- 17 Kasım 2016
- 8.475
- 1
- 28.688
- 548
- 41
- Konu Sahibi handeac123
-
Ben insanları anlamıyorum gerçekten yıldım artık. Keşke bu ülkeye çocuk yapmasaydimAma iki gündür bunları yazıyoruz ikna olmuyor. Ben yoruldum . Çareyi onun tarafına geçmek de buldum
Öyle deme o çocuklar geleceğimiz. Her çabamız onlar için.Ben insanları anlamıyorum gerçekten yıldım artık. Keşke bu ülkeye çocuk yapmasaydim
Konuyu okudukça fenalık geliyor bana
Sizlere de öyle mi ?
Derin bir çıkmaza giriyorum.
Tatile gittik ama eskiden 5 yıldızlı otele giderdik, şimdi kampa gittik, standartlarımız felaket düştü.Ben de takip ediyorum noluyor diye. Konuyu okurken ayy öldük biz hissi geliyor bir an.
50.000 alan da gecinemiyor yazanlar mi ararsin.
Sonra geçtim instagrama, butun benim sona kalan arkadaslar da tatillerini yapiyor Antalyada filanlar. Kendim de tatil yaptim ve cevremde tatile gideemeyen kimse yok en dusuk gelirlisi bile hani bir şekilde deniz yüzü gördü.
Cevremdeki herkesin aylik geliri de 100.000 lira değil bu arada.
Evet herkesi etkiledi alim gucu düstu biz de farkindayiz ve bundan saniyorum kimse memnun degildir ama orta sinifin tamamen bittigini, kalmadigini dusunmuyorum simdilik.
Tatile gittik ama eskiden 5 yıldızlı otele giderdik, şimdi kampa gittik, standartlarımız felaket düştü.
Hak ettiğimiz yerler, kıyas yapmamız gereken ülkeler Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya ülkeleridir. Gerçek budur. İstediğiniz kadar Avrupalı güzellemesi yapıp onlara imrenerek bakın, asla bir Avrupalı değiliz, asla da olmayacağız. Mültecileri Avrupalıların almayıp bizim almamızın sebeplerinden biri de bu. Onlarla yaşamayı hak ediyoruz çünkü. Ve bu ülkeden asla gitmeyecekler.Kıyas yapmamız gereken Ortadoğu ve Afrika ülkeleri mio nasıl söz ya küfür etkisi yaratıp ama küfür olmayan bir lakırtı.. o yüzden mi elin Ortadoğulu sapıkları ile dolduruldu ülke..
Onu bilemiyorum, belki kredi cektiler, belki durumlari iyi, onların gitmesi otelleri ucuz yapmiyor. Benim çevremde de hiç gidemeyenler ya da tatil anlayışı değişenler çok.Hepsi hoteldeler ve hani iyi denecek yerler :) Bir tane bile kamp storisi gormedim.
Hak ettiğimiz yerler, kıyas yapmamız gereken ülkeler Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya ülkeleridir. Gerçek budur. İstediğiniz kadar Avrupalı güzellemesi yapıp onlara imrenerek bakın, asla bir Avrupalı değiliz, asla da olmayacağız. Mültecileri Avrupalıların almayıp bizim almamızın sebeplerinden biri de bu. Onlarla yaşamayı hak ediyoruz çünkü. Ve bu ülkeden asla gitmeyecekler.
Onu bilemiyorum, belki kredi cektiler, belki durumlari iyi, onların gitmesi otelleri ucuz yapmiyor. Benim çevremde de hiç gidemeyenler ya da tatil anlayışı değişenler çok.
Hak ettiğimiz yerler, kıyas yapmamız gereken ülkeler Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya ülkeleridir. Gerçek budur. İstediğiniz kadar Avrupalı güzellemesi yapıp onlara imrenerek bakın, asla bir Avrupalı değiliz, asla da olmayacağız. Mültecileri Avrupalıların almayıp bizim almamızın sebeplerinden biri de bu. Onlarla yaşamayı hak ediyoruz çünkü. Ve bu ülkeden asla gitmeyecekler.
