• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaşımın ne olması lazım ?

Ben koc holdingin yapi marketinde satista part time calisiyorum asgari ucrete zam gelmeden once part time asgari ucretin net maasini aliyordu fullerde 1200 civari birseydi zaten sirketin gizlilik politikasi var ve yil sonu performans degerlendirmene gore personel arasinda maas farki vardi bu soyledigim 1200 ortalama bir rakam. Ocak sonunda benim aldigim maas 1230 oldu fullerin ise 1700 civari oldu memnun kaldik acikcasi. Sizinde kesin asgari ucret olucak yani 1300 .
allahım ya her şeye de zam geldi yetmiyor ki :(

benim maaşım 1300 idi e asgaride 1300 oldu 100tl zam verdi 1400tl ne agi ne magi verdikleri yok zaten öyle şeylerden anlayan ve veren tiplerden değiller yani benim patron asgari ücreti baz almadı bende kendileri ile anlaşamadığım ve oğlumdan dolayı işten çıkmaya karar verdim ay sonu çıkacağım inş. Benim yerime gelecek olan 1300 tl ye başlayacak ben doğumdan önce 4 sonrasında da 3 senemi verdim hakkım kalıyorsa zaten rabbim çıkartsın onlardan.

asgari ücret artışı bizide etkilemedi açıkcası bizde yılda 1 kez zam oluyor %10 çok şükür haa şölede bir durum var maaşı düşük olanlar asgari ücretli ile aynı alıyor bu yüzden de çok itiraz var kendi aralarında ,bende sekreterim çok şükür tek bir işim var maaşımda iyi ,iyiki daha önce düzeltme istemişim bazen diyorum birazdaha bekleyim şimdi konuşsaymışım

benim maaşım 1300 idi e asgaride 1300 oldu 100tl zam verdi 1400tl ne agi ne magi verdikleri yok zaten öyle şeylerden anlayan ve veren tiplerden değiller yani benim patron asgari ücreti baz almadı bende kendileri ile anlaşamadığım ve oğlumdan dolayı işten çıkmaya karar verdim ay sonu çıkacağım inş. Benim yerime gelecek olan 1300 tl ye başlayacak ben doğumdan önce 4 sonrasında da 3 senemi verdim hakkım kalıyorsa zaten rabbim çıkartsın onlardan.
sizin baya emeğiniz olmuş rabbim daha iyi işler nasip etsin

Sekreterlik+ muhasebe+ muhtemelen çaycılık ve geri kalan tüm angaryalar içine dahildir.
Bir çalışan olarak ayrı ayrı işlerin hepsini üstlendiğiniz için o işe aşırı ihtiyacınız imajı veriyorsunuz. Çünkü kimse bunu kabul etmek istemez. Herkes belli bir işte devam eder normalde. Siz her işi size yüklenmesini hak görüyorsunuz ki, maaş olarakta size ne verirlerse kabul edeceğinizi gösteriyorsunuz.

İşinizden memnunsanız zam isteyecekseniz, ön muhasebe+ sekreterlik ve diğer işleri yaptığını vurgulayarak maaşının az olduğunu söyleyebilirsin.
Alacağınız bir kaç tepki olur.
1-Aynı işleri yapmaya devam edip zam alabilirsiniz.
2- ön muhasebe veya sekreterlik için başka birini başlatır.(sanmıyorum)
3-Sizi işten çıkarır yerine başka sömürecek personel bulur.
4-maaşınızı asgari ücretin üzerine çıkartmaz sizin istifa etmeniz konusunda mobing uygular.

bende aynen bunları yapıyorum üstüne daha fazlası biz verdikçe onlar istiyorlar ama biz isteyince onların bir şey verdiği yok ki benim maaşın artmasında gözüm yoktu yeter ki insan olmuyor bilseler. Yaptığımız işler onlara göre hiç bir şey ay sen ne yapıyorsun ki oluyor çoğu zaman malesef neyse ki kurtuluyorum alırım işsizlik maaşımı otururum totomun üstüne. ben maaştan değil patrondan dertliyim :D

bende aynen bunları yapıyorum üstüne daha fazlası biz verdikçe onlar istiyorlar ama biz isteyince onların bir şey verdiği yok ki benim maaşın artmasında gözüm yoktu yeter ki insan olmuyor bilseler. Yaptığımız işler onlara göre hiç bir şey ay sen ne yapıyorsun ki oluyor çoğu zaman malesef neyse ki kurtuluyorum alırım işsizlik maaşımı otururum totomun üstüne. ben maaştan değil patrondan dertliyim :KK70:
aynen bana da ne yapıyorsun ki hep oturuyorsun diyorlar bunu diyen de patronlar değil kendini bilmez hadsiz elemanlar

