• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi konular

Annelikkutsaldir

Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2017
317
197
18
35
merhaba kızlar Mayıs'ta 2yıllık evlı olacağız bır oglum var suan ona baktıgım ıcın ucretsız ızın aldım esımle benım maaslarımız ıyı eve ben çalıştığımda 6500₺ giriyor ama suan ücretsiz izin aldığım için bu şekılde degıl. Haliyle çocuk oldugu için masrafımızda cok oluyor . Ama gel gelelım bızı darphane gıbı gören akrabalarımız var . Tamam hanı küçük meblalar olabılır ama istenılen paralar hıc öyle degıl en basitinden eşimin abisi (karı koca çalışıyorlar ) bızden 10bin ıstedı oncesınden 3-5 bın ıstemişliği var eşim abim diye vermeye meyillendi ama kavgalarımız oldu keyfi borç istıyor çünkü kredi çekiyorsun tüm meblayı cek neden bizden de 3 5 koparma derdindesin bunu neden söyluyorum evliligimizin ilk yılında o sene içnde toplarsak 5 bin daha verdik ve borcu var neyse cok uzattım şimdi gene ıstıyor kavga ettık baya büyük bır kavgaydı birbirimize şiddet uygulamadık ama dilimizle dövdük resmen birbirimizi ben eşimi takıp ederım online bankacılıktan bi bakım şifre değişmiş gene bir kavga olacak bu aşikar neden değişiyor saklıyor bana cocuk gıbı takıp eğme benı elalem öyle degıl dıyor kızlar siz takıp edermısınz eslerınızı ve süreklı borç ıstemeye meyilli birinci dereceden akrabaların hakkından nasıl geliyorsunuz ?

Elaleme göre yaşıyorsa hayatını , elalem de enayi gibi para vermiyor sağa sola... Kimse kusura bakmasın, bulmuşlar kazı yoluyorlar. Tavrından vazgeçme, kimsenin o küçücük bebeğin rızkını almaya hakkı yok.! Yüzsüzler !

Sakin ha sakin pesini birakma sende calisiyorsun calismasan bile eve giren cikan paradan bilgin olsun. Benimkinin de bir abisi var para diyince aklina ilk biz geliyoruz. Ve esime sakin Eucalyptusa soyleme demis( benden cekindigi icin degil utandigi icin) esim tabi ki soyledi ama bildigini bilmesin dedi. Herneyse bu insanlar konusmaya atmaya sallamaya gelince herkesi geride birakirlar (Kari koca ikiside ayni) tatile gidiyorlar Ve bana artik nispetmi yapiyirlar yoksa benim gozumde "ne guzel hayatlari var" diye mi dusunmemi istiyirlar bilmiyorum. Tatilde iken arkadaslarini ariyorlar para istemek icin Ve arkadasi da bizimkini ariyor "abinin kartlarina banka el koymus sanirim acil paraya ihtiyaci var" demis. ve eklemis seni aradigimi bilmiyor abin demis" yalan tabi biz inanmadik. Esimde suan ulkede degilim demis sallamis. Daha once bircok kez para istediker Ve verdik. Bizim de oyle kenarda birikmis paramiz yokdu fazla ne biriktirdiysem o kadar verebildik. Ilkinde odediler ikincisinde odediler ama ucuncu istediklerini hala odemediler. Odemedieri halde yine para istiyorlar. Esimle aramda hicbir zaman senin paran benim param konusmasi olmadi. Fakat sunu da soyliyim ben kendim ekonomik ozgurlugum var. Parayi nasil kullanacagimi iyi bilirim Ve evimde de parayi ben yonetirim. Sizde oyle yapin kesinlikle Ve kesinlikle herseyin hesabini sorun sorun ki gizli birsey yapmaya kalkisamasin. Cocugunuz var soyleyin esinize once cocugum sonra bizler sonra Eger kalirsa ailelerimiz. Ama yerinizde olsam ne kadar ve neyiniz var soylemem kimseye hele ki ailelerinize.

Iyı bır göz dağı vermem şart oldu
İşe başlayınca eve kuruş masraf etmeyin. Eşiniz para istediğinde ben çalışmıyorken evi nasıl geçindiriyorsan öyle devam et,ben kendi paramla çocuğumuza birikim yapıyorum diyin. Eğer kendi maaşından çok parası artıyorsa versin :)

Back