Haklısın bacımmmHak ettiğimiz yerler, kıyas yapmamız gereken ülkeler Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya ülkeleridir. Gerçek budur. İstediğiniz kadar Avrupalı güzellemesi yapıp onlara imrenerek bakın, asla bir Avrupalı değiliz, asla da olmayacağız. Mültecileri Avrupalıların almayıp bizim almamızın sebeplerinden biri de bu. Onlarla yaşamayı hak ediyoruz çünkü. Ve bu ülkeden asla gitmeyecekler.
Canım dünden beri ara ara bakıyorum konuya, dayanamadım şimdi yazmak istedim. Yine senin enfes yorumuna şunu eklemek istiyorum:Off, yaşamak var, yaşamak var.
Aşağıda saydıklarımı yapabiliyor olmak kıt kanaat yaşamaya girer.
Ayda bir konser bileti en ucuz 100 tl, gittin bir şey içtin 200.
Ayda bir sinemaya gittin, yemek yedin, mısır aldın, gezindin, gitti 200.
Birkaç kitap aldın, gitti 200.
E arkadaşlarla görüştün, sosyalleştin ayda iki diyelim 200 den gitti 400.
Üst baş aldın, ayda bir kuaföre gittin, özel ihtiyacın var, yazalım ona da 500z
Etti mi 1500.
Sizin için 1500 olan o kişi için 3 bin tl.
Maaş indi mi 12 bine, böyle oluyor yani.
Siz tek kişilik maaşınızla geçinirsiniz çünkü keyfinizin kahyasınız ama iki kişilik bir ailede et seven kadar meyve seven vardır, hem et hem meyve alınır.
Biri ceviz sever öbürü fıstık, ikisi de alınır.
Sizin hiç sevmediğiniz, bütçe kaleminizde olmayan bir şey, onların daimisi mesela.
Bireyselle başkasıyla ortak yaşanan bir hayatı kıyaslamanız çok çok saçma.
Ben param yoksa çay içer kalkarım ama o hesabı ben ödüyorsam karşımdaki insana yemeyiver diyemem.
Bireysel olarak dünyanın en zengin insanı olmayı hak ettiğini de düşünebilirsin. Ama yaşadığımız toplum neyi hak ediyorsa, biz de onu yaşamaya mahkumuz.genellemesek?
ben gayet insanca yaşamayı yemeyi eğitimi hakediyorum.
siz hak etmediğinizi düşünüyorsanız ortadoğuya bak çok şükür diyebilirsiniz elbette kimse karışamaz.
sizin neyi hak etmediğiniz bizi ilgilendirmediği için sizinde neyi hakettiğimiz konusunda fikir beyan etmeniz yersiz.
Ben de gittim bu sene tatile, ama şunu söyleyeyim ki birkaç yıl önce bu yaz gittiğim otele sümüğümü bile atmazdımOnu bilemiyorum, belki kredi cektiler, belki durumlari iyi, onların gitmesi otelleri ucuz yapmiyor. Benim çevremde de hiç gidemeyenler ya da tatil anlayışı değişenler çok.
Mültecileri bizim almamızın sebebi tamamen Avrupa’ya karşı para için kullanmaktı. O da elimizde patladı. Şimdi de oy deposu olarak görülüyor. Çok şey söylerdim de konu gittikçe siyasi bir hal almaya başladı yeri değil burası..Hak ettiğimiz yerler, kıyas yapmamız gereken ülkeler Ortadoğu, Afrika ve Orta Asya ülkeleridir. Gerçek budur. İstediğiniz kadar Avrupalı güzellemesi yapıp onlara imrenerek bakın, asla bir Avrupalı değiliz, asla da olmayacağız. Mültecileri Avrupalıların almayıp bizim almamızın sebeplerinden biri de bu. Onlarla yaşamayı hak ediyoruz çünkü. Ve bu ülkeden asla gitmeyecekler.
Biyerlerde daha yorum yazmicam demiştinizBireysel olarak dünyanın en zengin insanı olmayı hak ettiğini de düşünebilirsin. Ama yaşadığımız toplum neyi hak ediyorsa, biz de onu yaşamaya mahkumuz.
Haklısın. Doğmamalıydık hattaBireysel olarak dünyanın en zengin insanı olmayı hak ettiğini de düşünebilirsin. Ama yaşadığımız toplum neyi hak ediyorsa, biz de onu yaşamaya mahkumuz.
Finlandiya Avrupa'da, bana Singapur gibi geldi.Finlandiya mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?