Size sadece enflasyon zammı yapmış sanırım. Asgari ücretli ile aranızda bir fark kalmadi yani.
Tıpkı benim gibi:)
Allah bizlere kolaylik versin. Ve tüm emekcilere.

sizin baya emeğiniz olmuş rabbim daha iyi işler nasip etsin
toplamda neredeyse 8 sene her kahrını her lafını her şeyini çektim yeni yeni sistemler kurdum işleri kolaylaştırdım yeri geldi bilgisayarcı yeri geldi muhasebeci yeri geldi sekreter yeri geldi yönetici bankacı her şeye bakıyorum asla gocunmadım ama sürekli bağrış çağrışlar sürekli laf sokmalar sürekli her şeyde hatalar aramalar artık bıktım stres sıkıntıdan bugün ne kusur bulacaklardan bıktım ve çıkıyorum rabbim iyi niyetli ve dürüst insanlarla karşılaştırsın.çalışmaktan soğudum yeminle çalışmayı düşünmüyorum uzun bir müddet. rabbim sizide gönlünüze göre versin vermesseler isteyeceksin. onlar habire iş vermesini biliyorlar ama.
senden daha dertliymişim :KK70:

Maaşınızı asgari.ücrette tamamlayıp üstüne %10 zam yaparsa uygun olur sanırım.arkadaşlarımın öyle oldu genelde 1300 olrak düşünüp üstüne zam yaptılar 1430 falan oldu maaşları. Yada asgari ücretten yüksek olanlar vardı( 1300 üstünde alıyorlardı) onlara direk % 10 zam yapıldı.kıdem farkınız var asgari ücret olmamalı bence :)

Bu %10 olanlar 7.aydada zam alacakmi
Benim yılda 200 iyi heralde (ocak -temmuz 100-100 şeklinde)

aynen bana da ne yapıyorsun ki hep oturuyorsun diyorlar bunu diyen de patronlar değil kendini bilmez hadsiz elemanlar
benimde elemanlar var seninle aynı işi yapıyorum bi kaç tık fazla
1400 yaptı 1100 alıyordum
elemanlar sen hep oturuyorsun senle nasıl aynı maaşı alırız dediler yqa:KK62:
bu diyen 6 aylık eleman bende 3 senelik sen düşün

yok ben görmedim de uzun zamandır kafama takılıyor nasıl konuşmam gerek bilmiyorum yani ne demeliyim onlara 1300 verirlerse zaten nereye gitsem 1300 durmamın anlamı yok değil mi

Canım nereye gitsem 1300 tl diye bir şey yok.
Tanıdığım biri var diş dr yanında işe başladı 1000 tl ile işi bilmiyor diye hemde. burası Türkiye asgari ücretle çalışmayan bir sürü insan vardı yine öyle olacak maalesef
.

benimde elemanlar var seninle aynı işi yapıyorum bi kaç tık fazla
1400 yaptı 1100 alıyordum
elemanlar sen hep oturuyorsun senle nasıl aynı maaşı alırız dediler yqa:KK62:
bu diyen 6 aylık eleman bende 3 senelik sen düşün
diyorlar valla hadsiz insan çok

kızlar bende asgari ücrete calısıyorum bankadan alıyorum 1000 tl yatıyor bankaya bu ay banada kesin 1300 tl yatarmı yoksa 1000 tl den devam edermi dicem yasak edemez diye biliyorum sizce nasıl olur arkadaslar

Bu %10 olanlar 7.aydada zam alacakmi
Benim yılda 200 iyi heralde (ocak -temmuz 100-100 şeklinde)
Hayır çünkü onların maaşları zaten 1100-1200 civarında ortalama 200 tl nin üstünde zam almış oluyorlar 1300 olarak düşünüp öyle zam yapıyorlar onlara yani önce 1300 yapıyorlar sonra %10 zam maaşı daha yüksek olanlarda zaten %10 200 ve daha fazlasına denk geliyor cnm.onlarda zaten müdürler falan oluyor :) inşallah istediğin olur.senşn teklifin bence gayet adil

asgari ücret artışı bizide etkilemedi açıkcası bizde yılda 1 kez zam oluyor %10 çok şükür haa şölede bir durum var maaşı düşük olanlar asgari ücretli ile aynı alıyor bu yüzden de çok itiraz var kendi aralarında ,bende sekreterim çok şükür tek bir işim var maaşımda iyi ,iyiki daha önce düzeltme istemişim bazen diyorum birazdaha bekleyim şimdi konuşsaymışım

Bende Sekreterim 1700 oldu siz ne alıyorsunuz

Back
X