- Konu Sahibi handeac123
-
14 yaşında evden ayrıldım.
farklı farklı ülkelerde kıtalarda 7-8 kere ev kurdum. gezdim. 3 kere sektör değiştirdim. bir sürü ortam gördüm, günlerce sabahlara kadar çalıştığım da oldu, gezdiğim de.
ev aldım. evlenenlere ev kuranlara okuyanlara destek oldum.
lüks bir hayat yaşamadım, ailemin imkanları da kısıtlıydı ama ben sanıyordum/inanıyordum ki ben 5 yaptıysam benden sonrakiler 10 yapar...
bakarsanız 25 senelik kendi başıma hayat tecrübem var.
genç arkadaşlarla bir şey konuşsak hocam nerden biliyorunuz diye hep hayretler içindeler
diyemiyorum ki kızım/oğlum hayatım kafede oturup ekran kaydırarak geçmedi benim, yaşadım diye. üzülüyor çocuklar. ben de geldiğimiz noktaya çok üzülüyorum.
şirkete masraf olarak gösterebilenler.
metresine bile alsa şirket üzerine alıyorlar.
kara para aklayanlar, kaçakçılık vs. yapanlar, üsulsuz iş yapanlar....kayıtdışı ekonomi kayıtlı ekonomi kadar ülkede neredeyse.
Neden antipatik olsun, benzer gelir grubunda başkaları da olsa yaşayacaktı bunları. Her gelir grubu kötü durumda maalesef. Eski hayatımı çok özlüyorum. Hele ki bebeğim yoldayken. O eski günler olsaydı şimdi, şu an denizde nasıl hareket etmeliyim, oteldeki yemekler zarar verir mi diye kaygılanıyor olacaktım. Oysa bez stokuna başlamamış olmanın kaygısını yaşıyorum. Yaşam standartlarımı geri istiyorum, öyle boğuldum ki…Maalesef bizim de öyle antipatik olmak istemiyorum ama her yıl yurt dışı tatili yapardık şimdi bebeğe bir şey alırken acaba 2. El mi alsam diyorum . Gelen aynı para
2-3 çocuk yapmasınSiz 12 bin ile gecinemiyorsynuz asgari ücret alip 2 3 cocuk okutanlar ne desin okullar açılıyor öğrenci servisleri okul kırtasiye vs zor hersey okullarda pasta gunu meyve gunu cümle kurmakta zorlanıyorum desem bilemedim
15 bin gelir aslında iki kişi için kullanmasını bilene iyi bir miktar. Tabi yaşadığınız ev kira değilse. Turlarla gezilere çıkabilirsiniz özellikle.Bekarım kardeşimle yaşıyorum 15 k gelir var geçiniyoruz ama bu parayla çok kısıtlı bir yaşam standardımız var. Evet o malum kafelerdeki insanlardan biriyiz haftasonları. Çünkü uzaklaşamıyorum ki nereye gideyim eskiden atla otobüse gez, şimdi nereye gideceksin?
Ne geçen yıllarda verilen asgari ücret ile ne de şimdiki ile 3 çocuk yapılmaz, yapan varsa da bir şeyler demekte çok geç kalmışlar..Siz 12 bin ile gecinemiyorsynuz asgari ücret alip 2 3 cocuk okutanlar ne desin okullar açılıyor öğrenci servisleri okul kırtasiye vs zor hersey okullarda pasta gunu meyve gunu cümle kurmakta zorlanıyorum desem bilemedim
İsten cıktıgım günler düzenli yemek siparisi ettigimiz bir restoran vardı, her siparis ile bir kupon gönderirdi 10 kupona %25 indirim seklinde. E 10 defa söylerdik zaten bir ayda fix. O kuponların yüzüne bakmaz atardımNeden antipatik olsun, benzer gelir grubunda başkaları da olsa yaşayacaktı bunları. Her gelir grubu kötü durumda maalesef. Eski hayatımı çok özlüyorum. Hele ki bebeğim yoldayken. O eski günler olsaydı şimdi, şu an denizde nasıl hareket etmeliyim, oteldeki yemekler zarar verir mi diye kaygılanıyor olacaktım. Oysa bez stokuna başlamamış olmanın kaygısını yaşıyorum. Yaşam standartlarımı geri istiyorum, öyle boğuldum ki…
Tasalanin demedim toplumun her kesimi sıkıntıda dedim. CarpitmayinNe geçen yıllarda verilen asgari ücret ile ne de şimdiki ile 3 çocuk yapılmaz, yapan varsa da bir şeyler demekte çok geç kalmışlar..
Onlar için d biz mi tasanalım şimdi ?
çözüm mü bunlarYani siz daha iyi bilirsiniz tabi ama 12 bin de az değilmiş. Bir süre sonra gaz için damla kullanmaz bebeğiniz. Kontrol için de devlet hastanesinden çocuk doktoru bulursanız belki daha rahat olur sizin için. Fikir olarak söylemek istedim. Umarım herşey daha kolay olur Rabbim CC bizlerei afiyette eylesin
Yapmıştır demiyorum ki her kesime zor diyorum . Bu gun işverene sorsanız oda sıkıntıliyim diyecek2-3 çocuk yapmasın
asgariden fazla kazanabileceği meslekler seçsin
bu ülkede geçinmek hep zordu zamanında bakabiliyordur yapmıştır diyemezsiniz
ama artık herkese zor
Bide takistlerimiz var ayda 4 5 bine yakin o yuzden zorluor tesekurlerYani siz daha iyi bilirsiniz tabi ama 12 bin de az değilmiş. Bir süre sonra gaz için damla kullanmaz bebeğiniz. Kontrol için de devlet hastanesinden çocuk doktoru bulursanız belki daha rahat olur sizin için. Fikir olarak söylemek istedim. Umarım herşey daha kolay olur Rabbim CC bizlerei afiyette eylesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?