aileleri hibe etmiştir, promosyon gelmiştir, zengin bir aile üyesi bilet almıştır , biletler bir şekilde bedavaya gelmiştir.. vs bir ek para girdisi olduğu kesin.Benim kandırmamla elime ne geçecek? Gördüğümü ve bende yarattığı eksiklik duygusunu paylaştım.
Aynen, kirada oturmuyorum, küçük çocuk yok, borcum harcım da yok çok şükür, Ege bölgesinde oturmanın nimeti olarak kış mevsiminde ısınma giderim de soğuk iklime sahip diğer yerlere göre daha düşük ama asgari ücretli olsak bize dahi asla yetmez, her masrafı geçtim herkes için mutfak masrafı zaten başlı başına sıkıntı haline geldi, mutfak dediysem sadece ekmekle yağla bitmiyor, tuvalet kağıdından şampuanına, diş macunundan deterjana almazsanız olmaz bir sürü şey var.Benim kuzenimde bana kocamın tek maaşıyla geçiriyoruz havası atıyor. araba kredisi ödüyor, 2 çocuk okutuyor tatile gidiyor bla bla. Amaaaaaaa her sene kayınpederi köydeki fındık hasılatı parasını onlara gönderiyor. Kaynanası kurusundan turşusuna yapiyor. Hatta 2 haftada bir köy otobüsüyle peynirini yoğurdunu kavurmasını gönderiyor. Böyle insanların tek maaşla geçiriyorum diye etrafta konuşmasına ,memnuniyet naraları atmasına gıcık oluyorum.
Maalesef ya bir yerden gelir artacak öğretmen olduğunuzu biliyorum özel ders vermek gibi yada işe otobüs işe gitmek, varsa netflix disney gibi üyelikleri kapattırmak interneti kapatıp sadece telefon interneti kullanmak, eve yardımcı geliyorsa iptal etmek. Maalesef durum çok çabuk düzelecek gibi durmuyorEvet. Çok doğru. Elimize net 17 geçiyor. Şu giderleri kalem kalem yazma işine 5 yıl önce başladık.(çok geç başladık aslında ama bu başka bir konunun başlığı)Harcanan her kuruşu not etmeye farklı bir sebepten başlamıştık 5yil önce , şu anda da devam ediyoruz ve bu ay zorunlu harcamalar 22 bin tuttu. Ve size "zorunlu" derken kastettigim gıda, elektrik,doğalgaz,su, telefon, internet,mazot, eğitim gibi gerçekten zorunlu harcamalar...
küçük ilçelerde ucuz illerde oturanlar da büyük şehirdekilerin halinden anlamıyorlar.durmadan söylüyorlar o kadar maaş alıyorsunuz yan geliriniz de var nasıl geçinemezsiniz?burada kiradan yiyeceğe benzin masrafından okul masrafına herşey ama herşey 3 katı haberleri yok.Benim kayınpederiminde dünya kadar malı var bayramda torunlarına 5tl verirken yeminler ediyor ağliyor ezilip büyülüyor param yok diye. Adam resmen sefaletten tatmin oluyor. Evinde doğal gaz var elektrikli soba yakıyor vs.
Resmen ihtiyaç sahiplerinin hakkına gırıyorlar.. ayıp yahu.. allah ıslah etsin, günahtan da korkmuyorlar.. aç gözlü insanlar için 5 tl bile kâr sayılır.. 100 tl icin gözleri ışıldarValla inanın ben de anlamıyorum. Bana geçenlerde de şey diyor, benim İstanbul'da da evim var. Eski esiyle olan evi ona aitmiş galiba tam emin değilim.
Bu ev de onun, ben kiracıyım bi de. Bir gün böyle bir talebim olmadı, olmaz da. O söyleyince bi acayip hissettim. Eşim zaten fitreyi maddi durumu düşük birine vermişti, 2 kere söyledi kadın bana. Ben de eşim vermiş dedim. Ki biz 2 kisiyiz, 2 kisinin fitresi 100 ₺ bile tutmaz.
Herkesi kendileri gibi sanıyorlar çünkü. Köyden, memleketten erzak geliyor zannediyorlar.
Kesinlikle. Büyükşehirde yaşıyorum. Yakınlarda iş yerinden biri doğuda küçük bir şehre tayin gitti. Burda da olan zincir kolejlerden birine orda neredeyse 4te 1 fiyatına yazdırmış çocuğunu.küçük ilçelerde ucuz illerde oturanlar da büyük şehirdekilerin halinden anlamıyorlar.durmadan söylüyorlar o kadar maaş alıyorsunuz yan geliriniz de var nasıl geçinemezsiniz?burada kiradan yiyeceğe benzin masrafından okul masrafına herşey ama herşey 3 katı haberleri yok.
Aslında kimse yalancıymışsın gibi davranmıyor. Onların bu söylediğini doğru gibi kabullenip kendini kötü hissetmeni garip bulduk birçok kişi özellikle bunun için kötü hissetme onlar yalancı diye belirtmişBence de imkansız. Bende yarattığı eksiklik duygusu ile bunu buraya yazdım. Bir grup tarafından yalancıymışım gibi davranılması hoş olmadı. Bunun yalanını söylememin bana ne faydası olacak?
öyle maalesef.aynı kolej küçük şehirdeyse çok çok uyguna.e devlet bize büyük şehirdeyiz diye fazla maaş vermiyor ki.aynı maaşı alıp 3 katı masraf yapıyoruz.Kesinlikle. Büyükşehirde yaşıyorum. Yakınlarda iş yerinden biri doğuda küçük bir şehre tayin gitti. Burda da olan zincir kolejlerden birine orda neredeyse 4te 1 fiyatına yazdırmış çocuğunu.
küçük ilçelerde ucuz illerde oturanlar da büyük şehirdekilerin halinden anlamıyorlar.durmadan söylüyorlar o kadar maaş alıyorsunuz yan geliriniz de var nasıl geçinemezsiniz?burada kiradan yiyeceğe benzin masrafından okul masrafına herşey ama herşey 3 katı haberleri yok.
Büyükşehirde yaşamanın bedeli diyorlar ama herkes keyfinden yaşamıyor ki kimisinin de memleketi. Pahalı diye bırakıp hiç bilmediğimiz yerlere mi gitmeliyiz?İnanın küçük ilçede oturuyorum buralarda aynı. Eğer online alışveriş yapmazsak aç kalırız. Çoğu şeyi giyim vs fahiş fiyat. Büyük zincir marketlerden daha pahalı köylü pazarları.
Aynen, kirada oturmuyorum, küçük çocuk yok, borcum harcım da yok çok şükür, Ege bölgesinde oturmanın nimeti olarak kış mevsiminde ısınma giderim de soğuk iklime sahip diğer yerlere göre daha düşük ama asgari ücretli olsak bize dahi asla yetmez, her masrafı geçtim herkes için mutfak masrafı zaten başlı başına sıkıntı haline geldi, mutfak dediysem sadece ekmekle yağla bitmiyor, tuvalet kağıdından şampuanına, diş macunundan deterjana almazsanız olmaz bir sürü şey var.